Ottawa – Calgary 5:4 (2:1 po s.n.) | Washington – Pittsburgh 1:3 (kon.) | San Jose – Nashville 1:2 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Nashville Predators
cz Štvrtok 29.10.2015, 03:45 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:03
    Znovu spolupráce Vlasica a Burnse na modré čáře, po střele jednoho z nich následně zazvonila tyčka Rinneho klece!
     
    58:23
    Josiho nahození od modré čáry skončilo jen na hokejce Thorntona, to už se Sharks odhodlávají k odvolání brankáře, navíc se po icingu dostanou až před Rinneho.
     
    53:50
    A bude se za ni vylučovat, a to na obou stranách. Z domácích řad míří za katr Mike Brown (SJS) za hrubost, z hostující zase obránce Roman Josi (NSH). Násleudje ale přesilovka hostů, protože Brown inkasoval hned dvojitý trest.
     
    51:38
    Je tu dobrá šance pro San Jose Sharks, na trestnou lavici totiž míří hokejista Gabriel Bourque (NSH), jenž je nucen pykat trest za nedovolené bránění. Dokáže San Jose vyrovnat?
     
    51:18
    Seth Jones se stihl zavčas vrátit ke své brance, ale přeci jen se pak dostal do šance obránce San Jose Braun, kterého výborně vychytal Pekka Rinne. Tahle akce zaváněla vyrovnáním.
    Calle JÄRNKRÖK - 1:2
     
    48:52
    Nashville právě vstřelil branku!
    Stačí jediná větší chyba a Nashville se okamžitě stačil chopit příležitosti. Druhá branka Predators je velice podobná té první z úvodní třetiny, kdy se hosté také trefili velice rychle a nečekaně. Znovu se gólman Sharks Martin Jones nestačil přesně zorientovat, kam se jeho protihráč chystá pálit. CALLE JÄRNKRÖK to udělal chytře a zvedl puk hodně vysoko, takže kus černé gumy ještě plachtil vzduchem a nadělal domácímu brankáři daleko větší starosti. Hosté mají své vedení zpátky a Žralokům bude čas utíkat rychle. Asistence: Gabriel Bourque, Seth Jones.
    Joe PAVELSKI - 1:1
     
    41:28
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hala vře, ruce hráčů v tyrkysových trikotech letí nahoru a brankář Pekka Rinne společně s celým jeho týmem poprvé v dnešním zápase inkasuje. Sharks si nemohli přát lepší chvíli na srovnání výsledku než na startu závěrečné periody, teď mohou děkovat svému kapitánovi. JOE PAVELSKI byl zaparkovaný na správném místě u brankoviště, dokázal tak přesně dopravit do sítě puk, které nejdříve Rinne zastavil, ale na Pavelskiho dorážku už ani náhodou nestačil. Uvidíme zajímavý závěr mače. Asistence: Matt Nieto, Matt Tenyson.
     
    37:25
    Hra přerušena, ještě před tím se do sebe pustili Shea Weber a Joe Thornton, který byl prvním jmenovaným hodně tvrdě sražen na led. Oba jdou na trestnou lavici, Joe Thornton (SJS) vyloučen za nesportovní chování, stejně jako Shea Weber (NSH).
     
    31:22
    Poprvé se v dnešním utkání bude vylučovat také z řad týmu San Jose Sharks, jedná se o trest za držení, který signalizuje hlavní arbitr střetnutí. Dvě minuty je nucen pykat Marc-Edouard Vlasic (SJS). Šance pro Nashville v přesilovce.
     
    28:20
    Tomáš Hertl dnes po ledě létá jako rychlá střela. Nyní získal puk v pásmu, zavezl ho za branku, aby odtud krásně našel volného Wingelse. Druhý jmenovaný pálil těsně vedle pravé tyčky.
     
    26:35
    Znovu práce pro Rinneho, který sice nyní po střele od modré čáry jednoho z domácích obránců musel jít do gólmanského rozkleku, ale puk o kousíček minul tři červené tyče.
     
    22:38
    Tierneyho slibná možnost před brankou Rinneho, když se snažil sklepnout puk ze vzduchu do sítě. Ale tečoval kotouč těsně vedle branky.
     
    18:35
    Patrick Marleau dorážel puk na branku ve chvíli, kdy už Pekka Rinne ležel na ledě a nestačil by vytasit další zákrok. Ale domácí forvard touš špatně nabral na hůl a netrefil.
     
    15:04
    V závěru první dvacetiminutovky budeme sledovat také první domácí přesilovou hru, jelikož rozhodčí se chystá vylučovat z řad Nashvillu. Dvě minuty za hrubost inkasuje Predátor Barret Jackman (NSH).
     
    07:08
    Výborná práce Tomáše Hertla, který se neukvapil a zpoza branky poslal krásnou nahrávku před bránu, kde čekal Marleau. Druhý jmenovaný ale těsně přestřelil klec.
     
    04:25
    Vzápětí další veliká šance jednoho z hostujících útočníků, kterou na poslední moment stačil zachránit Martin Jones pravým betonem u tyče.
    Eric NYSTRÖM - 0:1
     
    03:23
    Nashville právě vstřelil branku!
    Akce jako blesk z čistého nebe, střela jako blesk z čistého nebe a první branka tohoto zápasu je na světě. Obrana San Jose Sharks dnes poprvé malinko zaváhala a hned je za to potrestána nejhorším možným způsobem, tedy obdrženou brankou. Nahrávku na hokejku dostal hokejista Nashvillu ERIC NYSTRÖM, aby se rozjel za modrou čáru v útočném pásmu, lehce zamířil, opřel se do puku a ze solidní vzdálenosti z levého kruhu propálil překvapeného Martina Jonese. Hostující Predátoři jdou vedení a Sharks mají okamžitě práci s dotahováním. Asistence: Roman Josi, Paul Gaustad.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 42. Pavelski (Nieto, Tennyson) – 4. Nyström (Josi, Gaustad), 49. Järnkrök (Bourque, Jones)


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Braun, Vlasic, Burns, Martin, Tennyson, Dillon – Pavelski, Thornton, Donskoi – Ward, Hertl, Marleau – Wingels, Tierney, Nieto – Brown, Smith, Goodrow
    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Jones, Jackman, Ellis, Ekholm – Neal, Fisher, Forsberg – Smith, Ribeiro, Wilson – Bourque, Hodgson, Järnkrök – Watson, Gaustad, Nyström

    Rozhodca: Meier, Martell – Lazarowich, Murray

    Diváci: 15 219