Everton – Norwich 2:1 (4:3 po pen.) | Hull City – Leicester 2:1 (5:4 po pen.) | Sheffield Wedn. – Arsenal 3:0 (kon.)
Stoke City – Chelsea 2:1 (5:4 po pen.)
koniec po penal. (5:4)
Stoke City FC
2:1 (0:0)
Chelsea FC
cz Utorok 27.10.2015, 20:45 • The Britannia Stadium, Stoke on Trent • Anglický Ligový pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    120+1
    V penaltovém rozstřelu zvítězil tým Stoke City.
    Autorem vítězné branky je ARNAUTOVIĆ.
     
    120
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    119
    Shaqiri vyrobil obrovskou minelu, a nabídl tak tutovku pro Kenedyho. Brazilského mladíka ale fantasticky vychytal Butland, který míč mimo tři tyče vytěsnil konečky prstů!
     
    110
    Willian neměl komu nahrát, a proto se rozhodl celou akci vzít na sebe. Po jeho bombě balón proletěl těsně vedle levé tyče Butlandovy branky! Tady scházely centimetry!
     
    96
    Pozor, Stoke umí zahrozit i v deseti! Dlouhatánský pas od Shawcrosse si zpracoval Arnautović, který následně přelstil Zoumu a táhlou ranou na zadní tyč pořádně protáhl Asmira Begoviće!
     
    93
    Hosté uzamkli svého soupeře v jeho vlastní šestnáctce. Po sérii přihrávek se k individuální akci odhodlal Eden Hazard, jehož točená rána na zadní tyč jen o vlásek minula cíl!
     
    90+3
    Výrazná komplikace pro Potters! Unikajícího Kenedyho nedovoleně zastavil Bardsley, který od sudího obdržel druhou žlutou a následně červenou kartu!
    90+1. RÉMY - 1:1
     
    90+1
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Po rohovém kopu posunul Zouma míč na úplně volného LOÏCA RÉMYHO, který si přehodil míč na levačku a propálil bezmocného Butlanda!
     
    90
    Ze hřiště odchází zatím jediný střelec Walters, kterého nahrazuje Odemwingie.
     
    89
    Dobrá rána od Traorého! Mladý hráč Chelsea vypálil z nějakých pětadvaceti metrů, míč hezky zaplaval ve vzduchu a Butland měl co dělat, aby jej vytěsnil nad branku!
     
    81
    Žlutou kartu dostává Wilson (Stoke City).
     
    80
    Poslední střídání trenéra Mourinha – ze hřiště odchází Ramires, jehož post zaujme mladý Bertrand Traoré.
     
    76
    Střídat se bude i na domácí straně. Pro dnešek má odpracováno Afellay, jehož nahradí reprezentant Švýcarska Xherdan Shaqiri.
     
    73
    Hosté měli k dispozici volný přímý kop, který, k překvapení Potters, rozehráli velmi rychle. Willian přiťukl míč Kurtu Zoumovi, jenž ranou přes clonícího Wilsona orazítkoval levou tyč Butlandovy branky!
     
    70
    Pomoci by tomu, dle názoru trenéra Mourinha, mělo toto střídání. Babu, který neodehrál špatné utkání, nahrazuje ofenzivněji laděný Kenedy.
    52. WALTERS - 1:0
     
    52
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla parádní rána! Whelan s balónem u nohy přešel hned přes dva protihráče, poté míč přihrál JONATHANU WALTERSOVI, který fantastickou dělovkou pod horní tyč nedal Begovićovi sebemenší šanci!
     
    49
    Muniesa si při předchozím sprintu nejspíše ublížil a je nucen z utkání odstoupit. Na jeho místo nastoupí Marc Wilson.
     
    45+1
    Parádní akce Potters! Vše začalo u Arnautoviće, který nahrál Adamovi. Ten zvedl hlavu a přenesl hru na Dioufa, jenž velice šikovným stříleným pasem oslovil Jonathana Walterse, proti jehož ráně z otočky se ale vytáhl a svůj tým podržel Begović!
     
    40
    Teď už se hosté prosadili! Avšak po Willianově centru zakončující Terry stál v ofsajdu a branka tudíž nemůže být uznána!
     
    39
    Hosté uzamkli svého soupeře na hranici jeho vlastního vápna! Willian naznačil střelu, nakonec ale přihrál Hazardovi, jenž si obhodil Muniesu, ale zatím stoprocentního Butlanda tvrdou ranou nepřekonal!
     
    36
    Ghaňan Baba u lajny nešetrně přibrousil Glenna Whelana – sudí neváhá a vytahuje žlutý kartónek!
     
    33
    Tak pozor! Diego Costa má zřejmě problémy se stehenním svalem a signalizuje, že nebude moci pokračovat, Přichází střídání, na hřiště nastupuje Loïc Rémy.
     
    29
    Tohle ale šlo proměnit! Hazard ukázal své nesmírné kvality, když svou přihrávkou na Babu vyřadil hned tři protihráče. Ghanský zadák Blues poté přenechal míč Ramiresovi, který si položil Butlanda, ale prázdnou branku nakonec z úhlu trefit nedokázal!
     
    26
    Pěknný fotbalový moment nám nyní předvedl Marc Muniesa, který se po Waltersově nabídce odhodlal k odvážným nůžkám, po nichž míč branku minul jen o kousek!
     
    18
    Butland zatím hodně drží své spoluhráče! Akci Chelsea opět začal Costa, který na hranici vápna přihrál volnému Oscarovi, jehož dělovka mířila pod břevno, ale brankář Potters tygřím skokem vyrazil míč na roh!
     
    17
    První žlutá karta utkání. Unikajícího Oscara zákrokem za hranicí pravidel zastavil Bardsley a zcela správně je za tento prohřešek potrestán.
     
    11
    Teď měli Hrnčíři štěstí! Diego Costa se dostal do šestnáctky, kde obešel Shawcrosse a po jeho následném centru si míč do vlastní sítě málem srazil Bardsley, ovšem prekérní situaci na poslední chvíli zachránil gólman Butland!
     
    6
    Dobrá šance Blues! Willian na levé straně utancoval Muniesu a svým přízemním centrem našel Costu, který z bezprostřední blízkosti trefil jen připraveného Butlanda!

    Vojtěch Tůma

    Góly: 52. Walters, rozh. pen. Arnautović – 90+1. Rémy

    Karty:   17. Bardsley (STK), 81. Wilson (STK) – 36. Baba (CHE)   90+3. Bardsley (STK)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    1:0   Adam (STK)
    1:1   Willian (CHE)
    2. séria:
    2:1   Odemwingie (STK)
    2:2   Oscar (CHE)
    3. séria:
    3:2   Shaqiri (STK)
    3:3   Rémy (CHE)
    4. séria:
    4:3   Wilson (STK)
    4:4   Zouma (CHE)
    5. séria:
    5:4   Arnautović (STK)
    5:4   Hazard (CHE)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 6:15. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:7.
    Stoke City FC: Butland – Bardsley, Shawcross "C", Wollscheid, Muniesa (49. Wilson) – Whelan, Adam – Diouf, Afellay (76. Shaqiri), Arnautović – Walters (90. Odemwingie)
    Náhradníci: Given – Ireland, Odemwingie, Wilson, Sidwell, Shaqiri, Crouch

    Chelsea FC: Begović – Zouma, Cahill, Terry "C", Baba (70. Kenedy) – Ramires (80. Traoré), Mikel – Willian, Oscar, Hazard – Diego Costa (33. Rémy)
    Náhradníci: Amelia – Djilobodji, Azpilicueta, Loftus-Cheek, Traoré, Kenedy, Rémy

    Rozhodca: Kevin Friend – Scott Ledger, Mark Scholes

    Diváci: 24 886