Jekaterinburg – Petrohrad 4:2 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – S.Moskva 2:5 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Helsinki 2:3 (kon.)
Ufa – Riga 3:1 (kon.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
HC Dinamo Riga
cz Štvrtok 22.10.2015, 16:00 • Ufa Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:19 Andris DŽERINŠ - 3:1
     
    58:19
    Riga právě vstřelila branku!
    Hostujícímu celku se nakonec ještě podařilo zkazit Sochackému čisté konto. Nedůrazná obrana Salavatu pustila ANDRISE DŽERINŠE až ke střele a hostující útočník z poměrně velkého úhlu prostřelil zřejmě nekoncentrovaného brankáře domácích. Asistence: Kristaps Sotnieks, Gints Meija
     
    54:21
    A další šance Salavatu. Tentokrát měl gól na holi Bodrov, nicméně i jeho zakončení z mezikruží letělo mimo.
     
    53:56
    Obrovskou šanci teď spálil Denis Chlystov! Před útočníkem Ufy zívala zcela otevřená polovina brány, avšak puk skončil opět vedle.
     
    52:53
    Nyní se navíc bude opět vylučovat a opět na straně Rigy. Za vysokou hůl si jde na dvě minuty sednout Maris Jass (RIG).
    51:23 Alexander LOGINOV - 3:0
     
    51:23
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak a je hotovo! Domácí se okamžitě usadili v útočném pásmu a rozjeli zdrcující přesilovkovou kombinaci na jejímž konci stále přesná přihrávka mezi kruhy v podání Makarova a na centimetry přesná svižná rána ALEXANDERA LOGINOVA. Sedláček se za střelou jen tak ohlédl. Asistence: Dmitrij Makarov, Teemu Hartikainen
     
    51:12
    Bude se vylučovat a se šancemi Rigy to vypadá velmi bledě. Dvě trestné minuty za krosček dostává Armands Berzinš (RIG).
     
    45:47
    Mohlo to být 3:0! Ivan Višněvskij si z pozice obránce sjel před bránu, kde ho našel Hartikainen, ale dělovka domácího hráče skončila na hrudi Sedláčka!
     
    41:42
    Kaspars Saulietis (RIG) krosčekoval Kirilla Culygina (UFA), který neudržel nervy na uzdě a po soupeři se ohnal. Vylučuje se na obou stranách.
    40:52 Igor GRIGORENKO - 2:0
     
    40:52
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté svou šanci nevyužili a tak na začátku třetí třetiny odskakují domácí hráči! Nikolaj Prochorkin předvedl parádní akci, když objel bránu a poté zadovkou přes brankoviště našel volného IGORA GRIGORENKA, pro kterého už u tyče nebyl problém dostat puk do odkryté části brány. Asistence: Nikolaj Prochorkin Sami Lepistö
     
    40:20
    Velká šance na srovnání! Po střílené přihrávce od mantinelu se kotouč odrazil od brusle Indrašise, ale skvěle chytající Sochackij dokázal pravým betonem vykopnout kotouč.
     
    38:11
    Mikelis Redlihs se probil do útočného pásma a získal přesilovou hru. Za hákování si dvě minuty odsedí Sami Lepistö (UFA), který s reklamací nefilmovaného pádu neuspěl.
     
    35:15
    Igor Grigorenko nyní zvedá hlavu ke stropu Ufa Areny. Domácí kapitán se snažil dostat k volnému kotouči po střele od modré, ale u puku byl nakonec rychleji Sedláček a jeho lapačka.
     
    34:32
    Zdálo se, že vyloučen bude jeden z domácích, neboť Ankudinov u rozhodčího hodně protestoval, ale nakonec jsou to hosté, kteří jsou potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    32:24
    Jeden z hostujících obránců si opravdu hodně zahrával a byla z toho šance domácích. Ke kotouči se v útočném pásmu zcela zadarmo dostal Prochorkin, který ale místo přihrávky na před bránou postaveného Grigorenka volil kombinaci s Omarkem a to byla špatná volba. Švédský útočník bekhendem zakončil jen do boční sítě.
     
    26:13
    Teď navíc Maxim Gončarov (UFA) vyhodil kotouč z vlastního pásma až do ochranné sítě za Sedláčkem a budeme svědky dlouhé přesilové hry pěti proti třem.
     
    25:56
    Kirill Culygin (UFA) si pomohl nedovoleným bráněním a je tady první přesilová hra Rigy.
     
    22:34
    Nikolaj Prochorkin (UFA) i Tomáš Kundrátek (RIG) dostávají pětiminutový trest.
     
    22:03
    Eriks Ševčenko (RIG) se provinil hákováním a Riga bude hrát opět v oslabení.
     
    21:56
    Hned po vstřelené brance se Salavat natlačil opět před Sedláčka, ale tentokrát si český brankář poradil a další obrovskou šanci domácích zlikvidoval.
    21:39 Nikolaj PROCHORKIN - 1:0
     
    21:39
    Ufa právě vstřelila branku!
    A teď už se mohou domácí radovat! Riga už pořádně nedokázala bránit velký tlak Salavatu, od modré čáry vylétla výborná střela, kterou před Sedláčkem dokonale tečoval kapitán domácích NIKOLAJ PROCHORKIN. Brankář Dinama neměl šanci reagovat! Asistence: Sami Lepistö, Igor Grigorenko
     
    19:30
    Další gólová šance Ufy! Linus Omark se nyní sám dostal k volnému kotouči před brankovištěm, ale jeho zakončení vychytal skvělý Sedláček!
     
    19:10
    A teď se Omarkovi obranu soupeře překvapit konečně podařilo, když zajel za bránu a poté naservíroval puk na hůl Hartikainena. Ten z předbrankového prostoru trestuhodně přestřelil!
     
    17:49
    Už to vypadalo, že se vylučovat nebude, ale zlobící se Grigorenko nakonec donutil rozhodčí k poradě a Andris Džerinš (RIG) dostává čtyřminutový trest za to, že domácího kapitána trefil holí do rtu.
     
    07:56
    Je tady první přesilová hra zápasu. Metljuk se za vlastní branou snažil dojet ke kotouči, zezadu ho atakoval Tim Sestito (RIG) a právě hostující hráč dostává dvě trestné minuty za vražení na hrazení.
     
    07:20
    Rychlý protiútok Ufy zakončoval Grigorenko, který pálil z mezikruží do ramene Jakuba Sedláčka! To byla slibná šance, ale výsledkem je jen vhazování v útočném pásmu.
     
    04:02
    Na druhé straně se do výborné pozice dostal lotyšský hráč, avšak jeho zakončení z mezikruží trefilo jen pravý beton Sochackého.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 22. Prochorkin (Lepistö, Grigorenko), 41. Grigorenko (Prochorkin, Lepistö), 52. Loginov (Makarov, Hartikainen) – 59. Džerinš (Sotnieks, Meija)


    HC Salavat Julajev Ufa: Sochackij (Svedberg) – Lepistö, Loginov, Višněvskij, Gončarov, Metljuk, Bodrov, Derljuk, Culygin – Grigorenko, Omark, Prochorkin – Lisin, Makarov, Hartikainen – Vorobjov, Černov, Lazarev – Chlystov, Nestěrov, Ankudinov
    HC Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – Seigo, Kundrátek, K.Redlihs, Galvinš, Ševčenko, Sotnieks, Jass – Darzinš, Leino, Indrašis – Skvorcovs, M.Redlihs, Sestito – Saulietis, Džerinš, Meija – Locans, Berzinš, Bicevskis

    Rozhodca: Eduard Ibatulin, Roman Ščenjov – Anton Ponamarenko, Alexej Medvěděv

    Diváci: 6.226