Jekaterinburg – Petrohrad 4:2 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – S.Moskva 2:5 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Helsinki 2:3 (kon.)
Ufa – Riga 3:1 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Jokerit Helsinki
cz Štvrtok 22.10.2015, 16:00 • Metallurg Ice Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    52:20
    Ještě je tu šance pro domácí Metallurg! Za podražení Mozjakina míří na trestnou lavici Petteri Wirtanen, a Magnitogorks si zhraje přesilovou hru.
     
    48:51
    Tentokrát si však komplikuje situaci Metallurg! Na trestnou lavici jde domácí Oskar Osala, který zasáhl svého krajan Niko Kapanena holí do obličeje!
     
    42:19
    První komplikace pro Jokerit však přichází již dvě minuty po začátku třetiny. Niko Kapanen zcela zbytečně fauloval Birjukova v útočném pásmu, a jde si sednou na trestnou lavici!
     
    31:29
    Jokerit si navíc zahraje přesilovou hru! Arťjom Železkov poslal před vlastní brankou k zemi Brandona Kozuna, a odchází na trestnou lavici za podražení!
     
    27:14
    Finský celek se i nadále držet v útočném pásmu, nicméně se ke střele dostal až obránce Lajunen, který nemířil přesně. Na trestnou lavici jde navíc Niko Kapanen, který za brankou hákoval Antipina!
     
    26:25
    Na druhé straně se do velké šance dostal Brandon Kozun, který však nemířil přesně. Kotouč se následně odrazil nebezpečně před branku, toho se zmocnil Timkin, který kotouč následně vyhodiíl do hlediště, a oslabuje tak svůjt tým!
     
    17:45
    Následně se dostal do zakončení Jani Rita, který však Košečkina nepřekonal. Za brankou se poté "kočkoval" právě finský útočník s Birjukovem. Hlavní rozhodčí oba vylučuje!
     
    05:11
    Prvním vyloučeným dnešního utkání je Niko Kapanen, který za brankou Košečkina hákoval rozehrávajícího Chabarova, a je z toho přesilová hra pro Metallurg!

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 12. Železkov (Arsenjuk), 57. Kovář (Potěchin, Chabarov) – 25. Aaltonen (Kulda, Olimb), 33. Huhtala (Olimb, Jaakola), 50. Olimb


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov, Lee (A), Chabarov, Tereščenko, Batyršin, Medveděv, Bereglazov – Mozjakin (C), Kovář, Zaripov – Potěchin, Filippi, Kosov – Timkin, Osala, Železkov – Platonov (A), Kaletnik, Arsenjuk
    Jokerit Helsinki: Karlsson (Kautto) – Ohtämää, Lajunen (A), Larsen, Jensen, Kulda, Jaakola – Jormakka, Huhtala, Olimb – Aaltonen, Regin (A), Kozun (C) – Rita, Kapanen, Hagman – Pöisty, Salminen, Wirtanen

    Rozhodca: Bělov, Olenin – Sivov, Šeljanin