Chabarovsk – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | Vladivostok – Čerepovec 1:4 (kon.) | Novokuzneck – Novgorod 3:4 (po pr.)
Novosibirsk – Dinamo Minsk 2:3 (po pr.) | D. Moskva – Omsk 2:1 (po pr.) | Viťaz – Barys 4:3 (1:0 po s.n.)
HC Slovan – Jugra Chanty-Mansijsk 6:0 (kon.) | Záhreb – Jekaterinburg 2:3 (po pr.)
koniec
HC Slovan Bratislava
6:0 (3:0, 3:0, 0:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
Sobota 17.10.2015, 17:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    HC Slovan sa po návrate z tripu predstaví pred domácim publikom, v sérii štyroch domácich zápasoch ho na úvod čaká silný súper, hokejisti klubu Jugra Chanty-Mansijsk. Osobitnú príchuť bude mať zápas pre Lukáša Kašpara, ktorý obliekal modro-zelený dres Jugry.

    Jugra Chanty-Mansijsk, klub založený v roku 2006. Chanty-Mansijsk, mesto v Ťumenskej oblasti v autonómnom okruhu Jugra, preslávené celosvetovo predovšetkým organizovaním vrcholných lyžiarskych podujatí v behu na lyžiach a biatlone. Hokejový klub Jugra hneď po vzniku vyhral druhú hokejovú divíziu a o rok neskôr aj prvú hokejovú divíziu. V nasledujúcich dvoch ročníkoch vyhral klub Vyššiu hokejovú ligu, čo je druhá najvyššia hokejová súťaž v Rusku a rok na to klub zavítal medzi elitu v KHL. V jej piatich ročníkoch obsadil 11., 14., 17., 22. a 25. miesto. Domáce zápasy hráva Jugra v Kultúrno-zábavnom komplexe s názvom Aréna-Jugra, ktorá má kapacitu 5.500 divákov.

    Modro-zelený dres klubu obliekajú výlučne hráči Ruskej federácie, hlavným trénerom mužstva je domáci lodivod Pavel Pavlovič Jezovskich.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenala Jugra z 23 zápasov 35 bodov, Slovan odohral o dva zápasy menej a získal celkom 26 bodov. V uplynulej sezóne sa súperi spolu stretli len jedenkrát, Slovan na ľade súpera zvíťazil gólom Nagya 4:3 po samostatných nájazdoch. Celková bilancia súperov v KHL je vcelku zaujímavá, z piatich odohraných zápasov sa až v štyroch zrodila remíza v riadnom hracom čase.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich je 14 bodový – Lukáš Kašpar (5+9), za ním tesne obranca Cam Barker s 13 kanadskými bodmi (3+10). V tíme hostí je najproduktívnejším Nikita Gusev s 12 kanadskými bodmi (6+6), v závese mu dýcha na chrbát Igor Bortnikov s 11 bodmi (6+5). Gólman domácich Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 92,6% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,01 gólov na zápas, Michael Garnett s 90,2% úspešnosťou drží priemer 2,63 gólov na zápas Na druhej strane Vladislav Fokin s 95,5% úspešnosťou zásahov pri priemere 1,55 gólov na zápas, Georgij Gelašvili93,0% úspešnosť zásahov s priemerom 2,38 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Jugra Chanty-Mansijsk a onlajny.eu vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Garnett) – Mihalik, Sersen (A), Valach, Švarný, Starosta, Luža, Rosandič – Kašpar, Nedorost, Nagy (A) – Miklík, Surový (C), Bartovič – Jeglič, Tičar, Šťastný – Skalický, Viedenský, Lušňák

    Jugra Chanty-Mansijsk:

    Fokin (Gelašvili) – Ugolnikov, Antonov, Kalašnikov, Selezňov, Pogorišný, Vasilčenko, Chvostov – Rasskazov, Panov (A), Bortnikov – Volkov, Ivanov (C), Gusev – Sitnikov, Taratuchin, Ševčenko – Varfolomejev, Jašin (A), Medvedev

    Rozhodca:

    Vasiliev, Olenin – Micheľ, Strelcov.
     
    Príjemný víkendový podvečer želám z Arény Ondreja Nepelu všetkým priaznivcom športu, ktorí ste sa spolu s nami rozhodli sledovať náš textový on-line prenos zo zápasu KHL, Sovan dnes bude hostiť silný tím, Jugru Chanty-Mansijsk.
     
    Na ľadovej ploche môžeme sledovať rozkorčuľovanie oboch tímov, domáci v tmavomodrých farbách, hostia v bielomodrej kombinácii farieb. V bránke domácich sa predstaví Barry Brust, v bránke hostí od úvodu uvidíme Vladislava Fokina.
     
    V zostave domácich v útoku nedošlo oproti zápasu v Kazani k žiadnym zmenám, obranné dvojičky sú nové, do prvej lajny sa presunuli Mihalik so Sersenom. Dnes opäť uvidíme v akcii Juraja Valacha i Mislava Rosandiča.
     
    Na ľadovú plochu korčuľujú hráči hostí, privítame domáci tím, vypočujeme si hymny Ruskej federácie a Slovenskej republiky a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:39
    Kašpar poslal na ľavej strane v pásme puk do rohu, Nedorosta nenašiel a k puku sa dostali hostia, ktorí sa však zatiaľ nedostali s ním do stredného pásma.
     
    01:55
    Taratuchin vystrelil z otočky z pravého kruhu po ľade, Brust puk vyrazil a Taratuchin opäť po ľade posielal puk pred bránkovisko, ktoré minul a puk skončil v rohu klziska.
     
    02:45
    Lušňák pri avizovanom vylúčení našiel vo vhodnej pozícii Viedenského, ktorý sa snažil dopraviť puk do siete hostí, Fokin bol však pozorný a puk vyrazil späť do hry.
     
    02:53
    Ugolnikov za držanie hokejky vyfasoval dve minúty presilová hra pre Slovan je tu.
     
    04:03
    Slovan v presilovej hre ešte nezamkol výborne sa brániaci tím hostí v pásme a nevytvoril si vhodnú streleckú príležitosť.
     
    04:32
    Ševčenko ohrozil strelou z pravej strany Brusta v bránke domácich, Barry puk poslal na ochrannú sieť.
     
    04:53
    Hostia v plnom počte, Slovan počas presilovej hry neposlal puk do priestoru hosťujúcej bránky.
     
    05:51
    Slovan Bratislava dal gól!
    Pekná akcia domácich s úspešným koncom, Marek Viedenský naordinoval puk na ľavý kruh na hokejku PATRIKA LUŠŇÁKA, ktorý vystrelil z vnútornej strany kruhu, Fokin puk vyrazil pred seba a Patrik mu ho ponad betón v dorážke umiestnil do siete.
     
    06:29
    Hostia vyhrali buly v pásme domácich, z pravého kruhu vystrelil pohotovo Taratuchin, Brust natiahol ruku a puk smerujúci mimo bránku schoval do lapačky.
     
    07:06
    Šťastný nakorčuľoval s pukom po ľavej strane do pásma, strieľal spoza ľavého kruhu, bek hostí mu do dráhy puku vložil hokejku a puk zblokoval na ochrannú sieť.
     
    07:57
    Slovan Bratislava dal gól!
    Signalizované vylúčenie hráča hostí domáci potrestali, do prečíslenia sa dostali Jeglič, ktorý z pravej strany poslal puk na ľavú, kde korčuľoval ROK TIČAR a kým sa stihol Fokin presunúť na pravú stranu bránky, už ho tam mal. Asistencie Žiga Jeglič a Michal Sersen.
     
    10:09
    Puk síce lieta z pásma do pásma, no strelu do priestoru bránky nevidíme a domácim to vadiť nebude, Slovan drží súpera na dištanc od Brusta.
     
    11:19
    Rasskazov chcel puk dostať do pásma belasých, Rosandič ho v dobrom obrannom zákroku poslal na ľad a s pukom vpred vyrazil domáci tím.
     
    12:02
    Jugra sa snažila zakombinovať s pukom v pásme domácich, nepodarilo sa jej absolútne nič, Slovan sa ubránil a puk poslal von zo svojho pásma, chlapci striedajú počas hry.
     
    12:56
    Sitnikov miešal puk z pravej strany pred bránkovisko a aj zakončil, puk však zblokoval jeden z hráčov domácich a Brust puk, ktorý zotrvačnosťou smeroval k jeho bránke, prikryl pod rukavicu.
     
    13:14
    Brust ukryl puk do lapačky po akcii Taratuchina s Medvedevom, ktorí už len sklopili hlavy a odkorčuľovali na svoju striedačku.
     
    14:19
    Prečíslenie domácich dva na jeden, Viedenský potiahol puk do pásma po ľavej strane popri mantineli, poslal ho nabiehajúcemu Lušňákovi, ktorý vystrelil, Fokin v rozkľaku Patrikov puk dokázal poslať za svoju bránku.
     
    16:02
    Miklík dostal puk v rýchlosti na palicu, Michel potiahol puk vpred a spoza ľavého kruhu vystrelil švihom, Fokin mal ideálny výhľad a puk usmernil do rohu klziska.
     
    16:22
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan koncertuje na ľadovej ploche, Šťastný od kruhu poslal puk na modrú, Švarný vystrelil z ľavej strany, medzi kruhmi vložil do dráhy puku hokejku ŽIGA JEGLIČ a puk tečoval pod brvno Fokinovej bránky. Asistencie: Ivan Švarný a Andrej Šťastný.
     
    16:22
    V bránke hostí dochádza k zmene, Vladislava Fokina vystriedal Georgij Gelašvili.
     
    17:30
    Nagy dostal dve minúty za hákovanie a presilovú hru budú mať k dispozícii hostia.
     
    18:21
    Slovan úvodný presilovkový tlak hostí prežil bez ujmy, vyhodil puk von z pásma, Surový si ho prevzal na hokejku, nakorčuľoval s ním na ľavý kruh a preveril pozornosť nového muža v klietke hostí.
     
    18:52
    Arbitri hru prerušili pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku a hru vykázali do stredného pásma, Slovan zbiera cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    19:30
    Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie ubránil bez väčších problémov a Brust tak naďalej drží čistý štít.
     
    19:59
    Skalický spolu s klaksónom ukončil prvú tretinu, keď strelou od pravého kruhu preveril koncentrovanosť Gelašviliho, ktorý puk vyrazil späť do hry.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Slovan dnes po zodpovednom výkone dokonale vnútil svoj spôsob hry súperovi a dvomi zlepenými, no krásnymi gólmi, sa pohodlne posadil na koňa. Ako som písal pred úvodným buly, že v bránke hostí uvidíme od úvodu Fokina, stalo sa. Tréner Jezovskich svoju hviezdu, s doposiaľ 95,5% úspešnosťou zásahov a s priemerom 1,55 gólov na zápas, stiahol z hry a medzi žrde poslal dvojku Gelašviliho. Pomer striel medzi žrde 10:8, oba tímy hrali po jednej presilovej hre bez využitia, druhý gól Slovan dosiahol pri signalizovanom vylúčení hráča hostí.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:52.
    Róbert s bradou vo farbách domácich dnes tipoval 4:2, Ľudovít s bradou vo farbách súpera 4:1...
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:23
    Slovan chyboval pri prechode s pukom do útočného pásma, ofsajd na modrej, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    20:58
    Brust dostal dve minúty za nedovolené bránenie, jeho trest odsedí Ladislav Nagy.
     
    21:11
    Slovan vyhodil puk von cez všetky čiary a čas z presilovej hry hostí sa kráti.
     
    21:29
    Za podrazenie dostal dve minúty Tičar a Slovan ide do troch, bude teplo v pásme belasých.
     
    21:32
    Slovan vyhral vhadzovanie a puk okamžite poslal von cez všetky čiary.
     
    21:53
    Jugra už v pásme domácich vytvorila „Veľký voz“, Slovan sa bráni v oslabení o dvoch mužov.
     
    22:31
    Potlesk na tribúnach, Slovan sa dostal k puku a okamžite ha aspoň na nejaký čas poslal mimo svoje pásmo.
     
    22:58
    Nagy naskočil na ľadovú plochu a okamžite korčuľoval do pásma pomôcť svojim spoluhráčom.
     
    23:14
    Krásna strela príklepom od modrej v podaní Antonova, Brust cez efektný semafór puk schoval do lapačky!
     
    23:29
    Domáci v plnom počte, Slovan prežil dvojnásobné oslabenie bez akejkoľvek ujmy.
     
    23:51
    Sersen vystrelil od modrej z jej stredu, Michalov puk tesne minul bránku hostí, Slovan drží puk v útočnom pásme na svojich hokejkách.
     
    24:33
    Puk skončil po teči hosťujúceho hráča na ochrannej sieti, vhadzujeme po pravej ruke gólmana Gelašviliho.
     
    24:55
    Hostia dostali puk von z pásma a nahodili ho na bránku domácich, Brust ho pred korčuľujúcim Taratuchinom radšej schoval pod lapačku.
     
    26:01
    Valach dostal puk medzi kruhy a pekne vystrelil, opäť však obranca hostí vložil do dráhy puku hokejku a ten skončil vysoko nad bránkou na ochrannej sieti.
     
    26:37
    Myslím že Lušňák dostal puk na ľavú stranu a ten po jeho pohotovej strele skončil na pravej žrdi Gelašviliho bránky, domáci vyrobili pred bránkoviskom malú skrumáž, no puk sa im cez betóny gólmana hostí do bránky dostať nepodarilo.
     
    28:22
    Jeglič odzbrojil hostí od puku a ich rodiacu sa akciu tak zastavil už v strednom pásme, Slovan dnes na výbornú vo všetkých herných činnostiach, okrem tej presilovky.
     
    29:31
    Štvrtý domáci útok je dnes na neudržanie, akcia po osi Viedenský – Lušňák, ktorý z ľavej strany poslal puk pred bránku, končí u Gelašviliho, keďže sa k zakončeniu Skalický nedostal, Gelašvili mu puk hokejkou predsa len vyrazil.
     
    32:25
    Jugra hrala chvíľu s pukom v pásme domácich, Slovan ju však k ničomu nepustil a zúfalý strelecký pokus od modrej v podaní Antonova zlikvidoval Brust, keďže sa puk od zadného mantinelu odrazil k jeho bránke.
     
    33:30
    Slovan Bratislava dal gól!
    Viedenský spoza bránky poslal puk pred bránkovisko, kde sa najlepšie zorientoval PATRIK LUŠŇÁK a puk skončil v bránke hostí. Asistencia: Marek Viedenský a Vladimír Mihalik.
     
    33:50
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan nič nedaruje svojmu súperovi a zasadil mu ďalšiu ranu, takmer identická akcia Slovana ako pri štvrtom góle, len sa vymenili aktéri. Puk spoza bránky posielal medzi kruhy Kašpar, našiel VÁCLAVA NEDOROSTA a ten nedal Gelašvilimu najmenšiu šancu. Asistencie: Lukáš Kašpar a Patrik Luža.
     
    36:20
    Slovan Bratislava dal gól!
    PAVOL SKALICKÝ si vytiahol puk z rohu klziska a nakorčuľoval z ľavej strany pred bránkovisko, aby ho cez dlhú hokejku po ľade zasunul k vzdialenejšej žrdi Gelašviliho bránky. Asistencia: Patrik Lušňák.
     
    37:15
    Švarný dostal dve minúty za držanie a Slovan ponúkol presilovú hru hosťujúcemu tímu.
     
    38:47
    Jugra na dnešný duel bude chcieť isto čím skôr zabudnúť, ani v presilovej hre si zatiaľ nevytvorila efektnú palebnú pozíciu.
     
    39:15
    Domáci v plnom počte, Brust aj po tomto oslabení drží čisté konto.
     
    39:41
    Krásna akcia domácich, Lušňák z ľavej strany poslal puk do voľného priestoru medzi kruhy, kde nakorčuľoval Skalický, ktorý svojou strelou opečiatkoval brvno Gelašviliho bránky!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine Slovan zopakoval svoj výborný výkon z prvej časti hry a Jugre nasúkal do siete nevýrazného Gelašviliho ďalšie tri kúsky. No čo môže urobiť brankár, keď defenzíva hostí dnes s ťažkými nohami na výborný Slovan jednoducho nestačí? A to ešte Lušňák a najmä Skalický trafili konštrukciu hosťujúcej bránky. Pomer striel na svetelnej kocke 20:12, no krásne skóre 6:0.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:43.
    Radosť pozrieť na svetelnú kocku v Aréne Ondreja Nepelu
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    V závere druhej tretiny bol vylúčený Valach, ktorý dostal dve minúty za podrazenie, Jugra začína tretiu tretinu presilovou hrou.
     
    40:44
    Jugra Slovan pod tlak nedostala, Nedorost vybojoval puk pri mantineli a okamžite ho vyhodil von z pásma.
     
    41:54
    Ivanov vystrelil po ľade z prvého kruhu, Brust puk vyrazil pred seba a Kalašnikov sám pred bránkou trestuhodne v dorážke minul bránku domácich.
     
    42:00
    Domáci v plnom počte, Slovan aj toto oslabenie prežil bez väčších starostí.
     
    43:17
    Hostia sa dostali s pukom do pásma belasých, od pravého kruhu vystrelil Medvedev, aj jeho puk Brust vyrazil späť do hry a vpred vyrazili hráči v modrých dresoch.
     
    44:30
    Hostia vyhodili puk von z pásma na zakázané uvoľnenie, hra sa sťahuje pred Gelašviliho.
     
    45:34
    Rosandič vystrelil od modrej z ľavej strany, Gelašvili puk cez betóny poslal späť do hry a Slovan drží Jugru v pásme stále pod tlakom.
     
    46:24
    Aj Slovan si môže dovoliť chybovať, po zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať po pravici Brusta.
     
    47:06
    Tribúny sa už bavia mexickou vlnou a aj keď si pýtali desať, myslím, že tento zápas môže Slovan v pokoji už len dohrať. Puk nám v tejto fáze hry lieta z pásma do pásma, bez strely do priestoru bránky.
     
    48:44
    Medvedev si myslel, že prejde s pukom cez modrú len tak, Rosandič mu to so Skalickým vysvetlili a útočníka v bielom drese poslali dole na ľad. Slovan môže vyraziť vpred.
     
    49:26
    Po vyhranom buly v pásme domácich sa k streleckému zakončeniu dostal Antonov, ktorý však bol nepresný a minul domácu bránku.
     
    50:22
    Od modrej vystrelil príklepom Rosandič, hradba tiel pred bránkoviskom puk zblokovala na ochrannú sieť.
     
    50:30
    Potlesk tribún zožal dnešný oslávenec Ján Starší, ktorý sa dožíva 84. rokov a k jeho sviatku mu želá i naša redakcia všetko len to najlepšie. Myslím, že túto hokejovú legendu netreba predstavovať.
    Ján Starší dostal od hokejistov Slovana krásny darček k narodeninám
     
    52:04
    Nagy vystrelil od pravého kruhu, Gelašvili puk vyrazil na druhú stranu klziska, Surový sa k nemu však nedostal.
     
    52:37
    Signalizované vylúčenie domáceho hráča, Jugra so šiestimi korčuliarmi na ľadovej ploche.
     
    53:00
    Miklík dostal dve minúty za hákovanie a Slovan ponúkol hosťom opäť šancu na skórovanie.
     
    54:01
    Slovan sa zmocnil puku a poslal ho až k bránke Gelašviliho, Jugra bude musieť vymyslieť inú presilovkovú akciu.
     
    55:00
    Domáci v plnom počte, Slovan aj toto svoje oslabenie prežil bez problémov.
     
    56:12
    Podrazenie v podaní Panova, aj keď sa mu na lavicu hanby nechcelo, musel, musel.
     
    56:28
    Presilovú hru začala štvrtá lajna, strelu Lušňáka z pravého kruhu Gelašvili vyrazil a hostia poslali puk von zo svojho pásma.
     
    57:22
    Slovan zamkol hostí v pásme a ich kombinančnú akciu ukončil tvrdým príklepom spoza ľavého kruhu Mihalik, Gelašvili puk zrazil pred seba a prikryl pod svoje rukavice.
     
    57:33
    Nedorost sa dostal k zakončeniu na ľavej strane pri bránkovisku, Gelašvili jeho puk vyrazil a následne si ho hokejkou pritiahol k sebe a prikryl pod rukavicu.
     
    58:12
    Hostia v plnom počte, Slovan hral presilovku dobre, chýbalo jej už len úspešné strelecké zakončenie.
     
    59:22
    Dnešné stretnutie sleduje 8.440 divákov a tí, ktorí si cestu do arény nenašli, môžu ľutovať.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas v Bratislave sa skončil hladkým víťazstvom domáceho tímu, ktorý dnes na ľadovej ploche koncertoval a súperovi uštedril „kanára“. Po Novokuznecku dostala rovnaký výprask aj Jugra a v pondelok sa tešíme na Jekaterinburg. Najlepšími hráčmi zápasu boli vyhlásení: v tíme hostí Nikita Gusev, v domácom tíme Patrik Lušňák. Aréna si ešte užije tradičnú ďakovačku, nuž a odo mňa je to na dnes všetko, prihlásim sa vám opäť v pondelok večer. Pekný večer a dobrú noc všetkým želá z Bratislavy Vladimír Korduliak, onlajny.eu (19:17:37)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 6. Lušňák (Viedenský), 8. Tičar (Jeglič, Sersen), 17. Jeglič (Švarný, Šťastný), 34. Lušňák (Viedenský, Mihalik), 34. Nedorost (Kašpar, Luža), 37. Skalický (Lušňák)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Mihalik, Sersen (A), Valach, Švarný, Starosta, Luža, Rosandič – Kašpar, Nedorost, Nagy (A) – Miklík, Surový (C), Bartovič – Jeglič, Tičar, Šťastný – Skalický, Viedenský, Lušňák
    Jugra Chanty-Mansijsk: Fokin (17. Gelašvili) – Ugolnikov, Antonov, Kalašnikov, Selezňov, Pogorišný, Vasilčenko, Chvostov – Rasskazov, Panov (A), Bortnikov – Volkov, Ivanov (C), Gusev – Sitnikov, Taratuchin, Ševčenko – Varfolomejev, Jašin (A), Medvedev

    Rozhodca: Vasiliev, Olenin – Micheľ, Strelcov

    Diváci: 8.440