Boston – Montreal 2:4 (kon.) | Toronto – Ottawa 4:5 (1:2 po s.n.) | Washington – NJ Devils 5:3 (kon.)
Nashville – Edmonton 2:0 (kon.) | Carolina – Detroit 3:4 (kon.) | Florida – Philadelphia 7:1 (kon.)
NY Rangers – Columbus 5:2 (kon.) | Minnesota – St. Louis 3:2 (kon.) | Chicago – NY Islanders 4:1 (kon.)
Colorado – Dallas 6:3 (kon.) | Vancouver – Calgary 2:3 (po pr.) | Arizona – Pittsburgh 2:1 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:0 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Anaheim Ducks
cz Nedeľa 11.10.2015, 04:45 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:28
    Joel Ward střílel na prázdnou branku, ale trefil pouze tyčku, avšak to ho v této situaci příliš mrzet nemusí, i tak jsou Sharks blízko zisku dvou bodů za výhru.
     
    59:10
    Anaheim Ducks už hrají bez brankáře a riskují v šesti mužích v poli.
     
    56:53
    Bude se teprvé podruhé v zápase vylučovat, přesilovku si navíc dnes vůbec poprvé zahrají domácí Sharks. Dvě minuty za hákování jde pykat Kačer Mike Santorelli (ANA), nová možnost pro Žraloky.
    Patrick MARLEAU - 2:0
     
    55:10
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jednobrankový rozdíl se rozšiřuje na dva puky v kleci Ducks, není pochyb o tom, kdo je zatím hvězdou dnešního utkání ze strany San Jose Sharks. PATRICK MARLEAU dnes hraje výborně a v naprosté pohodě, což ukazuje v každém střídání na ledové ploše. Nyní se výtečně obtočil kolem celé branky a zasunul touš za nic netušícího Frederika Andersena. Hala bouří a Anaheim má před koncem třetí třetiny hodně zkomplikovanou situaci, navíc mu zbývá málo času. Asistence: Joel Ward.
     
    53:23
    Stále ještě domácí celek kolem klece Andersena, Tierney zakončoval zprava, hned následně zleva Vlasic a Goodrow. Televizní komentátoři pomalu nestačí odříkávat jména domácích hráčů, kteří se dostávají ke střelám, neskutečná střelnice.
     
    52:40
    San Jose nyní pálí jednu střelu na branku za druhou, teď mají domácí jasnou herní převahu v útočném pásmu a prakticky nepouštějí Ducks na kotouč.
     
    51:20
    Bieksa pořádně tvrdě pálil od modré čáry, ale trefil jen prvního bránícího hráče před sebou. Z následné akce unikal sám na branku Thornton, neproměnil. Dorážel i Donskoi, avšak při Ducks nyní stojí hodně štěstěny.
    Patrick MARLEAU - 1:0
     
    39:22
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Teď už ale čekat muset nebudeme, protože San Jose Sharks jdou v poslední minutě prostřední třetiny do vedení a dávají tak první branku na domácím ledě v letošní sezóně. Poměrně nenápadná akce, nejdříve dorážka z levé strany, pak se ještě k další střele na branku dostal na levé straně zkušený PATRICK MARLEAU, na jehož zakončení už Frederik Andersen nemohl stihnout zareagovat. Do třetí třetiny tedy nepůjdeme za bezbrankového stavu. Asistence: Logan Couture, Joel Ward.
     
    37:21
    Martin Jones dnes chytá opravdu výtečně, teď si počíhal na útočníky Ducks dokonce dvakrát, nakonec i na Jiřího Sekáče, který se snažil mířit do místa nad lapačku, ale marně.
     
    32:27
    Poměrně nenápadná akce, ale málem se Ducks dočkali prvního gólu. Horcoff se po vhazování na pravé straně dokázal natlačit do brankoviště. Jones jen tak tak udržel puk na levém betonu.
     
    29:50
    Tomáš Hertl a Matt Nieto ujížděli v přečíslení dva na jednoho, český útočník řešil akci zakončením bekhendem, ale na Frederika Andersena nevyzrál.
     
    28:46
    Hodně pohledná akce Hagelina, který oklamal dva domácí obránce a dostal se skvělou kličkou až do zakončení. Pak se Jones musel skvěle vytasit proti Perryho střele.
     
    26:18
    Tohle už vypadalo pro domácí daleko lépe. Couture nabízel pěkně před branku na Patricka Marleaua, avšak ten jen těsně přestřelil horní tyčku zařízení.
     
    25:15
    Dobrá kombinace útoční dvojice Anaheimu a teď měl Jones i hodně štěstí. Na druhé straně vzápětí skoro samotně unikající Matt Nieto, ale ani on nemířil přesně do mezírky mezi betony.
     
    19:35
    Důležitý zákrok Frederika Andersena proti Tiernymu, který se náhle ocitl skoro sám před klecí soupeře. Ale neproměňuje.
     
    18:32
    Andersen měl dostatek práce se zakončením Mikea Browna, který nabral touš za brankou a vykroužil umně až do zakončení forhendem. Hostující gólman ovšem zůstal přilepený u své pravé tyče a zabránil průchodu kotouče.
     
    14:08
    A teď zase veliká šance pro Jiřího Sekáče na druhé straně, se kterou si musel poradit Martin Jones. Zdá se, že fanoušci se mohou začít bavit útočným hokejem kalifornských klubů.
     
    13:20
    Tohle je hodně povedené střídání českého útočníka, Tomáš Hertl opět v dobré možnosti na stejném místě jako před chvilkou, ale zatím nemůže ani on najít recept na Frederika Andersena.
     
    05:27
    Navíc následuje první vyloučení zápasu, domácí kapitán Joe Pavelski (SJS) dostává od hlavního rozhodčího dvě minuty za vražení na hrazení, je tu tím pádem přesilová hra pro Anaheim Ducks.
     
    04:57
    Zdálo se, že střela Coreyho Perryho hned po vhazování se otřela o tyčku domácí branku, i když o tu horní a jen velmi lehce. Ale první větší možnost pro hostující bojovníky.
     
    01:50
    Na druhé straně hrací plochy první větší šance San Jose. Matt Nieto se zjevil skoro sám před Andersenem a zakončoval do betonů gólmana Ducks.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 40. Marleau (Couture, Ward), 56. Marleau (Ward)


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Braun, Vlasic, Burns, Martin, Tennyson, Dillon – Pavelski, Thornton, Donskoi – Ward, Couture, Marleau – Wingels, Hertl, Nieto – Brown, Tierney, Goodrow
    Anaheim Ducks: Andersen (Chudobin) – Bieksa, Lindholm, Després, Fowler, Vatanen, Stoner – Stewart, Getzlaf, Hagelin – Perry, Rakell, Sekáč – Silfverberg, Kesler, Cogliano – Santorelli, Horcoff, Maroon

    Rozhodca: St. Pierre, McCauley – Sharrers, Rody

    Diváci: 17 562