Toronto – Montreal 1:3 (kon.) | Chicago – NY Rangers 2:3 (kon.) | Calgary – Vancouver 1:5 (kon.)
LA Kings – San Jose 1:5 (kon.)
koniec
Calgary Flames
1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
Vancouver Canucks
cz Štvrtok 08.10.2015, 04:20 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:10
    Matt Bartkowski (VAN) a Josh Jooris (CGY) vyloučeni na dvě minuty.
    Henrik SEDIN - 1:5
     
    56:31
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Dezorientovaná obrana Flames nyní nechala bratry Sediny, aby si dělali doslova, co chtějí! Nejprve to zkusil zpoza branky Daniel, kterého ale ještě Rämö vychytal, na dorážku HENRIKA SEDINA z druhé strany však již nedosáhl. Asistence: Daniel Sedin a Brandon Sutter.
     
    54:33
    Rozhodčí rozdávali za potyčky v brankovišti Vancouveru tresty – Bollig, Stajan (oba CGY), Dorsett, Prust (oba VAN) dostávají osobní desetiminutové tresty.
     
    51:47
    Až nyní se domácím podařilo dotknout puku, Hamhuis putuje na trestnou lavici za podražení Jareda McCanna.
    Alexandre BURROWS - 1:4
     
    48:17
    Vancouver právě vstřelil branku!
    ALEXANDRE BURROWS vystřelil od pravého mantinelu a bránící Wideman si puk nešťastně srazil do vlastní branky. Bez asistence.
    Daniel SEDIN - 1:3
     
    39:55
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Ještě se mění skóre, střelu od modré Rämö pouze vyráží, ale tak nešťastně, že se puk nakonec nějakým záhadným způsobem odráží od DANIELA SEDINA přímo do branky! Asistence: Dan Hamhuis a Christopher Tanev.
     
    31:09
    Přesilová hra Vancouveru končí, Burrows fauluje Rämö, bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    29:34
    Vylučuje se, na trestnou lavici zamíří domácí Dougie Hamilton a hosté si zahrají přesilovou hru.
    Jiří HUDLER - 1:2
     
    23:39
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Elitní řada Calgary dokázala přelstít defenzivu Vancouveru, ukázková práce v útočném pásmu! JIŘÍ HUDLER si po přihrávce do Gaudreaua najel z pravé strany přímo před branku a Millera překonal pohotovou střelou mezi betony. Asistence: Johnny Gaudreau a Sean Monahan.
     
    18:59
    Na trestnou lavici míří hostující Sbisa, který dostává dvouminutový trest za krošček, domácí si zahrají přesilovou hru.
    Brandon SUTTER - 0:2
     
    18:01
    Vancouver právě vstřelil branku!
    A další hokejová "parádička" v podání hostů, střelu Daniela Sedina z levé strany Rämö holí vyráží, ale přímo před BRANDONA SUTTERA, který pohotově zareagoval a ze vzduchu dokázal poslat puk do branky. Asistence: Daniel Sedin.
    Jannik HANSEN - 0:1
     
    10:34
    Vancouver právě vstřelil branku!
    A po šanci bratrů Sedinů přichází také první gól! Domácí střídali, nechali volnou pravou stranu, kde si najel JANNIK HANSEN, který parádní prudkou střelou nad lapačku překonal Rämö v brance Calgary. Asistence: Ben Hutton.
     
    09:58
    Fantastický zákrok domácího Rämö při klasické kombinaci dvou bratrů Sedinu, kdy Henrik přihrával z pravé strany na levou na Daniela, ten "z první" vypálil a domácí gólman ve vzduchu holí vyráží puk nad branku!
     
    08:02
    Kanadské derby je vyhecované, což dokazuje již druhá bitka za zhruba osm úvodních minut – domácí Brandon Bollig a hostující Brandon Prust svedli souboj na červené čáře, nyní si oba Brandonové odsedí pět minut.
     
    03:58
    Vylučuje se, na trestnou lavici zamíří domácí obránce Engelland za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    00:02
    Dvě sekundy se "hrálo", hned poté se do sebe pustili Michael Ferland (CGY) a Derek Dorsett (VAN), oba tak dostávají pětiminutové osobní tresty, hraje se v plném počtu na obou stranách.

    Martin Dvořák

    Góly a asistencie: 24. Hudler (Gaudreau, Monahan) – 11. Hansen (Hutton), 19. B. Sutter (D. Sedin), 40. Sedin (Hamhuis, Tanev), 49. Burrows, 57. H. Sedin (D. Sedin, B. Sutter)


    Calgary Flames: Rämö (Hiller) – Giordano, Hamilton, Russell, Wideman, Kulak, Engelland – Gaudreau, Monahan, Hudler – Bouma, Backlund, Frolík – Ferland, Bennett, Jooris – Bollig, Stajan, D. Jones
    Vancouver Canucks: Miller (Bachman) – Edler, Tanev, Hamhuis, Barkowski, Hutton, Sbisa – D. Sedin, H. Sedin, B. Sutter – Baertschi, Horvat, Vrbata – Burrows, McCann, Hansen – Prust, Cracknell, Dorsett

    Rozhodca: Leew, Walsh – Henderson, Murchison