Gruzínsko – Gibraltar 4:0 (kon.) | Írsko – Nemecko 1:0 (kon.) | Škótsko – Poľsko 2:2 (kon.)
Maďarsko – Faerské ostrovy 2:1 (kon.) | Sev. Írsko – Grécko 3:1 (kon.) | Rumunsko – Fínsko 1:1 (kon.)
Albánsko – Srbsko 0:2 (kon.) | Portugalsko – Dánsko 1:0 (kon.)
koniec
Albánsko
0:2 (0:0)
Srbsko
cz Štvrtok 08.10.2015, 20:45 • Elbasan Arena, Elbasan (kapacita: 12.800) • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
    90+4. Adem LJAJIĆ - 0:2
     
    90+4
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Jenže místo vyrovnání přichází bleskový protiútok Srbska, který končí druhým gólem v síti domácích. Prakticky zcela osamocený běžel od půlící čáry ADEM LJAJIĆ, který si v souboji tváří v tvář s Berishou poradil povedeným lobem.
     
    90+3
    Ještě je tady šance na vyrovnání. Faul Aleksandara Mitroviće znamená žlutou kartu a volný kop Albánie.
    90+1. Aleksandar KOLAROV - 0:1
     
    90+1
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle j naprostý šok, který komplikuje albánskou cestu na EURO! Srbové v první minutě nastavení vymysleli perfektní přihrávku za obranu, která se dostala až k nabíhajícímu ALEKSANDARU KOLAROVOVI a ten přízemní ranou trefuje prostor mezi nohami domácího brankáře.
     
    83
    Z rohového kopu Srbové nic nezískali a dochází k poslednímu střídání Albánie. Na hřiště se podívá Alban Meha, který střídá vyšťaveného Ermira Lenjaniho.
    80. Přímý volný kop Kolarova těsně minul tyč brány domácí reprezentace
     
    80
    Po menších prostojích se k rozehrání "přímáku" postavil Aleksandar Kolarov, který nakopl míč opravdu výborně a jen těsně minul Berishovu bránu.
     
    79
    Faul na Zorana Tošiće znamená volný kop ve prospěch srbské reprezentace a žlutou kartu pro Ansiho Agolliho.
    76. Cikalleshi se mohl stát hrdinou, ale jeho střelu zlikvidoval Stojković
     
    76
    Obrovská šance Albánie! K velké individuální akci se rozhodl střídající Sokol Cikalleshi, který prošel přes několik hráčů Srbska a poté bombou donutil Stojkoviće k výbornému zákroku. Tahle rána mohla poslat Albánii do Francie!
     
    73
    Vypadá to na hodně špatný večer pro srbské hráče londýnské Chelsea. Po Ivanovićovi odchází vinou zdravotních komplikací ze hřiště také Nemanja Matić. Na jeho místo hostující trenér poslal Ljubomira Fejsu.
     
    69
    Mezitím došlo k dalšímu střídání. Hodně nevýrazného Bekima Balaje na trávníku nahrazuje Sokol Cikalleshi.
     
    68
    Po faulu Balaje na Duška Tošiće se pokračuje ve hře a žlutou kartu si právě vysloužil Nenad Tomović, který zbytečně do autu ukopl míč, jenž si stavěl jeden z domácích hráčů
     
    65
    Ivanović se po krátkém ošetření vrací na hřiště, ale to jen na pár okamžiků, neboť dochází k vynucenému střídání a na hřiště vbíhá Duško Tošić.
     
    54
    První změnu v zápase si připravil hostující trenér, který stahuje Dušana Tadiće a na hřiště posílá čerstvého Miralema Sulejmaniho.
     
    46
    Domácí Albánie vstupuje do druhé půle s jednou změnou. Zraněný Andi Lila, který byl na konci prvního poločasu odnesen na nosítkách, již do zápasu nezasáhne a jeho místo zaujme Ergys Kaçe.
    36. Gól Srbska nebyl uznán vinou faulu Zorana Tošiće
     
    36
    Srbové po výborné akci docílil branky, ale ta není uznána pro útočný faul Zorana Tošiće, který atakoval Berishu. I kdyby nebyl odpískán faul, šlo by o jasný ofsajd srbského záložníka. Je z toho menší výměna názorů, ale hlavní je, že stav utkání zůstává 0:0!
    22. Branislav Ivanović v první velké šanci zápasu bránu netrefil
     
    22
    A po rohu přišla první gólová šance zápasu. Srbsko rozehrálo nacvičený signál na jehož konci stál Branislav Ivanović, ale ten tvrdou ránu z pokutového území pod břevno Berishovy brány vtlačit nedokázal!
     
    16
    Je tady druhá žlutá karta zápasu. Tu vidí po faulu na Aleksandara Mitroviće domácí kapitán Lorik Cana (ALB). K Mitrovićovi pak ještě něco od cesty utrousil Taulant Xhaka, ale vše se obešlo bez nějakých konfliktů.
     
    3
    Třetí minuta a hlavní rozhodčí se již musel rozčílit a tasit žlutou kartu, kterou po tvrdém faulu na půlící čáře viděl Luka Milivojević (SRB).

    Lukáš Podleśny

    Góly: 90+1. Kolarov (Ljajić), 90+4. Ljajić

    Karty:   16. Cana (ALB), 79. Agolli (ALB) – 3. Milivojević (SRB), 68. Tomović (SRB), 90+3. A. Mitrović (SRB)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 21:16.
    Albánsko: Berisha – Hysaj, Cana (C), Djimsiti, Agolli – Memushaj, Basha, Xhaka – Lila (46. Kaçe), Balaj (69. Cikalleshi), Lenjani (83. Meha).
    Náhradníci: Hoxha, Shehi – Ar. Ajeti, Rrahmani, Kukeli, Meha, Kaçe, Roshi, Abrashi, Sadiku, Gashi, Cikalleshi.

    Srbsko: Stojković – Tomović, Ivanović (C) (65. D. Tošić), S. Mitrović, Kolarov (C) – Milivojević, Matić (73. Fejsa) – Z. Tošić, Ljajić, Tadić (54. Sulejmani) – A. Mitrović.
    Náhradníci: Dmitrović, Rajković – Obradović, D. Tošić, Spajić, Gudelj, Sulejmani, Brašanac, Milinković-Savić, Katai, Fejsa, Škuletić.

    Rozhodca: Nicola Rizzoli – Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (vš. ITA)