Litvínov – Vienna 2:2 (po pr.) | Skellefteå – Košice 3:0 (kon.) | Tappara – Vítkovice 2:1 (kon.)
TPS – Jyväskylä 4:1 (kon.) | Kärpät – Düsseldorf 3:0 (kon.) | Linköping – Liberec 3:6 (kon.)
Växjö – Djurgården 3:3 (kon.) | Storhamar – Salzburg 3:2 (kon.) | Stavanger – Eisbären 3:3 (kon.)
Frölunda – Ingolstadt 4:1 (po pr.) | HV71 – Třinec 3:1 (kon.) | Mannheim – Blues 3:2 (kon.)
Mníchov – Rauma 0:3 (kon.) | Zürich – Sparta Praha 0:3 (kon.) | Davos – IFK Helsinky 5:2 (kon.)
Luleå – Färjestad 1:3 (kon.)
koniec
Skellefteå AIK
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Košice
Utorok 06.10.2015, 17:30Liga majstrov • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vážení športoví priaznivci, vítame vás pri prenose stretnutia prestížnej Champions Hockey League, kde si v rámci druhého zápasu šestnásťfinále zmerajú sily vicemajster Švédska Skellefteå AIK a úradujúci majster Slovenska, HC Košice.

    Skellefteå AIK patrí k popredným hokejovým klubom nielen v domácej SHL, ale i v celej Európe. Trojnásobný majster Švédska, tím založený ešte v roku 1921, totiž v posledných rokoch ukazuje svoje kvality, keď mu v uplynulom ročníku (2014/2015) len tesne ušiel majstrovský titul. Aj 2. miesto ale stačilo AIK na to, aby sa do mesta so 70 000 obyvateľmi, do Skelleftey, vrátila nadnárodná súťaž. V rámci základnej skupiny boli hráčom AIK pridelení súperi z Liberca a Nitry, tím zo severa Švédska pritom skupinu D ovládol a súperov za sebou zanechal s výrazným bodovým odstupom. Po dobre zvládnutých bojoch o postup do šestnásťfinále ale prišla na domáci celok kríza, ktorá výrazne ovplyvnila jeho tabuľkové postavenie v SHL. Skelleftey totiž patrí aktuálne 7. priečka tabuľky so ziskom 9 bodov a nepriaznivým skóre 16:17.

    Zápasy Skelleftey AIK v aktuálnom ročníku CHL:
    HK Nitra – Skellefteå AIK 2:4
    Bíli Tygři Liberec – Skellefteå AIK 0:4
    Skellefteå AIK – HK Nitra 3:2 pp a sn
    Skellefteå AIK – Bíli Tygři Liberec 5:2
    HC Košice -Skellefteå AIK 4:3

    HC Košice, najúspešnejší hokejový klub Slovenska, dokopy až desaťnásobný majster Slovenskej i Československej republiky, minuloročný víťaz základnej časti Tipsport extraligy, ako i jej play-off, sa do Champions Hockey League kvalifikoval už po druhýkrát. V rámci základnej skupiny bol pritom pre Košice žreb milosrdnejší, ako tomu bolo v prvom ročníku CHL. Aj vďaka tomu sa tím z metropoly východu dokázal ako jediný celok zo Slovenska prebojovať až do play-off prestížnej hokejovej súťaže, kde našu krajinu zatiaľ vzorne reprezentuje. Košice však musia rýchlo zabudnúť na aktuálnu formu z domácej Tipsport ligy, ktorú Oceliari zatiaľ nezvládajú podľa svojich predstáv.

    Zápasy HC Košice v aktuálnom ročníku CHL:
    HC Košice – EHC Mníchov 2:4
    EHC Mníchov – HC Košice 1:0
    EC Klagenfurt – HC Košice 2:3
    HC Košice – EC Klagenfurt 2:1 pp a sn
    HC Košice – Skellefteå AIK 4:3

    Oba celky už za sebou úvodné vzájomné stretnutie majú. V rámci prvého zápasu šestnásťfinále hokejovej Ligy majstrov sa pritom v domácej Steel aréne mohli z výhry potešiť Košice, ktoré po dokonalom obrate zdolali vicemajstra Švédska 4:3 a na ľad súpera tak pocestujú s psychickou výhodou.

    Postupová matematika je jasná. Ak sa Košiciam podarí v Skelleftey ubrániť čo i len remízu, automaticky sa stanú postupujúcim tímom. Ak domáci celok zvíťazí rozdielom jedného gólu, nasledovať bude 10-minútové predĺženie, prípadne tiež séria samostatných nájazdov. V prípade, že po postupe medzi 16 najlepších hokejových tímov Európy zatúžia hráči AIK, musia vyhrať o dva a viac gólov.
     
    Úvodné zostavy:

    Skellefteå AIK: Svensson (Hanses) – Burström, Urbom, Heed, Aho, M.Pettersson, Lindgren, A.Lundberg – Forssell, Ericsson, Pesonen – Zackrisson, Petterström, M.Lundberg – Ritola, Holmström, Broadhurst – A.Pettersson, Lindholm, Calof

    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Dudáš, Cebák, Šedivý, Philipp, Štrbák, Macejko, Pavúk – Češík, Lepšanský, Lelkeš – Suja, Bicek, Bartánus – Jenčík, Bartoš, Hrnka – Bortňák, Šoltés, Sojčík, Boltun

    Rozhodca: Salonen (FIN), Björk – Käck, Altberg (Všetci SWE).
     
    Vážení športoví priaznivci, ešte raz vás vítame pri priamom prenose druhého šestnásťfinálového stretnutia CHL medzi Skellefteå AIK a HC Košice, ktoré za začne už o niekoľko minút. Domáci doň nastúpia v čierno-žltej kombinácii, majster Slovenska z Košíc si na sever Švédska priniesol bielu sadu dresov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. K puku sa po boji v stredovom kruhu dostali domáci, ktorí sa okamžite stiahli do obrannej tretiny, odkiaľ založia útočnú akciu.
     
    00:40
    Nezaobišlo sa to ale bez komplikácii, keďže Košice sa od prvých sekúnd prezentovali dobrým napádaním rozohrávky pred Svenssonom, AIK sa tak musela mať na pozore.
     
    01:15
    Na trestnú lavicu odišiel Ritola (SKE), ktorý sa previnil faulom lakťom.
     
    01:30
    Hostia sa okamžite pokúšali o roztočenie presilovkového kolotoča pred bránkou súpera, avšak neúspešne. AIK puk vyhodila cez všetky čiary.
     
    02:35
    Košiciam sa hra v početnej výhode vôbec nedarí. Hráči odetí v bielom sa len sporadicky dostávajú do útočnej tretiny, kde strávia poväčščinou len niekoľko sekúnd.
     
    02:55
    Inak tomu nebolo ani v tomto prípade, keď puk preťal bránkovú čiaru svätyne Košíc, po puku sa vrhol Melicherčík, ktorý bude chcieť čím skôr rozohrať.
     
    03:15
    Domáci v plnom počte.
     
    04:00
    Hra teraz mierne stratila na tempe, Skellefteå váhala s rozohrávkou za vlastnou bránkou, tento fakt využili Košice na prestriedanie kompletnej pätice korčuliarov.
     
    04:27
    Melicherčík si teraz musel po jednej zo striel siahnuť na puk, nebol to ale žiaden nepríjemný zákrok, skúsený gólman mal totiž výhľad odkrytý a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    05:10
    Skellefteå sa usadila v obrannej tretine Košíc, kde s pukom nepríjemne krúžila, našťastie pre hostí to ale všetko bolo bez lepšieho streleckého zakončenia.
     
    05:35
    AIK sa to v tejto chvíli snažila zmeniť strelou švihom z ľavého kruhu na vhadzovanie, bomba ale minula priestor troch žrdí a zadunela za Melicherčíkovou bránkou.
     
    06:30
    Sledujeme rýchly hokej, hrá sa zo strany na stranu, stále je to bez vážnejších šancí.
     
    06:50
    Košice sa budú brániť vo štvorici.
     
    06:40
    Šedivý (KOS) sa previnil hákovaním a na 2 minúty nepomôže svojmu tímu.
     
    06:50
    Skellefteå sa s pukom okamžite usadila v pásme Košíc, odkiaľ sa ponáhľať nebude.
     
    07:10
    Domáci teraz roztočili pred Melicherčíkom parádny presilovkový kolotoč, výsledkom čoho bola tvrdá rana od modrej čiary, ktorú hosťujúci brankár zrazil na ochrannú sieť.
     
    07:35
    Hostia teraz nemajú puk pod kontrolou, AIK sa tento fakt snaží pretaviť v úvodný gól.
     
    07:55
    Až teraz sa Oceliarom podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary a unavená štvorica Slovákov tak mohla odísť na striedačku. Na ľad prídu čerstvé sily.
     
    08:40
    Ďalšie vylúčenie Košíc. Hákovaním sa previnil Dudáš.
     
    09:00
    Hostia si teraz zbytočne komplikujú život, keď sa dopúšťajú zbytočných faulov, to dáva priestor na útočnú snahu Skelleftey.
     
    09:20
    Suja preto zahral na istotu a puk poslal ďaleko od Melicherčíka.
     
    09:45
    Tam strávili hráči AIK viac času, ako pôvodne plánovali, aj preto sa chceli rýchlo vrátiť do útočnej tretiny. Svoju snahu ale prehnali a dostali sa do ofsajdu.
     
    10:00
    Košice sa v tomto oslabení bránia podstatne lepšie, ako tomu bolo v prvom prípade. Skellefteå sa s pukom nedokáže dostať do útočného pásma.
     
    10:20
    Naopak, domáci sa museli mať na pozore, keďže Košice sa vo vlastnom oslabení dostali k puku, zaviezli ho až do útočnej tretiny, kde prišla "zadovka" do priestoru ľavého kruhu a následná strela švihom, ktorá tesne minula priestor troch žrdí.
     
    10:40
    Hostia v plnom počte.
     
    11:30
    Na štadióne vo Švédsku to teraz len tak zhučalo, keďže domáci celok si dokázal vypracovať veľmi zaujímavú príležitosť na otvorenie skóre, gól ale nepadol.
     
    12:27
    Bicek sa teraz tlačil do zakončenia pred bránkou Svenssona, čím donútil domáceho brankára puk ukryť vo svojej lapačke. Aj takýmto štýlom si tak Košice dokázali vybojovať vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    12:50
    Košice síce buly prehrali, vďaka veľkej bojovnosti sa ale ešte dostali k puku, konkrétne to bol Hrnka, ktorý pred bránkou hľadal Jenčíka, ktorému hokejku dobre krížoval jeden z brániacich hráčov a k zakončeniu ho tak nepustil.
     
    13:25
    Skellefteå sa po dlhšom čase chcela pozrieť do útočného pásma, zastavilo ju však postavenie mimo hru.
     
    14:00
    Košice teraz výborne vykrývajú stredné pásmo, kde síce s pukom nekombinujú, kvôli skvelej pozičnej hre Oceliarov sa ale AIK nedokáže dostať pred Melicherčíka.
     
    14:35
    Hostia sa tento fakt snažia využiť a radi by dokonalým spôsobom zaskočili svojho súpera, pred bránkou Skelleftey si teda vytvorili niekoľko zaujímavých šancí, puk v sieti neskončil.
     
    15:25
    Domáci mohli presnejšie zakombinovať s pukom v pásme súpera, to sa im ale nepodarilo. Spred Melcherčíka sa pritom vyhnali sami, keďže si presne prihrať nedokázali.
     
    16:10
    Aj napriek tomu sa Švédi rýchlo vrátili do pásma a pred Melicherčíkom roztáčajú ďalší kolotoč.
     
    16:30
    Zackrisson dostal v priestore ľavého kruhu na vhadzovanie puk na svoju hokejku, zbytočne neváhal a pokúšal šťastie, strelou švihom ale Melicherčíka neprekvapil.
     
    17:00
    Košice teraz cítili únavu, aj preto puk jednoducho vyhodili von z pásma a odišli prestriedať.
     
    17:20
    Ďalšia skvelá šanca Skelleftey, k puku sa teraz dostal Burstrom, ktorý mohol rozjasať domáce tribúny, zoči-voči Melicherčíkovi ale neuspel.
     
    17:30
    Na druhej strane pokúšal šťastie Šoltés, jeho zakončeniu ale chýbali gólové parametre, aj preto si puk cestu do siete nenašiel.
     
    18:30
    Skellefteå puk vyhodila von z obranného pásma a odišla prestriedať. Hosťom ale tento fakt narobil viac škôd ako úžitku, keďže sa zamotali v vlastných prihrávkach a puk museli poslať na zakázané uvoľnenie.
     
    19:00
    Posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:10
    Náznak šance pre Košice, ktoré puk vyviezli do útočnej tretiny, kde sa doň oprel jeden z hostí, jeho delovka ale preletela ponad hornú žrď Svenssonovej bránky.
     
    19:40
    Košice sa v závere prvej časti hry nadýchli k veľkému tlaku, z čoho chcel ťažiť Lelkeš, ktorý si spoza bránky s pukom nakorčuľoval až pred Svenssona, ktorého ale neprekvapil.
     
    19:50
    Sledovali sme ešte niekoľko striel hostí, gól nepadol.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Skellefteou a Košicami, po ktorej svieti na svetelnej tabuli nerozhodný stav – 0:0. O čosi bližšie k otváraciemu zásahu mali predsa len domáci, ktorí sa do súpera zahryzli už od úvodných sekúnd zápasu. Košice sa ale zatiaľ dobre bránia a držia si postupové nádeje.

    Pomer striel po prvej tretine: 16:5

    Druhá tretina sa začne približne o 18:15.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Začala sa nám prostredná časť hry. V úvode aktívnejší hostia, ktorí puk zaviezli za bránku hostí.
     
    20:20
    Dlho to ale neplatilo, hra sa prelieva už v úvodných sekundách druhej tretiny zo strany na stranu, Skellefteå teraz stála v ofsajde.
     
    20:40
    Košičania kombinovali pred bránkou súpera, konkrétne to bol aktívny Bicek, kto hľadal v medzikruží Bartánusa, jeho dobrý puk ale na spoluhráča napokon neprešiel.
     
    21:10
    Aktivita aj na strane domácich, tam sa k puku dostal Holmstrom, pri ktorého strele si Melicherčík dobre zmenšil strelecký uhol a puk ukryl medzi svojimi betónmi.
     
    21:30
    Veľká bojovnosť Tomáša Hrnku v útočnom pásme síce puk pre Košice nepriniesla, hráčom AIK ale naznačila, že dnes to ešte jednoduché mať nebudú.
     
    22:00
    Vhadzovalo s apo ľavici Svenssona, keďže puk bol po strele Bartoša zrazený len na ochrannú sieť. Košice ale v útočnom pásme príliš dlho neostali.
     
    22:40
    Aj napriek tomu môžeme vravieť o skvelej pozičnej hre Oceliarov, ktorí nedovoľujú súperovi presne rozohrať cez šírku klziska. Skellefteå to tak musí skúšať po jeho dĺžke.
     
    23:05
    Košičania vyčkávajú na svoju šancu s pukom na hokejkách v obrannom pásme.
     
    23:20
    Ešte predtým, ako ale šanca Oceliarov príde, musel Melicherčík prikryť puk, keďže sa pred ním zjavilo viacero domácich hokejistov.
     
    23:39
    Zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    23:50
    Skellefteå tak mohla s pukom zakombinovať pred bránkou Melicherčíka, našťastie pre hosťujúci celok ale o puk prišla a musela sa poň vrátiť až pred vlastnú bránku.
     
    24:10
    Košice aktívnym napádaním vytlačili súpera do stredného pásma, následne hostia odišli striedať.
     
    24:50
    Na ľade teraz bola Štrbákova formácia, ktorá s prehľadom ustala menší tlak zo strany súpera. Puk do bezpečia upratal Macejko.
     
    25:40
    Skellefteå zvyšuje frekvenciu svojich krátkych prihrávok, ktoré sú pre Košice veľmi nepríjemní, našťastie pre hostí je to stále bez presnej strely.
     
    26:15
    Bicek teraz vrhol všetky sily do útočného snaženia, ani tie ale nestačili na to, aby unavený hosť prekorčuľoval dvojicu brániacich hráčov.
     
    26:30
    Košice zastavilo postavenie mimo hry.
     
    27:00
    Košice puk chceli jednoduchým spôsobom poslať von z obranného pásma popri mantineli, k puku sa ale dostal Heed, ktorý chybičku súpera nepotrestal.
     
    27:40
    Košice zásluhou Bartoša puk na ma,ý moment dostali von z obranného pásma, rýchlo sa doň ale musia brániť.
     
    28:00
    Tak teraz mali Košice obrovské šťastie, puk teraz poskakoval pred bránkovou čiarou Melicherčíkovej svätyne, do ktorej si cestu nenašiel!
     
    28:15
    Košičania teraz len s problémami bránia vlastné obranné pásmo, uvidíme, ako dlho sa im to ešte bude dariť. My veríme, že čo najdlhšie.
     
    28:55
    Lelkeš teraz zobral v súboji na zadnom mantineli zodpovednosť na seba, robustný obranca Košíc pritom súperovi zobral puk a vyhodil ho von z obranného pásma.
     
    29:30
    Suja teraz v útočnom pásme zdvihol hlavu, prihrávkou bekhendom pritom chcel pred bránkou nájsť voľného Bartánusa, k tomu sa puk nedostal.
     
    30:00
    Máme za sebou polovicu riadnej hracej doby dnešného stretnutia.
     
    30:35
    Šoltés s Boltunom teraz v útočnom pásme bojovali o puk a hoci sa k nemu nedostali, výrazne zdržali súpera, ktorý navyše bude musieť prestriedať.
     
    31:10
    Striedali aj Košice, ktoré tak jednoducho poslali puk za bránku súpera.
     
    31:40
    Košičania to skúsili jednoducho – a takmer úspešne. Kolmica do útočnej tretiny našla jedného z hostí, ktorého pokus bol dobre zblokovaný.
     
    32:05
    Košičania sú v tejto chvíli takmer na pokraji vlastných síl, stále však bojujú a so svojim súperom držia krok.
     
    32:40
    Ozýva sa aj domáci fanklub, ktorý teraz hnal svoj tím za gólom, proti bol ale Bicek, ktorý puk podržal na svojej hokejke a následne odišiel striedať.
     
    33:00
    Košice nepustili súpera do vlastnej tretiny, AIK sa bude musieť vrátiť pred Svenssona.
     
    33:30
    Domáci teraz mohli využiť mierne zaváhanie Biceka, ktorý stratil prehľad o dianí na ľadovej ploche, presne si ale neprihrali.
     
    34:00
    Zakázané uvoľnenie domácich. Košice teraz potrebujú upokojiť hru, teraz na to majú ideálnu príležitosť.
     
    34:20
    Košice síce buly v útočnom pásme nezvládli, rýchlym návratom do obrannej tretiny ale donútili súpera chybovať a dostali ho do ofsajdu.
     
    34:30
    Zakázané uvoľnenie aj na strane Košíc, Dudáš teraz neodhadol silu svojej nepresnej kolmej prihrávky.
     
    34:40
    Okamžitá bomba od modrej čiary, tuším to bol Heed, ktorý teraz pálil s úmyslom skórovať, zadunelo ale iba plexisklo za Melicherčíkom.
     
    34:37
    Ericsson (SKE) sa previnil nedovoleným bránením a odchádza na trestnú lavicu.
     
    35:00
    Košice v obrovskej príležitosti pohoreli, Bicekova formácia teraz narobila domácim veľké problémy, bol to práve BIcek, ktorý sa dostal do šance, následne pálil aj Philipp – nepresne.
     
    35:40
    Ďalšia skvelá šanca majstra Slovenska! Tentokrát sa v nej ocitol Bartánus, ktorý Svenssona nanešťastie pre hostí neprekonal.
     
    36:20
    Skellefteå sa teraz bráni zubami-nechtami, zdá sa ale že sa tlaku súpera ubránia.
     
    36:40
    Domáci v plnom počte.
     
    36:50
    Tím Skellefteå práve strelil gól! Neuveriteľná smola, Skellefteå sa teraz dostala do prečíslenia troch proti dvom, čo využil JANNE PESONEN na otvárací gól.
     
    37:00
    Hostia teraz nezvládajú záver druhej časti hry, budú hrať v oslabení.
     
    37:10
    Philipp (KOS) teraz na dve minúty odkorčuľuje na trestnú lavicu.
     
    37:30
    Košičania puk okamžite odpálili cez všetky čiary, domáci sa budú musieť s rozohrávkou poponáhľať.
     
    38:00
    Češík teraz zahral vo vlastnom oslabení na výbornú, keďže puk nielen vyviezol von z obranného pásma, ale aj dobre vypálil na Svenssona, ten mal ale odkrytý výhľad.
     
    38:40
    Domáci usadení pred Melicherčíkom.
     
    39:00
    Košičania teraz puk niekoľkokrát poslali von zo svojho obranného pásma, čo rozhodne vyhovuje viac hosťujúcemu celku.
     
    39:20
    Košice už hrajú v plnom počte.
     
    39:30
    Hostia sa okamžite tlačili do zakončenia, to bol Bartánus, ktorý šprintoval za pukom, Svensson ho ale pred ním včas prikryl.
     
    39:55
    Košiciam pokus o protiútok po zbabranej útočnej akcii súpera nevyšiel zdá sa tak, že v druhej tretine už nebudem,e svedkami ničoho podstatného.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa druhá stretnutia medzi Skellefteå AIK a HC Košice, domáci celok si v nej vypracoval obrovský tlak, z ktorého už hostia aj napriek veľkej bojovnosti museli inkasovať úvodný gól. Za stavu 1:0 by ale nasledovalo predĺženie, o víťazovi tak stále nie je rozhodnuté.

    Pomer striel po druhej tretine: 29:9

    Tretia tretina sa začne približne o 19:00.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Úvodné buly tretej tretiny bolo vhodené. Na buly úspešnejší domáci, ktorí sa tak s pukom vydajú do pásma súpera.
     
    40:40
    Skellefteå sa tam snažila kombinovať zaujímavým spôsobom, na bekhedndové prihrávky si ale Košice dali pozor a puk poslali ďaleko od svojej bránky.
     
    41:10
    AIK posilnená prvým gólom sa ale okamžite vrátila pred Melicherčíka, kde sa pokúsi roztočiť útočný kolotoč.
     
    41:50
    Hoci sa to domácim nepodarilo, Hrnka spoločne s Jenčíkom v útočnom pásme veľa nevymysleli a do šance sa tak nedostali.
     
    42:00
    Petterstrom sa teraz ocitol v zaujímavej palebnej pozícii, odkiaľ vyslal na Melicherčíka hneď tri strelecké pokusy, gólman hostí si so všetkými poradil.
     
    42:55
    Domáci pália z každej pozície, kde je čo i len kúsok voľného priestoru. Košičania pokračujú v obrannej hre, ktorou sa prezentovali počas 40 minút dnešného zápasu.
     
    43:35
    Košice sa jednoduchým spôsobom chceli dostať do útočného pásma, v súboji na zadnom mantineli ale neuspeli a o puk prišli.
     
    44:20
    Bicek teraz bekhendom vyhodil puk z obranného pásma, puk letel ale len do priestoru, kde nestál ani jeden z hostí.
     
    44:40
    Melicherčík teraz nevedel, kam sa skôr pozrieť, našťastie pre Košice ale k presnému streleckému zakončeniu neprišlo.
     
    45:10
    Boltun o puk bojoval pri mantineli vedľa Svenssonovej bránky, tam ale stál proti trojici protihráčov, nemal tak šancu uspieť.
     
    46:00
    Dudáš sa teraz s rozohrávkou ponáhľať nebude a počká si na ideálnu príležitosť za Melicherčíkom.
     
    46:10
    V momente, keď sa už zdalo, že tá prišla so Sojčíkom na modrej čiare, ale prišiel aj hvizd postranného arbitra. Sojčík stál v ofsajde.
     
    46:40
    Skellefteå sa tak vráti do útočného pásma.
     
    47:00
    Pesonen teraz chcel využiť zaváhanie Lapšanského, ktorý puk nevyhodil von z obranného pásma, po strele skúseného útočníka Skelleftey sa puk v sieti nezatrepotal.
     
    47:10
    Košice budú hrať vo štvorici.
     
    47:25
    Suja (KOS) sa previnil hákovaním. Na trestnej lavici si oddýchne, snáď, plné dve minúty.
     
    47:40
    Po výhernom buly prišlo k zaujímavému streleckému zakončeniu spoza medzikružia, táto bomba skončila ale len vysoko nad bránkou hostí.
     
    48:00
    Košičania puk pošlú cez všetky čiary a odídu striedať.
     
    48:20
    Veľká šanca Skelleftey, tá s pukom kombinovala v blízkosti Melicherčíka, prišla tam prihrávka pred bránku, jeden z domácich presne nezakončil.
     
    48:59
    Posledných 20 sekúnd vylúčenia Suju, tlak súpera teraz môže zmierniť prerušenie hry.
     
    49:20
    Košice sa bránia zdrvujúcemu tlaku už v pätici, naozaj skvelá presilová hra AIK.
     
    49:50
    Hostia sa pritom bránia opäť len jednoduchým vyhodením puku von z obranného pásma, Košičanom poriadne ubúdajú sily.
     
    50:00
    Cítiť to predovšetkým v rýchlostných súbojoch, v ktorých už hráči majstra Slovenska nestíhajú tak, ako tomu bolo v úvode stretnutia.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte 10 minút.
     
    50:22
    Košice sa budú brániť. Na trestnú lavicu odchádza Češík – nedovolené bránenie.
     
    50:30
    Heedova jedovka od modrej čiary letela tesne nad ľadovou plochou, Melicherčík dobrým zákrokom podržal Košice nad vodou.
     
    50:45
    Bicek teraz vyštartoval s pukom do útočnej tretiny, kde nazbieral poriadne dôležité sekundy.
     
    50:55
    Košice sa v tejto početnej nevýhode dobre bránia, puk lieta za bránku Svenssona.
     
    51:20
    Šanca ako hrom pre Košice gól neznamená! Hostia sa počas vlastného oslabenia dostali do prečíslenia, Suja pred Svenssonom neuspel.
     
    51:52
    Tím Skellefteå práve strelil gól! Nedáš – dostaneš. Neuveriteľná smola pameniaca v druhý gól v sieti Melicherčíka, ktorého prekonal tentokrát TERRY BROADHURST.
     
    52:00
    Košičania túto fázu hry nezvládajú. So zdvihnutou hokejkou zahral Lelkeš, ktorý odchádza na lavicu hanby.
     
    52:20
    Skellefteå sa s pukom okamžite usadila pred Melicherčíkom, Košice potrebujú túto situáciu ustáť bez výraznejších problémov.
     
    52:50
    Košice bez Lelkeša dobre bránia svoje obranné pásmo, ich súper sa doň ale dokáže opätovne veľmi rýchlo presúvať.
     
    53:10
    Košičania sa bránia zubami-nechtami, na pokraji svojich fyzických i psychických síl, ale toto oslabenie zatiaľ zvládajú.
     
    53:40
    Strelu od modrej čiary Melicherčík pohotovo zrazil na ochrannú sieť, Košičania dostanú šancu prestriedať.
     
    53:58
    Košice v plnom počte.
     
    54:05
    Hostia sa potrebujú rýchlo dostať k puku a pokúsiť sa tak čo-to urobiť s výsledkom, i keď teraz to bude už len veľmi náročné.
     
    54:40
    Jenčík s pukom za vlastnou bránkou, Košice striedajú.
     
    55:00
    Štrbák teraz zapracoval pri bočnom mantineli na výbornú, pramenila z toho šanca Sojčíka, ktorý dostal priestor na strelu z otočky, Košičania sa z gólu nepotešili.
     
    55:50
    Hostia vrhli všetky sily do útoku, zabúdať ale netreba ani na zadné vrátka, pred Melicherčíkom teraz Skellefteå nepríjemne kombinuje.
     
    56:40
    Calof teraz puk prikryl svojim telom v útočnom pásme, kde získal cenné sekundy pre Skellefteu, toto domácim rozhodne vyhovuje.
     
    56:45
    Pettersson si teraz s pukom nakorčuľoval do priestoru medzikružia, odkiaľ puk príklepom posielal pred bránku Melicherčíka, kde prišiel pohodový zákrok brankára hostí.
     
    57:00
    Košičania zabudli na Petterströma, ktorý sa ocitol osamotený v ľavom kruhu na vhadzovanie, tam sa ale Melicherčík dokázal presunúť včas a všetko tak zachránil.
     
    57:20
    Štrbák sa s rozohrávkou neponáhľal a počkal si na ideálnu príležitosť, hostia si puk z jeho hokejky aj napriek tomu nedokázali spracovať a nechali ho prepadnúť až na zakázané uvoľnenie.
     
    57:40
    Štrbák napádaný Forssellom nezaváhal, puk poslal von z obranného pásma Košíc.
     
    58:22
    Začali sa posledné dve minúty riadnej hracej doby, Košice sa všemožne snažia vyviezť puk z vlastného obranného pásma, to sa im v tejto chvíli nedarí.
     
    58:30
    Navyše, Košice budú hrať v oslabení.
     
    58:30
    Dudáš (KOS) si odsedí kolektívny trest za šesť hráčov na ľadovej ploche.
     
    58:40
    Bicek buly vyhral, Košice ale budú musieť otvoriť obranné rady a pokúsiť sa ohroziť Svenssona.
     
    58:45
    Oddychový čas hostí.
     
    58:45
    Košice teraz siahli po time-oute, teraz je už skutočne len veľmi ťažké niečo vymyslieť, navyše keď hrajú Košice vo štvorici. Aj napriek sa tomu hostia pokúsia o malý zázrak.
     
    59:00
    Košice hrajú bez brankára.
     
    59:10
    Košice sa rýchlo snažili presunúť do útočnej tretiny, stáli však len v postavení mimo hry.
     
    59:30
    Teraz sa to už hosťom podarí, Košice budú kombinovať pred bránkou Svenssona.
     
    59:40
    Napriek enormnej snahe Oceliarov sa zdá, že Košice už s nepriaznivým výsledkom dnes neurobia nič. Netreba zabúdať na to, že hostia hrajú stále bez vylúčeného Dudáša.
     
    59:56
    Tím Skellefteå práve strelil gól! PAR LINDHOLM strieľa gól do prázdnej bránky Košíc, je vymaľované.
    Par LINDHOLM - 3:0
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa druhé stretnutie šestnásťfinálového stretnutia Champions Hockey League medzi Skellefteå AIK a HC Košice, v ktorom podľahol majster Slovenska svojmu súperovi pomerom 3:0. Košičania tak napriek enormnej snahe a obrovskej obetavosti do ďalšieho kola play-off hokejovej ligy majstrov nepostúpia. Košice sa však za predvedený výkon v dvojzápase s vicemajstrom Švédska nemajú za čo hanbiť a dokázali, že do play-off prestížnej nadnárodnej súťaže sa neprebojovali náhodou.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčime a prajeme vám ešte pekný zvyšok utorkového večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:39:21)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 37. Pesonen (Ericcsson, Pettersson), 52. Broadhurst (Lindholm, Aho), 60. Lindholm (Heed)


    Skellefteå AIK: Svensson (Hanses) – Burström, Urbom, Heed, Aho, M.Pettersson, Lindgren, A.Lundberg – Forssell, Ericsson, Pesonen – Zackrisson, Petterström, M.Lundberg – Ritola, Holmström, Broadhurst – A.Pettersson, Lindholm, Calof
    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Dudáš, Cebák, Šedivý, Philipp, Štrbák, Macejko, Pavúk – Češík, Lepšanský, Lelkeš – Suja, Bicek, Bartánus – Jenčík, Bartoš, Hrnka – Bortňák, Šoltés, Sojčík, Boltun

    Rozhodca: Salonen (FIN), Björk – Käck, Altberg (Všetci SWE)
    22.09.2015
    Košice - Skellefteå 4:3

    Góly a asistencie: 24. Bartánus (Suja), 51. Bartánus (Bicek, Šedivý), 57. Lelkeš, 58. Lapšanský (Jenčík, Bartoš) – 11. Pesonen (Lindholm), 23. Zackrisson (Holmstrom), 55. Urbom (Pettersson)