Čeljabinsk – S.Moskva 2:1 (po pr.) | Togliatti – Riga 1:2 (2:3 po s.n.) | Jaroslavľ – Viťaz 3:1 (kon.)
Nižnekamsk – Petrohrad 3:4 (0:1 po s.n.) | Novgorod – Omsk 3:2 (2:0 po s.n.) | Dinamo Minsk – Barys 6:2 (kon.)
Soči – D. Moskva 4:3 (kon.)
koniec
HC Dinamo Minsk
6:2 (0:1, 5:1, 1:0)
Barys Nur-Sultan
cz Pondelok 05.10.2015, 18:30 • Minsk Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dinamo Minsk podalo na vlastním ledě skvělý výkon (zejména ve druhé třetině), a Barys Astana porazilo vysoko 6:2 !

    První třetina nabídla bleskový start. Již pod dvaceti vteřinách se dostala Astana do vedení, když se prosadil Martin St. Pierre. Následně však měli šance již jen domácí! Do samostatného úniku se dostal Michaljov, který však Laca nepřekonal. V závěru mohl vyrovnat Kaljužnyj, avšak jeho střelu lapil skvělý Laco! Dinamo navíc nedokázalo využít dvě přesilové hry!

    Druhá třetina nabídla skutečně gólové hody! Dinamo do druhé třetiny doslova vlétlo, a během pěti minut otočilo skóre utkání, a vedlo 3:1! Postupně se trefil Jonathan Cheechoo, Paul Szczechura a Artur Gavrus. Zajímavé je, že ve všech gólem měl prsty Nick Bailen! Astana se však nevzdala, a ve 32. minutě tvrdou střelou snížil Keaton Ellerby! V závěru třetiny však hráči Astany časo faulovali, Žajlauov navíc dostal pětiminutový trest, a Dinamo hrálo hned dvě přesilové hry 5 na 3! Minsk se dvakrát prosadil, a o obě branky se postaral Matt Ellison!

    Ve třetí třetině se utkání již spíše dohrávalo. O poslední branku dnešního utkání se postaral dvě minuty před koncem Matt Ellison, který zkompletoval hattrick!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Lukáš Krajíček (MIN) – 0+0, žádná střela, TOI – 22:39

    Ján Laco (AST) – čtyři obdržené branky, vystřídán v 37. minutě

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás těším brzy nashledanou! (20:49:15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Domácí se pokoušeli dohrát utkání ve vlastním pásmu, nicméně Astana velmi aktivně napadala, a tak pod tlakem rozehrál Nick Bailen, jehož nahození skončilo na zakázaném uvolnění.
     
    59:02
    Na druhé straně mohl snížit hostující Damir Ryspajev, který se dostal s pukem až před Milčakova. Hostující útočník byl však bráněn Šinkevičem, a do zakončení se nedostal.
     
    58:13
    Rozhodčí ještě musel odklidit z ledu čepice, které na led naházeli fanoušci po hattricku Ellisona, nyní už se však pokračuje ve hře!
    Matt ELLISON - 6:2
     
    58:04
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hattrick! MATT ELLISON se dostal ke kotouči na pravé straně, kde ho našel skvělou přihrávkou Kaljužnyj. Kanadský útočník si následně najel před Ivanova, a dokázal povedenou kličkou dostat kotouč do branky! Asistence:
     
    57:35
    Za vlastní brankou chyboval Palovič a k puku se dostal Poliščuk, který však najíždějícího Romanova přihrávkou nenašel.
     
    56:53
    Po dalším zaváhání hostující obrany se do úniku dostal Kaljužnyj, se kterým se však dokázal vrátit Semjonov. Domácí kapitán následně poslal nepřesnou přihrávku na Ellisona.
     
    56:19
    Za brankou se zmocnil kotouče Konstantin Romanov, který našel na hranici pravého kruhu Rjamareva, jehož rána prolétla těsně mimo!
     
    55:54
    Mike Lundin našel na levé straně najetého Dallmana, který nahodil kotouč do pásma, a Astana se dostává do kombinace.
     
    55:06
    Do útoku se vrhl domácí Szczechura s Matěrichinem. Prvně jmenovaný se dostával před branku, nicméně jeho postup zastavil obránce Lundin.
     
    54:29
    Na modré čáře tentokrát chyboval Savčenko, který nedokázal zpracovat přihrávku od Kajgorodova. Následně ještě zasáhl holí do obličeje Kaljužného. Hlavní rozhodčí však vylučovat nebude.
     
    53:54
    Za brankou Astany se dostal ke kotouči Alexander Matěruchin, který překvapil obranu soupeře přihrávkou před branku. Pozorný Ivanov však kotouč zastavil, a přerušil hru.
     
    53:19
    Dmitrij Bujnickij to zkoušel z velkého úhlu, avšak střídajícího Ivanova nepřekonal. Ruský brankář velmi rychle rozehrál, a Astana míří vpřed.
     
    52:07
    Lisovec se pokoušel odrazem o mantinel najít na modré Ryspajeva, ten však přihrávku vůbec nečekal, a kotouč skončil na holi Šinkeviče.
     
    51:29
    První formace Astany se však dokázala dostat v útočném pásmu do kombinace. Dawes dlouhou dobu držel kotouč na hokejce, a následně z levé strany vypálil. Jeho střelecký pokus byl však zablokovaný.
     
    50:48
    Semjonov teď našel dlouhou přihrávkou na útočné modré Rymajeva, ke kterému však velmi rychle přistoupil obránce, a jeho dalšímu postupu zamezil.
     
    50:15
    Nick Bailen ve vlastním pásmu zakombinoval s Šinkevičem. Kanadský obránce raději zavezl kotouč za branku, a čeká na dostřídání spoluhráčů.

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 23. Cheechoo (Bailen, Szczechura), 26. Szczechura (Matěruchin), 28. Gavrus (Bailen, Szczechura), 37. Elison (Kaljužnyj), 40. Ellison (Kaljužnyj, Bailen), 59. Ellison – 1. St.Pierre (Dawes), 32. Ellerby (St.Pierre, Lundin)


    HC Dinamo Minsk: Milčakov (Glass) – Šinkevič, Bailen, Lisovec, Krajíček, Gundrson, Znacharenko, Nogačjov – Elison, Kaljužnyj (C), Cheechoo (A) – Matěrichin, Szczechura, Gavrus, Bujnitskij, Meleško (A) – Pavlovič, Ambrožečik, Lopačuk – Michlajov
    Barys Nur-Sultan: Laco (od 37.Ivanov) – Dallman (A), Lundin, Ellerby, Semjonov (A), Savčenko, Litviněnko, Trjasunov, Ryspajev – Dawes, St.Pierre, Bochenski (C) – Krasnoslobodcev, Kajgorodov, Žajlauov – Poliščuk, Romanov, Rjamarev – Jevdokimov, Grenc, Baranov

    Diváci: 9983