Liberec – Chomutov 3:2 (po pr.) | Olomouc – Pardubice 2:1 (kon.) | Litvínov – Třinec 1:4 (kon.)
Kometa Brno – Sparta Praha 5:3 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
5:3 (1:1, 1:0, 3:2)
HC Sparta Praha
cz Nedeľa 04.10.2015, 17:40 • DRFG Arena, Brno (kapacita 7 700) • Tipsport extraliga (ČR) • 8. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    Vilém BURIAN - 5:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    58:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa pečetí výsledek dnešního duelu střelou do odkryté brány. Tu trefil ze středního pásma VILEM BURIAN a Kometa je velmi blízko třem bodům! Bez asistence.
     
    58:07
    Sparta to zkusí v šesti, brankář Pöpperle zůstává na střídačce.
     
    57:32
    Přečíslení Komety tři na dva. Ostřížek z levého křídla poslal puk jen na kliční kost pražského brankáře.
     
    56:46
    Dnešnímu utkání přihlíží 7.700 diváků. V Brně je tak vyprodáno!
    Hynek ZOHORNA - 4:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    55:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se dnes již počtvrté dostává do vedení! HYNEK ZOHORNA díky dohrání Réwaye v útočném pásmu ho obral o puk, najel si před Pöpperleho, kterého ukázkově bekhendem překonal. Bez asistence.
    Jan PISKÁČEK - 3:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    53:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Utekly dvě minuty a skóre je znovu srovnané. Výstavní bombu od pravého mantinelu vyslal obránce JAN PISKÁČEK, puk proletěl kolem několika hráčů a zapadl přímo pod břevno brněnské brány. Asistence: Jan Buchtele.
     
    52:40
    Sparta po inkasovaném gólu hned ve velkém tlaku před bránou Komety. První formace semkla domácí ve vlastním pásmu, ze závaru před bránou se jí ale puk došourat za Čiliaka nepodařilo.
    Leoš ČERMÁK - 3:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    51:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Devět minut před závěrečnou sirénou se domácí vrací znovu do vedení! Domácí kapitán LEOŠ ČERMÁK se s ničím nepáral a od pravého mantinelu nahodil puk na bránu, který k překvapení všech zapadl až do brány. Pöpperle na něj příliš neviděl. Asistence: Martin Dočekal.
     
    47:50
    Zpátky na led. Ve velké šanci brněnský Vondráček, který po nápaditém pasu od Zohorny netrefil volnou část sparťanské brány!
    Daniel PŘIBYL - 2:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    41:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta využívá přesilovou hru a z kraje třetí třetiny srovnává stav utkání na 2:2! Martin Réway na modré čáře ukázal, že umí vedle kliček i pořádně vystřelit, puk se odrazil od Čiliaka na hůl DANIELA PŘIBYLA, který nikým příliš neatakovaný dokázal puk zamést do brněnské sítě. Asistence: Martin Réway, Jan Buchtele.
     
    40:51
    Přesilovka pro Spartu. Kaberle (KOM) je potrestán za podražení.
     
    39:07
    Ve velké šanci Vondráček! Ten měl na pravém kruhu poměrně hodně místa, ale trefil jen připraveného Pöpperleho.
    Jan HRUŠKA - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    37:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá dvojnásobnou přesilovou hru a vrací se do vedení! JAN HRUŠKA dostal dobrý puk na pravé křídlo, první ranou trefil bránícího obránce, puk se k němu ale následně vrátil a tentokrát se již brněnský kanonýr nemýlil. Asistence: Tomáš Kaberle.
     
    36:16
    Podle sudích nakonec nebylo a Kometa bude hrát minutu a 53 vteřin přesilovou hru pět na tři! Vyloučen za zdržování hry je Polášek. Sparťané protestují, ale není jim to nic platné.
     
    36:09
    Přesilovka pro Kometu. Za držení je potrestán Čajkovský.
     
    27:20
    Na druhé straně se z ničeho nic před brněnskou bránu vymotal s pukem Kumstát, v rychlosti ale nedokázal zakončit přesně.
     
    26:43
    Brněnská Kometa byla blízko vstřelené druhé brance. Po tlaku první formace trefil z levého kruhu Ostřížek jen pravou tyčku hostující brány.
     
    22:05
    A ve velké šanci na druhé straně domácí kapitán Čermák. Ten se natlačil až před brankáře Sparty, pod tlakem ale zakončil svoji parádu těsně mimo.
     
    20:52
    Brňané jdou znovu do čtyř. Kaberle (KOM) je vyloučen za hákování.
     
    18:27
    Bude se znovu vylučovat. Hanzlík (KOM) je potrestán dvouminutovým trestem za nedovolené bránění.
    Robert SABOLIČ - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    16:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta srovnává gólový účet dnešního duelu. Z levého křídla po přiťuknutí od mantinelu procedil puk přes Čiliaka ROBERT SABOLIČ. Asistence: Lukáš Pech.
     
    11:31
    Za vysokou hůl je vyloučen Tenkrát (KOM). První přesilovka v zápase pro Spartu.
     
    11:24
    Další zmatky ve sparťanském obranném pásmu. K puku na levém kruhu se dostal Kaberle, z otočky ho poslal na bránu a trefil špičku betonu pražského brankáře.
     
    08:21
    A Kometa mohla jít do další velmi zajímavé šance. Na poslední chvíli však Piskáček hákováním zastavil pronikajícího Čermáka. Přesilovka pro Kometu.
    Tomáš VONDRÁČEK - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    07:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se ujímá vedení. Špatného vystřídání Sparty využil brněnský forvard TOMÁŠ VONDRÁČEK, který zachytil puk, najel si s ním na levý kruh a tvrdou pumelenicí propálil Pöpperleho. Asistence: Jozef Kováčik.
     
    04:09
    Kometa je v tlaku! Po střele Kuboše od modré vznikl před bránou Sparty velký závar, nikomu z domácích se ale puk do sítě zamést nepodařilo.
     
    02:14
    Přesilovka pro Kometu. Za podražení je vyloučen Netík.
     
    00:31
    Sparta hned v úvodu v náporu. Po střele od modré se na hranici brankoviště snažil o dorážku Kumstát, brněnské beky ale nakonec nepřetlačil a Čiliak s vypětím všech sil může přerušit hru.

    Michal Kuba

    Góly a asistencie: 8. Vondráček (Kováčik), 38. Hruška (Kaberle), 52. Čermák (Dočekal), 56. H. Zohorna, 59. Burian – 17. Sabolič (Pech), 42. Přibyl (Réway, Buchtele), 54. Piskáček (Buchtele)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kaberle, Stehlík, Hanzlík, Kováčik, Malec, Kuboš, Ptáček – Ostřížek, Hruška, Němec – Káňa, H. Zohorna, Vondráček – Burian, Čermák (C), Dočekal – Tenkrát, Koreis, R. Zohorna – Dvořák.
    HC Sparta Praha: Pöpperle (Lukáš) – Barinka, Čajkovský, Piskáček, Polášek, Hrbas, Emminger, Kalina – Kumstát, Pech, Sabolič – Klimek, Hlinka (C), Forman – Buchtele, Přibyl, Réway – Kudrna, Cingel, Netík.

    Rozhodca: Čech, Hradil – Bryška, Lukš

    Diváci: 7 700 (vyprodáno)