Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 2:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:0 (2:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Piatok 02.10.2015, 18:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Najvyššia slovenská futbalová súťaž pokračuje už svojím 12. kolom, ktoré zároveň otvára druhú tretinu ročníka 2015/2016. Kolo nám odštartuje už v piatok predohrávkou medzi bratislavským Slovanom a Zlatými Moravcami. My vám zo stretnutia prinesieme podrobný textový prenos s videami dôležitých situácií. Vítame vás pri jeho sledovaní, nižšie prinášame všetky dôležité predzápasové informácie.

    Slovan prežíva naďalej nepokojné obdobie. Bezprostredne po príchode nového cyperského trénera Papavasilia a augustových výhrach nad Trnavou (2:0) a Skalicou (4:1) sa zdalo, že belasí sú na dobrej ceste k dostihnutiu vedúcej dvojice Trenčín – Žilina. Z dvojzápasu s týmito rivalmi ale vydolovali iba jeden bod po domácej bezgólovej remíze s Trenčínom, určite ich mrzela jasná prehra na pôde Žiliny (0:3). Posledné dva duely Slovan vyhral, v Michalovciach po dramatickom závere 2:1 a v nedeľu zdolal doma Podbrezovú 3:1. Belasí však výkonom fanúšikov nepotešili, spokojný nebol ani tréner Papavasiliou. V ligovej tabuľke patrí Slovanu 4. miesto so ziskom 21 bodov a aktívnom skóre 17:11.

    Po dlhšom zranení by mal byť minimálne na lavičke náhradníkov k dispozícii Karol Mészáros, v týždni mal začať s tréningom aj defenzívny stredopoliar Slobodan Simovič. Zdravotné problémy trápili Lestera Peltiera a jeho štart je otázny.

    Zlaté Moravce prežili divoký začiatok sezóny, už taktiež prešli trénerskou zmenou, keď bol z tohto postu odvolaný Milko Djurovski a vedením mužstva bol poverený Libor Fašiang. ViOn nemal dobrý úvod sezóny, neskôr sa však rozbehol a zaznamenal niekoľko dobrých výsledkov, ako napríklad domáce víťazstvá nad Senicou (3:0) či Dunajskou Stredou (2:1). V uplynulom kole podľahli Zlaté Moravce vonku Trnave tesne 1:2, keď po góle Tawambu z penalty viedli, domáci však dvomi gólmi neskôr strhli víťazstvo na svoju stranu. V priebežnej tabuľke sa ViOn nachádza na 9. priečke so ziskom 11 bodov a pasívnym skóre 16:22. Posledná Podbrezová má na konte len päť bodov, môžeme preto povedať, že Zlaté Moravce sa nachádzajú v relatívne bezpečnej zóne.

    Tím ViOnu je špecifický v tom, že sa tu nachádza mnoho hráčov zo zahraničia, stabilne hrávajú prakticky len dvaja Slováci, a síce kapitán Peter Orávik a Michal Pintér. Zlatým Moravciam ešte chýba dlhodobo zranený brankár Pavel Kováč.

    Bilancia vzájomných zápasov hovorí jednoznačne pre Slovan. Belasí vyhrali duel 1. kola tohto ročníka, keď v Zlatých Moravciach uspeli po výsledku 2:1, góly za Slovan strieľali Priskin a Saláta, za ViOn sa presadil Glavaš. V minulej sezóne vyhral všetky tri duely Slovan, na Pasienkoch zvíťazil 2:1 a 1:0, v Zlatých Moravciach 2:0.

    Jednoznačným favoritom duelu je Slovan, s papierovo vyššou kvalitou kádra a ambíciou dotiahnuť sa na čelo tabuľky. Zlaté Moravce však už viackrát dokázali potrápiť favoritov a ich forma neustále rastie. V hlavnom meste sa môžeme tešiť na zaujímavý futbalový večer, priamy prenos vám prinesie Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulić, Saláta, Hudák, Podaný – Štefánik – Milinkovič (C), M. E. González, Kubík – Zreľák, Vittek.
    Náhradníci: Krnáč – Čikoš, Simović, Mészáros, Oršula, Matejka, Priskin.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Ranilović – Pintér, De Souza, Tipurić, Majkić – Burić – Orávik (C), Krznarić, Glavaš, Perišić – Kana.
    Náhradníci: Novota – Kovjenić, Kupec, Školnik, Ploj, Mance, Cebara.

    Rozhodca: Chmura – Hancko, Ádám.
     
    Príjemný dobrý piatkový podvečer prajem všetkým futbalovým priaznivcom! 12. kolo Fortuna ligy sa začína v Bratislave, kde už o necelých 20 minút privíta Slovan súpera zo Zlatých Moraviec.

    Na trávniku prebieha rozcvička oboch mužstiev, poznáme už aj základné zostavy. V tej domácej nájdeme niekoľko prekvapení, len na lavičke začne Priskin a na súpiske nefiguruje Gorosito. Šancu na stopérskom poste dostane Hudák a po dlhšej dobe začnú v základe Kubík so Štefánikom. V tíme hostí nastala oproti minulému zápasu jediná zmena, Školnika nahradí v stredovej formácii Krznarić.

    V hlavnom meste dnes panuje nádherné jesenné počasie, na oblohe niet ani mráčika a teplota je mimoriadne príjemná, šplhá sa možno až k dvadsiatim stupňom. Nezvykle v Bratislave dnes ani nefúka silný vietor, hráči budú mať teda vytvorené ideálne podmienky na kvalitný futbal.

    V priamom textovom prenose vám prinesieme všetko podstatné, čo sa dnes na ihrisku udeje, pridáme aj videá gólov. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    V Bratislave sa dnes od 19:30 hrá aj duel KHL medzi HC Slovan a Ufou, ktorý vám mimochodom tiež prinesieme v priamom prenose na Onlajny.eu. Na Pasienkoch môžeme kvôli prekrytiu záveru zápasu s hokejom očakávať nižšiu návštevu.
     
    Na trávnik prichádzajú obe mužstvá! Slovan v tradičných belasých dresoch, hostia v tmavomodrom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Slovan mal k dispozícii úvodný výkop, zatiaľ kombinuje na vlastnej polovici. Prišla aj prvá nahrávka dopredu, Gonzales posielal loptu nepresne.
     
    2
    Zlaté Moravce okamžite po vhadzovaní prišli o loptu, Slovan to potom skúsil dlhým nákopom dopredu, kde sa Zreľák nepresadil. Úvod je zo strany oboch tímov veľmi vlažný.
     
    3
    Glavaš sa presadil proti Štefánikovi a hľadal vpredu Tawambu, prvú akciu ViOnu zastavil dobre postavený Saláta.
     
    4
    Belasí mali k dispozícii prvú štandardku, Milinkovič však z prvej strany poslal nevydarený center, ktorý odhlavičkoval prvý postavený obranca. Slovan však ostáva pri lopte.
     
    5
    Milinkovič bol faulovaný a získal pre domácich ďalšiu štandardku, sám pošle loptu do pokutového územia, rozohrávať bude cca 30 metrov od brány.
     
    5
    Tento center už domácemu kapitánovi vyšiel lepšie, v šestnástke však uspeli obrancovia hostí a jeden z nich odvrátil hlavou loptu do bezpečia.
     
    6
    Zlaté Moravce začínajú vyrážať do rýchlych protiútokov, po akcii z pravej strany sa už presadzoval na hranici šestnástky Tawamaba, získal pre hostí roh.
     
    7
    Po centri z rohu odvracal hlavou Saláta, lopta ešte smerovala na zadnú žrď, odkiaľ ju definitívne odvrátil hlavičkujúci Zreľák.
     
    7
    Okamžite akcia na opačnej strane, Zreľákova prihrávka do šestnástky ale nebola presná, na loptu tam v strede čakal Vittek.
     
    8
    Mužstvá si to rozdávajú vo vzájomných súbojoch v strede ihriska, v tých boli úspešnejší hráči Zlatých Moraviec, po prihrávke dopredu sa znovu tlačil do koncovky Tawamba, Mucha však vybehol včas a odkopol loptu do bezpečia.
     
    9
    Čakáme na prvú strelu či vážnejšiu akciu, loptu majú na kopačkách častejšie belasí. Chýba im však lepší pohyb, prihrávajú si hlavne na vlastnej polovici.
     
    10
    Slovan dlhšie kombinoval aj na polovici súpera, Sekulič sa však na pravej strane nepresadil a následný center od Štefánika nebol presný. Na tribúne sa ozýva skandovanie dvoch fanyniek ViOnu, kričia "ViON, ViOn!"
     
    11
    Slovan mal k dispozícii rohový kop, Milinkovič centroval na bližšiu žrď, kde v hlavičkových súbojoch uspeli obrancovia hostí. Teraz však po zablokovanom centri Sekuliča uvidíme ďalší rohový kop.
     
    12
    Slovan dal gól!
    Prvá lopta smerujúca medzi tri žrde končí v sieti, Slovan strieľa rýchly gól a môže si tak uľahčiť zápas! Milinkovič zakrútil center z rohu do stredu šestnástky, približne na úrovni bieleho bodu hlavičkoval RÓBERT VITTEK a perfektne umiestnená hlavička sa od ľavej žrde odrazila do siete, Ranilović sa naťahoval márne!
    Asistencia: Marko Milinkovič
     
    13
    ViOn sa snaží okamžite odpovedať, Orávik centroval z pravej strany do šestnástky, hlavou tam odvracal Sekulič.
     
    14
    Ďalší náznak akcie hostí, Pintér prenikal stredom ihriska a Štefánik ho tvrdo, ale čisto zastavil. Hráči ViOnu signalizovali faul, Chmura nechal hru plynúť.
     
    15
    Belasí získali štandardku a Marko Milinkovič z pomerne veľkej diaľky pekne centroval na pravú stranu šestnástky, kde sa do lopty "rybičkou" hádzal Saláta, na zemi už loptu dobre netrafil a zablokoval ho Tipurić.
     
    16
    Slovan pokračuje v aktivite, Sekulič si narazil so Zreľákom a pri pohybe dopredu bol nedovolene zastavený Pintérom, uvidíme zaujímavú štandardku domácich.
     
    17
    Milinkovič namieril center k bližšej žrdi, kde hlavičkoval Hudák, jeho pokus ešte zablokoval Tipurić, uvidíme rohový kop.
     
    17
    Po tomto rohu už nebezpečenstvo pre Ranilovića neprišlo, ViOn sa ubránil a môže vyraziť dopredu.
     
    18
    Dlhšia kombinácia hostí v strede poľa skončila pri Perišićovi, ktorého v strede poľa výborným obranným zákrokom zastavil Zreľák, dokonca z toho bude lopta pre Slovan.
     
    19
    Zlaté Moravce mali otvorený priestor na polovici Slovana, črtalo sa tam dokonca prečíslenie, Glavaš však na niekoľko metrov poslal naľavo nevydarenú nahrávku Pintérovi, loptu včas zastavil Saláta.
     
    20
    Hostia vyslali prvý strelecký pokus, Krznarić to vyskúšal z väčšej vzdialenosti a pomerne výrazne minul pravú žrď Muchovej brány.
     
    21
    ViOn sa postupne osmeľuje v ofenzíve, hostia kvalitu majú a potvrdzujú to. Perišić prenikal po ľavej strane, už v šestnástke ho zastavil Hudák, ktorý v sklze odvrátil na roh.
     
    22
    Po centri z rohu ostal Mucha na čiare a Tawamba skákal na loptu na päťke, v hlavičkovom súboji s ním však uspel Hudák a útočník hostí ho potom fauloval, pri verdikte rozhodcu sa veľmi rozčuľoval a intenzívne gestikuloval. Nepomohlo mu to, vykopávať mohol Mucha.
     
    23
    Hostia sú teraz iniciatívnejší, Orávik prenikal po pravej strane a už-už sa dostával do pokutového územia, veľmi dobrý defenzívny zákrok predviedol vracajúci sa Podaný.
     
    24
    Slovan zabrzdil akciu spätnými prihrávkami, lopta sa napokon dostala až k Muchovi. Dopredu môžu ísť hostia, ktorí majú v týchto chvíľach viac z hry, domáci tréner Papavasiliou sa hnevá a hlasno kričí na svojich zverencov.
     
    25
    Hostia vyslali svoj druhý strelecký pokus, Krznarić napriahol z 25 metrov a z ľavej strany mieril pod brvno, zámer mu nevyšiel a lopta letela nad bránu.
     
    26
    Hra sa rýchlo presunula na opačnú stranu, Vittek tam zaujímavo kombinoval so Zreľákom a dával mu loptu na stred šestnástky, sklzom odvrátil na roh Tipurić.
     
    27
    Milinkovič vyslal zaujímavý center pred päťku, vo vzduchu tam kraľoval Tawamba, fyzicky disponovaný útočník hostí odhlavičkoval loptu zo šestnástky.
     
    28
    Róbert Vittek ukázal svoju individuálnu kvalitu, prešprintoval po ľavej strane, na hranici šestnástky si zasekol obrancu a vystrelil k bližšej žrdi, ktorú len tesne minul!
     
    29
    Dnes sa veľmi často stretáva dvojica Milinkovič – Pintér, Slovan ťahá množstvo akcií po pravej strane. Tento ich duel skončil nerozhodne, Pintér odkopával na roh.
     
    29
    Po centri z rohu hlavičkoval v šestnástke Hudák, bol v náročnej pozícii a loptu netrafil ideálne, tá napokon smerovala nad bránu.
     
    30
    Pekná akcia belasých, Zreľák založil akciu na pravej strane a ešte nahrával dnes dobre hrajúcemu Vittekovi, ktorý sa v šestnástke proti obrancovi nepresadil.
     
    31
    Na trávniku ostali dvaja hráči Slovana, Zreľák aj Vittek, ktorý bol nepekne faulovaný Tawambom. Ten zákrok si zaslúžil žltú kartu, rozhodca Chmura útočníka hostí nenapomínal.
     
    32
    Milinkovič skúšal zo štandardky po faule na Vitteka strelu z diaľky, tú zastavil múr. ViOn následne so snahou o rýchly brejk, Tawambu na hrote stihol zastaviť Podaný.
     
    33
    Zápas neponúka až na pár výnimiek veľkú futbalovú krásu, chýbajú nám zaujímavejšie okamihy na oboch stranách. Hra je pomerne vyrovnaná, mužstvá si striedajú fázy hry, v ktorých častejšie držia loptu.
     
    34
    ViOn vyskúšal útok, stále sa však nedostáva do pokutového územia, nevyšlo to ani teraz, keď Orávik na ľavej strane nenahral presne Pintérovi.
     
    35
    Po centri zo štandardky hlavičkoval niekde na úrovni bieleho bodu De Souza, bol v dobrej pozícii a mal dostatok priestoru, hlavou trafil loptu zle a mieril vedľa pravej žrde.
     
    36
    Inak na ihrisku nič nové, 90 % akcií Slovanu ťahá Milinkovič a ten sám na všetko stačiť nemôže. Papavasiliou stále diriguje svoj tím až na hranici vymedzenej zóny pred striedačkou.
     
    37
    Náznak brejku domácich, Kubík šikovnou kolmicou prihral na hrot Milinkovičovi, ktorý unikal cez Pintéra. Ten ho včas dostihol a čistým zákrokom poslal loptu na roh.
     
    38
    Belasí dnes dali z rohu gól, inak im však tieto situácie nevychádzajú podľa predstáv, po centri Milinkoviča odhlavičkoval Tawamba.
     
    39
    Pomaly sa blíži záver polčasu, dianie na ihrisku sa sústreďuje najmä do priestoru medzi šestnástkami a na osobné súboje, sledujeme minimum šancí.
     
    40
    Teraz si potlesk vyslúžil na ľavej strane obrany Slovana spoľahlivý Podaný, ktorý čisto zastavil Orávika a ešte aj stihol rozohrať loptu dopredu.
     
    41
    ViOn mal k dispozícii štandardku, po ktorej nasledoval center do pokutového územia, Tawamba vo vzduchu fauloval.
     
    41
    Obrovská šanca pre ViOn, mohlo byť vyrovnané! Pintér perfektne odcentroval z ľavej strany, v strede šestnástky našiel voľného Tawambu, ktorý volejom v páde mieril tesne nad, Mucha loptu len očami vytláčal mimo svojej brány!
     
    42
    Hra sa presunula pred bránu ViOnu, Slovan však kombinoval v úctivej vzdialenosti, do pokutového územia sa dostal iba na moment po autovom vhadzovaní, ktoré si nespracoval Zreľák.
     
    43
    Horúce balkánske povahy hráčov Zlatých Moraviec sa prejavujú, hostia sa často po odpískaní hádajú s rozhodcom. Treba dodať, že Chmura píska s prehľadom a drží nastavený meter.
     
    44
    Mucha vybiehal proti Orávikovi, loptu zasiahol, situáciu však prerušil hvizd rozhodcu, hráč hostí bol v ofsajde.
     
    45
    Slovan dal gól!
    Veľmi dobrá efektivita belasých, aj druhá strela do priestoru brány končí v sieti. Po krížnom centri z ľavej strany sa na rohu šestnástky uvoľnil MARKO MILINKOVIČ, prešiel cez Pintéra a parádnou strelou trafil k pravej žrdi!
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase sa zdá, že Slovan má jasne nakročené k triumfu a zisku troch bodov. Belasí z troch šancí vyťažili dva góly, najmä vďaka výbornej efektivite majú po polčase veľmi blízko k výhre. Všetko mohlo byť inak na konci druhého polčasu, kedy Tawamba vo výbornej šanci prestrelil bránu, aby potom Milinkovič pridal druhý gól belasých. Hra sa sústreďuje najmä v strede poľa, chýba viac gólových šancí či zaujímavých momentov. Slovan však vedie zaslúžene, uvidíme, s čím prídu hostia v druhom dejstve, ktoré začína o 19:02.
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 60 % – 40 %
    Strely celkom: 5:4
    Strely na bránu: 2:0
    Priame kopy: 13:10
    Žlté karty: 0:0
    Rohové kopy: 6:2
    Ofsajdy: 0:1
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov cez polčas nestriedal, úvodný výkop druhého dejstva mali k dispozícii Zlaté Moravce.
     
    47
    Kubíkovi vôbec nesadla lopta pri streleckom pokuse z 25 metrov, lopta mu skĺzla a smerovala až k rohovej zástavke.
     
    48
    Slovan je na začiatku druhého polčasu aktívnejší, hostia sa až teraz dostávajú na útočnú polovicu. VioN musí pridať, ak chce dnes bodovať.
     
    49
    Akcia hostí mala veľmi krátke trvanie, center pred Muchu odvrátili pozorní obrancovia belasých.
     
    50
    Neuveriteľná, ba až komická situácia. Jeden zo slovanistov loptu zo stredovej čiary odkopol na vlastnú bránu, Mucha teda hrať rukami nemohol a už proti nemu šprintoval Tawamba. Brankár domácich to zvládol a vyhlavičkoval loptu zo šestnástky. Rozhodca odpískal Tawambovi faul a toho od zlosti div neroztrhlo.
     
    51
    Domáci diváci na hlavnej tribúne sa rozčuľujú nad tým, že slovanisti často nahrávajú až k brankárovi Muchovi. Medzitým bola akcia Slovana po pravej strane neúspešná.
     
    52
    Slovan sa usadil na útočnej polovici, Podaný hľadal po autovom vhadzovaní Vitteka, pred ním spoľahlivo zasiahol De Souza.
     
    53
    Belasí sa dostali aj do koncovky, Kubík pekne prihral na hranicu šestnástky Vittekovi, ten sa obtočil a strieľal, jeho pokus zablokoval obranca.
     
    54
    Zaujímavá situácia v pokutovom území Slovana, Hudák s Muchom neboli najistejší pri riešení vysokej lopty a k tej sa takmer dostal Tawamba, Mucha pred ním napokon stihol zasiahnuť a vyboxoval. Útočník si chcel márne vypýtať faul.
     
    55
    Hra sa rýchlo presunula na opačnú stranu, Kubík tam k ľavej žrdi vyslal tvrdú strelu, ktorá tesne minula bránu.
     
    56
    Postupná kombinácia hostí, Orávik preniesol hru na ľavú stranu, odkiaľ centroval Glavaš, Mucha na päťke ukryl loptu do svojho náručia.
     
    56
    Milinkovič pekne prihrával na hrot Vittekovi, tomu stál v ceste už len Tipurić, ktorý ho zastavil "hraničným zákrokom," faul to podľa Chmuru nebol.
     
    57
    Podaný šprintoval po ľavej strane, svoju rýchlosť ale nestihol uplatniť, keďže ho tam zastavil Majkić.
     
    58
    Vittek skúsil rozprúdiť ofenzívu Slovana, z 30 metrov na osi ihriska vyslal zaujímavú strelu, chcel prehodiť vybehnuvšieho Ranilovića, mieril však nad bránu.
     
    59
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Samuel Štefánik, prichádza Erik Čikoš.
     
    60
    ViOn sa konečne dostal bližšie do súperovej šestnástky, po centri z rohu však najvyššie vyskočil Vittek a odhlavičkoval zo šestnástky.
     
    61
    Nepríliš záživný futbal pokračuje aj v druhom dejstve, Slovan sa príliš dopredu nehrnie, hostia mi prídu momentálne bezradní.
     
    62
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Mario Burić, prichádza Dejan Školnik.
     
    63
    Súčasnú úroveň duelu ilustroval teraz De Souza, ktorý napriahol snáď zo 40 metrov a lopta ledva doputovala k bráne, ktorú výrazne minula.
     
    64
    Na opačnej strane sa ešte snaží Vittek, líder belasej ofenzívy. Na hrote sa predieral do šance, bol však v postavení mimo hru.
     
    65
    Domáci stopér Hudák si vyslúžil potlesk, parádne vyskočil a v hlavičkovom súboji odzbrojil Tawambu. Slovan pri lopte.
     
    66
    Pokračuje nám nezáživný priebeh stretnutia, chýbajú strely na bránu, lepší pohyb, akcia. Kubík sa to snažil zmeniť, keď prenikal po ľavej strane, bol však stiahnutý za dres.
     
    67
    Tawamba sa v pokutovom území parádne uvoľnil cez 4 obrancov a takmer vyzval do čistej šance Orávika, ktorému adresoval prihrávku na stred, Orávikovi chýbal krok, aby loptu dostihol.
     
    68
    Po sérii súbojov pri pravej postrannej čiare na útočnej polovice Slovana prišiel faul jedného z hráčov ViOnu, Milinkovič bude centrovať zo štandardky.
     
    69
    Ranilovć si až teraz siahol prvýkrát na loptu, doteraz iba dvakrát lovil loptu zo siete. Po centri zo štandardky boxoval pred Vittekom.
     
    70
    Brejk Slovana, po Zreľákovom priťuknutí sa do šestnástky dostával Vittek, vystreliť však už nestihol, výborne ho zablokoval De Souza.
     
    71
    Ťažko povedať, čo chcel na opačnej strane urobiť Tawamba. asi z 30 metrov slabučko vystrelil, loptu celkom prirodzene zastavil ešte Saláta.
     
    71
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Adam Zreľák, prichádza Tamás Priskin.
     
    72
    Trápenie oboch tímov pokračuje, Perišič na strane hostí si ťahal loptu od čiary na stred, stihol ho tam zastaviť Sekulič.
     
    73
    Konečne pekná akcia v podaní belasých, Kubík od ľavej čiary pekne presunul hru napravo na Milinkoviča, ktorý si loptu potiahol na stred a strieľal k pravej žrdi, bránu tesne minul.
     
    74
    Hostia v zaujímavej situácii, Orávik dostal loptu proti nohe na pravom rohu pokutového územia a vypálil, Saláta sa do lopty vrhol a parádnym sklzom ju zablokoval.
     
    75
    Do konca stretnutia ostáva 15 minút plus nadstavenie, zdá sa, že na výhre Slovana sa už ťažko niečo zmení, hostia sú v útoku bezzubí.
     
    76
    Demonštroval to aj teraz Tawamba, ktorý chcel urobiť kľučku z miesta a bez pohybu, nečudo, že ho poľahky zastavil Podaný.
     
    77
    Saláta odhlavičkoval po dlhom nákope len napravo k Orávikovi, kapitán hostí si loptu potiahol dopredu a spoza obrancu vyslal prudkú strelu, ktorá letela tesne nad brvno!
     
    78
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Filip Oršula.
     
    79
    Lopta koluje medzi hráčmi, vymieňajú si ju po zablokovaných a nepresných prihrávkach. Školnik sa po tečovanej prihrávke dostal v šestnástke k lopte, nestihol však vystreliť.
     
    80
    Dejan Školnik siahol v strede poľa Oršulu, od rozhodcu za to vidí žltú kartu.
     
    81
    Zlaté Moravce si vytvorili platonický tlak, sú častejšie na lopte, nestrieľajú však na bránu a nedostávajú sa bližšie k Muchovi.
     
    82
    Center z rohu Zlatých Moraviec preletel na zadnú žrď, kde si loptu zasekol Pintér a vo vyloženej pozícii prestrelil bránu, toto bola veľká šanca hostí!
     
    83
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Josip Krznarić, prichádza Armando Mance.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 663 divákov.
     
    84
    Po dlhšej dobe vpredu aj belasí, Oršula predlžoval loptu na Vitteka, ktorý už číhal pred päťkou. Lopta však ešte skôr stihol odvrátiť De Souza.
     
    85
    Tawamba je v súbojoch veľmi odolný, znovu v šestnástke bojoval proti početnej presile, loptu však do stredu neposunul a potom ešte fauloval Salátu. A áno, hádate správne, po odpískaní znovu gestikuloval a rozčuľoval sa.
     
    86
    Hostia sa tlačia vpred, chcú ešte vykresať iskierku nádeje na body. Po faule na Pintéra získavajú štandardku z cca 30 metrov od postrannej čiary.
     
    87
    Podaný založil šprintom na ľavej strane protiútok Slovana, akcia pokračovala stredom cez Gonzalesa a ten posúval napravo k Oršulovi. Ten zaváhal, potom si však zasekol na stred a pekná strela tesne minula ľavý horný roh!
     
    88
    Na opačnej strane sa preasdzoval Tawamba, vyhral síce hlavičkový súboj so Salátom, potom však vybehol Mucha a pokryl loptu ešte pred útočníkom ViOnu.
     
    89
    Ďalšia ilustrácia úrovne stretnutia. Orávik mohol strieľať zo šestnástky, lopta sa k nemu odrazila ideálne proti nohe. Mohol prípadne znížiť, miesto toho loptu trafil tak nešikovne, že ju len posunul pred seba k obrancovi.
     
    90
    Mance to ešte na opačnej strane vyskúšal strelou z 25 metrov, nemieril však presne a výrazne minul priestor troch žrdí.
     
    90
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    90+1
    Mance sa na hrote Zlatých Moraviec dostával do koncovky a obhadzoval si Muchu, bol však v postavení mimo hru.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Belasí si do tabuľky pripísali tri body po víťazstve 2:0. To je asi jediná vec, ktorá ich môže tešiť, znovu totiž nepredviedli výkon, ktorý by ich fanúšikov chytil za srdce. Hostia sa taktiež nemajú čím pýšiť, dnes nepredviedli až na niekoľko šancí takmer nič. Slovan strelil dva góly z dvoch striel, ktoré smerovali do priestoru brány Ranilovića. Z tohto pohľadu môžeme konštatovať, že výhra belasých je zaslúžená. Vy ešte zostaňte s nami, prinesieme vám hlasy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    Štatistiky po zápase:

    Držanie lopty: 57 % – 43 %
    Strely celkom: 10:8
    Strely na bránu: 2:0
    Priame kopy: 23:26
    Žlté karty: 0:1
    Rohové kopy: 6:4
    Ofsajdy: 1:2
     
    L. Fašiang (tréner Z. Moraviec): "Dnes sme podali celkom dobrý výkon, rozhodli dve individuálne chyby, z ktorých nás súper potrestal. Nevyužili sme naše šance, myslím, že dnes by bola remíza spravodlivá."

    N. Papavasiliou (tréner Slovana): "Máme veľmi dôležité tri body, je dôležité, že vyhrávame zápasy. Bol to náročný zápas, vedeli sme, že súper bude poctivo brániť. Po druhom góle sme mali zápas kontrolovať lepšie, ale nerobili sme tak, mali sme viac držať loptu. Čo sa týka návštev, chceme vrátiť ľudí na štadión. Je pravda, že sme v posledných dvoch dueloch nepodali oslnivé výkony, posúvame sa však dopredu a verím, že sa to prejaví na výkonoch, výsledkoch, aj návštevách. Teraz prichádza reprezentačná pauza, máme na programe prípravný duel so Slaviou." (19:57:56)

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 12. Vittek (Milinkovič), 45. Milinkovič

    Karty:   80. Školnik (ZMO)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulić, Saláta, Hudák, Podaný – Štefánik (59. Čikoš) – Milinkovič (C), M. E. González, Kubík (78. Oršula) – Zreľák (71. Priskin), Vittek.
    Náhradníci: Krnáč – Čikoš, Simović, Mészáros, Oršula, Matejka, Priskin.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Ranilović – Pintér, De Souza, Tipurić, Majkić – Burić (62. Školnik) – Orávik (C), Krznarić (83. Mance), Glavaš, Perišić – Kana.
    Náhradníci: Novota – Kovjenić, Kupec, Školnik, Ploj, Mance, Cebara.

    Rozhodca: Chmura – Hancko, Ádám

    Diváci: 663