Novokuzneck – Soči 3:4 (0:1 po s.n.) | Novosibirsk – Jaroslavľ 1:0 (kon.) | Helsinki – HC Slovan 4:1 (kon.)
Novgorod – Jekaterinburg 2:4 (kon.) | CSKA Moskva – Petrohrad 1:2 (kon.) | Riga – Záhreb 1:2 (kon.)
Dinamo Minsk – Jugra Chanty-Mansijsk 0:3 (kon.)
koniec
Jokerit Helsinki
4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
HC SLOVAN Bratislava
Streda 23.09.2015, 17:30 • Hartwall Aréna, Helsinki • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Jokerit svoj domáci zápas zvládol na výbornú a v tretej tretine pridal dva góly do siete belasých. Slovan bol aktívnejším tímom a kontaktným gólom sa dostal späť do hry. Jokerit po inkasovanom góle stále bránil, no prišlo vylúčenie hráča hostí a Jokerit využil presilovú hru. Štvrtý gól už len kozmeticky upravil skóre, keď Slovan hral hru na vabank. Pekný večer a dobrú noc všetkým priaznivcom hokeja, KHL a HC Slovan Bratislava želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (19:43:48)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Jokerit sa už nikam naponáhľa a puk zo stredného pásma len nahodil za Brustovu bránku.
     
    59:15
    Puk opustil hraciu plochu a vhadzovať budeme po ľavej ruke gólmana Karlssona.
     
    58:44
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Od modrej z ľavej strany vystrelil JESPER JENSEN, kam dostal puk z hokejky Kozuna po modrej lajne. Brustovi Joensuu zakryl výhľad a puk skončil v jeho sieti. Asistencie: Brandon Kozun a Ville Lajunen.
     
    57:55
    Dnešné stretnutie sleduje 9.503 divákov, ktorí sa už radujú z víťazstva svojho tímu.
     
    57:15
    Jokerit oživil Hartwall Arénu a Slovan už na zvrátenie výsledku čas zrejme mať nebude, Jokerit vyčkáva súpera na modrej s úspešným narúšaním jeho rozohrávky.
     
    56:08
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Jokerit v presilovke zrejme rozhodol zápas, Jaakola z pravej strany od modrej nahodil puk medzi kruhy a NIKO KAPANEN puk umne usmernil za Brustov chrbát. Asistencie: Topi Jaakola a Brandon Kozun.
     
    55:55
    Lajunen vystrelil z pravej strany, Brust v páde na ľad puk vyrazil pred seba a defenzíva belasých puk poslala von z pásma.
     
    55:25
    Jokerit zamkol Slovan v pásme a snaží sa vytvoriť si palebnú pozíciu, Slovan pozične veľmi dobre bráni.
     
    55:00
    Slovan sa zmocnil puku a poslal ho až za bránku Karlssona, ktorý rozohral presilovkovú akciu Jokeritu.
     
    54:18
    Viedenský nešťastne fauloval na modrej čiare Jormakaa a za seknutie dostal dve minúty.
     
    53:48
    Surový prešiel s pukom na hokejke z obranného pásma až na vrchol ľavého kruhu, vystrelil švihom, Karlsson v pokľaku puk ukryl medzi betóny.
     
    52:49
    Jeglič chcel od pravého kruhu poslať puk pred bránku voľnému Tičarovi, Jaakola však puk zblokoval a bolo po akcii belasých, škoda.
     
    52:25
    Rita s pukom prešiel poza bránku až na pravý kruh a zakončil švihom, Brust v pokľaku puk ukryl do náručia.
     
    52:17
    Domáci vytiahli svoje rady von z pásma, chybovali v rozohrávke však hostia a po zakázanom uvoľnení sa hra vráti pred Brusta.
     
    51:56
    Jokerit puk vyhodil von z pásma len za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa vráti pred Karlssona a Slovan je veru blízko k vyrovnaniu.
     
    51:45
    Slovan aktívnejším tímom a opäť dostal domácich na okamih pod tlak, Karlsson hru prerušil a vhadzujeme po jeho pravej ruke.
     
    50:11
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan pomotal domácim hlavy, Nagy vystrelil spoza kruhov a minul bránku domácich, puk sa však odrazil od zadného mantinelu a LUKÁŠ KAŠPAR pohotovo pri bránkovisku zakončil. Asistencie: Ladislav Nagy a Cam Barker.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 9. Lajunen (Kozun), 14. Olimb (Huhtala), 57. Kapanen (Jaakola, kozun), 59. Jensen (Kozun, Lajunen) – 51. Kašpar (Nagy, Barker)


    Jokerit Helsinki: Karlsson (Helenius) – Ohtamaa, Lajunen, Larsen, Jensen, Korpikari, Jaakola – Huhtala, Olimb, Jormakka – Kozun, Hagman, Regin – Aaltonen, Kapanen (C), Sallinen – Rita, Wirtanen, Joensuu
    HC SLOVAN Bratislava: Brust (Garnett) – Barker, Novák, Starosta, Švarný, Mihalik, Sersen (A), Luža – Kašpar, Nedorost, Miklík – Jeglič, Tičar, Nagy (A) – Šťastný, Surový (C), Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák

    Rozhodca: Dejev, Vasiliev – Raming, Ivanov

    Diváci: 9.503