Tlačová konferencia ÚLK (kon.) | Tisková konference ČSLH (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia ÚLK k spusteniu nových projektov v sezóne 2015/2016

Pondelok 21.09.2015, 13:00Tlačové konferencie
     
    Tlačová konferencia sa práve skončila, nižšie nájdete, kto vyhral cenu pre Hráča mesiaca a za najkrajší Gól mesiaca, dočítate sa aj o všetkých novinkách či projektoch ÚLK v sezóne 2015/2016. Ja sa s vami zatiaľ lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. (13:22:52)
     
    Je pripravená aj II. etapa rekonštrukcie štadiónov s podporou štátu?
    I. Kozák: ,,Táto forma bola odsúhlasená pre tieto štadióny a suma bola prerozdelená. Zatiaľ neviem o tom, že sa uvažuje o ďalšej finančnej podpore."
    M. Mertinyák: ,,Dôležité je, aby do platnosti vstúpil Zákon o športe. Podľa mňa je dôležitejšie, aby sa zvýšil príspevok štátu smerom do športu, toto číslo už dlhodobejšie stagnuje. V návrhu nového Zákonu sú vymedzené účelové finančné prostriedky, ktoré sú určené aj na mládežnícky šport, tam športujú státisíce detí, rozhodne nejde "len" o profesionálny futbal."
     
    Ako pokračujú rekonštrukčné práce v Skalici?
    I. Kozák: ,,Mali polročnú výnimku súvisiacu s umelým osvetlením, pristupujú k tomu veľmi zodpovedne a práce napredujú podľa harmonogramu. Toto je odkaz pre všetkých nováčikov, že budeme dôslední a nebudeme povoľovať množstvo výnimiek. Dobre viete, že ligu začala v Senici, kde sme od nich požadovali ešte pred sezónou nájomnú zmluvu, čo predtým nebolo potrebné."
     
    Bude ÚLK presadzovať tému zúženia Fortuna ligy?
    I. Kozák: ,,Táto téma bude rezonovať, máme záujem s reorganizáciou niečo robiť. Predpokladám, že druhú ligu bude treba vrátiť na celoštátnu pôsobnosť, súťaž sa zamaterizovala, bolo to politické rozhodnutie, ktoré futbal neakceptoval. Druhú ligu by sme mali vrátiť tam, kam patrí – mala by byť celoštátna."
     
    Ako na nárast návštevnosti vplývajú nové štadióny?
    M. Mertinyák: ,,Je tam celkový nárast, na stúpajúce čísla nemalo vplyv len otvorenie City Areny v Trnave. Samozrejme, návštevy v Trnave návštevnosti veľmi pomohlo. Druhé najnavštevovanejšie kolo však bolo paradoxne to, v ktorom hrala Trnava vonku."
    Odovzdanie ceny pre Á. Szarku
     
    Ákos Szarka z Dunajskej Stredy získava ocenenie pre Hráča mesiaca a takisto za najkrajší Gól mesiaca. Gratulujeme!
     
    I. Kozák o novej posile vo vedení ÚLK: ,,Prichádza k nám človek, ktorý bude mať na starosti médiá, sociálne siete, chceme posilniť vnímanie ÚLK a Fortuna ligy. Nastúpi od 1. októbra, menovite ide o Tomáša Cho z ŠK Slovan Bratislava. Chceme viesť kluby k plneniu marketingových povinností, to je v dnešnej dobe veľmi dôležité."
    Tlačová konferencia - zľava M. Mertinyák, I. Kozák
     
    M. Mertinyák o projekte Cesta za trofejou: ,,Partneri prejavili záujem o to, aby sa pokračovalo v tomto projekte. Trofej pre majstra Esencia hry bude putovať po 12 mestách, kde sa hrá Fortuna liga, klub získa trofej na 3 dni na svoje vlastné aktivity. Fanúšikovia môžu zažiť virtuálnu oslavu titulu, prípadne sa s trofejou môžu odfotiť. Prvý raz sa trofej predstaví už v stredu v Michalovciach na zápase so Slovanom."
     
    I. Kozák: ,,Rozširujeme pôsobnosť v nových médiách. Aplikáciu Fortuna liga sme rozšírili aj do systému Apple, čo si fanúšikovia pochvaľujú. Pokračujeme v spolupráci s huste.tv, ide o anketu Gól mesiaca. Takisto spolupracujeme so šport.sk na projekte Hráč mesiaca. Pokračovania sa dočká projekt Cesta za trofejou."
     
    M. Mertinyák: ,,Zhrniem 3 základné veci z doterajšieho priebehu sezóny. Najdôležitejšia je stúpajúca návštevnosť, priemerná návštevnosť vzrástla o 800 divákov na jedno stretnutie, návštevnosť na jeden zápas je aktuálne 2798 divákov. Stúpa priemer strelených gólov na stretnutie, momentálne je tento priemer presne 3, je to dobré a slušné číslo. Veľmi nás teší návrat na voľne dostupné televízie, priemerná sledovanosť je 94 000 divákov, rekordné bolo 7. kolo a duel Trnava – Žilina, ten sledovalo 131 000 divákov. Vo 8. kole na TV Dajto prekonala sledovanosť Fortuna ligy španielsku La Ligu."
     
    I. Kozák: ,,V prvom rade sa vrátim k prvým deviatim kolám Fortuna ligy. Sme veľmi radi, že rastie záujem ako z hľadiska návštev na štadiónoch, tak aj čo sa týka sledovanosti v TV. Historicky prvýkrát je Fortuna liga na troch televíziách. V 37. týždni sme boli víťazmi sledovanosti na oboch kanáloch spoločne s reprezentáciou Slovenska, sme v tomto líder v kolektívnych športoch, čo nás teší. Rast návštevnosti potvrdzuje fakt, že naša liga má veľký potenciál. Pred sezónou sme deklarovali, že príchod bývalých reprezentantov môže zvýšiť záujem o futbal, a teraz sa to potvrdzuje. Svoje robí aj zlepšujúca sa infraštruktúra štadiónov."
     
    Na tlačovej konferencii sa zúčastnia výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák a prezident ÚLK Ivan Kozák.
     
    Príjemné dobré skoré popoludnie vám prajem zo sídla ÚLK, kde sa o niekoľko minút začne tlačová konferencia, ktorá sa bude venovať predovšetkým spusteniu nových projektov v sezóne 2015/2016. Dočkáme sa aj vyhlásenia a odovzdania cien Hráč mesiaca a Gól mesiaca. Z tlačovej konferencie vám prinesieme všetky podobnosti vrátane fotografií, prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Únia ligových klubov je zodpovedná za riadenie našej najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy a pravidelne prichádza s novými projektami či inováciami zameranými na zvýšenie jej kvality a prestíže. Tomu sa bude venovať aj pondelková tlačová konferencia, ktorú vám sprostredkujeme v priamom prenose.

    Na tlačovej konferencii sa bude hovoriť o marketingových projektoch Fortuna ligy, dočkáme sa vyhlásenia hráča mesiaca a gólu mesiaca. Dozvieme sa aj aktuálne podrobnosti o úspešnom a divácky zaujímavom projekte Cesta za trofejou, čiže zastavovanie s trofejou v mestách, kde sa hrá najvyššia súťaž.

    Dočkáme sa tých najaktuálnejších správ z prostredia Fortuna ligy. Začíname v pondelok od 13:00, k sledovaniu tlačovej konferencie vás pozýva Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.