Nemecko – Česko 2:6 (kon.)
koniec
Nemecko
2:6 (0:3, 2:1, 0:2)
Česko
cz Nedeľa 20.09.2015, 08:45 • NETZSCH-Arena, Selb • Reprezentace žen U-15
Partner:
     
    59:24
    Ještě jeden závar, ale Němky udržely puk v brankovišti.
     
    58:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na českou střídačku se díky skvělému závěru zápasu vrátily úsměvy a na tváře našich děvčat upřímná radost. Kristýna Hájková v rychlé kombinaci našla VALENTÝNU ČERNOU, která oslavila svůj gól parádním kotoulem – 2:6! Asistence: Kristýna Hájková, Vivien Šmajdová.
     
    58:03
    A ještě jdeme na přesilovku. Alina Levringhausová (GER) pyká za podražení.
     
    57:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně to tam KRISTÝNĚ KALTOUNKOVÉ spadlo! Naše bojovnice s osmičkou neodejde ze zápasu s prázdnou. Anna Fabšicová našla na středu hřiště Sáru Čajanovou, jejíž střelu vyrazila gólmanka jen před sebe a Kaltounková ji okamžitě poslala za její záda – 2:5! Asistence: Sára Čajanová, Anna Fabšicová.
     
    56:51
    Němky se dopustily ofsajdu a česká střídačka si vybírá oddechový čas. Je toho hodně co říct.
     
    55:50
    Unikající Nikole Dýckové o kousek ujel puk, potom zabojovala s Martinou Exnerovou u pravé tyčky. Jenže za čáru kotouč nedostaly.
     
    55:07
    Ani další slalom Kristýny Kaltounkové gólem nekončí. Znovu hledala místo nahoře, tam ale Neuertová čekala.
     
    53:09
    Dýcková, Sovjáková a pak i Černá mohly zvýšit skóre! Proti poslední dorážce Valentýny Černé se ale německá brankářka famózně přesunula a sám nemám tušení, jak puk z prázdné brány vyrazila.
     
    45:24
    Německou útočnici pak poslala k ledu Daniela Pejšová (CZE), která pyká za hrubost. 4 na 3.
     
    45:24
    Gólové ohrožení přišlo paradoxně na druhé straně, Nitzscheová se protáhla mezi českou obranou, ale Julie Pejšová naštěstí udržela puk mezi betony!
     
    44:16
    Máme k dispozici kompletní dvouminutovou přesilovku pět na tři! Za držení jsou shodně vyloučeny Nadine Schattnerová a Antonia Jekelová (obě GER).
     
    43:42
    A znovu ten samý prohřešek. Do třetí třetiny bohužel nenastoupila naše kapitánka Natálie Mlýnková, která byla pravděpodobně otřesená po nárazu do hrazení. Tak věřme, že to bude brzo v pohodě. Ve druhém útoku ji nahradila Tereza Mazancová.
     
    41:03
    Neuertová zasahuje proti přízemní ráně Exnerové, ani dorážka Anny Kotounové neměla gólové vyústění.
     
    40:46
    Hodně aktivní nástup českého týmu vede k naší první přesilovce zápasu. Ronja Harková (GER) je vyloučena za podražení.
     
    39:54
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky dokázaly podruhé v řadě skórovat z přesilovky a krátce před přestávkou snižují na docela nepříjemné skóre. Vlastně ne docela, ale hodně. Kolem branky se obtočila LUISA WELCKEOVÁ a stihla zakončit k tyčce dřív, než u ní měla Julie Pejšová pravý beton – 2:4. Asistence: Lilli Welckeová.
     
    39:42
    Martina Exnerová (CZE) se nejdřív objevila v šanci, nicméně z první netrefila branku. Potom přibrousila u hrazení a je z toho menší trest za hru tělem.
     
    38:28
    Dlouhou kličkou si až před brankoviště vyjela Kristýna Kaltounková, pak stála tváří v tvář Neuertové. Ta ale její vysokou střelu vyrazila.
     
    37:43
    Každé naše střídání zavání gólem, už jsme jich měli dát sedm minimálně! Německá gólmanka zuby nehty drží brankovou čáru.
     
    37:31
    Za německou defenzivní řadu pronikla Kristýna Hájková, jenže její zakončení doprostřed brány si Neuertová pohlídala.
     
    35:48
    A další ťukes druhé lajny. Mlýnková nabídla Dýckové, ta ještě volila nahrávku Exnerové. Ale skončilo to podobně jako před gólem, už musíme střílet.
     
    33:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vynikající střídání přece jenom končí čtvrtou brankou, která by nám mohla hodně pomoci. Před Neuertovou se o puk prala Nikola Dýcková a na dorážku si počkala NATÁLIE MLÝNKOVÁ, která dokázala gólmanku přehodit a je to 1:4! Asistence: Nikola Dýcková, Martina Exnerová.
     
    32:57
    Dýcková s Mlýnkovou uháněly ve dvou na nikoho, ale druhá jmenovaná už přihrávku tolik nečekala a nakonec jsme ani nevystřelili.
     
    32:23
    Pořádná smůla se nalepila na hokejku Kristýny Kaltounkové. Dvakrát si počkala na puk před brankou, ale pokaždé jí odskočil.
     
    31:52
    V české brance dochází stejně jako včera ke střídání stráží. Viktorii Švejdovou nahrazuje Julie Pejšová.
     
    29:02
    Německo právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejistky třetí přesilovou hru využívají a snižují skóre. Po německém výjezdu vznikla u tyčky nepřehledná situace, nicméně ALEXANDRA NITZSCHEOVÁ dokázala i ze vzduchu dorazit puk do branky – 1:3. Asistence: lisa Idschoková, Franziska Klingerová.
     
    28:06
    A znovu si vyzkoušíme hru ve čtyřech. Tereza Mazancová (CZE) si odpyká menší trest za držení.
     
    27:52
    Několik dobrých kombinací končí dalšími gólovkami. Stefanie Neuertová ale dělá na brankové čáře, co jenom může.
     
    27:16
    Šmajdová napřáhla na modré čáře a před brankou si na teč počkala Tereza Mazancová. Puk ovšem poslala kousek vedle.
     
    25:29
    Dvojice Kaltounková – Pejšová se natlačila do brankoviště a byly z toho dvě velké šance. První jmenovaná nejdřív bekhendem netrefila puk, pak nabíjela Pejšové, jenže ta neprostřelila německý val.
     
    20:53
    Ale tohle je špatné, čeká nás 1:48 dvojnásobného oslabení. Natálie Mlýnková (CZE) lehla Němkám do střely a potom zůstala ležet na kotouči, což rozhodčí trochu sporně označily jako zdržování hry.
     
    20:40
    Němky nás krátce sevřely v pásmu a výsledkem je bohužel první oslabení. Adéla Škrdlová (CZE) je vyloučena za hákování.
     
    18:54
    Kristýna Kaltounková si klepla o přihrávku, jenže Stefanie Neuertová se parádně přesunula a střelu jí vykopla! Ke gólové dorážce pak chyběl malý kousek Sáře Čajanové.
     
    16:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale tohle byla nádhera, potřetí v zápase se prosazuje naše druhá formace! Martina Exnerová našla na pravé straně Natálii Mlýnkovou, která místo střely správně zvolila přihrávku před prázdnou klec na NIKOLU DÝCKOVOU. Pak už to bylo naprosto jednoduché – 0:3! Asistence: Natálie Mlýnková, Martina Exnerová.
     
    12:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zatímco z tlaku se nám příliš nedaří, rychlé úprky přidělávají Němkám větší problémy. Nikola Dýcková zatáhla puk po levé straně, z rohu přihrála Natálii Mlýnkové, která ho ještě posunula napříč brankovištěm MARTINĚ EXNEROVÉ. Pro naši šestku už nebyl problém zakončit do opuštěné brány a raduje se podruhé v zápase – 0:2! Asistence: Natálie Mlýnková, Nikola Dýcková.
     
    10:13
    Ale Němky pak nestíhaly v obraně a přebruslila je Nikola Dýcková. Puk měla na bekhendovou kličku, jenže roztaženou gólmanku nepřekonala!
     
    09:43
    VIktorie Švejdová musí zasahovat proti Beschererové a Lilli Welckeové. Hlavně druhá jmenovaná se nebezpečně tlačila před branku.
     
    07:18
    Ještě blíž k brance stála Nikola Dýcková, jenže i její pokus byl zpomalen a pak zasáhla Neuertová.
     
    04:36
    Obě obrany se povážlivě otevírají. Za tou německou zůstala Valentýna Černá, ale bekhendové zakončení jí gólmanka vystihla, na druhé straně zpomalila střelu Lilli Welckeové lapačkou Švejdová.
     
    02:27
    O další nebezpečí se stará první útok. Pejšová nabídla Čajanové, ta to zkusila po ledě, jenže Neuertová se rychle přesunula.
     
    01:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    No vida, už po 80 sekundách jdeme do vedení! V rychlé akci vysunula Natálie Mlýnková dopředu MARTINU EXNEROVOU, která se mezi obránkyněmi protáhla do sóla. Neměla tolik místa na zakončení, tak zvolila bekhend, který nádherně zaplul do druhého růžku svatyně – 0:1! Asistence: Natálie Mlýnková, Anna Kotounová.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 30. Nitzscheová (Idschoková, Klingerová), 40. Luisa Welckeová (Lilli Welckeová) – 2. Exnerová (Mlýnková, Kotounová), 13. Exnerová (Mlýnková, Dýcková), 17. Dýcková (Mlýnková, Exnerová), 34. Mlýnková (Dýcková, Exnerová), 58. Kaltounková (Čajanová, Fabšicová), 59. Černá (Hájková, Šmajdová)


    Nemecko: Neuertová (Dislová) – Harková, Levringhausová, Gawronová, Raschkeová, Klingerová "C", Merkleová, Schattnerová, Idschoková – Kubiczeková, Anzingerová, Miguezová, Bartellová, Lilli Welckeová, Luisa Welckeová, Heinzová, Ellmamierová, Jekelová, Beschererová, Leonhardtová, Nitzscheová. Trenér: Florian Neumeyer.
    Česko: Švejdová (32. J. Pejšová) – Jandušíková, Škrdlová, Vlková, Kotounová, Horáková, Škorpíková, Sovjáková, Šmajdová – Čajanová, D. Pejšová, Kaltounková – Mlýnková "C", Dýcková, Exnerová – Mazancová, Černá, Sarnovská – Seroiszková, Fabšicová, Hájková. Trenéři: Roman Kosina a Jana Krylová.