Tisková konference Sokol Královské Vinohardy (kon.) | Tisková konference HC Sparta Praha sledge hokej (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Sparta Praha sledge hokej

cz Utorok 15.09.2015, 14:00Tlačové konferencie
     
    Nyní je prostor pro individuální rozhovory s hráči. Nashledanou. (14:27:03)
     
    Jan Zapletal: "Na turnaji jsme splnili to, co jsme chtěli. Zapojili jsme nové hráče, kteří si mohli vyzkoušet náročnost zápasu a vše si osahat."
     
    Jiří Krupička: "Měli jsme jako přípravné zápasy Pohár české sledge hokejové ligy, kde jsme se střetli s Pardubicemi a Karlovými Vary. V oslabené sestavě jsme tři zápasy prohráli a jeden proti Karlovým Varům vyhráli."
     
    Michal Vápenka: "Novým českým týmem v lize je Litvínov, vrací se do ní Studénka. Zahraničními účastníky budou rakouští Wienna Warriors a slovenský Dolný Kubín."
     
    Jan Zapletal: "Čekáme, že to budou rovnocenní soupeři, které bychom měli spíše porazit."
     
    Jiří Krupička: "Rakouský tým jsme viděli na Lapp Cupu ve Zlíně, kde skončil poslední. Jinak moc nevíme, co od zahraničních týmů čekat, první zápasy napoví. I slovenský i rakouský tým budou víceméně reprezentační výběry."
     
    Jiří Krupička: Musíme se vejít do rozpočtu zhruba 500 tisíc. Je to propočítané, že bychom měli s penězi vyjít. Náročné bude samozřejmě cestování k zápasům do zahraničí."
     
    Jiří Krupička: "Hrajeme domácí zápasy v Neratovicích. Vytíženost Tipsport areny v Holešovicích je vysoká. Hráli jsme v ní jen play off v minulé sezoně. Je tu jinak velké hřiště, jiný led, nejsme na to zvyklí."
     
    Jiří Krupička: "Aktuálně máme deset hráčů v poli, z toho tři jsou noví. Omlazování kádru jde pomalu. V týmu se nám mihne za rok třeba pět nebo sedm lidí, kteří si to chtějí zkusit, a je úspěch, když jeden zůstane a hraje."
     
    Jiří Krupička: "Naši hráči mohou využívat Hardcore tréninky, kde rozvíjejí výbušnost a sílu. Podporuje nás také společnost AFSI, která zajišťuje dopravu saní z Kanady."
     
    Jiří Krupička: "S novým systémem sezony vzrůstají náklady. Další finance jsme sháněli na opravu vybavení. Dostali jsme grant od hlavního města Prahy a grant od společnosti ČEPS. Díky tomu můžeme zajistit celou sezonu a opravit naše vybavení na zápasy. Za to chceme našim partnerům poděkovat."
     
    Jan Zapletal: "Budeme rádi, když se nám jak noví hráči, tak adepti na trenérský post ozvou na naše kontakty uvedené na webu."
     
    Jiří Krupička: "Kouč Karel Žižka u nás působil osm let, za které mu chceme poděkovat. Nyní sháníme nového kouče, což není ve sledge hokeji nic lehkého."
     
    Jiří Krupička: "Sezona 2015/2016 pro nás bude výjimečná. Sledge hokejová liga se totiž rozroste na 10 týmů, bude hrát o čtyři týmy více. A bude mít i zahraniční účastníky, tedy slovenský a rakouský tým. Mění se i herní systém, protože nebude play off. První čtyři týmy budou hrát superfinále. Naším cílem je zapojit co nejvíc nových hráčů a rozšířit kádr. Úspěchem pro nás bude páté nebo šesté místo."
     
    Jiří Krupička: "Sezona 2014/2015 pro nás byla trošku překvapivá. Naším hlavním cílem bylo rozšířit kádr a zapojit nové hráče. A samozřejmě také postoupit do play off. Získat nové hráče se nám povedlo, ale jejich zapojení do týmu nešlo tak rychle, přece jen má naše liga kvalitu. Takže ti, kteří hrají nově, se učí víceméně od začátku. Postup do play off se nám povedl na výbornou, postoupili jsme dokonce z prvního místa. To bylo překvapení pro celý český sledge hokej. V play off jsme bohužel v podstatě vyhořeli a skončili po prohře v sérii o třetí místo s Karlovými Vary na čtvrtém místě."
     
    Jiří Krupička: "Chceme vám představit naše plány na sezonu 2015/2016 a také zhodnotit minulý ročník."
     
    Jiří Krupička vítá návštěvníky tiskové konference a představuje její aktéry.
     
    Účastníci předsezonní tiskové konference sledge hokejistů HC Sparta Praha:


    Jiří Krupička – předseda HC Sparta Praha sledge hokej
    Jan Zapletal – místopředseda HC Sparta Praha sledge hokej
    Zdeněk Krupička – kapitán týmu
    Michal Vápenka – brankář týmu
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Tereza Velikovská