Everton – Chelsea 3:1 (kon.) | Norwich – Bournemouth 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Manchester City 0:1 (kon.)
West Bromwich – Southampton 0:0 (kon.) | Arsenal – Stoke City 2:0 (kon.) | Watford – Swansea 1:0 (kon.)
Manchester United – Liverpool 3:1 (kon.)
koniec
Manchester United
3:1 (0:0)
Liverpool FC
Sobota 12.09.2015, 18:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Manchester United – Liverpool FC
    Zápas, ktorý si určite žiadny futalový fajnšmeker nenechá újsť! Jeden z najväčších šlágrov kola zaobstarajú veľkí rivali, Manchester United totiž privíta na Old Trafford Liverpool. Posledné zápasy ale nedopadli pre oba celky najlepšie, zatiaľ čo United podľahli Swansea 2:1, si Reds urobili potupu na domácom ihrisku, kde podľahli celkom jasne 0:3 West Hamu. Obaja tréneri teda majú pred týmto duelom nad čím premýšľať. Ďalšia strata bodov by totiž mala pre jeden či druhý klub ťažké následky.

    Manchester United:
    Pre domácich ale predsa len jedna pozitívna novinka, do brány sa po neúspešnom prestupe do Realu Madrid vracia ťahúň tímu De Gea, naopak nenastúpi Carrick, stred zálohy Van Gaala tak ostane v nezmenenom zložení Schweinsteiger – Schneiderlin.

    ------------------------------------------------------------------
    Liverpool:
    Hostia majú čo sa zranení a absencií týka oveľa väčšie problémy ako domáci United. Tréner Rodgers totiž nemôže počítať s vykartovaným Coutinhom. Na listine zranených Sturridge a podľa nových správ nebudú na duel pripravení ani Lallana a Henderson.

    Predpokladané zostavy:
    De Gea; Darmian, Smalling, Blind, Shaw; Schneiderlin, Schweinsteiger, Mata, Herrera, Depay; Rooney

    Mignolet; Clyne, Skrtel, Lovren, Gomez; Can, Lucas, Milner; Ibe, Benteke, Firmino
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Darmian, Smalling, Blind, Shaw – Carrick (C), Schweinsteiger – Mata, A. Herrera, Depay – Fellaini.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Martial, Young, A. Valencia, Schneiderlin, McNair.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Škrtel, Lovren, Joe. Gomez – Can, Lucas Leiva, Milner – Ings, Benteke, Firmino.
    Náhradníci: Bogdán – K. Touré, M. Sakho, A. Moreno, Origi, Ibe, Rossiter.

    Rozhodca: M. Oliver – S. Burt, G. Beswick.
     
    Príjemný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním! Do začiatku zápasu medzi Manchester United – Liverpool FC už veľa času neostáva, skrátiť čakanie si môžte pozretím zostáv oboch mužstiev. V bráne domácich je Španiel de Gea, ktorý s tímom podpísal novú zmluvu. V základnej zostave hostí je aj náš Martin Škrteľ.

    Na zápas z pozície rozhodcov budú dohliadať páni M. Oliver – S. Burt, G. Beswick. Tesne pred začiatkom zápasu sa Vám opäť prihlásime!
     
    Hlavný rozhodca zápasu spoločne so svojimi asistentmi privádza oba tímy na trávnik, po úvodných formalitách sa tak zápas môže začať, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Domáci si na seba obliekli svoje typické červené dresy, hostia majú na sebe oblečené dresy bielej farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa nám už naplno rozbehol, úvodný výkop patril hosťom, ktorí sa tak budú pokúšať o prvú útočnú akciu v tomto zápase.
     
    2
    Liverpool aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách, avšak domácim im dobrou defenzívou nedovoľujú nič zaujímavejšie vymyslieť.
     
    3
    Loptu majú teraz k dispozícii domáci futbalisti, avšak takisto sa ku zaujímavej situácii zatiaľ prepracovať nemôžu.
     
    4
    Domáci majú aj naďalej loptu na svojich kopačkách a dokázali si vytvoriť aj menší tlak, Mignolet získal loptu a odkopol ju ďaleko do bezpečia.
     
    5
    Momentálne lopta lieta zo strany na stranu, oba tímy sa v úvode zápasu v podstate ešte len oťukávajú.
     
    6
    United drží loptu na svojich kopačkách dlhšie ako hostia, avšak ku strele či nejakej tej zaujímavej akcii sa prepracovať zatiaľ nedokázali.
     
    7
    Domáci sa snažili o rýchlu útočnú akciu, avšak prihrávka na Matu bola pridlhá, ku lopte sa tak dostáva Liverpool.
     
    8
    Teraz sme boli svedkami veľkej chyby brankára hostí, ktorý loptu nešťastne rozohral na Matu, ten prihral Fellainimu, ktorý však bránu hostí prekopol!
     
    9
    Hostia teraz chybovali v obrane, Depay sa dostal v pokutovom území hostí ku lopte, našťastie ho obrana hostí včas zahnala do kúta, odkiaľ Depay vyslal len center priamo do rukavíc brankára Mignoleta.
     
    10
    Zatiaľ môžme povedať, že mierne aktívnejším tímom je domáci celok, avšak vážnejšiu situáciu okrem strely Fellainiho si ešte vytvoriť nedokázal!
     
    11
    V pokutovom území Liverpoolu bolo opäť veselo, domáci to však prehnali s prihrávkami a hostia situáciu zvládli s prehľadom a vyviezli loptu do bezpečia.
     
    12
    Fellaini si svojim pohybom pýtal loptu pred pokutovým územím hostí, lopta mu však v poslednej chvíli nešťastne odskočila a tak hostia zasahovať nemuseli.
     
    13
    Aj naďalej platí, že lepším tímom je od úvodu ten domáci, má častejšie loptu aj nebezpečne kombinuje, avšak vyloženú šancu v zápase ešte nemal. Hostia sa pred bránu domácich v podstate ešte ani nedostali.
     
    14
    Liverpool sa dostal ku lopte a dokázal s ňou preniknúť aj dopredu, tam si však Firmino nerozumel so spoluhráčom a tak je lopta späť pri domácom tíme.
     
    15
    Domáci ihneď po zisku lopty zaútočili, Clyne musel loptu odvrátiť na rohový kop pred hroziacim nebezpečenstvom.
     
    16
    Exekútorom rohového kopu bol Depay, lopta smeruje od hráčov hostí na ďalší rohový kop.
     
    17
    Aj túto situáciu rozohrával Depay, Liverpool si so situáciu poradil a domácich do ničoho nepustil. Hostia skúšajú rýchlo preniknúť dopredu.
     
    18
    Hostia však boli zahnaní so svojou kombináciou na vlastnú polovičku, domáci ich vysoko napádajú a tak hosťom sťažujú rozohrávku.
     
    19
    Sledovali sme pekný prechod Liverpoolu do útočnej fázy, ku následnej odrazenej lopte sa dostal Clyne, ale jeho strela bez prípravy išla len mimo bránu domácich.
     
    20
    Útočná akcia domácich je prerušená ofsajdom, v ktorom a ocitol Fellaini. Lopta pre hostí.
     
    21
    United získal ďalší rohový kop, ktorý opäť zahrával Depay, rozohraný bol nakrátko, Mignolet musel ísť von z brány, aby loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    22
    Domáci celok je opäť pri lopte, avšak kombinuje na svojej polovičke. Hostia tak budú musieť opäť vyčkávať, čo si domáci na nich prichystajú.
     
    23
    United sa už nasťahoval pred pokutové územie hostí, ku strele sa však zatiaľ nedostal.

     
    24
    Preniknúť dopredu sa teraz snažili aj hostia, avšak vo vzduchu lepšie zapracovala obrana domácich a loptu získala na svoje kopačky. Hostia sa tak musia rýchlo vrátiť späť.
     
    25
    Začínajú sa už osmeľovať aj hostia, avšak de Gea ešte v bráne domácich zasahovať nemusel.
     
    26
    Rýchlu akciu rozohrali hostia na Bentekeho, ktorému však lopta ušla a tak ju majú na svojich kopačkách domáci futbalisti.
     
    28
    Domáci obliehali bránu hostí a z pravej strany získavajú nebezpečný priamy kop. Mignolet si už stavia múr a koordinuje obranu.
     
    29
    Lopta z priameho kopu napokon smerovala priamo do náručia brankára hostí, ktorý už loptu rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    30
    United však loptu získava rýchlo späť a snaží sa založiť ďalšiu nebezpečnú útočnú akciu. Hostia však úspešne vzdorujú.
     
    31
    Aj naďalej je lopta na kopačkách futbalistov domáceho celku, avšak preniknúť ďalej ako za polku ihriska sa im nedarí.
     
    32
    Teraz sa im to však už podarilo, domáci vyslali z pravej strany center do pokutového územia hostí, tam však obrana Liverpoolu zasiahla výborne a loptu poslala do bezpečia.
     
    33
    Ďalšiu útočnú akciu domácich ťahal dnes veľmi aktívny Depay, o loptu však prišiel, keď dobre zasiahla obrana hostí. United však ešte pri lopte ostáva.
     
    34
    Po nepresnej prihrávke od Shawa ju však domáci strácajú, hostia loptu do hry uvedú formou autového vhadzovania.
     
    35
    Hostia sa po rýchlom brejku prebojovali do nebezpečnej akcie, avšak Benteke sa ocitol v ofsajde! Skúšal to ešte zakončiť na bránu domácich ale loptu poslal len mimo nej, bolo to však zbytočné.
     
    36
    Pri lopte je však opäť Liverpool a postupnou kombináciu sa približuje ku bráne domácich. United sa však bráni výborne.
     
    37
    Liverpool bol zahnaný s loptou až na svoju polovičku, odkiaľ sa snaží založiť ďalšiu útočnú akciu.
     
    38
    Hostia sa postupne prebojovali až pred bránu domácich, bola z toho napokon len nepresná prihrávka, ktorá mala smerovať na Firmina. de Gea tak bude loptu odkopávať od svojej brány.
     
    39
    Lopta je u domácich futbalistov, vysoké napádanie hostí im však sťažuje ich rozohrávku. Pomaly je tu záver prvého polčasu, uvidíme ešte niečo zaujímavé ?
     
    40
    Fellaini dostal od svojho spoluhráča dobrý center, avšak s loptou si nepotykal a stratil ju. Hostia tak majú šancu na založenie protiútoku.

     
    41
    Avšak Liverpool následne chyboval tiež a tak sú späť pri lopte domáci futbalisti. hostia sa však aj naďalej pozorne bránia.
     
    42
    United bol zahnaný s loptou až na svoju polovičku, odkiaľ sa snaží založiť ďalšiu útočnú akciu na bránu hostí. Do konca prvého polčasu ostáva málo.
     
    43
    Hostia stratili loptu a následne tak Lucas v strede pola fauloval. United tak má k dispozícii priamy kop zo stredu ihriska.
     
    44
    Po rozohrávke však domáci loptu rýchlo stratili a momentálne o ňu spolu s hosťami bojujú. Záver prvého polčasu zrejme nič zaujímavé neprinesie.
     
    45
    Hlavný rozhodca Oliver nadstavuje ešte jednu minútu!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme napokon gól nevideli a tak je stav 0:0! O čosi aktívnejším tímom je domáci celok, avšak výraznú gólovú šancu nemal žiaden tím. Uvidíme čo nám prinesie druhý polčas, či sa dočkáme viacej zaujímavých príležitostí a aj nejakého gólu.

    Druhý polčas začne približne 19:30!

     
    Oba tímy spoločne s rozhodcami zápasu sú späť na ihrisku, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Memphis Depay, prichádza Ashley Young.
     
    47
    Druhý polčas sa nám už rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. V ich tábore došlo ku striedaniu, keď Depaya nahradil Young.
     
    48
    Aj od úvodu druhého polčasu majú častejšie loptu na kopačkách futbalisti domáceho tímu, hostia im však veľa priestoru na kombináciu nedávajú.
     
    49
    Nový muž na ihrisku Young sa zapojil do útočnej akcie na ľavej strane, tesne pred pokutovým územím bol faulovaní a domáci majú k dispozícii nebezpečný priamy kop!
     
    49
    Žltú kartu dostáva Nathaniel Clyne (Liverpool FC).
     
    50
    Manchester United dal gól!

    Jedným slovom NÁDHERA! Nebezpečný priamy kop domáci rozohrali fantasticky, zrejme sa jednalo o nacvičený signál, Mata poslal loptu na DALEY BLIND, ktorý ostal nepokrytý a krásnou delovkou poslal loptu do ľavého horného rohu! Zaslúžené vedenie domácich, ktorí sú od úvodu druhého polčasu veľmi aktívny!
    50. Daley BLIND - 1:0
     
    51
    United strelený gól poriadne nakopol a aj naďalej hrajú veľmi aktívne. Po ďalšej akcii budú zahrávať rohový kop, kam loptu odvrátil Škrtel.
     
    52
    Rohový kop domácim nič nepriniesol, United ho rozohral nakrátko, následne smerovala lopta na Schweinsteigera, ten však už loptu usmerniť do brány nedokázal.
     
    53
    Po dlhej dobe zaútočili aj hostia, avšak Firmino sa dopustil nepresnosti a tak majú loptu na svojich kopačkách opäť domáci futbalisti.
     
    54
    Domácim tím však pred bránou hostí chyboval a tak majú loptu hostia, útočnú akciu zakladajú od svojho brankára.
     
    55
    Liverpool momentálne drží loptu na svojich kopačkách, avšak nedarí sa mu preniknúť pred bránu domáceho tímu, ktorý pozorne bráni už od stredu ihriska.
     
    56
    Hostia však teraz mohli vyrovnať! Domáci chybovali v obrane, zlú prihrávku zachytili hostia, následne sa center z pravej strany dostal až pred bránu domácich, kde však na poslednú chvíľu Milner odkopol loptu na rohový kop, domáci tak teraz mali veľké šťastie!
     
    57
    de Gea v bráne domácich musel teraz ukázať svoje umenie! Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Ings, jeho volej mieril ku tyčke, skvelým zákrokom však loptu vyrazil do bezpečia!
     
    58
    Akonáhle sa United dostane ku lopte tak sa nikam neponáhľa, hrá to čo potrebuje. Hostia prehrávajú o gól a zatiaľ majú ku nemu ďaleko, okrem dvoch predchádzajúcich situácii zatiaľ toho veľa neukázali.
     
    60
    Liverpool však začína postupne v zápase ožívať a byť nebezpečnejším. Domáci, ak na to príde, tak sa však bránia úspešne.
     
    61
    Zaútočiť sa teraz podarilo domácemu tímu, avšak Young poslal loptu vysoko nad bránu hostí. Liverpool tak môže opäť skúsiť zaútočiť.
     
    63
    Hostia však loptu stratili a dopredu skúšali ísť domáci, Shaw to však sám s aktivitou prehnal a loptu tak stratil. Sledujeme rýchly futbal hore-dole.
     
    64
    Individuálne sa teraz snažil preniknúť Benteke, pozorná obrana domácich ho však nikam nepustila. Zaútočiť teraz skúšajú domáci futbalisti.
     
    64
    Hostia zahrávali rohový kop, Škrtel sa dostal ku nebezpečnej hlavičke, brankára domácich napokon aj prekonal, avšak Blind zaskočil na bránkovej čiare a loptu odvrátil do bezpečia! Blind je tak zatiaľ mužom zápasu, jeden gól dal a jeden zachránil!
     
    65
    Liverpool začína byť však čoraz viac nebezpečnejší a tlačí sa do pokutového územia domácich. Domáci tak majú čo robiť, aby zneškodnili snaženie hostí.
     
    66
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Jordon Ibe.
     
    67
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Anthony Martial.
     
    69
    Po dlhšej dobe zaútočil aj domáci tím, Gomez však výborne čítal hru a loptu vybojoval pre svoj tím. Liverpool sa tak opäť tlačí dopredu a je čoraz viac nebezpečnejší.
     
    70
    Bola nariadená penalta pre domáci tím! Gomez fauloval v pokutovom území Herreru a rozhodca neváhal a odpískal pokutový kop pre domáci tím Manchester United!
     
    71
    Manchester United dal gól!

    Nariadený pokutový kop sám faulovaní ANDER HERRERA premenil s prehľadom a tak majú domáci vedenie o dva góly a dostávajú sa do nádejnejšej pozície na víťazstvo v tomto zápase – 2:0!
    71. Ander HERRERA - 2:0
     
    72
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Michael Carrick, prichádza Morgan Schneiderlin.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Matteo Darmian (Manchester United).
     
    74
    Liverpool sa začínal tlačiť čoraz viac dopredu, hral aktívne, ale jedna chyba im zmarila nádeje na vyrovnanie. Domáci vyhrávajú o dva góly a pohodlne kontrolujú priebeh hry. Do konca zápasu však ešte nejaký ten čas ostáva.
     
    75
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Danny Ings, prichádza Divock Origi.
     
    76
    Žltú kartu dostáva James Milner (Liverpool FC).
     
    77
    Hra sa teraz často prerušovala kvôli faulom a aj striedaniam. Pomaly sa blíži čas, kedy by mal Liverpool ešte skúsiť zariskovať a pokúsiť sa streliť kontaktný gól.
     
    78
    Loptu majú na svojich kopačkách hostia, domáci im však veľa priestoru na kombináciu nedávajú. Dnes defenzíva domácich v podstate funguje výborne, až na jedno či dve zaváhania.
     
    79
    Akonáhle získane loptu domáci celok, tak sa nikam neponáhľa a pohodlne kombinuje. Hostia tak musia ich rozohrávku vysoko napádať.
     
    80
    United momentálne drží lopty a dokonca sa pokúša aj zaútočiť. Hostia tak rýchlo upaľujú dozadu vypomôcť obrane.
     
    81
    Fellaini získal loptu a spoza 16-tky hostí skúsil vypáliť tvrdú strelu, do nej sa však obetavo hodil Škrtel, ktorý tak loptu odvrátil do bezpečia.
     
    82
    Čas na urobenie niečo s výsledkom sa Liverpoolu kráti veľmi rýchlo, domáci kontrolujú priebeh a zrejme už kráčajú pohodlne za víťazstvom v tomto zápase.
     
    83
    United nič len tak ľahko Liverpoolu nedovoľuje a tak hostia nemajú žiadnu šancu na nejaký záverečný tlak. Uvidíme, čo nám ešte prinesú zostávajúce minúty.
     
    84
    Lopta je už na kopačkách hostí, ktorí prenikli za polku ihriska. United však vysoko napáda a veľa priestoru na svoju kombináciu hostia nemajú.
     
    85
    de Gea zachránil domácich od inkasovaného gólu! Nový muž na ihrisku Ibe sa krásne uvoľnil a poslal loptu do hornej časti brány, brankár United však loptu vyráža na rohový kop!
     
    85
    Liverpool dal gól!
    NÁDHERNÝ GÓL! Po rohovom kope sa dostala lopta ku zle pokrytému CHRISTIAN BENTEKE a ten ukázal nádherné nožničky a znižuje tak na 2:1! Brankár domácich sa za strelou načahoval, na úspešný zákrok však nemal nárok! Hostia sa radujú, nejaký ten čas im ešte na druhý gól ostáva!
    85. Christian BENTEKE - 2:1
     
    86
    Manchester United dal gól!

    Hostia sa teda dlho z kontaktného gólu neradovali, domáci ihneď po inkasovanom góle prepli na vyššie obrátky, ANTHONY MARTIAL prenikol do pokutového územia hostí a krásnou strelou prekonal vybiehajúceho Mignoleta – 3:1!
    86. Anthony MARTIAL - 3:1
     
    87
    Tak teraz je už zrejme o víťazovi zápasu rozhodnuté, do konca ostávajú už len minútky a domáci tím pohodlne kontroluje priebeh hry.
     
    88
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Lucas Leiva, prichádza Alberto Moreno.
     
    89
    Na ihrisku sa momentálne nič zaujímavé nedeje, čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    Hlavný rozhodca Oliver napokon nadstavuje ešte 4 minúty, príde nejaký tlak zo strany Liverpoolu ?
     
    90+2
    Liverpool sa ešte snaží niečo vymyslieť, United však všetky ich snahy odvracia do bezpečia. Zrejme si už domáci celok víťazstvo ustráži.
     
    90+3
    Do konca avizovaného nadstaveného času už veľa neostáva, zápas sa už len dohráva, čakáme na hvizd hlavného rozhodcu, ktorý ukončí tento zápas.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas zápasu bol napokon poriadne živí a od jeho úvodu sme sa určite nenudili! Do zrejme zaslúženého vedenia išiel United, po inkasovanom góle Liverpool pridal a vyzeralo to, že sa mu aj podarí vyrovnať, šance na to mal. Avšak prišla penalta pre domácich, ktorú využili a dostali sa do vedenia o dva góly. Potom prišlo síce zníženie na jeden gól, ale ihneď na to prišiel tretí gól United a ten dal definitívny výsledok tohto zápasu – 3:1! Ďakujem Vám za pozornosť, lúči sa s vami Miroslav Revaj! Prajem ešte pekný zvyšok sobotného večera! (20:26:53)

    Miroslav Revaj

    Góly: 50. Blind, 71. A. Herrera (pen.), 86. Martial – 85. Benteke

    Karty:   73. Darmian (MAN) – 49. Clyne (LIV), 76. Milner (LIV)


    Manchester United: de Gea – Darmian, Smalling, Blind, Shaw – Carrick (C) (72. Schneiderlin), Schweinsteiger – Mata (67. Martial), A. Herrera, Depay (46. Young) – Fellaini.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Martial, Young, A. Valencia, Schneiderlin, McNair.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Škrtel, Lovren, Joe. Gomez – Can, Lucas Leiva (88. A. Moreno), Milner (C) – Ings (75. Origi), Benteke, Firmino (66. Ibe).
    Náhradníci: Bogdán – K. Touré, M. Sakho, A. Moreno, Origi, Ibe, Rossiter.

    Rozhodca: M. Oliver – S. Burt, G. Beswick