Bayern – Augsburg 2:1 (kon.) | Leverkusen – Darmstadt 0:1 (kon.) | Hannover – Dortmund 2:4 (kon.)
Hertha – Stuttgart 2:1 (kon.) | Ingolstadt – Wolfsburg 0:0 (kon.) | Frankfurt – Kolín nad Rýnom 6:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
2:1 (0:1)
FC Augsburg
Sobota 12.09.2015, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované. Bayern Mníchov nakoniec vydrel ďalšie tri body a po štyroch kolách je stále stopercentný. O obrat sa postarali najväčšie hviezdy Bavorov Robert Lewandowski a Thomas Müller. Bayern bol celý zápas aktívnejší, no nariadená penalta pri góle Müllera bola veľmi sporná. Som si istí, že v anglickej lige by toto neprešlo. Každopádne Bayern Mníchov zdolal sympaticky hrajúci Augsburg 2:1 a s Borussiou Dortmund je na čele tabuľky. (17:33:56)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po faule na Lewandowskeho zahrávali domáci priamy kop, no pokus jedného z domácich hráčov mieril vysoko nad bránu.
     
    90+2
    Odchádza aj Philipp Lahm a na posledné sekundy nastúpi ešte Joshua Kimmich.
     
    90+1
    Po góle sa obaja tréneri rozhodli striedať. Guardiola sťahuje Thomasa Müllera a na ihrisko posiela Juana Bernata. Odchádza aj Dominik Kohr, ktorého vystriedal Tim Matavž.
     
    90+1
    V dnešnom stretnutí sa budú nadstavovať 3 minúty.
    90. Thomas MÜLLER - 2:1
     
    90
    Bayern dal gól! Domáci sa dočkali, no o nariadenej penalte sa ešte bude dlho hovoriť. THOMAS MÜLLER chladnokrvne premieňa penaltu a posiela Bayern Mníchov do vedenia.
     
    89
    Žltú kartu dostáva za protesty aj kapitán Augsburgu Paul Verhaegh. Osobne sa mu ale vôbec nečudujem, že sa hnevá na Knuta Kirchera.
    88. Minimálne sporná penalta po strete Feulnera s Costom.
     
    88
    Tak to je neuveriteľné. Hráči Augsburgu sa čertia na hlavného rozhodcu, no vyzerá to tak, že je nariadený pokutový kop pre domáci tím. V súboji s Feulnerom ochotne spadol na zem Douglas Costa, no na faul to rozhodne nevyzeralo. Každopádne penaltu bude zahrávať Thomas Müller.
     
    86
    Pri lopte je hrdina dnešného zápasu Marwin Hitz. Ten dnes chytil minimálne tri góly a má veľkú zásluhu na tom, že hostia bojujú v Allianz Arene o body až do konca.
     
    85
    Robert Lewandowski mohol byť hrdinom. Po nádhernom pase Boatenga sa dostal za obranu Augsburgu, no jeho pokus vyrazil Marwin Hitz.
     
    84
    Po ruke Philippa Lahma stráca Bayern Mníchov loptu. Záver stretnutia sa blíži veľmi rýchlo.
     
    83
    Veľká šanca domácich. Thiago Alcântara poslal dobrý center na Thomasa Müllera, no ten bol výborne odstavení Markusom Feulnerom. Nakoniec z toho nebude ani roh.
     
    82
    Štatistika striel je jasná 23:4. Stav zápasu je ale vyrovnaný 1:1 a Augsburg je blízko k cennému bodovému zisku.
     
    81
    Douglas Costa tradične poslal lavačkou center do šestnástky hostí, no jeho center odhlavičkoval do bezpečia Jan-Ingwer Callsen-Bracker.
     
    80
    Ofsajd. V postavení mimo hry sa ocitol, ak sa nemýlim Či Tong-won. Bayern rýchlo rozohráva a ide dopredu.
     
    78
    Tak zrejme nás čaká ešte poriadne napínavý záver zápasu. Augsburgu zbytočne stratil loptu a pyká za to vyrovnávajúcim gólom z kopačky Lewandowskeho.
    77. Robert LEWANDOWSKI - 1:1
     
    77
    Bayern dal gól! Domáci tím zaslúžene vyrovnáva. Robert Lewandowski zaviedol loptu dopredu, Thomas Müller sa po rýchlom brejku dostal k strele z ľavej strany, jeho pokus ešte Marwin Hitz vyrazil, no na následnú dorážku ROBERTA LEWANDOWSKEHO už nestačil zareagovať.
     
    76
    Druhé striedanie Augsburgu. Odišiel Raúl Bobadilla a na jeho miesto vybehol ČI Tong-won.
     
    75
    Kingsley Coman zamotal hlavu i nohy hosťujúcim obrancom, ale jeho center z pravej strany končí len v náručí Marwina Hitza.
     
    74
    Prvýkrát v zápase vidíme aj technické parádičky Manuela Neuera. Ten si prakticky dnes nesiahol na loptu, no napriek tomu už raz inkasoval.
     
    73
    Marwin Hitz musel predviesť ďalší zákrok. Z uhlu pálil Robert Lewandowski, no hosťujúci gólman jeho strelu vyráža do bezpečia.
     
    72
    Veľký kompliment pre obranu Augsburgu. Tá až na pár výnimiek funguje skutočne skvele. Približne 20 minút pred koncom stále vedie v Allianz Arene 0:1.
     
    71
    Bayern sa dostáva k centerom z ľavej i pravej strany. Tentokrát poslal loptu do ohňa Costa, ale strela, respektíve teč Thomasa Müllera mieril mimo.
     
    70
    Markus Weinzierl sa rozhodol po prvýkrát striedať. Z ihriska odišiel strelec gólu Alexander Essewein a na jeho miesto vybehol Halil Altintop.
     
    69
    Po trme-vrme v pokutovom území hostí sa dostal k strele Robert Lewandowski, no jeho strela nemala potrebnú razanciu. Marwin Hitz tak s ňou nemal problém.
     
    68
    Bayern sa tlačí stále viac dopredu. Center Douglasa Costu tečoval Dominik Kohr na rohový kop.
     
    66
    Množia sa aj nedovolené zákroky na strane Augsburgu. Ďalší priamy kop zahral Costa, no mieril iba do múru. Žiadne nebezpečenstvo z toho tak nebolo.
     
    65
    Za obranu hostí sa dostával neúnavný Lewandowski, no tento raz ho odzbrojil v poslednej chvíli, respektíve zblokoval jeho pokus Callsen-Bracker.
     
    64
    Po faule na Thomasa Müllera zahrával priamy kop z 23 metrov Xabi Alonso. Španiel poslal strelu na brankárovi stranu, čo neprekvapilo Marwina Hitza. Ten prudkú strelu vyráža.
     
    63
    Rýchly brejk Augsburgu napokon po centri Bobadillu zakončil strelou z voleja Tobias Werner, no pokus tohto holohlavého stredopoliara mieril privysoko.
     
    62
    Costa preniesol hru na druhú stranu, kde bol Kingsley Coman. Nový muž na trávniku sa ale nepresadil a dopredu môžu ísť hostia.
     
    61
    Robert Lewandowski sa dral do zakončenia, ale jeho snaha nepriniesla pre Bayern šancu na strelenie gólu.
     
    60
    Philipp Lahm sa ocitol na hrote útoku. Sám ale akoby bol z toho prekvapený a nedokázal ani zakončiť. Výborne si splnil obranné povinnosti Jan-Ingwer Callsen-Bracker.
     
    59
    V Allianz Arene sa stále nehrá. S Kohrom to ale vyzerá dobre a zrejme sa do zápasu po chvíľke vráti.
     
    58
    Po rohovom kope ostáva na trávniku ležať Dominik Kohr. Okamžite je v opatere lekárov hosťujúceho tímu.
     
    57
    Kingsley Coman sa tak po prvýkrát predstavuje v drese Bayernu a jeho prvá akcia v zápase priniesla pre domácich rohový kop.
     
    56
    Pep Guardiola strieda. V dnešnom zápase končí nevýrazný Arturo Vidal a na jeho miesto prichádza Kingsley Coman.
     
    55
    Arturo Vidal lacno stratil loptu pred šestnástkou hostí, a hráči Augsburgu postupovali na bránu Bayernu. Situáciu 3 proti 3 ale nezvládol Bobadilla a loptu napokon stratil.
     
    54
    Bayern zvýšil obrátky. Z pravej strany sa dostal k centru Phillip Lahm, ale loptu neposlal ideálne na hlavu Thomasa Müllera.
     
    52
    Ďalším smoliarom je Thiago Alcântara. Thomas Müller výborne predĺžil loptu po rohu Alonsa, no španielsky stredopoliar v čistej šanci poslal loptu len nad bránu Marwina Hitza.
    51. Robert Lewandowski (BAY)
     
    51
    Obrovská šanca Roberta Lewandowskeho. Poľský útočník si fantasticky spracoval loptu po prihrávke Boatenga, hodil si ju pomedzi stopérov Augsburgu, no zoči-voči Hitzovi napálil loptu len do hosťujúceho brankára.
     
    50
    David Alaba skúsil šťastie strelou z veľkej diaľky. Jeho pokus ale mieril vysoko nad bránu.
     
    49
    V úvode druhého dejstva sa nám množia fauly. Tentokrát si nedovolene počínal v súboji s Lewandowskim hosťujúci stopér Ragnar Klavan.
     
    48
    Domáci kombinovali na hranci šestnástky Augsburgu, no strela Thomasa Müllera bola zblokovaná. Následne fauluje Xabi Alonso.
     
    47
    Nedovolený zákrok Artura Vidala na Callsena-Brackera neunikol zraku hlavného rozhodcu. Bayern tak prichádza o loptu.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpili obe mužstvá bezo zmien v základnej zostave. V prvej akcii bol hosťujúci Esswein, no v čase prihrávky sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Pre mnohých fanúšikov je polčasový výsledok veľkým prekvapením. Augsburg síce toho dopredu príliš veľa nepredviedol, no gólom Alexandra Essweina vedie 0:1. Bayern mal jednu veľkú šancu za úvodných 45 minút, ale Thiago Alcântara ju v 20. minúte nepremenil. Bayernu jeho hádzanársky spôsob hry zatiaľ neprináša úspech, a tak som zvedavý, čo zverenci Pepa Guardiolu v druhom polčase zmenia. Sledujte druhé dejstvo v našom priamom prenose.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Thomas Müller sa dožadoval odpískania pokutového kopu, no píšťalka hlavného rozhodcu ostala nemá. Nadstavovať sa zrejme bude jedna minúta.
     
    44
    Obrovská radosť na strane hostí. Domáci fanúšikovia sú poriadne zaskočení a majú byť prečo. Jasný favorit zápasu od 43. minúty prehráva.
    43. Alexander ESSWEIN - 0:1
     
    43
    FC Augsburg dal gól! Tak to je šokujúci záver prvého polčasu. Koo Ja-cheol si dobre narazil loptu s Bobadillom, nakoniec ju prestrčil na voľného ALEXANDRA ESSWEINA, ktorý sa parádne oprel do lopty a fantastickým half-volejom nedal Neuerovi žiadnu šancu.
     
    41
    Douglas Costa opäť ukázal svoju rýchlosť, no jeho prízemný center z ľavej strany spoluhráča nenašiel.
     
    40
    Thomas Müller stratil pred hosťujúcou šestnástkou loptu, čo znamenalo rýchly brejk pre Bobadillu. Hráča Augsburgu ale dobre odstavil Boateng.
     
    39
    Ťažko komentovať priebeh zápasu. Bayern ustavične drží loptu na svojich kopačkách a Augsburg výborne vykrýva priestor na to, aby sa domáci nedostali do šance. Zatiaľ sa im to darí.
    37. Robert Lewandowski (BAY)
     
    37
    Vynikajúco zapracoval v obrane kapitán Paul Verhaegh. Lewandowski sa dostával do šance, no práve Verhaegh mu na poslednú chvíľu odkopol loptu z nohy.
     
    36
    Costa opäť poslal do pokutového územia hostí nebezpečný center. Thomas Müller sa snažil zakončil pätičkou, no jeho efektné zakončenie neprinieslo úspech.
     
    35
    Peknú loptu za obranu dostal Thomas Müller. Okamžite hľadal Lewandowskeho, no poľského kolegu v pokutovom území nenašiel.
     
    34
    Územná prevaha Bayernu sa každou minútou stupňuje. Držanie lopty domácich je takmer na úrovni 70%.
     
    33
    Jérôme Boateng to prehnal v osobnom súboj a od hlavného arbitra si musel vypočuť dôrazné varovanie.
     
    32
    Náznak šance pre domáci tím. Po pravej strane sa dostal opäť k centru Lahm, dokonca mal aj dostatok času na presný center, no nabiehajúceho Douglasa Costu nenašiel. Veľká škoda pre Bayern Mníchov.
     
    31
    Bayern opäť začína svoju akciu na vlastnej polovici ihriska. Štýl Pepa Guardiolu ešte z časov, keď pôsobil v Barcelone, je vidno na prvý pohľad.
     
    30
    A ďalší rohový kop pre Bayern. Po polhodine hry ho zahrával Xabi Alonso, k hlavičke sa dostal Arturo Vidal, no lopta Hitzovú bránu nenašla.
     
    28
    Po tom ako center Philippa Lahma odhlavičkoval Ragnar Klavan, mali domáci výhodu rohového kopu. Z neho ale žiadne nebezpečenstvo nevzišlo.
     
    27
    Veľmi pekná akcia Augsburgu. Hostia sa rýchlo dostali dopredu, z pravej strany poslal center za obranu Esswein, no nabiehajúcemu Tobiasovi Wernerovi chýbal krok.
     
    26
    Robert Lewandowski dostal prihrávku od Müllera v pokutovom území, no proti presile hosťujúcich obrancov neuspel.
     
    25
    Veľmi nepodarená rozohrávka. Do lopty sa oprel, ak sa nemýlim, David Alaba, no Rakúšan napálil loptu iba do postaveného múru.
     
    24
    Douglas Costa bol faulovaný na hranici 20 metrov od brány Augsburgu, a tak sa pre Bayern črtá veľká šanca na otvorenie skóre.
     
    23
    Hádzanársky štýl Bayernu chcel ukončiť Douglas Costa, no jeho pokus spoza šestnástky zrazil pred ním stojací obranca Augsburgu.
     
    22
    Marwin Hitz sa opäť zmocnil lopty po nepresnej prihrávke Thiaga Alcântaru, ktorá zrejme mala smerovať na Thomasa Müllera.
     
    21
    Bayern Mníchov sa ubránil priamemu kopu hostí a opäť kombinuje na polovici ihriska. Treba ale povedať, že sa príliš do útoku nehrnie.
     
    20
    Obrovská šanca Thiaga Alcântaru. David Alaba poslal z ľavej strany center presne na hlavu španielskeho hráča, no ten hlavičkoval presne do miest, kde stál pripravený Marwin Hitz.
     
    19
    Po faule Xabiho Alonso stráca Bayernu loptu.
     
    18
    Augsburg opäť rýchlo stráca loptu. Jeho akcie sú zatiaľ veľmi čitateľné, keďže stredopoliari sa okamžite snažia hľadať prihrávkou Raúla Bobadillu.
     
    17
    Douglas Costa už operuje na pravej strane odkiaľ poslal nebezpečný center. Lewandowskemu veľa nechýbalo k tomu, aby loptu mohol tečovať.
     
    16
    Bayern zbytočne stratil loptu na polovici ihriska a pre Augsburg sa tak črtala šanca na predčíslenie. Daniel Baier ale trochu zahnal svojou prihrávkou Bobadillu a napokon hostia o loptu prišli.
     
    15
    Thiago Alcântara to vymyslel výborne a svojim centrom z ľavej strany narobil hosťujúcej obrane problémy. Lopta smerovala na Roberta Lewandowskeho, no poľský útočník sa nedostal do zakončenia.
     
    14
    Podobne ako Thomas Müller mieril nepresne na druhej strane aj Alexander Essewein. Rozohrávať tak bude Manuel Neuer.
     
    13
    Po dlhom vyčkavaní sa predsa len dostal Bayern do zakončenia. Philipp Lahm pekne sklepol loptu pre Thomasa Müllera, ale nemecký útočník poslal svoju strelu nad bránu Marwina Hitza.
     
    11
    Prvýkrát pohrozili aj hostia. V hlavičkovom súboji sa pretlačil cez Boatenga Tobias Werner, no jeho zakončenie nemierilo medzi tri žrde.
     
    10
    Po pravej strane sa dostal k centru jeden z domácich hráčov, ale strieľaný center odvrátil Ragnar Klavan.
     
    9
    Zápas sa hrá v pokojnom tempe. Prevahu Bayernu dokumentuje a štatistika držania lopty 60-40.
     
    8
    Douglas Costa už na ľavej strane robí obrane Augsburgu problémy. Výborne ho ale teraz zastavil hosťujúci kapitán Paul Verhaegh.
     
    7
    Prvá šanca zápasu. Po centri Xabiho Alonsa sa dostal k hlavičke Lewandowski, no jeho "prihrávku" nedokázal na zadnej žrdi doklepnúť do siete Thomas Müller.
     
    6
    Prvýkrát sa nám pripomenul aj Douglas Costa, ktorý patrí k najlepším hráčom Bayernu v tejto sezóne. Brazílčan vybojoval rohový kop.
     
    5
    Za peknú akciu treba pochváliť Markusa Feulnera, ktorý sa uvoľnil cez Rafinhu a poslal nebezpečný center do pokutového územia. Nebezpečenstvo však zažehnal Jérôme Boateng.
     
    4
    Na trávniku ostal ležať jeden z hráčov Augsburgu, čo neušlo pozornosti hlavného rozhodcu, ktorým je Knut Kircher.
     
    3
    Úvodné minúty zápasu napovedajú to, čoho budeme svedkami počas celého zápasu. Bayern kombinuje na polovici ihriska a Augsburg čaká čo domáci tím vymyslí.
     
    2
    Prvá útočná akcia Bayernu sa neskončila úspešne. Kolmica Boatenga na Roberta Lewandowskeho nebola presná a vhadzovať tak budú hostia.
     
    1
    Po maličkom zaváhaní Jérômea Boatenga sa snažil prejsť po pravej strane dopredu Raúl Bobadilla, no napokon mu lopta ušla za postrannú čiaru.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Lahm, Alaba, J. Boateng, Rafinha – Arturo Vidal, Th. Alcântara, Alonso, Costa – Lewandowski, T. Müller.
    Náhradníci: Ulreich – Bernat, Javi Martínez, Rode, Kimmich.

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh, Hong Jeong-ho, Klavan, Feulner – Baier, Kohr, Ja-Cheol, Werner – Esswein, Bobadilla.
    Náhradníci: Manninger – Stafylidis, Janker, Callsen-Bracker, Ji Dong-won, Matavž.
     
    Po reprezentačnej prestávke pokračuje nemecká Bundesliga svojim štvrtým kolom. V našom zápase sa pozrieme do Allianz Areny, kde domáci Bayern Mníchov privíta FC Augsburg. Zápas sa začína o 15:30 hod.

    BAYERN MNÍCHOV

    Bayern Mníchov má po troch kolách na konte plný počet bodov. Okrem Bavorov sa takýto kúsok podaril len Borussi Dortmund, ktorá o skóre vedie tabuľku. Bayern začal cestu za rekordným 4. titulom v rade výhrou nad Hamburgom 4:0, no na pôde Hoffenheimu sa na výhru poriadne nadrel. Už po 8 sekundách hry inkasoval najrýchlejší gól v histórii Bundesligy, ale napokon sa mu podarilo zápas otočiť vo svoj prospech. Víťazný hattrick na úvod sezóny skompletizovali Bavori domácou výhrou nad Leverkusenom. Počas reprezentačnej prestávky sa darilo najmä dvojici Thomas Müller a Robert Lewandowski. Obaja strelili v dvoch kvalifikačných dueloch po tri góly a strelecky sa konečne prebudil aj Mario Götze, ktorý dvoma presnými zásahmi zaistil Nemcom cennú výhru nad Poľskom 3:1. Na druhej strane sa opäť zranil Arjen Robben, a chýbať budú aj Badstuber, Ribéry i Benatia. Do zostavy sa vracia po jednozápasovom treste aj Jerome Boateng.

    AUGSBURG FC

    Augsburg ani zďaleka nemá také ciele ako jeho súper. V minulej sezóne sa mu podarilo skončiť na skvelom 5. mieste, čo znamená, že si v tejto sezóne zahrá skupinovú fázu Európskej ligy. Jeho súpermi v skupine L budú víťaz španielskeho pohára Athletic Bilbao, holandský AZ Alkmaar a srbský Partizan Belehrad. Svoj prvý duel odohrajú zverenci Markusa Weinzierla už budúci týždeň, no ešte predtým podstúpia skúšku ohňom v Mníchove. Znie to možno neuveriteľne, no z posledných 4 vzájomných duelov sa až trikrát tešili z výhry práve futbalisti Augsburgu. Do nového bundesligového ročníka ale vstúpili veľmi zle. V troch stretnutiach strelili len 1 gól a získali rovnaký počet bodov. V tabuľke im tak patrí až 15. priečka a málokto verí, že by si mohli uchmatnúť nejaké body aj v Allianz Arene. Bayern totiž vyhral 31 z 36 posledných domácich zápasov a v predošlých 6 stretnutiach si až 5-krát udržal čisté konto. Navyše, Augsburgu bude chýbať až kvarteto hráčov – Jan Morávek, Marco Schuster, Daniel Opare a Shawn Parker.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 77. Lewandowski, 90. T. Müller (pen.) – 43. Esswein

    Karty:   89. Verhaegh (AUG)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:10.
    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Alonso, J. Boateng, Alaba – Lahm (C) (90+2. Kimmich) – T. Müller (90+1. Bernat), Th. Alcântara, Arturo Vidal (56. Coman), Costa – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Bernat, Javi Martínez, Rode, Kimmich, Coman.

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Callsen-Bracker, Klavan, Feulner – Kohr (90+1. Matavž), Baier – Esswein (70. Altintop), Ku Ča-čchol, Werner – Bobadilla (76. Či Tong-won).
    Náhradníci: Manninger – Stafylidis, Janker, Trochowski, Altintop, Či Tong-won, Matavž.

    Rozhodca: Knut Kircher