Tisková konference před startem Tipsport extraligy (kon.) | Tlačová konferencia MsHK DOXXbet Žilina (kon.)
Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference před startem Tipsport extraligy

cz Štvrtok 10.09.2015, 11:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce, děkuji za pozornost. (12:07:41)
     
    Otevření nové expozice se účastní legendy českého hokeje. LTC Praha zastupuje Augustin Bubník, Kometu Brno Josef Černý, Spartu Praha zastupuje Jiří Holeček, Kladno pak Milan nový, za Jihlavu přijal pozvání Bedřich Ščerban.
     
    Podařilo se sehnat všech 11 zlatých medailí Brna, najdete zde i originál předválečného Masarykova poháru nebo originál mistrovské plakety pro LTC z roku 1939.
     
    V Síni slávy českého hokeje se otevírá nová expozice Ligové dynastie.
     
    Jana Obermajerová: Dnes je na programu 0. kolo extraligy, tedy zábavný exhibiční zápas, kterého se zúčastní bývalí hráči a pak členové skupiny Tři sestry.
     
    Jana Obermajerová: Radegast připravil sběratelskou edici plechovek s hokejovými bojovníky.
     
    Jana Obermajerová: Fanoušci se budou moci s hráči porovnat na www.radegastkmen.cz. Budou se moci setkat s hráči přímo na ledě.
     
    Jana Obermajerová: V této helmě bude zabudována kamera, na technologii se zapracovalo, takže to bude pro hráče pohodlnější.
     
    Jana Obermajerová:Radegast se opět zaměří na hokejové bojovníky. Radegast index bude pokračovat stejným způsobem, každý měsíc bude vyhlášen Radegast index hráč měsíce, který dostane zelenou helmu.
     
    Jana Obermajerová: Pokračovat bude též Fantasy extraliga. www.isport.cz/fantasy . Je připraven nový design, miniligy a zajímavé ceny.
     
    Jana Obermajerová: Nadále spolupracujeme s Deníkem Sport. Na isport.cz budou sestřihy a další zajímavosti.
     
    Lubomír Ježek: Na některých stadionech budou mobilní pobočky, namátkou Liberec, Sparta, Pardubice, připravuje se v Třinci.
     
    Lubomír Ježek: Na stadionech budou promotýmy hostesek, fanoušci, kteří budou mít vsazeno, můžou dostat nějakou odměnu.
     
    Lubomír Ježek: Dnes přes 80% sázek u naší společnosti jde přes internet, až už přes počítače nebo přes mobily a další zařízení.
     
    Lubomír Ježek: Změna loga je pro nás zásadní, změnila se jak barevnost, tak font.
     
    Lubomír Ježek: Žhavá novinka dnešního dne je vypsání kurzů na individuální výkony. Očekáváme že kanadské bodování opanují Jaroslav Hlinka nebo litvínovský Hübl, nejlepším střelcem by mohl být Sýkora z Pardubic nebo Irgl z Třince.
     
    Lubomír Ježek: Kurzy na zisk titulu pro HC VERVA Litvínov napovídají, že není z hlediska našich prognóz favoritem. Naopak HC Oceláři Třinec je s kurzem 3,75 považován za největšího favorita. Předpokládáme, že nejvíce bude konkurovat HC Sparta Praha.
     
    Zástupce společnosti Tipsport Lubomír Ježek: My jsme rádi, že můžeme pokračovat v rámci titulárního partnerství na takovém projektu, jako je Tipsport extraliga.
     
    Jana Obermajerová: Nadále se bude vyhlašovat Zlatá helma Sencor.
     
    Jana Obermajerová: Hokej.cz nově nabídne přehledné statistiky Radegast indexu, nový pohled na statistiky moverními metodami, streamy ze všech zápasů Tipsport extraligy. Bude spuštěna zóna Hokejka.cz se soutěžemi, rozhovory a osobnostmi.
     
    Jana Obermajerová: Přenosy pokračují i na Tipsport TV – www.tvtipsport.cz/elh
     
    Jana Obermajerová: V televizi SPORT 5 se budou vysílat magazíny Extraligová tříšť a Hokejová pětka, které moderuje Martin Procházka.
     
    Robert Záruba: Nadále budeme diváky bavit BULY živě. Důležitá je ta druhá část, tedy živé utkání.
     
    Robert Záruba: Celé zápasy můžeme ukázat až po roce 1992, do té doby máme jen fragmenty zápasů.
     
    Robert Záruba: Nebylo úplně snadné to dopočítat, ale k celé řadě starších zápasů máme komentáře, ale v archivu nám toho předchůdci nezanechali. 11. 2. 1955 se vysílal první hokejový zápas v ČT. Prvním přenosem ligového hokeje byl zápas Sparty Praha s Plzní.
     
    Jana Obermajerová: ČT zahájí vysílání 60. ročníku nejvyšší soutěže. Dosud nabídla ČT celkem 1740 zápasů, což je evropský unikát.
     
    Jana Obermajerová Vítám též do naší rodiny nové partnery AVE CZ, která startuje jako partner rozhodčích. Novým partnerem je WSM Bohemia, která se stává partnerem extraligy i 1. hokejové ligy.
     
    Jana Obermajerová: Ráda bych vám představila novou znělku k soutěži.
     
    Jana Obermajerová: Do nové sezóny jdeme s novým logem, když generální partner Tipsport změnil logo.
     
    Ředitelka BPA Jana Obermajerová: Rádi bychom pokořili celkovou návštěvnost z loňské sezóny.

     
    František Rejthar Rozhodčí se dostávají i do světa, ve výměnném programu jsou zařazeni Fraňo a Pešina, řada rozhodčích se podílí na CHL.
     
    František Rejthar Kluby TELH a WSM Ligy navrhly 16 bývalých hráčů do akademie rozhodčích, z nich bylo vybráno 7, kteří se účastnili seminářů, a čtyřem z nich byla nabídnuta smlouva. K nim bylo vybráno 5 aktivních rozhodčích.
     
    František Rejthar Rozhodčí absolvují semináře, jezdí na vybraná utkání, plní různé prověrky a kontinuálně je připravujeme na nejvyšší soutěže.
     
    František Rejthar Výkony rozhodčích se stabilizovaly, proto není třeba jich tolik obměňovat. Komise zavedla program rozvoje rozhodčích.
     
    František Rejthar Čárových rozhodčích bude pro sezónu 31, z toho dva nováčci.
     
    František Rejthar Jediným nováčkem je Michal Hrubý.
     
    František Rejthar Pro Tipsport extraligu bude 18 hlavních rozhodčích, z toho 6 z nich jako profesionální rozhodčí. Pavel Hodek už jako profesionál pokračovat nebude, ale bude nadále rozhodovat zápasy TELH:
     
    Hlavní agendou delegáta komise rozhodčích Františka Rejthara je Tipsport extraliga a WSM Liga.
     
    Josef Řezníček: Nechceme, aby docházelo k excesům, kdy se kolem rozhodčího sjede pět hráčů a napadají jeho rozhodnutí, tomu se chceme vyhnout.
     
    Josef Řezníček: Dalši bod je komunikace mezi trenéry a hráči s rozhodčími. Klubům jsme rozeslaly přesná pravidla, kde je přesně nastaveno, co je povoleno a za co už můžou přicházet tresty.
     
    Josef Řezníček: Kluby velice aktivně přistoupily k věcem, jako je důkladný výklad pravidel, zejména vyjadřování se k výkonům rozhodčím v den zápasu. Kluby samotné byly pro zpřísnění, kluby si ten produkt chtějí chránit.
     
    Josef Řezníček: Pro kluby Tipsport extraligy nově platí možnost hostování bez souhlasu mateřského klubu při platbě 300 000 Kč.
     
    Josef Řezníček: Myslíme si, že program nasazování mladých hráčů byl prospěšný. Díky novým statistikám jsme to mohli podrobně sledovat, což pro nás má velkou cenu. Doufáme, že kluby v tom budou dál pokračovat a nasazovat je, protože díky smlouvě s NHL za ně můžou při přímém přestupu inkasovat zajímavé peníze. Přímý transfer je 240 000 dolarů.
     
    Josef Řezníček: Kluby mohou do utkání nasadit 6 cizinců.
     
    Josef Řezníček: Na soupisce budou max 2 gólmani a 20 hráčů. Z toho 2 hráči ročníku 1996 a mladší.
     
    Josef Řezníček: Vracíme se k tomu, že si kluby nebudou volit barvu dresů, vracíme se tedy k tomu, že domácí tým bude nastupovat ve světlé variantě dresů, hosté v tmavé.
     
    Josef Řezníček: Postaru se bude u gólmanů kontrolovat výstroj – betony, rukavice a dres. Kontrola bude probíhat náhodně, jednou dvakrát za sezónu. Nově se kontroluje i vesta a kalhoty gólmanů.
     
    Josef Řezníček: Bude se dál vyhlašovat nejlepší hráč tak, jak tomu bylo doteď. Na konci se na galavečeru vyhlásí hráč, který byl nejvícekrát oceněn.
     
    Josef Řezníček: V ZČ budou povinné pozápasové tiskové konference, kterých se bude účastnit trenér nebo asistent trenéra. V play-off pak bude na TK chodit pouze hlavni trenér.
     
    Josef Řezníček: V průběhu komerčních přestávek bude probíhat úprava koncových pásem tak, jak to diváci viděli poprvé na MS v Praze a Ostravě. Kluby si to měly natrénovat, uvidíme, jak se s tím popasují.
     
    Josef Řezníček: Budou probíhat i kontroly vycpávek branky. Nepatří to do povinností rozhodčích, ale byli instruováni tak, aby to kontrolovali. Všechny kluby byly instruovány.
     
    Josef Řezníček: V play-off se všechny zápasy od pátého utkání dál budou hrát s prodloužením až do rozhodnutí, tedy bez nájezdů.
     
    Josef Řezníček: Pravidla pro baráž zůstávají stejná, hrát ji budou dva týmy Tipsport extraligy.
     
    Josef Řezníček: Termínově už je vše nastaveno, ZČ skončí 4. března, pak se rozjede předkolo i skupina o umístění. Souboj o Masarykův pohár skončí nejpozději 26. 4. 2016.
     
    Josef Řezníček: Co se týká nepřetržité účasti nejvyšší soutěže, je rekordmanem Dynamo Pardubice od sezóny 1950/51.
     
    Josef Řezníček: V počtech startů mi kluci utíkají pořád dál a dál, František Ptáček už se přehoupl přes 1200, což je úctyhodné číslo.
     
    Josef Řezníček: Ve spolupráci s Ondřejem Zamazalem a Robertem Zárubou jsme zrevidovali nejrychlejší gól historie soutěže. Oba si s tím dali pořádnou práci a našly se nějaké odchylky, ale kromě nejrychlejšího gólu téměř k žádným změnám nedošlo.
     
    Josef Řezníček: Licenci získalo všech 14 klubů. Výjimky týkající se kapacity obdržel BK Mladá Boleslav a HC VERVA Litvínov. Kluby musíme pochválit, závazky razantně klesají, kluby se chovají hospodárně.
     
    Josef Řezníček: Potřetí se hraje o Masarykův pohár, posedmé o prezidentský pohár.
     
    Josef Řezníček Máme před sebou další ročník Tipsport extraligy. Máme pro vás přehled změn, které se udály. Soutěž začíná 4. ročník pod řízením ČSLH.

    V Praze právě začíná tisková konference ke startu Tipsport extraliga!

    Posted by Tipsport extraliga on 10. září 2015
     
    Zdeněk Zikmund právě přivítal ředitele soutěže Josefa Řezníčka, za společnost Tipsport je přítomen pan Ježek.
     
    Tiskové konference se účastní Zdeněk Zikmund, František Rejthar, Josef Řezníček, Jana Obermajerová a Lubomír Ježek.
     
    Další změnou je samozřejmě přítomnost Pirátů Chomutov, kteří se do Tipsport Extraligy vrací s novým trenérem Vladimírem Růžičkou. Jasným cílem nováčka soutěže je samozřejmě zachování si extraligové příslušnosti, ambiciózní severočeský tým ale přivedl zajímavé posily a určitě bude pomýšlet výše, než jen na boj o záchranu. Nejvyšší českou klubovou soutěž naopak po dlouhých letech opustila Slavia Praha, která bude usilovat o okamžitý návrat.

    Jak dopadne letošní ročník Tipsport extraligy?

    Posted by Tipsport extraliga on Tuesday, September 8, 2015
     
    Dnes se na tiskové konferenci dozvíme o všech novinkách, které naši nejvyšší hokejovou soutěž v nadcházející sezóně čekají. Tou první, která je znatelná na první pohled, je nové logo Tipsport Extraligy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Lukáš Kratochvíl