Hokejová Liga mistrů – 8. hrací den (kon.)
koniec udalosti
Hokejová Liga mistrů – 8. hrací den

cz Nedeľa 30.08.2015, 12:00Hokejová Liga Majstrov
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.
     
    Vítám Vás u souhrnného on-line přenosu, který bude mapovat veškeré dění během osmého hracího dne hokejové Ligy mistrů. Během neděle se představí hned dva české a jeden slovenský tým. V Bělorusku budou hrát Vítkovice proti Němanu Grodno, v rakouském Klagenfurtu se představí Košice a Pardubice doma přivítají švédský Färjestard.
    Přehled výsledků včerejšího dne a program dnešního hracího dne.

     
    11:59
    Šestice zápasů, to je dnešní náplň hokejové Ligy mistrů. Postupně si představíme ve zkratce všechny dnešní zápasy. Ještě jednou vítejte u souhrnného on-line přenosu z nedělního osmého hracího dne!
    Klagenfurt nebo Košice? Kdo se bude radovat z výhry?

     
    12:51
    15:00 Linköpings HC – IFK Helsinky
    Premiérově se dnes střetnou proti sobě ve skandinávském derby Linköpings a Helsinky. Favorita v tomto utkání těžko hledat, oba týmy mají na kontě jednu výhru, k nimž Helsinky přidaly porážku v prodloužení v Bernu. Poslední vzájemný zápas se navíc datuje do roku 2010 a zápas je tak poměrně otevřený. Přeci jen, více ze hry by měl mít domácí švédský celek.
    Na svůj zápas se těší i Pardubice a s nimi Radoslav Tybor!

     
    12:58
    15:00 KalPa Kuopio – Stavanger Oilers
    I druhý dnešní zápas bude ve znamení skandinávského derby. Tentokrát se však střetne finské Kuopio s norským Stavangerem. V utkání bude velkým favoritem Kuopio, které na úvod porazilo Třinec. S Třincem dvakrát hrál i Stavanger a překvapivě z dvojzápasu vyválčil hned 4 body za výhru a prohru v prodloužení. Norové tak vedou tabulku této skupiny, ale po dnešku by se to mělo změnit.

     
    13:56
    17:00 HC Dynamo Pardubice – Färjestads BK
    Pardubice po domácí prohře s Davosem touží v reparát a potěšení svých fanoušků. Češká je však velmi nepříjemný soupeř v podobě Färjestadu, který sice nemá nijak úchvatnou formu, přesto však patří k týmům, které hrají urputný hokej a nedají svým soupeřům nic zadarmo.
     
    14:04
    17:00 HK Něman Grodno – HC Vítkovice Steel
    Ve stejný čas naskočí do akce také Vítkovice, které na úvod prohrály v německém Mannheimu a napravit to budou chtít na ledě Grodna, kde na ně však čeká velmi těžká úloha. Běloruský celek totiž patří k takovým trochu neznámým pro většinu hokejové Evropy, to však neznamená, že by to nebyl kvalitní tým. Pocítil to i Mannheim. A co Vítkovice?
    Jyväskylä dorazila do Sheffieldu!

     
    14:22
    17:30 EC Klagenfurter AC – HC Košice
    Předposledním zápasem dnešního programu bude duel v Košic v rakouském Klagenfurtu. Košice sice dvakrát prohrály s Mnichovem, ale ani Klagenfurtu se doma proti mnichovskému týmu příliš nedařilo a tak nás dnes čeká zápas dvou týmů, které na první body v Lize mistrů čekají. Který se dočká?
     
    14:24
    18:00 Sheffield Steelers – JYP Jyväskylä
    Poslední zápas dnešního hracího dne má jasného favorita v podobě finské Jyväskyly, která na ledě Sheffieldu Steelers bude potvrzovat domácí výhru nad tímto soupeřem 3:0. Sheffield má po dvou zápasech hrůzostrašné skóre 1:12. Dokáže konečně bodovat?

     
    14:48

    Za několik minut začnou první dva zápasy dnešního dne Utkání mezi Linköpingsem a Helsinkami pro Vás zprostředkuje Filip Ardon. Na zápas Kuopia se Stavangerem se v on-line přenosu zaměří Vojtěch Balon.

    Sestava Vítkovic na zápas v Grodnu.

    Sestava Vítkovic pro #GROvVIT #CHLKantor – Kudělka, Štencel, Štich, Sloboda, Čerešňák, Pastor, L. Kovář – Szturc, Hlinka, Olesz – J. Káňa, Balán, Vandas – Kucsera, Burger, Zdráhal – Húževka, Strapáč, Tomi.

    Posted by HC VÍTKOVICE STEEL on 30. srpen 2015
     
    15:23
    Oba rozehrané duely prozatím pokračují bez branek.
     
    15:29
    Gól! Linköpings HC – IFK Helsinky 1:0!
    Prakticky ve stejný čas jsme svědky změny stavů v obou zápasech. V Linköpingu otevírá skóre Petter Hansson, který střelou z voleje překonává hostujícího brankáře.

    Gól! KalPa Kuopio – Stavanger Oilers 1:0!
    Přesilovku využívá Kuopio. Santeri Lukka dostal přesný pas od Lyytinena a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.
    V Bělorusku je vše připraveno na zápas Grodna s Vítkovicemi!

    Jyväskylä si již stihla i zatrénovat.

     
    15:51

    David Mencl Vás od 16:00 bude provádět podrobným on-line přenosem ze zápasu HK Něman Grodno vs HC Vítkovice Steel.

     
    16:15
    Gól! KalPa Kuopio – Stavanger Oilers 2:0!
    Domácí podruhé v dnešním utkání proměňují přesilovou hru! Ve 37. minutě zvyšuje na 2:0 Patrick Davis, který se prosadil i v krkolomné pozici po přihrávce Keränena.
     
    16:33
    Gól! HK Něman Grodno – HC Vítkovice Steel 0:1!
    Vítkovičtí se v závěru první třetiny ujímají vedení! Stanislav Balán se dokázal rychle zorientovat a dorazil kotouč za brankovou čáru.
     
    16:45
    Gól! KalPa Kuopio – Stavanger Oilers 2:1!
    Stavanger snižuje! Tommy Kristiansen využil velké hrubky v obraně domácích a střelou švihem se mu daří vsítit kontaktní branku!

     
    16:52
    Gól! Linköpings HC – IFK Helsinky 2:0!
    Švédský Linköpings vstřelil pojišťovací branku! Ve 44. minutě Rhett Rakshani obdržel přihrávku přes polovinu hřiště, dostal se do úniku a překonal Lankinena v brance hostí.
     
    16:53

    Střetnutí mezi Pardubicemi a Färjestadem pro Vás okomentuje v podrobném on-line přenosu Robert Novotný.

     
    17:06
    Gól! HK Něman Grodno – HC Vítkovice Steel 0:2!
    Michael Vandas ve 28. minutě zvyšuje vítkovické vedení!
    Za pár minut půjdou do akce i Košice!

     
    17:21
    Švédský Linköpings nakonec dotáhl zápas proti Helsinkám do vítězného konce, k čemuž mu stačily pouze dvě branky. Finský tým dnes příliš nebezpečný nebyl a zaslouženě prohrál.

    Linköpings HC – IFK Helsinky 2:0
    Branky a nahrávky:
    16. Hansson (Gordon, S. Karlsson), 44. Rakhshani (Carlsson)
     
    Norové sice stihli ve třetí třetině ještě snížit, to však bylo z jejich strany vše. Kuopio potvrdilo roli favorita, ačkoliv se od finského týmu čekalo mnohem více.

    KalPa Kuopio – Stavanger Oilers 2:1
    Branky a nahrávky:
    18. Lukka (Lyytinen, Rissanen), 37. Davis (Keränen, Rissanen) – 43. Kristiansen
     
    Gól! HC Dynamo Pardubice – Färjestads BK 0:1!
    Pardubice bohužel od 14. minuty prohrávají. Úvodní branku dokázal před brankou skórovat Johan Persson.
     

    Zápasem mezi Klagenfurtem a Košicemi Vás bude svým komentářem provázet Vojtěch Balon!


     
    Gól! EC Klagenfurter AC – HC Košice 0:1!
    Košice se ujímají v Rakousku vedení! Skvělá zpráva pro fanoušky slovenského týmu, který v 5. minutě překonává Tuokkolu. První branku vsítil po dorážce Richard Lelkeš.
     
    Gól! EC Klagenfurter AC – HC Košice 1:1!
    V Rakousku je srovnáno. V 10. minutě se radují domácí hokejisté a fanoušci. Kevin Kapstad využil závaru před košickým brankářem a z velkého úhlu se mu podařilo dorazit kotouč do sítě.
     

    Posledním dnes hraným utkáním mezi Sheffieldem a Jyväskylou Vás provede Michal Belšán.

    V Sheffieldu je vše připraveno!


     
    Ani třetí dnešní zápas nepřinesl nějaké gólové hody, na druhou stranu přinesl vítězství českého týmu, což je hodně dobrá zpráva! Vítkovice zvládly souboj v běloruském Grodnu a získávají tři body!

    HK Něman Grodno – HC Vítkovice Steel 0:2
    Branky a nahrávky:
    19. Balán (Vandas), 28. Vandas (Balán)
     
    Gól! Sheffield Steelers – JYP Jyväskylä 1:0!
    Tak to je překvapení! Sheffield využívá přesilovku a po brance Roberta Dowda se nečekaně ujímá vedení proti favorizovanému soupeři!
    Pardubice se stále nedokázaly prosadit.

     
    Gól! EC Klagenfurter AC – HC Košice 1:2!
    Košice se dokázaly oklepat ze ztráty brankáře Melicherčíka a po brance Jiřího Bicka z 31. minuty se dostávají do vedení!
     
    Gól! EC Klagenfurter AC – HC Košice 2:2!
    Ani napodruhé hostům vedení moc dlouho nevydrželo. Oceláři vyrobili další hrubku v defenzívě, čehož využil OLIVER SETZINGER a střelou pod břevno nedal Riečickému
     
    Gól! HC Dynamo Pardubice – Färjestads BK 1:2!
    Divokých 20 vteřin! Napřed na začátku 51. minuty srovnal Jakub Svoboda, ovšem Pardubice se dlouho radovat nemohly! Hned vzápětí vrací vedení Färjestadu Mikael Johansson.
     
    Gól! HC Dynamo Pardubice – Färjestads BK 2:2!
    A je opět vyrovnáno! Sýkora vyhrál vhazování přímo na připraveného TOMÁŠE ROLINKA, který na nic nečekal a poslal kotouč přímo do soupeřovy brány.


     
    Gól! HC Dynamo Pardubice – Färjestads BK 2:3!
    Tentokrát to domácímu celku vydrželo o něco déle, ale pouze o trochu. Hostující celek se zásluhou JOHANA RYNOA, jenž tečoval střelu Nygrena, dostává opět do vedení v době, kdy do konce třetí třetiny zbývají necelé tři minuty.
     
    Gól! Sheffield Steelers – JYP Jyväskylä 1:1!
    JOONAS NÄTTINEN po individuálním průniku Taviho obdržel pěknou přihrávku před branku a střelou z voleje překonal Tylera Planteho! Finský celek se po zásluze ve druhé periodě konečně prosadil.
     
    Gól! Sheffield Steelers – JYP Jyväskylä 1:2!
    Valtteri Kotakainen dotahuje obrat ve skóre! Jyväskylä se ve 32. minutě dostává do vedení!
     
    Pardubice tahaly od úvodu za kratší konec provázku a bohužel se nepodařilo nic vytěžit ani z jednoho srovnání skóre. Färjestads byl vždy o krůček napřed a nakonec to potvrdil výhrou. Pardubice prohrály i druhý domácí zápas.

    HC Dynamo Pardubice – Färjestads BK 2:3
    Branky a nahrávky:
    50. Svoboda (Gregorc, Sýkora), 55. Rolinek (Sýkora) – 14. Johan Persson (Gulaš, Ryno), 51. Johansson (Nygren), 58. Ryno (Nygren)
    Stejným výsledkem, tedy 2:3, prohrály Pardubice i zápas s Davosem.

     
    Gól! Sheffield Steelers – JYP Jyväskylä 2:2!
    Menších zmatků v obraně finského celku dokázal výborně využít MATHIEU ROY, který si sjel před brankáře a tečoval rychlý pokus obránce Cullena Eddyho z blízkosti!
    Překvapivý vývoj zápasu v Sheffieldu.

     
    Gól! EC Klagenfurter AC – HC Košice 2:3!
    Košice využívají tři minuty před koncem dvojnásobnou přesilovku a ujímají se těsného vedení! Dotáhnout zápas k vítěznému konci?
     
    Košičtí se ujali vedení v 58. minutě přesilovkovým gólem Suji, nicméně agresivně hrající Klagenfurt se dostal k závěrečnému náporu při hře bez brankáře a hosté měli co dělat, aby těsný náskok udrželi! Ale podařilo se.

    EC Klagenfurter AC – HC Košice 2:3
    Branky a nahrávky:
    10. Kapstad (Koch, Schumnig), 35. Setzinger – 4. Lelkeš (Jenčík), 31. Bicek (Bartánus, Suja), 58. Suja (Bicek, Philipp)
     
    Gól! Sheffield Steelers – JYP Jyväskylä 2:3!
    Finský celek znovu skóruje v přesilové hře a dostává se do vedení 3:2! Joose Antonen dokázal dorazit puk do branky po střele Luomy a dostat JYP do vedení.
    Košice vyhrály na ledě Klagenfurtu!

     
    Gól! Sheffield Steelers – JYP Jyväskylä 2:4!
    Hosté získali ve vlastním pásmu kotouč. Tam si ho přebral Jani Tuppurainen, který ho ve středním pásmu i s trochou štěstí předal JANNE TAVIMU, jenž ho dopravil do prázdné branky!
    Jyväskylä vítězí a zajišťuje si postup do play off Champions League!

     
    JYP Jyväskylä potvrdila roli favorita v anglickém Sheffieldu a po výhře si zajistila i postup do play off v Lize mistrů.

    Sheffield Steelers – JYP Jyväskylä 2:4
    Branky a nahrávky:
    16. Dowd (Nelson), 38. Roy (Eddy, Fretter) – 28. J. Nättinen (Tavi, Tuppurainen), 32. Hotakainen (Tavi, Nenonen), 48. Antonen (Luoma), 59. Tavi (Kemiläinen, Tuppurainen)
     
    Konečné výsledky osmého hracího dne:
    Linköpings HC – IFK Helsinky 2:0
    KalPa Kuopio – Stavanger Oilers 2:1
    HK Něman Grodno – HC Vítkovice Steel 0:2
    HC Dynamo Pardubice – Färjestads BK 2:3
    EC Klagenfurter AC – HC Košice 2:3
    Sheffield Steelers – JYP Jyväskylä 2:4
     
    20:30
    Ode mě je to z dnešního souhrnného přenosu osmého hracího dne Ligy mistrů vše, díky za pozornost a přeji krásný zbytek večera. (20:30:58)

    Jan Vojkůvka

    Program osmého hracího dne Ligy mistrů:
    15:00 Linköpings HC – IFK Helsinky 2:0
    15:00 KalPa Kuopio – Stavanger Oilers 2:1
    16:00 HK Něman Grodno – HC Vítkovice Steel 0:2
    17:00 HC Dynamo Pardubice – Färjestads BK 2:3
    17:30 EC Klagenfurter AC – HC Košice 2:3
    18:00 Sheffield Steelers – JYP Jyväskylä 2:4