Nitra – London 5:2 (kon.) | Kladno – CUC Klagenfurt 9:1 (kon.) | Skalica – Oberwil 3:4 (0:1 po s.n.)
LG Green Staff Bratislava – Teplice 13:2 (kon.) | Kladno – Skalica 0:2 (kon.) | Nitra – LG Green Staff Bratislava 6:3 (kon.)
koniec
HBC Kladno
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
HBK Hokejmarket Skalica
Štvrtok 27.08.2015, 18:00Svetový pohár
     
    Skaličania teda v poslednej tretine zvládli nátlak od hráčov Kladna a v záverečných minútach pridali gól do prázdnej brány z hokejky Martinusíka. Zápas to bol náročný najmä psychicky, prakticky od piatej minúty až do konca sa hralo za stavu 0:1.

    Ďakujem za pozornosť a ak nemáte večerný program, môžete od 20:30 sledovať posledné stretnutie dnešného hracieho dňa, Nitra si to rozdá s LG AZ Hokej Bratislava. (19:35:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    44:10
    Hráčska lavica Kladna dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Skalica teda bez problémov udrží stav...
     
    43:57
    Brankár Kladna sa teda vrátil do svojej svätyne a pravdepodobne to už skalickí hráči do konca zápasu bez väčších ťažkostí udržia.
     
    43:19
    Skalica dáva gól!
    Vhadzovanie vyhrali Záhoráci, bleskurýchlo sa zmocnili loptičky cez ihrisko ju šikovne potiahol JAROSLAV MARTINUSÍK, ktorý už následne nemal problém so zakončením do prázdnej brány!
    Asistencia: Válek.
     
    43:01
    Kladno už hrá v plnom počte a práve sa nám zahájila posledná dvojminútovka tretej časti hry. Čo myslíte, podarí sa skalickému tímu udržať takýto stav do konca zápasu? Kladno to ešte chce zmeniť, a preto posiela brankára von z brány!
     
    42:02
    Milan Sobol otestoval pozornosť súperovho brankára strelou z hornej časti pravého kruhu, gólman Kladna však bol na svojom mieste a výstrojou eliminoval zakončenie.
     
    41:23
    Skaličania sa snažia využiť svoju presilovku naplno, brankár Kladna im však komplikuje situáciu.
     
    40:46
    Skalica bude hrať presilovku. Petr Šícha inkasuje menší trest za napadnutie.
     
    40:02
    Záhoráci sa previnili zakázaným uvoľnením, hra sa teda sťahuje pred gólmana HBK Hokejmarket Skalica. Ten sa bude musieť mať na pozore.
     
    39:22
    Kladno rozvinulo útočnú akciu, po pravom krídle sa tlačil Petr Šícha, ale nedoputoval až k zakončeniu.
     
    38:32
    Skalica hrá s piatimi hráčmi.
     
    37:52
    Nahodený puk z hojejky Milana Schnaubelta skončil v lapačke skalického brankára, ktorý pre istotu podržal až do prerušenia hry.
     
    37:10
    Skaličanom sa už dvakrát podarilo súpera zastaviť na útočnej modrej čiare a puk následne bez váhania poslať cez celé ihrisko.
     
    36:32
    Richard Válek bude na trestnej lavici sedieť za seknutie. To je príležitosť pre Kladno, ako sa lepšie realizovať v útočnom pásme.
     
    36:19
    Hráč Kladna v týchto chvíľach počas svojho samostatného útoku posunul bránu Skalice a bude potrebovať aj lekárske ošetrenie.
     
    35:44
    Stále to nie je z oboch strán aktívne. Obe mužstvá hrajú pozorne a nepúšťajú sa navzájom často do útočných pásiem.
     
    34:26
    Hráči Kladna sa nikam nenáhlia, vydýchavajú a v pokoji rozohrávajú z obranného pásma. Skaličania takto držia súpera ďaleko od svojej brány a to im na výhru stačí.
     
    33:14
    Skalický hráč Peter Janáč vyskúšal pozornosť brankára Kladna strelou z medzikružia, sieť sa nerozvlnila a ani tá bočná.
     
    31:59
    V dobrej šanci na skórovanie sa ocitol Radoslav Smetana, ktorý sa snažil prekvapiť brankár HBC ALPIQ zakončením z tesnej blízkosti, bránu však prestrelil.
     
    31:07
    Skaličania nahodili loptičku na bránu, brankár Kladna loptičku prikryl a potom sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    30:30
    Skalica bude hrať presilovku. Martin Špaček dostáva dve minúty za seknutie.
     
    30:24
    Na hracej ploche sa vyskytol problém s malou nečistotou, ktorú však rozhodca s pomocou mopu efektívne odstránil a bude sa pokračovať v hre vhadzovaním v útočnom pásme Skalice.
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Prostredná časť hry bola vlažnejšia než úvodná, svedkami gólu sme neboli. Skalica stále drží jednogólové vedenie, ktoré s pribúdajúcim časom čoraz viac visí na vlásku. Uvidíme, ako budú oba tímy hrať v tretej tretine.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    29:43
    Skaličania sa snažia zaujať postavenie v útočnom pásme. Skúsili to aj pritlačením puku k mantinelu. Rozhodcovia hru prerušili, ale bude sa vhadzovať v strednom pásme.
     
    29:02
    Rozohrala sa nám posledná minúta druhej dvadsaťminútovky.
     
    28:22
    Hokejbalisti Kladna sa zavreli s loptičkou za svojou bránou a pomaly v pokoji rozohrávajú útočnú akciu a medzitým vykonávajú striedanie.
     
    27:33
    Od hranice stredového kruhu nahodil puk do priestoru brány Ondřej Pražák, jeho pokus sa Voráčkovi nepodarilo spred brankára tečovať alebo dorážať, ako si to predstavoval.
     
    26:48
    Uvidíme vhadzovanie v útočnom pásme HBK Hokejmarket Skalica.
     
    26:02
    Do šance sa pretláčal Róbert Mikeska, jeho pokus z tesnej blízkosti vypichol jeden z hráčov Kladna.
     
    25:07
    Rozhodca si už nebol istý, či dokáže v rohu klziska spozorovať loptičku, a tak prerušil hru a bude sa pokračovať vhadzovaním v obrannom pásme Skalice.
     
    24:24
    Toto stretnutie je naozaj vyrovnané, v porovnaní s predošlým medzi Bratislavou a Teplicami, kde sa hralo prevažne na jednu bránu, tu vidíme dynamické akcie na oboch stranách a zaujímavú konfrontáciu.
     
    23:39
    Príklep z hokejky Petra Šíchu od pravého kruhu nebol presný, zablokovali ho Skaličania a loptička vyletela až mimo hracej plochy.
     
    22:49
    Jirotka od modrej nastrelil na zadný mantinel, loptička sa odrazila ku bráne, kde sa ešte snažil niečo s dorážkou urobiť Jelínek, ale nepresadil sa.
     
    22:26
    Delovka od modrej čiary nebola presná. Následne sa zdalo, že Kladno pôjde von z pásma, ale ešte hráči stihli udržať puk v blízkosti brány.
     
    21:53
    Peter Janáč zo Skalice dostáva dve minúty za hákovanie. Alpiq Kladno bude hrať opäť v početnej prevahe.
     
    21:29
    Obrovskú šancu z tesnej blízkosti brány zahodil Schnaubelt, ktorý nastrelil iba do lapačky skalického brankára. Jeho zákrok lapačkou bol naozaj geniálny! Typický semafor.
     
    21:03
    Ďalej tvrdo dvakrát po sebe pálil Hnízdil, jeho delovyk však napokon neskončili v bráne.
     
    20:22
    Špaček strieľal z otočky na pravom kruhu, jeho zakončenie nakoniec nesmerovalo do priestoru bránky.
     
    19:34
    Na hracej ploche sa začína priostrovať, po vhadzovaní sa hokejbalisti českého celku okamžite vyrútili na bránu, tam si však skalickí hráči poradili s protihráčmi a pomohli svojmu brankárovi.
     
    19:25
    Skalický hráč Peter Smetana dostáva 2 minúty za napadnutie zozadu + 10 minút osobný trest.
     
    19:23
    Šťasný napriahol svoju hokejku na modrej čiare, jeho delovka však skončila na zadnom mantineli, kde sa následne udial škaredý zákrok, po ktorom budeme svedkami vylúčenia.
     
    18:22
    Hráči Kladna sú aj naďalej aktívni vo svojich útočných pohyboch, Skaličanom robia problémy a určite je už len otázkou času, kedy príde vyrovnávajúci gól.
     
    16:04
    Do útočného pásma sa natlačil Daniel Vondrák, jeho pokus o zakončenie z ľavého kruhu skončil v pozornej lapačke skalického gólmana.
     
    15:27
    V úvode tretiny sa hokejisti Alpiqu Kladno natlačili do útočnej tretiny, tam ale svojou snahou veľmi nepochodili.
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej tretine sme videli taký spoznávací hokej, ktorý nám priniesol jeden gól. V 5. minúte stretnutia otvoril skóre sa Válek.
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    14:24
    Hokejisti Kladna sa nachádzajú v útočnom pásme, tam si posúvajú loptičku po mantineli, a tak nebezpečenstvo pre skalickú bránku nehrozí.
     
    13:54
    Radovan Polák jednoducho vzal puk, prešprintoval pár metrov a od modrej ho nahodil na brankára. Ten ho pokryl a akcia je dokonaná. Skalica aspoň získala pásmo.
     
    13:25
    Hráči Kladna si vo dvojici krásne vymenili puk na pravom kruhu a medzikruží, strieľal nakoniec z pár metrov Michal Hnízdil, ale trafil pravú žŕdku bránky!
     
    12:06
    Od modrej čiary prudko z prvej vypálil Jakub Haisman, ale svojou delovkou neprekonal pozorného brankára HBK Skalica.
     
    11:44
    Petr Ogurčák sa tlačil po ľavom krídle, kľučkou na stred ale neoklamal brankára Hokejmarketu Skalica.
     
    10:46
    Peter Smetana napriahol svoju hokejku na modrej čiare, ale netrafil bránu. Loptička sa odrazila od zadného mantinelu.
     
    10:01
    Samostatne to spoza brány skúšal Janáč, ale jeho bekhendový pokus skončil na betónoch brankára HBC ALPIQ Kladno.
     
    09:35
    Skalickí hráči sa už rozmiestnili v útočnom pásme, dobrú prácu ale odviedol Nosek, ktorý zachytil nie veľmi vhodnú prihrávku a následne ju poslal cez všetky čiary preč.
     
    09:00
    Hokejbalisti Kladna zaujali miesto v útočnom pásme, od pravého kruhu nekompromisne pálil Špaček, strela bola zblokovaná a bude sa vhadzovať v strednom pásme.
     
    08:47
    V oslabení budú hrať hokejbalisti Kladna. Za nedovolenú hru vysokou hokejkou odchádza na trestnú lavicu Daniel Hnízdil.
     
    07:42
    Do útočnej tretiny sa cez polovicu ihriska šikovne natlačil Milan Rampáček, jeho následné zakončenie z tesnej blízkosti brány, ale nebolo príliš účinné čo sa týka razancie strely.
     
    06:58
    Skaličanom sa podarilo ubrániť oslabenie a po pravom krídle už získal rýchlosť Petrovič, ktorého strela ale napokon kvôli nepresnosti neohrozila brankára.
     
    06:28
    Skalickí hokejbalisti sa ešte stále musia brániť, zatiaľ však HBC Alpiq Kladno nepustili do vážnej šance, ktorá by sa mohla skončiť gólom v sieti.
     
    05:42
    Po delovke od modrej čiary zakončoval z tesnej blízkosti bránky Michal Dědič, jeho dorážku však brankár Hokejmarketu dokázal ukryť.
     
    05:33
    Úvod oslabovej hry zatiaľ Skaličanom vychádza, dvakrát sa im podarilo loptičku vyhodiť cez celé ihrisko.
     
    04:57
    V oslabení budú hrať Záhoráci. Na dve minúty za hrubosť odchádza Róbert Mikeska.
     
    04:38
    Skalica dáva gól!
    Skaličania otvárajú skóre stretnutia! Cez stred ihriska sa do útočného pásma natlačil RICHARD VÁLEK, ktorý sa dostal až pred brankára Kladna a blafákom na forhend ho ideálne prekonal!
    Asistencia: Zelenka.
     
    03:42
    Kohout síce zablokoval strelu, následne podnikol protiútok, ale nedokázal puk preniesť na opačnú stranu.
     
    03:17
    Hokejbalisti Skalice nahodili loptičku iba na zadný mantinel a okamžite prestriedali. Kladno sa zmocnilo loptičky a opakovalo úkon striedania po súperovi.
     
    02:40
    Od počiatku zápasu sú zatiaľ aktívnejším mužstvom Skaličania, aj keď teraz nepríjemne dokázal uniknúť Voráček, no jeho strela nebola razantná. Skalica už mala dve tutové šance.
     
    01:24
    V skvelom samostatnom nájazde bol Marián Litecký, ale jeho zakončenie skončilo na výstroji brankára Alpiqu Kladno!
     
    01:02
    Od modrej čiary príklepom pálil Juraj Kolínek, ale jeho delová rana skončila v lapačke skalického brankára.
     
    00:30
    Na úvodnom vhadzovaní zápasu boli úspešnejší skalickí hokejbalisti, ktorí okamžite rozvinuli prvý útok, pri ktorom unikol Pražák, ale neprekonal gólmana Kladna.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hokejbalisti Skalice sa dnes predvedú v bielych dresoch, hráči Kladna sa predstavia v tmavomodrých. Pekný športový zážitok, priatelia!
     
    Úvodné zostavy:

    HBC ALPIQ Kladno: Majerníček, D. Hnízdil, Nosek, Vondrák, Pliml, Haisman, Jirotka, Šťasný, Kohout, Špaček, Dědič, M. Hnízdil, Voráček, Schnaubelt, Pražák, Ogurčák, Šícha, Soukup, Jelínek, Kudela

    HBK Hokejmarket Skalica: Černáček, Janáč, Vadík, Martinusík, Kolínek, Krajsa, Škadra, Litecký, Chovanec, Daniel, Miklík, Holaza, Patinka, Salajka, Rampáček, Sobol, Janáč, P. Smetana, Petrovič, R. Smetana, Zelenka, Polák, Válek, Mikeska, Nečas.
     
    Vitajte pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu na Svetovom pohári v Nitre. O 18:00 začne stretnutie skupiny A medzi HBC ALPIQ Kladno a HBK Hokejmarket Skalica.

    HBC ALPIQ Kladno
    Hokejbalisti Kladna sú úspešným mužstvom extraligy hokejbalu u našich západných susedov. Od vzniku klubu ju dokázali štyri razy vyhrať, naposledy v predošlej sezóne. Sú takisto aj obhajcami minuloročného Svetového pohára a cesta ku druhej trofeji nebude ľahká. Okrem tohto stretnutia si Kladno zahrá druhý deň proti Oberwilu.

    HBK Hokejmarket Skalica
    Skalický hokejbalový klub začína novú sezónu v slovenskej hokejbalovej extralige. Určite mu to prospeje aj napriek tomu, že minulý rok skalický klub skončil v extralige hokejbalu na výbornom treťom mieste. Predtým rok sa Skaličanom zase podarilo skončiť na druhej priečke a popredné pozície Záhoráci obsadili na Svetovom pohári dva roky po sebe.

    Aj tento zápas môžete sledovať prostredníctvom on-line prenosu na webe Onlajny.eu
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 5. Válek (Zelenka), 44. Martinusík (Válek)


    HBC Kladno: Majerníček, D. Hnízdil, Nosek, Vondrák, Pliml, Haisman, Jirotka, Šťasný, Kohout, Špaček, Dědič, M. Hnízdil, Voráček, Schnaubelt, Pražák, Ogurčák, Šícha, Soukup, Jelínek, Kudela
    HBK Hokejmarket Skalica: Černáček, Janáč, Vadík, Martinusík, Kolínek, Krajsa, Škadra, Litecký, Chovanec, Daniel, Miklík, Holaza, Patinka, Salajka, Rampáček, Sobol, Janáč, P. Smetana, Petrovič, R. Smetana, Zelenka, Polák, Válek, Mikeska, Nečas