Nitra – London 5:2 (kon.) | Kladno – CUC Klagenfurt 9:1 (kon.) | Skalica – Oberwil 3:4 (0:1 po s.n.)
LG Green Staff Bratislava – Teplice 13:2 (kon.) | Kladno – Skalica 0:2 (kon.) | Nitra – LG Green Staff Bratislava 6:3 (kon.)
koniec
LG Green Staff Bratislava
13:2 (4:1, 5:0, 4:1)
HBC Rondo Teplice
Štvrtok 27.08.2015, 15:30Svetový pohár
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vítam vás pri sledovaní stretnutia 1. hracieho dňa na Svetovom pohári v Nitre! O 15:30 začne súboj tímov LG AZ Hokej Bratislava proti HBC Rondo Teplice. Oba tímy sa stretnú vrámci skupiny B, kde sú okrem nich ešte ja domáci hokejisti Nitrianski Rytieri Nitra a London Crusaders. Turnaj otvorí ranný zápas Nitry proti Londýnu.

    LG AZ Hokej Bratislava
    Bratislavský celok je tradičným účastníkom slovenskej hokejbalovej extraligy. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí sedem ziskov titulu Majstra Slovenska a najcennejší doteraz zaznamenaný úspech je zisk Európskeho pohára Majstrov z roku 2000. Bratislava okrem stretnutia s Teplicami nastúpi v rovnaký deň vo večernom dueli proti domácim hokejbalistom a v piatok si zmeria sily s londýnskymi Crusaders.

    HBC Rondo Teplice
    Hokejbalový klub z českých Teplic prichádza na tento prípravný turnaj s vedomím prichystať sa na nový ročník 1. národnej hokejbalovej ligy v Česku. Medzi dosiahnuté úspechy HBC Rondo patria tri zisky majstra v 2. národnej hokejbalovej lige Sever a jeden zisk Českého pohára v roku 2014. Teplice začínajú turnaj proti Bratislave a na druhý deň o 8:00 si zmerajú sily s London Crusaders a vo večernom zápase o 20:30 skúsia poraziť domácich nitrianskych hokejbalistov.

    Všetko podstatné zo štvrtého zápasu prvého hracieho dňa nájdete v tomto prenose na webe Onlajny.eu.
     
    Zdravím fanúšikov klubového hokejbalu, už o niekoľko minút začne duel medzi tímom z Bratislavy a kádrom z Teplíc. Súpisky hráčov zatiaľ nie sú dostupné, mali by byť k dispozícii počas zápasu. Ďakujeme za pochopenie.
     
    Bratislavskí hokejbalisti nastúpia v červených dresoch, Teplice sa vo svojom prvom vystúpení predvedú b bielych dresoch.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:45
    Bratislavčanom sa podaril pomerne svieži nástup do zápasu, okamžite sa natlačili do útočného pásma, od modrej nahodil obranca na bránku, ale loptička nakoniec skončila v rohu klziska.
     
    01:21
    Hráč Teplic s číslom 82 sa mohol dostať k šanci po ľavej strane, loptička sa mu ale zamotala medzi nohami na modrej čiare a ďalej sa už Bratislava ubránila.
     
    01:49
    Bratislavský hokejbalista s číslom 61 nahodil puk z hornej časti pravého kruhu, brankár HBC bol pozorný a chytil ho v lapačke.
     
    03:09
    Z pravej strany sa do šance dostal bratislavský hokejbalisto, ktorý oblieka dres s číslom 12, jeho prudkú strelu však napokon brankár Teplic eliminoval.
     
    03:50
    Brankár LG AZ si na svoje konto pripísal asi prvý úspešný zákrok, keď pre každú istotu chytil puk po strele protihráča z rohu klziska do svojej lapačky.
     
    04:31
    Videli sme tvrdý stret dvoch vzájomných protihráčov, loptičku získala na svoje hokejky Bratislava, ale k nebezpečnému ohrozeniu brány sa nedostala.
     
    05:01
    Teplice dávajú gól!
    Hokejisti HBC Rondo Teplice otvárajú skóre stretnutia! K loptičke sa na úrovni modrej čiare dostal ZAHÁLKA, ktorý strelou z otočky šikovne prekvapil brankára LG AZ a posiela svoj tím HBC Rondo do vedenia!
    Asistencia: Jarkovský.
     
    05:02
    Od modrej pálil hráč LG AZ, jeho delovka však nesmerovala do priestoru bránky.
     
    06:03
    Hráči LG AZ sa okamžite snažili odpovedať rýchlym útokom z obranného pásma, puk od modrej nastrelil Dubnický, ale brankár Teplic pohotovo reagoval.
     
    07:04
    Bratislava bude hrať presilovku. Kohoutek dostáva dve minúty za faul lakťom.
     
    07:29
    LG AZ Hokej Bratislava dáva gól!
    Bratislava okamžite využíva presilovú hru hneď počas prvej desať alebo dvadsaťminútovky! K loptičke sa v medzikruží dostal IVAN ŠKULTÉTY, ktorý vyslal nádhernú strelu na bránu, na ktorú už gólman HBC nedokázal rýchlo reagovať!
    Asistencie: Teplický, Ondrušek.
     
    08:02
    LG AZ Hokej Bratislava dáva gól!
    Bratislavskí hokejbalisti otáčajú skóre! Z ľavého kruhu peknou prihrávkou našiel Škultéty ADAMA FUMAČA, ktorý iba jednoducho doklepol puk do brány!
    Asistencie: Škultéty, Ondrušek.
     
    08:47
    LG AZ Hokej Bratislava dáva gól!
    S gólmi sa akosi roztrhlo vrece! Po pravej strane ihriska sa nepatrne rozbehol Teplický, ktorý našiel prihrávkou do medzikružia TOMÁŠA ONDRISKU a jeho strela z prvej bola pre brankára Teplic výrazným problémom, keďže ju nezachytil!
    Asistencia: Teplický.
     
    09:50
    Teraz sa na istý čas dostali hokejbalisti Teplic do útočného pásma, ale pozorný brankár Bratislavy bezpečne likvidoval pár pokusov na bránu a aj tesne mimo brány.
     
    11:15
    LG AZ Hokej Bratislava dáva gól!
    Bratislavčania získavajú už trojgólové vedenie! Puk si na osi ihriska v útočnom pásme bližšie pri modrej čiare spracoval PETER DOSKOČIL, ktorý ho iba nahodil na bránu a brankár HBC nestihol dôkladne zasiahnuť!
    Asistencia: Fumač.
     
    11:22
    Hokejisti z hlavného mesta Slovenska sú aj naďalej nebezpečnejší a nebezpečnejší, defenzíva Teplic má výrazné problémy s pokrytím nevyspytateľných hráčov.
     
    12:10
    Marián Mikulčík (Bratislava) dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    12:24
    V dobrej šanci na skórovanie sa ocitol Andreas Pagunadis, ktorý prenikol sám proti brankárovi LG AZ, ale jeho následnú strelu gólman vychytal!
     
    13:24
    Hráči Bratislavy sa zatiaľ úspešne bránia, Tepliciam sa nedarí usadiť sa v útočnej tretine.
     
    14:10
    Vylúčený Mikulčík sa už vrátil do hry, medzitým Kočiš nahodil na bránu a brankár Bratislavy musel zasahovať. Vhadzuje sa pred bránou.
     
    14:35
    Po zblokovanej strele na ochrannú sieť sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodné zostavy:

    LG AZ Hokej Bratislava: Fumač, Antl, Škultéty, Takáč, Muller, Minarik, Zemeš, Teplický, Drozdík, Kanich, Miko, Mikulčík, Weber, Gago, Doskočil, Kostka, Šulc, Virág, Ondrušek, Pukalovič, Dubnický, Ondriska, Somolanyi

    HBC Rondo Teplice: Zahálka, Pagunadis, Prášek, Bílý, Bim Kočiš, Jirava, Kubeš, Sláma, Brda, Jarkovský, Kohoutek, Cimrman, Prokš, Chmelina, Vaníček, Černý, O. Jurčík, Kapoun, Koutný, Podhrázský, Z. Jurčík.
     
    V úvodnej tretine stretnutia sme videli dynamický hokejbal, ktorý bol hojný na góly. Vo vedení a na koni sú hokejbalisti LG AZ, ktorí vedú rozdielom triedy 4:1.
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    15:13
    Na úvodnom vhadzovaní boli úspešnejší teplickí hokejbalisti, ale prudko zaútočili Bratislavčania, Fumač strieľal z tesnej blízkosti, no brankár HBC bol pozorný.
     
    15:48
    LG AZ Hokej Bratislava dáva gól!
    Krásny útok predviedla bratislavská dvojica . Po pravom krídle zatiahol loptičku do útočného pásma Teplický, ktorý servíroval pred bránkovisko práve na BORISA ORAVCA a na jeho zakončenie z prvej nemal brankár šancu!
    Asistencia: Teplický.
     
    16:22
    Hokejbalisti z Bratislavy sú aj naďalej ťažkým súperom. Teplice by to ale určite ešte nemali vzdávať. Štyri góly sú v hokejbale dohnateľné.
     
    16:50
    Hokejbalisti LG AZ predviedli šikovnú akciu na tri prihrávky, keď si tri razy vymenili loptičku v útočnom pásme a zakončovali,a le brankár HBC si tentokrát dal väčší pozor.
     
    17:25
    Z tesnej blízkosti brány prišla strela od Jozefa Zemeša, ale zakončenie nesmerovalo do priestoru bránky.
     
    18:37
    Ivan Škultéty dostáva menší trest za nedovolené bránenie, Bratislava sa bude musieť brániť.
     
    19:54
    Hráči HBC sa po dlhšom čase konečne natlačili do útočného pásma, k strele a dorážke sa dostai Kapoun s Koutným, ale brankár Bratislavy bol úspešný.
     
    20:37
    V momente, keď vylúčený hráč LG AZ Hokej prichádzal na hraciu plochu, tak sa k šanci dostával Kohoutek, ale strelu z prvej nedokázal uskutočniť. Hokejkou loptičku minul.
     
    21:06
    Zaujímavo sa ku bráne z pravého kruhu prepracoval Jakub Takáč, ale napokon ho pred bránkoviskom hráči Ronda už akosi odstavili a nedali mu príležitosť na zakončenie len tak zadarmo.
     
    22:45
    LG AZ Hokej Bratislava dáva gól!
    Bratislava si užíva hru zvanú hokejbal! Kombínacia trojice hokejbalistov LG AZ bola úspešná. K zakončeniu sa dostal JAKUB TAKÁČ a nie prudkou strelou prekonal brankára Ronda!
    Asistencie: Vavro, Minárik.
     
    23:48
    LG AZ Hokej Bratislava dáva gól!
    Vyzerá to už na poriadny debakel, a to sme približne v polovici stretnutia. RÓBERT ONDRUŠEK sa zmocnil loptičky po Fumačovej prihrávke a nekompromisne z ľavého kruhu zavesil do pravého horného rohu!
    Asistencia: Fumač.
     
    24:20
    Teplice budú hrať oslabenie. Ondrej Černý dostáva dve minúty za faul lakťom.
     
    24:40
    LG AZ Hokej Bratislava dáva gól!
    Presilová hra je okamžite využitá! Po viacerých dorážkach a pokusoch z tesnej blízkosti brány sa tým správnym mužom stal PETER ŠULC, ktorý strieľa ôsmy gól LG AZ v zápase.
    Asistencia: Pukalovič.
     
    25:17
    Azda od začiatku druhej tretiny každá strela, čo smeruje na bránu sa aj v nej skončí. Bratislavčania si vylepšujú úspešnosť streľby, zatiaľ čo brankár Teplic je absolútne nulový v úspešnosti zásahov.
     
    26:08
    LG AZ Hokej Bratislava dáva gól!
    Za bránu Teplic sa s loptičkou premiestnil JAKUB TAKÁČ, chvíľu si ju tam premiešal a následne spoza brány nečakane prekvapil brankára HBC, ktorý už ani tie loptičky v bráne nemusí rátať.
    Asistencia: Minarik.
     
    26:31
    Aleš Zahálka (Teplice) dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou. Teplice sa budú musieť brániť.
     
    26:24
    Od modrej tvrdo pálil Virág, ale jeho projektil neskončil v priestore bránky.
     
    27:17
    Ďalej pálil aj Pukalovič, ale jeho tvrdá delovka už bola vyrazená brankárom HBC, ktorý si pripísal na svoje konto jeden z mála úspešných zákrokov.
     
    29:01
    Začala sa posledná minúta druhej tretiny.
     
    29:31
    Kočiš skúšal nahodením zo stredného pásma prekvapiť brankára Bratislavy, pretože ten si toho v druhej časti hry veľmi nezachytal, a tak mu chcel venovať aspoň malý pozdrav.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme videli päť gólov a všetky skončili v sieti HBC Rondo Teplice. Tí už určite rezignovali, dohnať osemgólové manko je ťažkým sústom, najmä ak vám ostáva 15 minút. Víťaz je teda jasný a tretiu dvadsaťminútovku si teda oba tímy môžu vychutnať podľa svojho gusta.
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    30:40
    Od ľavého kruhu tvrdo pálil Drozdík, jeho delovka však neskončila v bráne a ani v náručí brankára HBC.
     
    31:14
    Vylučuje sa na strane Teplic. Za nedovolené bránenie si odchádza dvojminútový trest odsedieť Tomáš Koutný.
     
    31:44
    LG AZ Hokej Bratislava dáva gól!
    Bratislavčania majú zábavu a pridávajú desiaty presný zásah! Z pravého kruhu prihral Takáč na MAREKA KANICHA, ktorý ľahkou strelou ku ľavej žrdi prekonal teplického brankára!
    Asistencia: Takáč, Vavro.
     
    32:25
    Bratislavčania si užívajú tento zápas, je to pre nich taký lahôdkový vstup do turnaja. Psychicky sa takto vybláznia a s čistou hlavou môžu ísť do ďalších stretnutí.
     
    32:43
    Od stredovej čiary sa na bránu snažil nahodiť Chmelina, jeho pokus bol zblokovaný a skončil v rohu plochy.
     
    34:18
    LG AZ Hokej Bratislava dáva gól!
    Hokejbalová exhibícia pokračuje gólmi aj naďalej. Na hornej časti pravého kruhu sa loptičky zmocnil LIBOR TEPLICKÝ, ktorý presne namieril a vystrelil ku ľavému hornému rohu, stav je 11:1! Ohromujúce.
    Asistencia: Oravec.
     
    35:26
    Po zblokovanej strele na hráčsku lavicu Bratislavčanov bude hra pokračovať vhadzovaním v strednom pásme.
     
    35:58
    Z pravého kruhu pálil Marek Miko, ale jeho delovku protihráči dôverne zblokovali až na ochrannú sieť.
     
    36:44
    Na zakončenie sa pripravoval Matej Prokš, ale nedokázal si v medzikruží vytvoriť palebnú pozíciu, keďže boli protihráči pri ňom do pár sekúnd.
     
    37:32
    Mikulčík krížnou prihrávkou rozohral na ľavé krídlo, čím vytvoril priestor na novú akciu pre svoj tím.
     
    37:54
    Rastislav Virág tvrdo pálil spoza modrej čiary, jeho delový projektil neskončil v priestore bránky HBC.
     
    38:35
    Boris Oravec (Bratislava) sa previnil nedovoleným bránením, jeho tím sa teda bude musieť v druhej polovici tretej tretiny brániť.
     
    39:22
    Hráči Teplic sa dva razy už snažili nahodením prekvapiť brankára LG AZ, ten však dáva pozor a snaží sa už nepokaziť si turnajové štatistiky.
     
    40:20
    Od modrej sa k streleckému zakončeniu dostal Kostka, jeho príklep nebol ani zďaleka taký presný, aký by sme očakávali.
     
    40:50
    Teplice dávajú gól!
    Tak Teplice predsa len skórujú aj druhý raz v zápase. V okolí modrej čiary svoju hokejku napriahol ONDREJ JURČÍK, ktorý nekompromisnou ranou nedal šancu brankárovi Bratislavy!
    Asistencia: Jarkovský.
     
    41:24
    Od stredového kruhu skúšal príklepom páliť Gago, jeho strela napokon nenašla bránku.
     
    42:02
    S blížiacim sa záverom stretnutia už hokejisti LG AZ vypúšťajú to svoje nasadenie. Pochopiteľne, stav 11:2 už nie je súci na vyrovnanie.
     
    42:57
    A preto potom prichádzajú aj takéto zbytočné fauly. Peter Kostka si sadne na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    43:20
    Sily na ľade sa však do záveru stretnutia vyrovnajú. Dve minúty za seknutie dostáva Daniel Prášek.
     
    43:41
    Nahodený puk sa snažil bratislavský brankár okamžite posunúť mimo nebezpčenstva, neurobil tak a k dvojnásobnému zakončeniu sa dostal Cimrman, ale neskóroval.
     
    44:25
    LG AZ Hokej Bratislava dáva gól!
    Bratislavčania hrajú v úplne pohodičke a chcú byť poslední, kto skóruje. Kombinácia medzi Oravcom, Ondriskom a ĽUBOŠOM DROZDÍKOM bola úspešná a Bratislava strieľa 12. gól!
    Asistencie: Ondriska, Oravec.
     
    44:55
    LG AZ Hokej Bratislava dáva gól!
    Konečný výsledok stretnutia je 13:2, Oravec s ĽUBOŠOM DROZDÍKOM predviedli ešte jednu peknú kombináciu a zavŕšili tak tento nádherný debakel.
    Asistencia: Oravec.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme videli štyri góly od hráčov Bratislavy a jeden presný zásah od Teplic. Bratislava bola v tomto zápase jednoznačne dominantným tímom a dobre sa tak naladila na večerný súboj proti domácej Nitre. Medzitým je ešte na programe zápas Kladna so Skalicou, ktorý začne o necelú hodinu. Teším sa na vašu priazeň a ďakujem za pozornosť pri sledovaní tohto on-line prenosu. (17:04:58)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 8. Škultéty (Teplický, Ondrušek), 9. Fumač (Škultéty, Ondrušek), 9. Ondriska (Teplický), 12. Doskočil (Fumač), 16. Oravec (Teplický), 23. Takáč (Vavro, Minárik), 24. Ondrušek (Fumač), 25. Šulc (Pukalovič), 27. Takáč (Minarik), 32. Kanich (Takáč, Vavro), 35. Teplický (Oravec), 45. Drozdík (Ondriska, Oravec), 45. Drozdík (Oravec) – 6. Zahálka (Jarkovský), 41. O. Jurčík (Jarkovský)


    LG Green Staff Bratislava: Fumač, Antl, Škultéty, Takáč, Muller, Minarik, Zemeš, Teplický, Drozdík, Kanich, Miko, Mikulčík, Weber, Gago, Doskočil, Kostka, Šulc, Virág, Ondrušek, Pukalovič, Dubnický, Ondriska, Somolanyi, Oravec
    HBC Rondo Teplice: Zahálka, Pagunadis, Prášek, Bílý, Bim Kočiš, Jirava, Kubeš, Sláma, Brda, Jarkovský, Kohoutek, Cimrman, Prokš, Chmelina, Vaníček, Černý, O. Jurčík, Kapoun, Koutný, Podhrázský, Z. Jurčík