Etapa 6: Córdoba - Sierra de Cazorla Víťaz: Esteban Cháves (Orica GreenEdge) (kon.)
koniec udalosti
Etapa 6: Córdoba - Sierra de Cazorla (200.3 km)

Víťaz: Esteban Cháves (Orica GreenEdge)

Štvrtok 27.08.2015, 12:32La Vuelta a Espaňa
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 12:12.
     
    Prajem príjemné popoludnie všetkým fanúšikom kvalitnej svetovej cestnej cyklistiky. Vuelta a Espaňa 2015 pokračuje už 6.etapou, ktorá bude určená vrchárom, teda favoritom na celkové poradie. Moje meno je Martin Platko a ja vás budem sprevádzať 200,3 dlhou etapu, ktorá povedie z malebnej Córdoby na Sierra de Cazorla. Dojazd bude na na Alto de Cazorla, čo je prémia 3.kategórie v provincií Jaén. V červenom drese bude dnes pretekať Tom Dumoulin, ale po etape by mal o neho prísť. Peter Sagan si udržal včerajším tretím miestom zelený dres.
     
    Ewan dokázal svoje kvality pri špurte

    Mladý 21-ročný austrálsky cyklista Oricy Caleb Ewan nedal v cieľovom špurte šancu oveľa väčším menám. Na toto víťazstvo tento velodromista tak skoro nezabudne, keďže za sebou nechal v Alcalá de Guadaíra aj Johna Degenkolba s Petrom Saganom.

    Prakticky hneď po štarte atakoval Etiópčan Tsgabu Grmay (Lampre-Merida), ktorý rýchlo nabral dvojminútový náskok pred pelotónom. Nakoniec však počkal na spoločnosť, ktorou boli Keisse (Etixx) a Duchesne (Europcar). Táto trojica to potom ťahala po celý deň na čele etapy. Keď dosiahli náskok 7 minút, na čelo hlavného balíka sa predral Giant-Alpecin, ktorý začal odstup kontrolovať. Po dvoch hodinách sa k nim pridal Cofidis, ktorý chcel pracovať pre Bouhanniho. Únik stratil jednotu pred šprintérskou prémiou v Seville, kde atakoval najprv Duchesne a potom Keisse. Belgičan bol pohltený ako posledný z úniku približne 9 kilometrov pred cieľom. Utečenci budú mať ďalšiu šancu na víťazstvo v etape už dnes, keď sa stúpa na Sierra de Cazorla. Stúpanie dlhé 3,3 kilometrov môže narobiť zaujímavé rozdiely.
     
    Córdoba – štart 6.etapy:

    Andalúzska Córdoba má v sebe stále vôňu starobylého mesta. Je to jedno z najstarších miest v Európe. Založené bolo rímskym konzulom Marucom Claudiusom Marcellusom v polovici druhého storočia pred Kristom a predstavuje mimoriadnu symbiózu medzi Východom a Západom. Dve tisícročia histórie zanechali na tomto meste svoje.

    Córdoba je križovatkou, privilegovanou enklávou medzi horami, údolím rieky Guadalquivir a krajinou, štyrikrát bola hlavným mestom počas histórie. Ako hlavné mesto Andalúzie, provincia Rímskeho impéria. Hlavné mesto Kalifátu v 10.storočí. Hlavné mesto Juadaizmu s jeho synagógou. A kresťanským hraničným mestom počas posledných storočí Reconquisty. Toto všetko zanechalo dedičstvo najvyššieho významu ako múry, mosty, chrámy, kláštory, sochy, okázalé domy, tradície, historické dokumenty, archeologické náleziská a notoricky známe postavy. Kvôli tomu bolo mesto Córdoba zapísané v roku 1994 do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

    La Mezquita-Catedral, duša a srdce Córdoby, je centrom tohto dedičstva je zapísaná v UNESCU osamote už od roku 1984. Mesto tiež poskytuje život starého mesta. A v Európe je v tomto smere druhé najväčšie mesto s 30 000 obyvateľmi v starom centre.
     
    Na štart 6.etapy sa už nepostavil David de la Cruz (Etixx), ktorý prišiel na Vueltu po vyskúšať operovanú kľúčnu kosť. V týchto podmienkach však Katalánec nemohol pokračovať.
     
    Začala sa neutrálna zóna dlhá 9 kilometrov, ktorá povedie z Córdoby až na cestu smer Alcolea, kde bude oficiálny štart.
     
    Štart
    6.etapa Vuelta a Espaňa 2015 so štartom v Córdobe bola práve odštartovaná!
     
    197,5
    Ako prvý vyskúšal atakovať Adam Hansen (Lotto-Soudal) a dokázal sa osamostatniť na čele.
     
    196.0
    Lenže po troch kilometroch končí dobrodrúžstvo Hansena a budú sa očakávať ďalšie ataky.
     
    192,5
    Na 11.kilometri sa stále bojuje o únik. Najaktívnejšie sú tímy Etixx, Caja Rural, AG2R a Kaťuša. Pelotón je však stále kompletný.
     
    190,0
    Pred pelotónom sa aktuálne nachádza sedem pretekárov, ale ich náskok je zanedbateľný.
     
    188,0
    Pelotón nedáva tejto skupine dýchať a Europcar pracuje na čele, aby ich dostihol.
     
    184,0
    Stále čakáme na únik dňa. Dnes nie je pelotón ochotný pustiť len tak hocikoho.
     
    181,0
    Ide sa rýchle tempo 47 km/h a tak je veľmi náročne atakovať z balíka pri tejto rýchlosti.
     
    178,0
    Za pretekármi je už dedina Villafranca de Córdoba, po ktorej sa začne profil etapy mierne vlniť a bude a stúpať. Zatiaľ to však nebude nič dramatické.
     
    175,0
    Do úniku sa pokúšal dostať aj Sylvain Chavanel,ale keďže má v pelotóne veľký rešpekt, nebol úspešný ani on.
     
    171,0
    Metej Mohorič (Cannondale-Garmin) stráca kontakt s pelotónom. Slovinec bude mať dnes náročný deň.
     
    168,0
    Tak Mohorič rieši nejaké problémy s lekárskym vozidlom Vuelty. Uvidíme, či bude môcť pokračovať.
     
    164,0
    Na únik už čakáme 36 kilometrov v tejto šiestej etape. Aktuálne balík vstúpil do členitého terénu a je otázne, kedy a či vôbec niekoho pred seba pustí.
     
    161,0
    Na 40.kilometri je stále všetko bezo zmien. Teplota poriadne rýchlo stúpa a dnes bude zrejme hlavným protagonistom etapy. Blíži sa koniec prvej hodiny etapy.
     
    158,0
    Všetko najlepšie prajeme mladému francúzskemu cyklistovi Olivierovi Le Gacovi, ktorý preteká za tím FDJ a dnes oslavuje 22 rokov.
     
    155,0
    Tak sme sa dočkali ďalšieho pokusu! Pred pelotón sa dostala štvorica pretekárov, ktorí sa snažia spolupracovať a vybudovať si náskok.
     
    152.5
    Alejandro Valverde rieši technické problémy s vozidlom Movistaru. Štyri utečenci mali len minimálny náskok a pelotón ich dostihol bez problémov.
     
    150,0
    Prvá hodina dnešnej etapy je už minulosťou. Cyklisti ju prešli priemernou rýchlosťou 48 km/h.
     
    149,0
    Z Vuelty napokon odstupuje Matej Mohorič. Slovinec do vzdal po hodine utrpenia v dnešnej etape.
     
    148,0
    Na čele sa snaží osamostatniť skupina 11 cyklistov, medzi ktorými je aj Peter Sagan. Rozdiely sú minimálne.
     
    147,0
    Táto skupina sa zmenila na trojčlennú, stále je veľa alternatív. Pelotón už vstúpil do provincie Jaén.
     
    145,0
    Síce to teraz vyzeralo nádejne, nakoniec je už mini únik minulosťou. Pelotón je na 57.kilometri opäť pokope.
     
    140,0
    Pred chvíľou atakovala táto pätica:

    166 Cyril Gautier (Europcar)
    71 Niki Terpstra (Etixx-Quick Step)
    104 Kristijan Durasek (Lampre-Merida)
    39 Peter Velits (BMC)
    132 Steven Cummings (MTN-Qhubeka)
     
    138,0
    Náskok skupiny, kde je aj náš Peter Velits je zatiaľ minimálny. Verme, že sa im podarí spolupracovať.
     
    134,0
    Len 25 sekúnd má pätica k dobru pred pelotónom. Skupina pracuje dobre, ale stále sa v pelotóne nájdu tímy, ktoré nie sú so zložením úniku spokojne. Teraz to sú LottoNL Jumbo a Colombia.
     
    130,0
    Vyzerá to tak, že skvelá práca úniku prináša ovocie. Pelotón ich nechal odísť a náskok aktuálne činí 58 sekúnd.
     
    126,5
    Miguel Rubiano sa vydal stíhať vedúcu päticu. Náskok čelnej skupiny je už 2 minúty a 35 sekúnd.
     
    124,0
    Kolumbíjčan Rubiano mal pád, ale rýchlo vstal a pokračuje v stíhaní.
     
    122,0
    Miguel Ángel Rubian stráca po páde na utečencov 1:30, pričom pelotón už má manko troch minút.
     
    120,0
    Máme tu zaujímavú novinku zo svetového pelotónu. Francúz Pierre Roland podpísal zmluvu s tímom Cannondale-Garmin pre ďalšiu sezónu.
     
    118,0
    Rubiano sa perfektnou bojovnosťou dostal až k čelnej skupine a tá tak pokračuje už v šestici. Ich náskok činí 3:10 a to znamená, že sa virtuálnym lídrom Vuelty stáva Cyril Gautier.
     
    115,0
    Lenže tento kolumbíjsky cyklista sa s únikom dlho nedržal a už na neho stráca 33 sekúnd.
     
    113,5
    Najviac práce na čele balíka odvádza aj dnes Giant-Alpecin. Pokúša sa siahnuť stratu na únik.
     
    112,0
    Zdá sa, že Rubianovi narobili problémy najmä točivé zákruty v miernom stúpaní a na päticu utečencov, kde je aj Peter Velits stráca 45 sekúnd.
     
    110,0
    Môžme začať predstavovanie vedúcej skupiny. Ako prvého si vezmeme pod drobnohľad Stephen Cummingsa (MTN). Tento 34-ročný veterán afrického zoskupenia vyhral jednú etapu na poslednej Tour de France v Monde. Taktiež uspel v úvode roka na Trofeo Adratx a v roku 2012 vyhral jednú etapu na Vuelte.
     
    108,5
    Pätica utečencov má náskok 4 minúty a 10 sekúnd, pričom Rubiano na nich stráca 49 sekúnd.
     
    108,0
    Druhá hodina dnešnej etapy je už taktiež za nami. Stále sa ide rýchlym tempo. Počas poslednej hodiny sa šlo priemernou rýchlosťou 45,7 km/h.
     
    106,0
    Virtuálnym lídrom Vuelty je aktuálne Cyril Gautier. Tento jazdec Europcaru je počas prvého týždňa veľmi aktívny. V predošlých dňoch podpísal trojročný kontrakt s tímu AG2R. Ako profesionál dosiahol tri víťazstvá, všetky vo Francúzsku.
     
    104,0
    Miguel Rubiano stále bojuje a už sa po druhý krát pripojil k pätici borcov na čele.
     
    100,5
    Polovica dnešnej šiestej etapy je už za pelotónom, ktorý stráca na únik niečo cez 4 minúty. To najťažšie z dnešného dňa ešte len príde.
     
    98,0
    Ďalším z veľkých mien v úniku je Niki Terpstra (Etixx). Víťaz klasiky Paris-Roubaix a jeden z najlepších špecialistov na klasiky v pelotóne. Štartuje na svojej štvrtej Vuelte, všetky dokončil a tiež sa pripravuje na svetový šampionát v USA.
     
    95,5
    V úniku sa nachádza často spomínaný Miguel Ángel Rubiano. Tento cyklista prišiel minulý rok do Európy, kde sa pripojil do zoskupenia Colombia pod vedením Valeria Tebaldiho. Veľký bojovník a pretekár do stredných kopcov nie je typickým kolumbíjskym vrchárom. Jeho najväčším úspechom je víťazstvo na jednej etape Gira 2012.
     
    94,0
    Z tejto šestice je Kristijan Durasek (Lampre-Merida) jediným pretekárom, ktorý už na tohtoročnej Vuelte bol v úniku. Chorvát je taktiež veľmi dobrý do stredných kopcov, ktoré sú aj v tejto etape. Pripomíname, že bol víťazom poslednej Tour of Turkey.
     
    93,0
    Na 103.kilometri mala vedúca skupina náskok 4:36. V pelotóne tvoril tempo stále Giant, ktorý chráni červený dres Dumoulina.
     
    90,0
    Posledným v úniku je Slovák Peter Velits (BMC), ktorý si na tohtoročnej Vuelte obliekol ako prvý červený dres. V roku 2010 skončil na pódiu. V pelotóne patrí mi jedinečných cyklistov. Zároveň je trojnásobným majstrov sveta v tímovej časovke.
     
    88,0
    Šestica dokáže stále spolupracovať a tak náskok stúpol na 4:40, lenže v závere to bude pravdepodobne hra mačky s myšou.
     
    84,0
    Giant-Alpecin stále bez problémov kontroluje únik a nedovoľuje im zvyšovať náskok. Už o niekoľko kilometrov sa začne prvé stúpanie 3.kategórie.
     
    81,5
    Nie je nikto povolanejší ako Fernardo Escartín, technický vedúci Vuelty, aby nám mohol vysvetliť úskalia etapy: „Pre cyklistov to bude náročná etapa lebo sa stále stúpa a klesá. Cieľ je podobný Vejeru. Je však dlhší, ale nie tak tvrdý okrem posledných metrov. Ak budú chcieť favoriti na celkové poradie ísť dopredu, tak sa vytvorí skupinka 20-25 borcov, ktorí budú bojovať o etapu, ale myslím si, že skôr je to dobrá možnosť pre ataky.“
     
    79,5
    Tom Dumoulin dnes ráno uistil, že si chce červený dres udržať: „Cítim sa byť hrdý a spalo sa mi s ním dobre. Dnes je ďalšia etapa s cieľovým dojazdom do kopca. Je pravda, že som v stúpaní lepší ale stále mám len sekundu k dobru, takže to môže ktokoľvek zmeniť v ktoromkoľvek momente. Celkové poradie nie je pre mňa cieľom. Jasné, že sa o tom teraz hovorí, ale ja idem deň za dňom a uvidíme.“
     
    77,0
    Andrew Talansky (Cannondale-Garmin) chce tento rok dosiahnuť ukončenie dvoch veľkých Grand Tour a tak štartuje po Tour aj na Vuelte. „Nebola to Tour akú som si predstavoval, ale nakoniec som bol v poslednom týždni blízko k zisku etapu. Ak by to bola Tour akú som chcel, tak by som neprišiel na Vueltu a pripravoval by som sa doma v USA na MS. Lenže tretí týždeň na Starej Dáme mi dal nádej na Vueltu. Minulý rok som tu štartoval, ale predtým som na Tour absolvoval len 12 etáp. Chcem vyskúšať moje telo a zvýšiť limity, aby som videl v čom sa môžem pre sezónu 2016 zlepšiť.“
     
    74,0
    Japonec Araširo (Europcar): „Zlomila sa mi ľavá kľučná kosť v Lleja a vrátil som sa na cesty v júni. Teraz sa cítim dobre a myslím si, že by som mohol uspieť v jednej etape. Mohol by to byť nejaký únik a dnes je šanca. Nemám zatiaľ zmluvu pre ďalšiu sezónu a tak čakám na správy tímu.“
     
    73,0
    Šestica utečencov to nemá vo svojej moci. Ich náskok bol pri prejazde Linares tesne nad 4 minútami.
     
    70,0
    Lawson Craddock: „Mojim hlavným cieľom je prísť až do cieľa v Madride. Minulý rok pri prvej účasti som po dvoch týždňoch nevládal pokračovať. Je to proces môjho zlepšovania. V mojom veku, si stále trochu obmedzený. Samozrejme, dúfam, že sa dostanem do nejakého úniku a budem bojovať o etapu. Pre budúcnosť sa budem sústrediť na týždňové etapy, v ktorých sa cítim lepšie ako na Grand Tours.“
     
    67,5
    Po tretej hodine dnešnej etapy je priemerná rýchlosť nad 43 km/h. V úpätí stúpania na Alto de Baeza má šestica náskok 3:57.
     
    64,5
    Alto de Baeza je síce kopec len 3.kategórie,ale so stúpaním 11,8 km. Prevýšenie nie je pre pretekárov problémom.
     
    62,0
    Posledné tri kilometre stúpania na Baeza sú pri prevýšení 6,8%. Utečenci majú pri stúpaní vyšší náskok a to 4:12.
     
    60,0
    Giant-Alpecin má na čele balíka pomoc tímu Movistar a to nie je pre únik dobrá správa.
     
    58,0
    Dnes by záver etapy mohol sedieť Valverdemu a tak je už na čele spoločne so svojim tímom a sťahujú spoločne únik.
     
    55,0
    K dnešnej etape sa vyjadril aj riaditeľ SKY Gabriel Rasch: „Chris je na tom celkom dobre. Dnes je ďalšia náročná etapa, ale nemyslím si, že bude dôležitá pre celkové poradie. Zajtra je prvý test s prvým skutočne náročným stúpaním. Etapa, ktorú Purito a Valverde dobre poznajú, ale nemyslím si, že v nej uspejú.“
     
    54,0
    Práca Movistaru v balíku priniesla zníženie náskoku utečencov s našim Petrom Velitsom. Vedúca skupina má k dobru len 3:28.
     
    53,0
    Peter Sagan pred etapou povedal, že dnes by mohol byť deň, v ktorom by šetril sily a nepokúšal sa o víťazstvo. A skutočne to tak je, keďže Tinkoff-Saxo dnes v pelotóne nepracuje.
     
    51,0
    To že je dnes poriadne horúco všetci vieme, ale skutočným dôkazom sú dresy pretekárom, na ktorých je už vyzrážaná soľ. Bidónov je dnes na trati nespočetné množstvo.
     
    49,0
    Únik už má horskú prémiu za sebou a teraz je ich náskok už pod hranicou troch minút neďaleko mesta Úbeda.
     
    48,0
    Poradie na Alto de Baeza:

    1. Cyril Gautier

    2. Miguel Ángel Rubiano

    3. Kristijan Durasek
     
    45,0
    Práca Movistaru a Giantu pokračuje aj na vrchole stúpania a tak stiahli stratu už na 2:40.
     
    43,0
    Tempo pelotónu tvorí na čele Rony Sutherland. Hlavný balík strácal 44 kilometrov pred cieľom 2:43.
     
    39,5
    Pomaly a isto sa utečenci dostanú do klesania až do údolia cieľového stúpania. Uvidíme, či im ich náskok vydrží.
     
    37,0
    Giant-Alpecin sa rozhodol pokračovať vo svojej aktivite na čele balíka s dvoma cieľmi: ochrániť červený dres Dumoulina a dovoliť Degenkolbovi bojovať o etapu.
     
    35,0
    Pri klesaní pokračuje aj ukrajovanie z náskoku úniku. Posledný časový údaj bol 2:27.
     
    31,5
    Muži v úniku sa za sebou zoradili pred koncom klesanie, keďže je to nepríjemná pasáž. Gautier rieši technické problémy.
     
    30,0
    Šiesta etapa vstupuje do piatej hodiny. Štvrtá hodina sa pretekala priemernou rýchlosťou 41,970 km/h.
     
    28,5
    Strata na únik stále padá dole, aktuálne činí 1:30. Bouhanni zašiel k tímovému vozidlu pre bidóny s vodou.
     
    25,0
    Utečenci si ešte 25 kilometrov pred cieľom berú z áut posledné fľaše s vodou, keďže 20 kilometrov pred cieľom sa už táto činnosť nepovoľuje. V tých horúcich etapách však zvykne traťový rozhodca udeliť výnimku.
     
    23,5
    Vedúca partia sa už nachádza v údolí po zjazde a ich náskok mierne stúpol na 1:50.
     
    21,0
    Austrálčan Sutherland pracuje na čele balíka veľmi tvrdo pre Movistar a tak neustále ukrajuje zo straty. Valverde si dnes brúsi zuby na víťazstvo. Adeptov je však oveľa viac.
     
    20,0
    Všetko nasvedčuje tomu, že Movistar ide po túto etapu! 20 kilometrov pred cieľom je strata na únik len 1 minúta a 20 sekúnd.
     
    19,0
    Šestica v čele etapy stále jazdí pokope, ale dá sa očakávať, že čoskoro ich pelotón pohltí.
     
    17,0
    Pre únik sa situácia príliš komplikuje, keďže ich náskok už klesol pod 1 minútu a pelotón sa približuje každým kilometrom bližšie a bližšie.
     
    16,0
    Preteká sa v provincií Jaén. Cyklisti majú po oboch stranách vozovky polia plné olivovníkov a teplote stúpa k 40 stupňom Celzia. Dnes sú bidóny s vodou žiadaným artiklom v pelotóne. Niet divu.
     
    15,0
    Rýchlostnú prémiu v Pela de Becerro si pripísal Rubiano z tímu Colombia, pelotón je 40 sekúnd pozadu.
     
    13,0
    Blížime sa do mesta Cazorla, ktoré je začiatkom chránenej oblasti Sierra de Cazorla. Únik to má prakticky spočítané a tak sa dnes Peter Velits víťazstva pravdepodobne nedočká.
     
    12,0
    Pád postihol Mattia Cattanea z Lampre a musel meniť bicykel.
     
    11,0
    Cummings odskakuje zo skupiny utečencov a chce sa pokúšať sám o víťazstvo. Gautier ho zatiaľ nedokáže doskočiť. Strata pelotónu je minimálna.
     
    9,5
    Cumming je výborný v časovke a tak dokáže navyšovať náskok na 45 sekúnd! V pelotóne už pracuje aj Kaťuša.
     
    8,5
    Peter Velits a spol. už boli dostihnutí pelotónom.
     
    8,0
    Terpstra sa ešte pokúša Cummingsa stíhať, ale pri prací tímu Sky na čele balíka to bude náročné. Aj dnes by mali Briti pretekať pre Rocha.
     
    7,0
    Za najbojovnejšieho pretekára dnešnej etapy bol zvolený Miguel Ángel Rubiano!
     
    6,6
    Cummings má k dobru stále nádejných 50 sekúnd. Na konci pelotónu už oddychuje Peter Sagan.
     
    5,0
    Na hranici 5 kilometrov pred cieľom stráca pelotón na Cummingsa 38 sekúnd. Peter Sagan sa rýchlo prepracoval do popredia a bude pracovať pre Majku.
     
    3,0
    Po krátkom klesaní už začal Cummings to cieľové stúpanie, ktorého začiatok je nepríjemne prudký.
     
    2,3
    Esteban Chaves ukazuje veľmi silné nohy a skúša pelotónu nastúpiť. Cummings ho už vidí za sebou. Peter Sagan pustil nohy a etapu pokojne dokončí.
     
    1,7
    Dumoulin sa snaží znížiť stratu na Chavesa, nasledujú ho Quintana a Valverde!
     
    0,9
    Atakuje Dan Martin, ale k víťazstvu je bližšie Chaves!
     
    0,50
    Chaves má náskok viac ako 20 sekúnd!
     
    Cieľ
    Perfektná Vuelta pre austrálsku Oricu! Po včerajšom víťaznom špurte Ewana sa dnes môžu radovať z druhého etapového triumfu Kolumbíjčana Estebana Chavesa, ktorý v závere zvádzal boj s Dumoulinom a opäť sa oblečie do červeného dresu!
     
    Na druhom mieste prešiel páskou Tom Dumoulin a na treťom Dan Martin so stratou 5 sekúnd. Skupina favoritov nestratila veľa. Chaves získava červený dres a pred Dumoulinom bude mať náskok 10 sekúnd.
     
    Konečné poradie 6.etapy:

    1. Esteban Chaves (Orica GreenEdge) – 4:46:16
    2. Daniel Martin (Cannondale – Garmin) +5s
    3. Tom Dumoulin (Giant-Alpecin)
    4. Rubén Plaza Molina (Lampre-Merida) +11s
    5. Alejandro Valverde (Movistar)
    6. Joaquín Rodriguez (Kaťuša)
    7. Chris Froome (Sky)
    8. Rafal Majka (Tinkoff-Saxo)
    9. Nairo Quintana (Movistar)
    10. Nicolas Roche (Sky)
    ------------------------------------------------
     
    Celková klasifikácia po 6.etape:

    1. Esteban Chaves (Orica GreenEdge) – 21:55:13
    2. Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) +10s
    3. Daniel Martin (Cannondale Garmin) +33s
    4. Nicolas Roche (Sky) +36s
    5. Alejandro Valverde (Movistar) +49s
    6. Daniel Moreno (Kaťuša) +51s
    7. Chris Froome (Sky) +55s
    8. Joaquiín Rodriguez (Kaťuša) +56s
    9. Nairo Quintana (Movistar) +57s
    10. Fabio Aru (Astana) +1:08
    ----------------------------------------------- (17:45:24)

    Martin Platko