Almaty – Bordeaux 2:1 (kon.) | Jablonec – Amsterdam 0:0 (kon.) | Karabach – YB Bern 3:0 (kon.)
Kazaň – FK Rabotnički 1:0 (kon.) | Fehérvár – Lech Poznań 0:1 (kon.) | Helsinki – FK Krasnodar 0:0 (kon.)
Thun – Sparta Praha 3:3 (kon.) | Saint-Étienne – Milsami 1:0 (kon.) | Rosenborg – FCSB 0:1 (kon.)
Hajduk Split – Liberec 0:1 (kon.) | Fenerbahce – Atromitos 3:0 (kon.) | Panathinaikos – Qäbälä 2:2 (kon.)
Alkmaar – Giurgiu 2:0 (kon.) | Brøndby – Solún 1:1 (kon.) | Dortmund – Odd 7:2 (kon.)
Salzburg – Minsk 2:0 (2:3 po pen.) | Liége – Molde 3:1 (kon.) | Novi Sad – Plzeň 0:2 (kon.)
Bilbao – Žilina 1:0 (kon.) | Midtjylland – Southampton 1:0 (kon.) | Légia Varšava – Zorja Luhansk 3:2 (kon.)
Belenenses – Rheindorf Altach 0:0 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
1:0 (1:0)
MŠK Žilina
Štvrtok 27.08.2015, 20:45 • Estadio de San Mamés, Bilbao, Španielsko • Európska liga (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Príjemný dobrý večer Vám prajem v spoločnosti portálu onlajny.eu, kde budeme spoločne sledovať jeden z najdôležitejších zápasov slovenských klubov v pohárovej Európe. MŠK Žilina sa po bravúrnom obrate z 0-2 na 3-2 spred týždňa proti Athleticu Bilbao pokúsi o malý zázrak a z "baskického pekla" bude chcieť preniknúť do základnej skupiny Európskej ligy 2015/2016.
     
    Prvý zápas

    Bilbao povzbudené ziskom španielskeho Superpohára, čo bola vôbec prvá trofej v histórií klubu po 32 rokoch vstúpilo do zápasu síce s náhradníkmi v základnej zostave, no nabudené vyhrávať. Tento scenár začal rýchlo plniť Merino a keď sa k nemu pridal aj Kike Sola, do polčasu to bolo 0-2 a nádeje MŠK na postup vyzerali byť hlboko zmrazené. Druhý polčas ale priniesol úplný zvrat a po góle Jakuba Paura na 1-2 zobral opraty zápasu do svojich rúk už tradičný brazílsky žolík William, ktorý najprv krásnym "blafákom" vyrovnal a v úplnom závere po rohovom kope rozhodol o tesnom víťazstve "Šošonov."
     
    Cesta Žiliny do 4.predkola

    Zverenci Adriána Guľu začali už v prvom predkole, kde ale pohodlne postúpili cez severoírsky Glentoran (2:1 vonku, 4:2 doma). Následne porazili nepríjemnú moldavskú Daciu Kišiňov (2:1 von, 4:2 doma) a v 3. predkole po dráme aj ukrajinský klub Vorskla Poltava (2:0 d, 1:3pp von).

    Postupom do základnej skupiny by tak mohli zopakovať rok 2008, kedy už v hlavnej časti vtedajšieho Pohára UEFA hrali s Hamburgom (1:2), Ajaxom Amsterdam (0:1), Slaviou Praha (0:0) a Aston Villou (2:1).

    Obrovským úspechom bolo aj účinkovanie v skupine Ligy majstrov, lenže v konkurencii Chelsea, Olympique Marseille a Spartaku Moskvu nezískali zverenci Pavla Hapala ani bod.
     
    Athletic Club Bilbao

    Bilbao začalo tento ročník skvele. Najprv prišli na rad dva zápasy 3.predkola Európskej ligy proti Interu Baku, tie však v pomere 2-0 vyzneli jednoznačne pre Baskov. Ešte viac dôvodov na radosť mohol mať tréner Ernesto Valverde v španielskom Superpohári, pretože po jednoznačnom a prekvapivom triumfe doma 4-0 uhralo Athletic na Nou Campe remízu 1-1, čím si zaistilo prvú trofej od roku 1984. Prehra v Žiline a aj tá v prvom ligovom kole na úkor práve "Blaugranas" už ale lichotivá byť nemôže.
    Bilbao privítalo slovenských fanúšikov na svojom twitterovom účte po slovensky!

    45 minút do výkopu!

    Kultúrna vložka pred San Mamés.

    Ulice okolo štadiónu San Mamés sa plnia na červenobielo

    Posted by MŠK Žilina on 27. august 2015
    Rozcvička hráčov Žiliny.

    Skupinka fanúšikov Žiliny na San Mamés.

    Rozcvička Žiliny.


    Žilina v Bilbau.

    Oddych pred večerným zápasom sme využili na prehliadku Bilbaa

    Posted by MŠK Žilina on 27. august 2015
     
    -6
    Už len posledných pár minút do začiatku zápasu. Rýchlo sa pohodlne usaďte a vychutnajte si podrobný textový prenos v spoločnosti portálu onlajny.eu.
     
    -5
    V baskickom Bilbau je momentálne "príjemných" 32°C, čo môže byť výhoda pre domácich futbalistov, ktorí sú na vyššie teploty viacej zvyknutí.
     
    -3
    Hráči sú už nastúpení na ihrisku, za chvíľu to vypukne!
     
    -2
    Kapitáni Viktor Pečovský a Carlos Gurpegi si hodili mincou o loptu a už takmer nič nebráni začiatku zápasu.
     
    -1
    Pečovský ešte pred výkopom doniesol kyticu kvetou k buste legende klubu "Pichichiho."
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal výkopom domácich, ktorí okamžite nakopávajú dopredu, obrana hostí dobre zapracovala a pri lopte je už Volešák.
     
    1
    Žilina sa postupne snaží rozohrať, lenže na polovici ihriska o loptu prišla a tak sa o prvý náznak akcie pokúsili domáci. Akcia z ľavej strany však bola veľmi rýchlo vytlačená až k stopérom.
     
    2
    Dlhý pas od Laporteho dopredu hľadajúci Viguery síce nebol zlý, ale príliš ťažký a ofenzívny futbalista domáceho tímu loptu neodkázal spracovať.
     
    3
    Káčer sa skvele vrátil, získal loptu v strede poľa a po pase Mazáňa na dopredu na Jeliča si zrazil De Marcos loptu na prvý roh zápasu.
     
    4
    Bénesov rohový kop hľadal Paura, ten ale len preletel na prázdno vzduchom, ale aj keď sa lopta odrazila za čiaru od Gurpegiho, ďalší roh z toho nebude.
     
    5
    O prvý strelecký pokus sa tak postaral Viguera, ktorý si naviezol loptu z krídla do šestnástky, trafil iba pripravené žlté dresy.
     
    6
    Lekue svojím prízemným centrom zľava našiel iba hráčov Žiliny, ktorí vyviezli loptu dopredu, ale Káčer bol v stredovom kruhu faulovaný.
     
    7
    Susaeta sa na pravom krídle snažil za pomoci De Marcosa dostať do šestnástky, dobrá pozičná hra však hosťom vychádza a Žilinčania tak nepúšťajú favorita do šance.
     
    7
    Paur sa dostal sprava k veľmi zaujímavému centru a pred Williamom musel na poslednú chvíľu odvracať stopér Gurpegi. Následný pas Jeliča naspäť zľava už taký úspešný nebol a celá ofenzívna snaha MŠK je prerušená rukou Škriniara.
     
    8
    Susaetov prienik po pravom krídle znamená kvalitný center na Vigueru, ale ten zo záklonu našiel len rukavice Volešáka.
     
    9
    Stopéri Žiliny sa teraz na chvíľu zabudli vyššie, ale Aduriz využil priestor iba na rozohrávku do strany a po centri od autovej čiary prichádza nepresná hlavička Viguaru z ťažkej pozície.
     
    10
    Susaeta si opäť hľadal priestor na pravom krídle, ale na prihrávku za obranu od De Marcosa si nabehol do ofsajdu.
     
    11
    Jelič s Pečovským zvládli kombináciu na krídle, prihrávka kapitána na Williama však už úspešná nebola, ale napádanie Brazílčana prinieslo odkop Herrerína do autu.
     
    12
    Žilina tak vrátila loptu na svoje kopačky a cez Volešáka začína ďalšiu akciu. V strede poľa je veľmi prehustený priestor, tadiaľ to dnes pôjde po zemi ťažko, o čom sa teraz presvedčil William, ktorý aj keď prešiel cez De Marcosa, bol poslaný čisto aj s loptou na zem.
     
    13
    Mazáň si trúfol vzadu riskantnou kľučkou na Susaetu, našťastie to ale zvládol a dostal loptu doprava, kde ju však stratil Paur.
     
    14
    Škriniar sa teraz vyznamenal pri odoberaní lopty vo vlastnej šestnástky, lenže následne hostia o ňu prišli a Markel Susaeta dostal krásny pas pred Volešáka, Španiel našťastie minul bránu.
    14. Susaeta (ATB)
     
    15
    William využil svoju silu, pokryl si loptu telom tesne pred šestnástkou, prenechal ju Káčerovi a toho okamžite zo zadu fauloval Beňat. Veľmi dobrá pozícia pre MŠK z nejakých 20 metrov.
     
    16
    Na seba to zobral Jakub Paur, trafil však len múr a následný pas naspäť od Pečovský odpratal na aut Laporte, po ktorom Káčerovi ušla lopta za čiaru.
     
    17
    Pečovský krásne preniesol hru doprava, kde sa voľný Paur uvoľnil k centru, ten však domáci zrazili a Herrerín ho nemal problém chytiť do rukavíc.
     
    18
    Vavro zvládol odkopnúť loptu pred protihráčom dopredu, kde ju prebral Laporte a Jelič ho zozadu poslal na zem, Bilbao tak pomaly začína ďalšiu akciu.
     
    18
    Laporte dokonca o loptu v strede poľa prišiel, lenže následne rýchlo fauloval Williama, aby z toho nebol protiútok.
     
    20
    Žilina dlho kombinuje v strede poľa, snaží sa vymyslieť, ako by sa dostala do šestnástky, avšak všetky cesty sú zatiaľ zatvorené. Neuspel ani Mazáňov center, to bola lahôdka pre Herrerína.
     
    20
    Bilbao opäť z ničoho nič mohlo udrieť. Po aute do šestnástky od De Marcosa predĺžil loptu na malé vápno Elutsondo a Eraso pálil z dobrej pozície, ale priamo do nôh padajúceho Volešáka.
    20. Eraso (ATB)
     
    21
    Center De Marcosa nedokázali hostia poriadne odvrátiť, loptu dostali len pred vlastnú šestnástku, čo využil na strelu Beňat. Síce bola veľmi nepresná, domáce tribúny ju ale aj tak ocenili.
     
    22
    Mazáňova rozohrváka po ľavom krídle skončila len pri De Marcosovi, ktorý otočil hru doľava. Odtiaľ však nebezpečenstvo nehrozilo.
     
    23
    William počkal spoluhráčov s loptou na kopačke vpredu, následne prihral a hľadal si miesto, ale Mazáňov center presný nebol.
     
    24
    Beňat dostal krásny pas za obranu, nikto z hosťujúcej obrany mu nestíhal, ale svoju strelu do brány nedostal.
     
    24
    Bilbao dalo gól!

    Tlak Bilbaa sa posledné minút už príliš stupňoval, obrana Žiliny v niektorých fázach nestíhala a gól je tak logickým, aj keď pre nás nechceným vyústením. GORKA ELUSTONDO napriahol z hranice pokutového územia a jeho tečovaný pokus skončil za Volešákom.
    24. Gorka ELUSTONDO - 1:0
     
    26
    Káčer síce prišiel o loptu, ale následný pas Laporteho dopredu našiel len Aduriza v postavení mimo hry.
     
    27
    Bénes získal loptu v strede poľa po nepresnom pase Lekueho, prihrávka Pečovského do krídla Jeličovi však nebol úspešná, pretože Chorvát túto loptu podcenil a ušla mu.
     
    28
    Ani prechod domácich dopredu nebol z najlepších, nedorozumenie znamená stratu a ďalší útok by mal patriť hosťom.
     
    29
    Mabouka ale dostal veľmi dlhý pas do krídla, ktorý nemal najmenšiu šancu stihnúť na hracej ploche.
     
    29
    Susaeta sa dostal na pravej strane po prihrávke od De Marcosa k centru do otvorenej obrany, skvele sa nakoniec stihol vrátiť Škriniar a odkopnúť na roh.
     
    30
    Beňatov rohový kop prišiel až po menšom dohovore, ale znamenal obrovskú šancu. Aduriz zle trafil svoju strelu, ale Elustondo si pred Volešákom prehodil Mabouku, lenže o druhý gól ho obral z bezprostrednej blízkosti skvelý Volešák.
    30. Elustondo (ATB)
     
    32
    Paur síce zastavil prihrávku domácich pred vlastnou šestnástkou, ale následný Káčerov pas dopredu nemal šancu na úspech, William bol sám medzi tromi.
     
    33
    Bilbao sa dostáva do ohromného náporu, Žilinu až ani poriadne nepúšťa dopredu a neustále útočí. Tentoraz ale Aduriz nedokázal zakončiť center od Lekueho.
     
    34
    William krátko po prekročení poliacej čiary o loptu prišiel, Bilbao tak okamžite zakladá akciu, ale center De Marcosa odvrátil Vavro.
     
    34
    Pečovský skvele zastavil akciu Bilbaa a dostáva sa do protiútoku zakončenom strelou Mateja Jeliča. Tá síce mierila k žrdi, ale Herrerín mal dostatok času, aby sa premiestnil a ukryl ju v náruči.
     
    36
    Pečovský zastavil Aduriza a hostia sa pokúšajú o ďalší protiútok, Škriniarove prenesenie hry ale presné nebol, aut pre Bilbao.
     
    37
    Herrerín si teraz pri rozohrávke dovolil veľmi veľa na atakujúceho útočníka a založil akciu po ľavom krídle, ktorá sa dostala až pred šestnástku, no tam je mávaný ofsajd Adurizovi.
     
    38
    Káčer roztiahol pred šestnástkou súpera hru do krídla, Maboukov center iba nadvihol Lekue a Herrerín ho poslal na aut. Následný pas však už ľavý bek Bilbaa zráža na roh.
     
    39
    Po rohu na krátko prišiel center Bénesa po zemi, domáci ho nemali problém dostať preč, ale MŠk ostáva pred šestnástkou zásluhou autu.
     
    40
    Žilinská narážačková kombinácia na ľavom krídle priniesla nepresnosť a tak sa do šance dostali domáci. Viguera sa dostal do šestnástky, zasekol si Mabouku, ale jeho center dokázal odkopnúť Volešák. Dorážka Beňata už mierila vysoko nad.
     
    41
    Lekue sa dlho nevedel dostať cez Mabouku do šestnástky, napokon to vyskúšal centrom a cez legionára v službách "Šošonov" vybojoval roh.
     
    42
    Volešák vyrazil loptu len tesne pred seba na nohu kapitána Gurpegiho a môže byť veľmi rád, že stopér mieril z voleja vysoko nad.
     
    43
    Gurpegi už pozorne odkopáva pred Williamom pred vlastnou šestnástkou. Po následnom aute prichádza presný center na Jeliča, ktorý si loptu dokázal pred šestnástkou spracovať a aj zakončil, pravdepodobne to bolo za pomoci ruky.
     
    44
    Mázáň skvelým sklzom zastavil postup dvojice hráčov Bilbaa po pravom krídle a aj keď Bénes následne loptu stratil, Škriniar sa perfektným čistým sklzom vo vlastnej šestnástky na Aduriza postaral o odkop od brány.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas odvetného zápasu a slovenský zástupca MŠK Žilina prehráva 0-1. V súčte skóre z prvého zápasu to tak v praxi znamená, že nepostupuje a ak chce s výsledkom niečo urobiť, bude musieť rýchlo zabrať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Okamžite po rozohrávke je to prekopávná z oboch strán, ktorú prerušili až hráči Žiliny a po ľavom krídle postupujú dopredu, získali len aut.
     
    47
    Škriniar našiel skvelým pasom dopredu Williama, ten sklepol loptu pre Káčera, ktorý ešte posunul loptu doprava na Paura, lenže ten tak dlho váhal zo strelou, až mu ju zrazil Lekue.
     
    48
    Herrerín poľahky chytá center od rohovej zástavky a po jeho výkope prichádza k faulu Mabouku na Beňata.
     
    48
    Škriniar nepustil prihrávku Susaetu do šestnástky a William získal loptu proti presile, čoho dôsledkom je Káčerova pozícia vedľa šestnástky, bude z toho napokon len aut.
     
    49
    Aduriz sa dobre vrátil a získal loptu späť na kopačky Baskov, ale jeho prihrávka za obranu na Susaetu išla do ofsajdu.
     
    50
    Susaeta sa dostal pravým krídlom cez Mazáňa až do šestnástky, kde našiel lepšie postaveného Elustonda, lenže aj ten namiesto strely prihrával a jeho center odhlavičkoval Vavro.
     
    51
    Gurpegi dostal v súboji s Williamom lakťom do tváre, takže kapitán musel odísť na ošetrenie za čiaru, bola tam aj krv.
     
    52
    Mabouka si hodil loptu cez Lekueho a následne poslal krásny center na zadnú žrď, kde si skvele nabehol Jelič, jeho hlavička končí v De Marcosovi, nasledovať bude roh.
     
    53
    Ten Žilinčania nezvládli, ale stále tlačia na rozohrávku Bilbaa. Všetko to zakončil William, od ktorého lopta putuje za čiaru.
     
    54
    Škriniar zvládol sklzom odvrátiť loptu pred Susaetom, ktorý sa opäť snažil z krídla spraviť si priestor a odcentrovať.
     
    54
    MŠK odvrátila loptu, ale Viguera sa z druhej strany dostal k centru, nenašiel však žiadneho spoluhráča.
     
    55
    Mabouka zvládol dostať loptu na súperovu polovicu, kde sa však nedostal cez Lekueho ďalej a navyše ho fauluje.
     
    56
    Aduriz si zbehol na krídlo, počkal čo urobí Mabouka a následne prihral na stred poľa, kde stál pripravený Beňat. Jeho pokus z prvej však bránu minul.
     
    57
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Viguera, prichádza Merino.
     
    58
    Škriniarova prihrávka do stredu poľa našla len hráčov Bilbaa a tí okamžite založili akciu, na ktorej konci sa ocitol Merino v ofsajde.
     
    59
    Obranný odkop Vavra pristál na hlave Paura, ktorý o loptu rýchlo prišiel, ale ani prechod domácich dopredu nebol dobrý, to isté sa dá však povedať aj o Žilinčanoch.
     
    60
    Mabouka v strede poľa nepresne prihral a teraz môže byť rád, že Merino obišiel Vavra za pomoci faulu, takže postupovať na Volešáka nemohol.
     
    61
    Eraso získal v strede poľa loptu, rozohral ju do krídla, odkiaľ ju Aduriz dostal do šestnástky a po skvelom centri De Marcosa pred bránu netrafil prázdnu bránu z bezprostrednej blízkosti Markel Susaeta.
    61. Susaeta (ATB)
     
    62
    Bilbao sa podobne ako v prvom polčase začína postupne dostávať k chuti a čím ďalej vystrkujú proti MŠK rožky.
     
    63
    Paur získal loptu na krídle od Lekueho a okamžite poslal dlhý pas dopredu na Williama. Ten si síce telom postrážil loptu, lenže neprihral ju proti nohe Jeličovi, takže Chorvát strieľať nemohol.
     
    64
    Vysoké napádanie domácich končí zachytením Vavrovej prihrávke, ale mladý stopér si dokázal chybu napraviť, keď zrazil strelu strelca Aduriza vo vlastnej šestnástke na roh.
     
    65
    Beňatov roh dostal Mabouka hlavou veľmi ďaleko, ale Aduriz sa okamžite tlačí späť a práve pravý obranca Žiliny si sklz načasoval tak dobre, že aj napriek protestom to bude len roh.
     
    66
    Opäť hostia roh zvládli, ale Bilbao sa následne dostalo späť. Tentoraz center sprava dostal Pečovský preč. Dúfajme, že sa MŠK nenechá zatlačil podobne ako v prvom polčase, pretože sa to vyvíja podobne.
     
    67
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jelič, prichádza Čmelík.
     
    67
    Škriniar dotlačil na krídle od lopty Susaetu, nechal ju prejsť za bránkovú čiaru, ale španielsky záložník sa snažil ešte hereckou vložkou vypýtať si faul, arbiter mu na to neskočil.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Beňat (Athletic Club Bilbao).
     
    69
    Elustondo fauluje podobne ako jeho kolega Beňat v strede poľa a vyzerá to tak, že hostia pošlú do šestnástky dlhú loptu.
     
    69
    Bénes poslal pekný center, na ktorý neúspešne naskakoval Herrerín, ale Williamova hlavička našla len nohu Lekueho a následná strela Čmelíka už brankára domácich.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Eraso (Athletic Club Bilbao).
     
    71
    Lekue odcentroval cez Čmelíka, našiel však iba Vavra, ktorý dostal loptu aspoň na aut.
     
    71
    Po zisku lopty pred šestnástkou Žiliny prichádza rýchla kontra slovenského celku, ktorú chcel zrýchliť Bénes, jeho pas našiel síce William a ten presne prihral na Káčera, šanca z toho napokon nebola a všetko sa skončilo strelou nad od Mazáňa.
     
    72
    Mabouka ustrážil agilného Merina, ktorý sa tak do šestnástky nedostal a po Vavrovom odkope je nebezpečenstvo zažehnané.
     
    73
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Eraso, prichádza Aketxe.
     
    74
    Poskakujúcu loptu sa snažili William s Káčerom skrotiť na polovici súpera, ale spomínaný Brazílčan napokon vykopol veľmi vysoko, píska sa proti bráne Volešáka.
     
    75
    Začína nám záverečných 15 minút zápasu. Dokáže dať Žilina vytúžený gól a postarať sa o senzáciu?
     
    75
    De Marcos nebezpečne vystrelil spred šestnástky, jeho pokus bol navyše tečovaný, takže Volešák radšej len vyráža a spoluhráči sa už postarali o jej odchod preč.
    75. Volešák (ZIL)
     
    76
    Čmelík rozmýšľal čo s loptou, pretože v šestnástke mal len Williama, napokon mi prihral a po jeho sklepnutí a následnej zrazenej rane Káčera bude nasledovať roh.
     
    77
    Bénesov center smeroval priamo do brány, no ešte pred tým sa píska faul na brankára Herrerína.
     
    78
    Po faule Pečovského v strede poľa prichádza center hľadajúci Laporteho, lenže mladý Francúz si pomáhal taktiež faulom.
     
    79
    Škriniar mal menšie problémy pri zastavovaní Merina, nakoniec mu pomohol Vavro a sklzom ju poslal preč. Navyše, Beňat zahnal Aduriza za čiaru.
     
    79
    Čmelík sa dostal na krídle cez Lekueho, poslal center hľadajúci Paura, ktorého De Marcos držal rukami, ale aj napriek pádu mladého Slováka sa penalta nepíska.
     
    80
    Paur sa na krídle dostal cez dvoch protihráčov, ale už to bolo na neho príliš, tretí mu už loptu zobral.
     
    81
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Mabouka, prichádza Mihalík.
     
    82
    Mihalík sa prvýkrát po narážačke s Káčerom chcel rozbehnúť po krídle, ale Gurpegi mu myšlienku sklzom zhatil. Neujal sa ani protiútok domácich, pretože Merino bol vytlačený do rohu a centrom našiel len Volešáka.
     
    83
    Čmelík si hodil loptu až príliš ďaleko od nohy, čo znamenalo, že o ňu prišiel a Bilbao sa dokonca dostalo do veľkej šance. Aduriz už išiel sám na Volešáka, Škriniar ho fantasticky odtlačil od lopty. Napokon sa píska aj ofsajd.
     
    84
    Bilbao nepúšťa súpera zo stredu poľa, drží ho na malom kúsku a teraz navyše bol Mazáň nútený prihrávať až na Volešáka.
     
    85
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Susaeta, prichádza Rico.
     
    86
    Hostia si v strede poľa dávali veľmi ťažké lopty, čoho dôsledkom bola strata a strela spoza šestnástky od Mikela Rica. Čerstvý hráč mohol veľmi rýchlo po príchode rozhodnúť o postupujúcom.
     
    87
    Bilbao drží loptu a nevyzerá to tak, že by sa Žilina mala dostať v závere zápasu do nejakého náporu.
     
    88
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Káčer, prichádza Špalek.
     
    88
    Beňat si vypýtal faul pri šestnástke Žiliny, čo domácim len vyhovuje, zdržia ďalšie dôležité sekundy.
     
    89
    Beňat napokon poslal center do šestnástky, ktorý síce domáci dostali preč, ale po pase späť sa Aduriz takmer dostal po vyhranom súboji za Volešáka, slovenský gólman však skvele zasiahol na dva razy.
     
    90
    Žilina už dáva všetko dopredu, Čmelík ale nemá komu prihrať. Jeho center tak končí až na polovici hostí, keďže Baskovia ho okamžite poslali preč.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Beňat išiel do kontry a mohol rozhodnúť, lenže pred šestnástkou si počkal na nábeh Aduriza, prihral mu, našťastie do ofsajdu.
     
    90+1
    Bilbao však zase berie loptu a Mikel Rico si vedľa šestnástky MŠK vypýtal faul, ďalší drahocenný čas pripadá vhod pre domáci tím.
     
    90+2
    Aketxe chcel zdržovať čas, ale stratil loptu a protiútok zastavil faulom.
     
    90+3
    Bilbao aj to málo nákopov dostáva preč a navyše Aduriz sa už mohol rútiť na Volešáka, Pečovský však skvele zasiahol a zablokoval Španiela.
     
    90+3
    Volešákov nákop dostali domáci preč, ale Aduriz stojí v ofsajde.
     
    90+4
    Škriniar sa napokon ešte po pase Volešáka dostal k zakončeniu hlavou, nebola však razantná a chytá ju Herrerín.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Žilinský zázrak sa nekoná. Po jazde tromi predkolami a neuveriteľnom obrate proti Bilbau na domácej pôde prichádza prehra 0-1 v Baskicku a tým pádom aj koniec nádejí "Šošonov" zahrať si skupinovú fázu Európskej ligy.
     
    Zverenci Adriána Guľu sa však určite nemajú za čo hanbiť. Výhrou nad Athleticom ukázali Európe, že aj so slovenskými tímami je treba počítať. (22:37:31)

    Matej Kubove

    Góly: 24. Elustondo

    Karty:   68. Beňat (ATB), 70. Eraso (ATB), 90+2. Aketxe (ATB)


    Athletic Club Bilbao: Herrerín- De Marcos, Laporte, Gurpegi (C), Lekue- Elustondo, Beñat, Eraso- Susaeta, Aduriz, Viguera
    Náhradníci: Iraizoz- Bóveda, Sola, Ibai, Rico, Aketxe, Sabin Tréner: Ernesto Valverde

    MŠK Žilina: Volešák- Mabouka, Vavro, Škriniar, Mazáň- Káčer, Pečovský (C), Bénes- Jelić, William, Paur
    Náhradníci: Le Giang- Letić, Králik, Škvarka, Mihalík, Špalek, Čmelík Tréner: Adrián Guľa

    Rozhodca: Martin Strömbergsson- Mehmet Culum, Daniel Gustavsson- Johan Hamlin (všetci SWE)
    20.08.2015
    Žilina - Bilbao 3:2

    Góly: 65. Paur, 77. William, 90+4. William – 16. Merino, 33. Kike Sola

    Karty:   50. Čmelík (ZIL)