Almaty – Bordeaux 2:1 (kon.) | Jablonec – Amsterdam 0:0 (kon.) | Karabach – YB Bern 3:0 (kon.)
Kazaň – FK Rabotnički 1:0 (kon.) | Fehérvár – Lech Poznań 0:1 (kon.) | Helsinki – FK Krasnodar 0:0 (kon.)
Thun – Sparta Praha 3:3 (kon.) | Saint-Étienne – Milsami 1:0 (kon.) | Rosenborg – FCSB 0:1 (kon.)
Hajduk Split – Liberec 0:1 (kon.) | Fenerbahce – Atromitos 3:0 (kon.) | Panathinaikos – Qäbälä 2:2 (kon.)
Alkmaar – Giurgiu 2:0 (kon.) | Brøndby – Solún 1:1 (kon.) | Dortmund – Odd 7:2 (kon.)
Salzburg – Minsk 2:0 (2:3 po pen.) | Liége – Molde 3:1 (kon.) | Novi Sad – Plzeň 0:2 (kon.)
Bilbao – Žilina 1:0 (kon.) | Midtjylland – Southampton 1:0 (kon.) | Légia Varšava – Zorja Luhansk 3:2 (kon.)
Belenenses – Rheindorf Altach 0:0 (kon.)
koniec
HNK Hajduk Split
0:1 (0:1)
FC Slovan Liberec
cz Štvrtok 27.08.2015, 20:00 • Stadion Poljud, Split • Európska liga (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Lukáš Pokorný teď dostává žlutou kartu, neboť chtěl rozehrávat místo Tomáše Koubka. Stoper Liberce chtěl jednoznačně ušetři nějaké vteřinky!
    89. Břevno domácích.
     
    89
    V samotném závěru měl Hajduk ještě jednu velkou příležitost! Špatnou rozehrávku předvedl Fleišman, který namazal Roguljićovi, jenž se opřel do míče a trefil břevno!
     
    76
    Liberec se mohl dostat do zajímavého protiútoku, nicméně Josef Šural nedokázal procpat míč na zcela volného Milana Kerbra, který byl v náběhu. Následně byl poslán k zemi právě Šural a Liberec zůstane u míče!
     
    75
    Liberec provádí v 75. minutě své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Isaac Sackey, který odvedl výbornou defenzivní práci. Své místo na hřišti přepustil Jiřímu Fleišmanovi.
     
    73
    Střídání v týmu HNK Hajduk Split: ze hřiště odchází Fran Tudor, přichází Josip Juranović.
     
    73
    Hodně velké štěstí měl teď při rozehrávce Tomáš Koubek, který svým výkopem trefil Ohandzu. Míč se naštěstí odrazil mimo! Na druhé straně se mohl dostat do zajímavé šance David Pavelka, nicméně portugalský sudí mu odpískal nedovolený zákrok na stoper Nižiće!
    64. Sporný okamžik ve vápně Liberce.
     
    64
    Hodně zajímavý centr do vápna poslal jeden z hráčů Hajduku. Ve vápně se k hlavičce málem dostal Ohandza, nicméně Hovorka míč odhlavičkoval. Následně se ke střele dostal mladý Nikola Vlašić, který pravděpodobně trefil ruku Marka Hovorky. Penalta však odpískaná není!
     
    62
    Liberec provádí druhé střídání v tomto zápase! Herolind Shala nedokázal navázat ve druhém poločase na svůj skvělý výkon a právě odchází ze hřiště. Na jeho místo nastaupuje defenzivní záložník Soungole.
     
    59
    Přichází další žlutá karta pro hostující celek! David Pavelka velmi ostře zajel ve skluzu pod nohy Frana Tudora a žlutému trestu také neunikl! Pátá žlutá pro Liberec ...
     
    55
    Žlutou kartu dostává i liberecký brankář Tomáš Koubek, který si ji vysloužil za zdržování hry. Český brankář nicméně pár vteřin dokázal ušetřit!
     
    55
    Další žlutou kartu hostujícího celku dostává Isaac Sackey, který se dle názoru rozhodčího provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Frankem Ohandzou.
     
    49
    Střídání v týmu HNK Hajduk Split: ze hřiště odchází Mijo Caktaš, přichází Ante Roguljić.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Dzon Delarge, přichází Milan Kerbr.
    48. Nafilmovaný pád Miliče.
     
    48
    Rohový kop Vlašiće propadl až k Milićovi, který se pokoušel vymodlit penaltu, nicméně dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu za nafilmovaný pád!
    36. Šance Delargeho.
     
    36
    Rozehrávky se ujal Milić, který však nasměroval svůj centr pouze do rukavic Tomáše Koubka. Bartošák následně dlouhým centrem našel na pravé straně Delarge, který udělal ve vápně kličku Jeffersonovi a po kontaktu s tímto hráčem spadl. Hlavní rozhodčí však penaltu pískat nebude!
     
    35
    Za obranu Slovanu se málem dostal Frank Ohanza, kterého však zastavil skvělý obránným zákokem David Hovorka! Skvělý výkon tohoto stopera! Hajduk bude zahrávat svůj první rohový kop!
     
    34
    Domácí trenér Damir Buric provádí již v prvním poločase první střídání. Ze hry jde mladý Andrija Balić, kterého nahrazuje Elvir Maloku!
     
    33
    Velmi ostrý zákrok předvedl u postranní čáry Josef Šural, který tvrdě zajel do Tudora. Hlavní rozhodčí uděluje českému útočníkovi žlutou kartu, zcela zaslouženou.
     
    27
    Dlouhý nákop Davida Hovorky našel na útočné polovině Dzona Delarge, nicméně hostující útočník se prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s Milovićem. Hlavní rozhodčí uděluje první žlutou kartu v tomto zápase!
    22. Josef ŠURAL - 0:1
     
    22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Paráda! Slovan si za svůj výborný výkon gól opravdu zasloužil! Velmi důležitá branka pro Slovan! Na počátku skvělé kombinace byl Herolind Shala, který ve vápně přenechal míč pro Bakoše, jehož rána byla zablokovaná. Albánský záložník se však nevzdal a poslal míč do vápna zpět, kde jeho centr našel JOSEFA ŠURALA, který napálil míč pod břevno! Liberec je momentálně ve výborné pozici!
    11. Šance Šurala
     
    11
    Josef Šural se dokázal dostat ve středu hřiště k míči a poslal do úniku Marka Bakoše. Centr slovenského útočníka byl zablokován, nicméně hra byla přerušena již předtím. Nedovoleným zákrokem se provinil Delarge v souboji s Tudorem.

    Dominik Jakubec

    Jan Havlovic

    Góly: 22. Šural

    Karty:   48. Milić (HJS) – 27. Delarge (LIB), 33. Šural (LIB), 55. Sackey (LIB), 55. Koubek (LIB), 59. Pavelka (LIB), 90+1. Pokorný (LIB)


    HNK Hajduk Split: Kalinič – Tudor (73. Juranović), Milovič (C), Nižič, Milič – Jefferson – Sušič, Balič (34.Maloku), Caktaš (49.Roguljić), Vlašič – Ohandza.
    Náhradníci: Stipica – Biliy, Maglica, Juranovič, Maloku, Kiš, Roguljič.

    FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Pokorný, Hovorka, Bartošák – Sackey (75.Fleišman), Pavelka (C) – Delarge (49.Kerbr), Shala (62.Soungole), Šural – Bakoš.
    Náhradníci: Hladký – Sýkora, Rabušic, Švejdík, Kerbr, Soungole, Fleišman.

    Rozhodca: Artur Soares Dias – Rui Tavares, Paulo Soares (vš. Portugalsko)
    20.08.2015
    Liberec - Hajduk Split 1:0

    Góly: 79. Pokorný

    Karty:   39. Folprecht (LIB), 55. Coufal (LIB), 60. Šural (LIB) – 38. Jefferson (HJS), 39. Milič (HJS), 79. Biliy (HJS)