Dopolední program (kon.) | Odpolední program (kon.)
koniec udalosti
Odpolední program

cz Nedeľa 23.08.2015, 12:30Majstrovstvá sveta
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne. Světový šampionát v atletice má před sebou další pokračování a v dnešním odpoledním programu se rozdělí hned tři sady medailí. Dvě v technických disciplínách – kladivu a kouli mužů, třetí sada medailí se udělí na samém konci dnešního programu, ve finále sprintu mužů na 100 metrů!
     
    Časový program odpoledního bloku
    12:30 – Kladivo muži – FINÁLE
    12:40 – 400 metrů př. muži – semifinále
    13:10 – 100 metrů muži – semifinále
    13:30 – Koule muži – FINÁLE
    13:40 – 800 metrů – sedmiboj
    14:15 – 800 metrů muži – semifinále
    14:45 – 1500 metrů ženy – semifinále
    15:15 – 100 metrů muži – FINÁLE
    Souhrn dopoledního programu druhého dne MS

    A co se dělo dopoledne v Pekingu kromě české účasti? Jessica Ennis-Hillová využila zaváhání krajanky Johnson-Thompsonové...

    Posted by Česká atletika on 22. srpen 2015
     
    Dnešní odpolední program zahájí finále mužského kladiva, ve kterém, bohužel pro českého fanouška, bude chybět jeden z obhájců medailí Lukáš Melich. Nikdo z dalších favoritů ale nechybí.

    Následně nás čeká hlavně program na dráze. Jako první poběží semifinále muži na trati 400 metrů překážek. V této disciplíně se včera proběhly úvodní rozběhy, ze kterých překvapivě nepostoupil nejrychlejší muž sezóny Barshawn Jackson.

    Po souboji překážkářů nás čeká semifinále na 100 metrů mužů. Už v úvodních rozbězích se ukázalo, že tato disciplína bude opět ozdobou celého šampionátu, když hned 8 závodníků zaběhlo čas pod deset vteřin. Stovka má kromě semifinále na programu dnes i finálový závod, který celý program v 15:15 českého času uzavře.

    Kromě kladiva nás dnes čeká také závod koulařů, kde doufáme v českou účast, ale vše záleží na výsledku dopolední kvalifikace.

    Odpolední blok závodů také přinese vyvrcholení závodu sedmibojařek, který zakončí běh na 800 metrů.

    Před zlatým hřebem programu v podobě finále na 100 metrů mužů se ještě odehrají dvě semifinále. Jedno mezi muži na trati 800 metrů a žen čeká semifinále na 1500 metrů.
     
    V dnešním odpoledním programu bude mít česká výprava na světovém šampionátu ve hře opět Elišku Klučinovou, kterou čeká poslední disciplína sedmiboje, běh na 800 metrů. Před tou je na 11. místě se ziskem 5416 bodů.

    Bohužel v soutěži kladivářů chybí jméno Lukáše Melicha, který neprošel včera kvalifikací.

    Finále dnes čeká na muže koulaře, ve kterém máme zastoupení díky Janu Marcellovi, který jako jediný z dvojice Čechů zvládl postoupit z dopolední kvalifikaci.
    Jan Marcell po postupu do dnešního odpoledního finále

    Jan Marcell postoupil do finále, když se mu podařilo svým výkonem překonat 20 metrů. Jaké byly jeho pocity bezprostředně po kvalifikaci?Zdroj: www.ctsport.cz (partner ČAS)

    Posted by Česká atletika on 23. srpen 2015
    Čeho se dočkáme při vrcholu dnešního dne?

    Opening round times for Usain Bolt at World ChampionshipsBerlin 2009 – 10.20Daegu 2011 – 10.10Moscow 2013 – 10.07Beijing 2015 – 9.96#Beijing2015

    Posted by IAAF World Athletics Club on 22. srpen 2015
     
    Národní stadion v Pekingu se pomalu začíná plnit. První disciplína začne půl hodinu po poledni, v Pekingu je nyní o šest hodin více, tedy po šesté hodině večerní.
     
    Ještě před zahájením první dnešní disciplíny dojde na předávání jedné sady medailí, konkrétně za mužský závod v chůzi na 20 kilometrů.
     
    HodK
    První disciplínou odpoledního programu je finále v hodu kladivem. V této disciplíně bude největším favoritem na zlato nejlepší letošní vrhač Pawel Fajdek. Poláka se budou v boji o zlato ohrozit hlavně Rus Litvinov a Maďar Pars.
     
    HodK
    Finále kladivářů zahajuje Rus Sergej Litvinov, který poslal náčiní do vzdálenosti 70 metrů a 75 centimetrů.
     
    HodK
    Do finálového závodu vstupuje i jeden z favoritů. Krisztián Pars není spokojený, ale 76,33 není vůbec špatný začátek.
     
    400př.
    Na dráze se nám chystá první disciplína, semifinálové běhy na 400 metrů překážek. Celkem 24 závodníků je rozděleno do tří běhů, z nich jdou do finále jen první dva, další dva nejlepší poražení s časem.
     
    400př.
    Favoritem úvodního semifinálového běhu bude Američan Kerron Clement, největšími soupeři o další postupové místo Estonec Mägi a Rus Chalyy.
     
    400př.
    Už ve včerejších rozbězích zazářil nečekaně Keňan Boniface Mucheru Tumuti, který ovládá i semifinálový rozběh! Za Keňanem končí druhý Američan Clement. Rus Chalyy musí čekat na čas.
     
    HodK
    Největší favorit Pawel Fajdek v první sérii zaznamenal 76,40 metru, ale ve vedení byl jen chvíli. Nejdelší výkon v první sérii předvedl totiž Dilšod Nazarov z Tádžikistánu! 76,83 pro Nazarova!
     
    HodK
    David Söderberg z Finska jako poslední házel v první sérii a předvedl výkon 76,92.
     
    400př.
    Na dráze se připravuje druhé semifinále, které slibuje možná ještě lepší podívanou než to první. O dvě postupová místa by měla bojovat šestice Johnny Dutch (USA), Yasmani Copello (TUR), Patryk Dobek (POL) , Denis Kudrjavcev (RUS), L.J. van Zyl (RSA), Jeffery Gibson (BAH)
     
    400př.
    Výborně běží Dutch i Kudrjacev. Závodníci jdou do cílové rovinky.
     
    400př.
    Tato trať zatím nepřeje favoritům. Jeden z nejvyrovnanějších závodníků sezóny Johnny Dutch v cílové rovince zaváhal a do finále nepostoupí. Vítězem druhého semifinále je Rus Denis Kudrjavcev, druhý Bahaman Gibson.
     
    HodK
    V kladivu začala druhá série, v té se dokázal zlepšit Rus Litvinov na 77,09 metru.
     
    HodK
    Druhý pokus má v kladivu za sebou Slovák Marcel Lomnický. Za výkon 74,36 je to zatím osmé místo.
     
    400př.
    V posledním třetím semifinále na 400 metrů překážek nás čeká souboj o postup hlavně mezi čtveřicí Michael Tinsley (USA), Javier Culson (PUR), Niall Flannery (GBR) a Kariem Hussein (SUI).
     
    400př.
    Poslední semifinálový běh nabídl hodně zajímavou podívanou. Vítězem se nakonec stal Američan Michael Tinsley, kterého do finále doprovodí překvapivě Keňan Nicholas Bett!
     
    HodK
    V kladivu se nám dnes dějí věci. Ve vedení je po druhé sérii Dilšod Nazarov z Tádžikistánu! Vrhač a zároveň předseda tamního atletického svazu hodil 77,61!
     
    HodK
    Krisztián Pars se ve třetí sérii zlepšil na 77,32 a jde na druhé místo. První je Nazarov, druhý Pars, třetí Litvinov.
     
    HodK
    Pawel Fajdek se rozjížděl pomalu, ale ve třetí sérii se do náčiní pořádně opřel a překonává hranici 80 metrů! 80,24 pro polského suveréna letošní sezóny!
     
    100m
    Ptačí hnízdo pomalu ožívá, protože na scéně se představí nejlepší sprinteři. Hned v prvním semifinále uvidíme i Usaina Bolta.
     
    100m
    Sprinteři jsou rozděleni do třech semifinálových běhů, do finále, které je na programu ještě dnes večer postupují nejlepší dva sprinteři, nejlepší dva poražení pak postupují s časem.
     
    100m
    Největším favoritem prvního semifinále je Usain Bolt, o tom asi není sporu, ovšem o druhé místo by měla svést boj trojice atletů! Christophe Lemaitre (FRA), Trayvon Bromell (USA) a Andre de Grasse (CAN).
     
    100m
    Bolt neuvěřitelně zaváhal na začátku a vypadalo to, že ani nepostoupí. Po neskutečném závěru vše napravil a ještě zvládl vyhrát v čase 9,96!
     
    100m
    Za Boltem skončil jako druhý Kanaďan de Grasse, na postup s časem musí čekat Bromell a Číňan Su.
     
    100m
    Druhý rozběh na stovce bude neméně zajímavý. Hlavním favoritem postupu je Justin Galtin. Tomu by v tomto semifináel měl nejvíce konkurovat krajan Rodgers, Jamajčan Ashmeade, Kanaďan Brown a Katařan Ogunode.
     
    100m
    Justin Gatlin se v semifinále rozhodně nešetřil a s přehledem vyhrál v neuvěřitelném čase 9,77! Ve finále tak dojde na hvězdný souboj s Boltem poprvé za poslední dva roky!

    Do finále jde také Michael Rodgers, ale ostatní mají smůlu, ani s časem se nikdo další z tohoto semifinále nepodívá dál.
     
    HodK
    V kladivu se nám oddělila nejlepší osmička závodníků. Mezi tu se dostal například i Slovák Lomnický. Ve čtvrté sérii zatím nikdo ze závodníků nevylepšil svůj výkon z předchozích sérií. Ve vedení Fajdek.
     
    100m
    Poslední semifinále stovky mužů je tady. O postup do finále se utkají především Američan Tyson Gay, Jamajčan Asafa Powell nebo Francouz Jimmy Vicaut.
     
    100m
    Poslední semifinále bylo hodně vyrovnané. Vítězem je nakonec Američan Tyson Gay před Asafou Powellem.
     
    100m
    Třetí místo obsadil Jimmy Vicaut, který má ale stejný čas jako dva závodnici z prvního rozběhu. Uvidíme, zda postoupí do finále jen dva, nebo nechají postoupit všechny tři.
     
    HodK
    Pawel Fajdek v letošní sezóně je jasným lídrem a ve čtvrté sérii se dokázal zlepšit na 80,88! Jako jediný závodník hodil za 80 metrů.
     
    Koule
    Kromě kladiva nás dnes čeká finále další technické disciplíny. Bojovat budou muži vrhači.
     
    Koule
    Největším favoritem koule bude Němec David Storl, který sbírá na velkých akcích jednu medaili za druhou. Největšími soupeři budou Američané Kovacs, Hoffa a Polák Majewski.
     
    Koule
    Jedním z koulařů ve finále bude i Jan Marcell, který se bude snažit bojovat o co nejlepší výsledek.
     
    HodK
    V kouli se jde do poslední série, kterou otevřel Marcel Lomnický. Slovenský reprezentant skončí na osmé pozici ve finále.
     
    HodK
    Polák Wojciech Nowicki se v poslední sérii zlepšuje na 78,55 a jde na bronzovou pozici!
     
    HodK
    Litvinov se nedokázal zlepšit a bude pátý. A nezlepšil se ani Krisztián Pars, který skončí na čtvrté pozici!
     
    HodK
    Dilšod Nazarov se v poslední sérii už nezlepšil a bere historické stříbro pro Tádžikistán. Zlato má jisté Pawel Fajdek, bronz bere posledním pokusem další Polák Nowicki.
     
    Hod kladivem muži
    1. Pawel Fajdek (POL) – 80,88
    2. Dilšod Nazarov (TJK) – 78,55
    3. Wojciech Nowicki (POL) – 78,55
    4. Krisztián Pars (HUN) – 77,32
    5. Sergej Litvinov (RUS) – 77,24 SB
    6. David Söderberg (FIN) – 76,92 SB
    7. Mostafa Elgamel (EGY) – 76,81
    8. Marcel Lomnický (SVK) – 75,79
    9. Ashraf Amgad Elseify (QAT) – 74,09
    10. Tuomas Seppänen (FIN) – 73,18
    11. Nick Miller (GBR) – 72,94
    12. Roberto Janet (CUB) – 72,50
     
    Koule
    Nejlepší koulař letošní sezóny Joe Kovacs zahájil soutěž pokus 21,23 a jde do vedení.
     
    Koule
    David Storl, loňský mistr Evropy z Zürichu, zahájil finále neplatným pokusem.
     
    Koule
    První pokus absolvoval už Jan Marcell, ale nebyl to měřený pokus.
     
    7boj
    Na dráze nyní dojde na poslední disciplínu ženského sedmiboje. Závodnice jsou rozděleny do čtyř rozběhů podle pořadí po šesti disciplínách.
     
    7boj
    Vítězkou prvního ze čtyř běhů je Američanka Nwabaová, která zaběhla čas 2:12,20.
     
    Koule
    David Storl ve druhé sérii už zaznamenal platný pokus a jde hned do vedení! 21,43 pro německého závodníka!
     
    Koule
    Jan Marcell ve druhé sérii zaznamenává platný pokus, bohužel rovných 19 metrů není zrovna nejlepší hod.
     
    7boj
    Druhý běh vícebojařek začíná. Největší favoritkou tohoto běhu je Polka Tyminská, ale ta má už jistotu, že se umístí nejlépe ve druhé desítce pořadí.
     
    7boj
    Karolina Tyminská zvládla druhý běh a zvítězila s časem 2:13,04. Tento běh nebyl z nejrychlejších, ale je znát, že tady se o medaili nebo první desítku nebojovalo.
     
    Koule
    V kouli začíná třetí série. Kovacs i Storl ve třetí sérii nezaznamenali měřený pokus.
     
    7boj
    Třetí ze čtyř běhů sedmibojařek je tady. Na startu je i česká reprezentantka Eliška Klučinová, která bude bojovat o první desítku celkového pořadí.
     
    7boj
    Tempo třetího běhu udává podle předpokladů Němka Rathová.
     
    7boj
    Třetí běh vyhrála suverénně Němka Rathová.
     
    7boj
    Eliška Klučinová skončila ve třetím běhu sedmá s časem 2:19,48. Na kolikátou pozici to bude stačit, to se dozvíme po posledním běhu.
     
    Koule
    Z koule bohužel nemáme pozitivní zprávy. Jan Marcell se zlepšil ve třetí sérii na 19,69, což ale na postup do užšího finále nestačí a bude z toho konečné 10. místo.
    Jan Marcell bohužel skončil až na 10.místě ve finále

    Koulař Jan Marcell se dopoledne probojoval do finále vrhu koulí, kde nyní obsadil krásné 10. místo. Z tohoto finále si...

    Posted by Česká atletika on 23. srpen 2015
     
    Koule
    Velké věci se dějí na čele koulařské soutěže. Na ně je totiž překvapivě Jamajčan O'Dayne Richards za hod 21,69!
     
    7boj
    Poslední běh sedmibojařek je tady. Na startu nyní závodnice z prvních míst pořadí. Vzhledem k vyrovnanému pořadí to bude zajímavý boj o medaile.
     
    7boj
    Brianne Theisenová-Eatonová je na čele závodu a jde si za stříbrem, hned za ní Jessica Ennsiová-Hillová, která si hlídá zlatou medaili.
     
    7boj
    Jessica Ennsiová-Hillová zažívá neuvěřitelný comeback k závodění a hned je mistryní světa! Druhá končí v sedmiboji Kanaďanka Brianne Theisenová-Eatonová. Bronz bere Laura Ikaunieceová-Admidinaová z Lotyšska.
    Vítězka sedmiboje

     
    Eliška Klučinová v celkovém součtu získala 6247 bodů a končí v Pekingu na 13.místě.
    Eliška Klučinová končí na 13.místě

    Eliška Klučinová po báječném osobním rekordu v hodu oštěpem zaběhla závěrečnou disciplínu sedmiboje za 2:19,48 (831 bodů...

    Posted by Česká atletika on 23. srpen 2015
     
    Koule
    V kouli už jsou závodníci na konci čtvrté série a v čele stále k překvapení všech Jamajčan O'Dayne Richards.
     
    Koule
    Ve čtvrté série se zlepšil druhý v pořadí Joe Kovacs, ale na Jamajčana to zatím nestačí.
     
    800m
    Na dráze se nám chystá další dnešní disciplína. Běh mužů na 800 metrů.
     
    800m
    Postupový klíč na osmistovce je stejný jako u jiných běhů. První dva závodníci v každém ze tří semifinále přímo, dva nejlepší pak s časem.
     
    800m
    Největšími favority prvního semifinále Etiopan Mohammed Aman a Polák Adam Kszczot.
     
    800m
    První semifinále osmistovky nabídlo hodně velkou bitvu až do cíle. Vítězem se stal Polák Adam Kszczot. Za ním druhý Keňan Kipketer a mistr světa z posledního šampionátu Aman až třetí a musí čekat.
     
    Koule
    Pátá série v koulařském sektoru pořádně zamíchal pořadím! Do čela se dostal hodem 21,93 Američan Joe Kovacs! na druhé místo za 21,74 skočil Němec David Storl!
     
    800m
    Ve druhém semifinále nás čeká zajímavý souboj mezi olympijským vítězem z Londýna, kterým je David Lekuta Rudisha a především triem Amos, Gakeme a Rotich.
     
    800m
    První kolo mají závodníci za sebou. V čele David Lekuta Rudisha, ale závodníci zatím pohromadě
     
    800m
    Až v cílové rovince to byl velký boj o postup. Vítězství z druhého finále bere Rudisha, druhý končí Katařan Balla, který zaostal za Rudishou o 23 setin.
     
    800m
    Poslední semifinálový běh je před námi. Ve třetím běhu by měl být největším favoritem na postup, Etiopan Umar, Rotich z Keni a Bosňan Tuka.
     
    800m
    První kolo odtáhl na čele Rotich, ale na začátku druhého kola se začíná bojovat.
     
    800m
    Ferguson Cheruiyot Rotich si pohlídal jako jeden z favoritů třetí semifinále stylem start-cíl, i když na cílové pásce jej ještě předběhl Amel Tuka z Bosny a Hercegoviny, ale do finále se podívají oba dva.
     
    Koule
    Poslední série v koulařském sektoru už nepřinesla u favoritů zlepšení a na pořadí se nic měnit nebude.
     
    Koule
    Mistrem světa ve vrhu koulí se stává Američan Joe Kovacs, který poslal kouli do vzdálenosti 21 metrů a 93 centimetrů! Druhý končí Němec David Storl a třetí překvapivě Jamajčan O'Dayne Richards.
     
    100m
    Finále na 100 metrů mužů je na programu v 15:15, ale už nyní víme, že se ve finále představí hned devět sprinterů. Rozhodčí nakonec do finále pustili tři závodníky s časem.
     
    1500m
    Na dráze nás čeká semifinále žen na 1500 metrů, které bude mít dva běhy. Z každého postupuje pět nejlepších, další dvě pak s nejlepším časem.
     
    1500m
    V prvním semifinále by si postupové pozice měli pohlídat mistryně světa z roku 2013 Abeba Aregawiová ze Švédska a mistryně Evropy z loňska Sifan Hassanová. Kdo je ohrozí?
     
    1500m
    Po 800 metrech je na čele Keňanka Chepkwemoiová, ale závodnice jsou zatím pohromadě.
     
    1500m
    Byl to takový klid před bouří. Semifinálový běh nakonec vyhrála Nizozemka Sifan Hassanová před Etiopankou Dawid Seyaumovou a Švédskou Abebou Aregawiovou. Tři rodačky z Etiopie si tak rozdělili první tři místa v prvním semifinále.
     
    1500m
    Za první trojkou skončila Maročanka Akkaouiová a Američanka Rowburyová. Zatím smůlu má Polka Ennaouiová.
     
    800m
    Zajímavá zpráva přišla ještě z běhu na 800 metrů. Na čas měl postoupit obhájce titulu Mohammed Aman, jenže byl diskvalifikován a ve finále jej neuvidíme.
     
    1500m
    Ani druhé semifinále nebude určitě nuda. Zajímavý bude souboj světové rekordmanky Genzebe Dibabaové proti ostatním. Největími sokyněmi v semifinále bude Američanka Simponová, Keňanka Kypiegonová.
     
    1500m
    První kolo zatím táhne Nizozemka Maureen Kosterová.
     
    1500m
    Na čele je to zatmím hodně velká strkanice, i když první stále Kosterová.
     
    1500m
    V náběhu do posledního kola útočí Genzebe Dibabaová!
     
    1500m
    Dibabaová si kontroluje čelní pozici a nechce se dostat do nějaké strkanice o místa.
     
    1500m
    Druhé semifinále vyhrála Genzebe Dibabaová, druhá Keňanka Kypiegonová, třetí Britka Muirová.
     
    1500m
    Arafiová a Simpsonová postupují ještě z druhého semifinále. Na čas i šestá Ruska Taťana Tomašovová.
     
    Na pekingském národním stadionu nyní je chvíli pauza před poslední disciplínou dnešního večerního programu. Můžeme to nazvat klidem před bouří, čekáním na finále sprintu na 100 metrů!
     
    Nyní dochází na druhé předávání medailí dnešního programu. Svoje medaile si na krk věší muži kladiváři.
     
    100m
    Jeden z nejočekávanějších závodů celého MS je za dveřmi. Sprinteři právě přicházejí na plochu Ptačího hnízda.
     
    100m
    Startovní listina finále na 100 metrů
    1. Jimmy Vicaut (FRA)
    2. Ping-tchien Su (CHN)
    3. Trayvon Bromell (USA)
    4. Mike Rodgers (USA)
    5. Usain Bolt (JAM)
    6. Tyson Gay (USA)
    7. Justin Gatlin (USA)
    8. Asafa Powell (JAM)
    9. Andre de Grasse (CAN)
     
    100m
    Finále stovky, to je očekávaný souboj mezi nejrychlejším mužem sezóny Justinem Gatlinem a nejrychlejším mužem historie Usainem Boltem.
     
    100m
    Gatlin a Bolt se spolu utkali naposledy v posledním finále MS v roce 2013 v Moskvě. Od té doby proti sobě neběželi.
     
    100m
    Bolt bude mít z každé strany dva americké závodníky.
     
    100m
    Hlasatel ještě představí všech devět závodníků a můžeme začít představení, které nebude trvat déle než 10 vteřin.
     
    100m
    Obrovské ovace si vysloužil domácí Ping-tchien Su, který v semifinále zaběhl národní rekord 9,99.
     
    100m
    Všechny závodníky máme představené. Můžeme jít na to...
     
    100m
    Start se povedl na poprvé!
     
    100m
    Gatlin nebo Bolt? Start se lépe povedl Gatlinovi!
     
    100m
    Usain Bolt je mistrem světa! 9,79 pro Jamajčana, který těsně poráží Justina Galtina!
    Fantastický závod, Usain Bolt poráží Gatlina!
     
    100m
    Usain Bolt je vítězem, druhý o pouhou setinu sekundy končí Justin Gatlin! Bronz bere Kanaďan Andre de Grasse a Američan Trayvon Bromell!
    Cílová fotografie

     
    100m
    Bronzovou medaili si podělí z dnešního závodu hned dva závodníci. Dvě vycházející hvězdy světového sprintu, které by měly v budoucnu zářit. Kanaďan de Grasse i Američan Bromell mají před sebou velkou budoucnost.
     
    Je za námi program druhého dne mistrovství světa v atletice, který zakončilo výborné představení sprinterů na stovce. Zlato ze stometrové trati bere Usain Bolt před Justinem Gatlinem, o bronz se pak dělí Kanaďan de Grasse a Američan Bromell.

    Dnešní program nebyl jen o finále sprintu, ale i o vyvrcholení ženského sedmiboje, který ovládla Britka Jessica Ennisová-Hillová.

    Další sada medailí se rozdělovala v mužském kladivu, které ovládl suverén sezóny Polák Pawel Fajdek před Tádžikistáncem Nazarovem a krajanem Nowickim.

    O medaile se bojovala i mezi muži koulaři. Zlato putuje do USA díky Joe Kovacsovi. Stříbro získal loňský mistr Evropy David Strol z Německa a bronz překvapivě bere O'Dayne Richards z Jamajky.
     
    V dnešním odpoledni se předvedli i dva zástupci české atletiky.

    Eliška Klučinová absolvovala závěrečnou disciplínu sedmiboje a celkově v Pekingu obsadila 13. místo.

    Druhým zástupcem byl koulař Jan Marcell, který postoupil do finále, ale v něm se mu bohužel nedařilo a za výkon 19,69 skončil na desátém místě.
     
    Pro dnešek je to z atletického šampionátu všechno. Děkujeme Vám za pozornost a u přenosů z Pekingu opět na shledanou! (15:46:13)

    Jakub Vais

    Konečné výsledky:
    Hod kladivem - M (finále)
    1. Pawel Fajdek (POL) - 80,88
    2. Dilšod Nazarov (TJK) - 78,55
    3. Wojciech Nowicki (POL) - 78,55
    4. Krisztián Pars (HUN) - 77,32
    5. Sergej Litvinov (RUS) - 77,24 SB
    6. David Söderberg (FIN) - 76,92 SB
    7. Mostafa Elgamel (EGY) - 76,81
    8. Marcel Lomnický (SVK) - 75,79
    9. Ashraf Amgad Elseify (QAT) - 74,09
    10. Tuomas Seppänen (FIN) - 73,18
    11. Nick Miller (GBR) - 72,94
    12. Roberto Janet (CUB) - 72,50

    Běh na 400 m překážek - M (semifinále)
    1. semifinále
    1. Boniface Mucheru Tumuti (KEN) - 48,29 Q PB
    2. Kerron Clement (USA) - 48,50 Q
    3. Timofej Chalyy (RUS) - 48,69 PB
    4. Thomas Barr (IRL) - 48,71
    5. Rasmus Mägi (EST) - 48,76
    6. Abdelmalik Lahoulou (ALG) - 48,87 NR
    7. Annsert Whyte (JAM) - 48, 90 SB
    8. Michaël Bultheel (BEL) - 49,66

    2. semifinále
    1. Denis Kudrjavcev (RUS) - 48,23 Q PB
    2. Jeffery Gibson (BAH) - 48,37 Q, NR
    3. Patryk Dobek (POL) - 48,40 Q, PB
    4. Yasmani Copello (TUR) - 48,46 Q PB
    5. Johnny Dutch (USA) - 48,74
    6. L.J. van Zyl (RSA) - 48,89
    7. Haron Koech (KEN) - 49,54
    8. Wen Čcheng (CHN) - 49,62

    3. semifinále
    1. Michael Tinsley (USA) - 48,47 Q
    2. Nicholas Bett (KEN) - 48,54 Q
    3. Kariem Hussein (SUI) 48,59
    4. Niall Flannery (GBR) - 49,17
    5. Javier Culson (PUR) - 49,36
    6. Leford Green (JAM) - 49,59
    7. Kurt Couto (MOZ) - 50,58
    8. Juki Macušita (JPN) - 51,10

    Běh na 100 m - M (semifinále)
    1. semifinále
    1. Usain Bolt (JAM) - 9,96 Q
    2. Andre de Grasse (CAN) - 9,96 Q
    3. Trayvon Bromell (USA) - 9,99
    4. Ping-tchien Su (CHN) - 9,99 NR
    5. Jak Ali Harvey (TUR) - 10,08
    6. Christophe Lemaitre (FRA) - 10,20
    7. Henricho Bruintjies (RSA) - 10,21
    8. Julian Reus (GER) - 10,28

    2. semifinále
    1. Justin Gatlin (USA) - 9,77 Q
    2. Mike Rodgers (USA) - 9,86 Q, SB
    3. Femi Ogunode (QAT) - 10,00
    4. Akani Simbine (RSA) - 10,02
    5. Chijindu Ujah (GBR) - 10,05
    6. Nickel Asmeade (JAM) - 10,06
    7. Aaron Brown (CAN) - 10,15
    8. Levi Cadogan (BAR) - 10,19

    3. semifinále
    1. Tyson Gay (USA) - 9,96 Q
    2. Asafa Powell (JAM) - 9,97 Q
    3. Jimmy Vicaut (FRA) - 9,99
    4. Ramon Gittens (BAR) - 10,04
    5. Churandy Martina (NED) - 10,09
    6. Ben Youssef Meité (CIV) - 10,17
    7. Hassan Taftian (IRI) - 10,20
    8. Richard Kilty (GBR) - 10,20

    Vrh koulí - M (finále)
    1. Joe Kovacs (USA) - 21,93
    2. David Storl (GER) - 21,74
    3. O'Dayne Richards (JAM) - 21,69 NR
    4. Tomas Walsh (NZL) - 21,58 AR
    5. Reese Hoffa (USA) - 21,00
    6. Tomasz Majewski (POL) - 20,82 SB
    7. Asmir Kolašinać (SRB) - 20,71
    8. Jacko Gill (NZL) - 20,11
    9. Germán Lauro (ARG) 19,70
    10. Jan Marcel (CZE) - 19,69
    11. Inderjeet Singh (IND) - 19,52
    12. Christian Cantwell (USA) DNS

    Sedmiboj - Ž Konečné pořadí
    1. Jessica Ennisová-Hillová (GBR) – 6669 bodů
    2. Brianne Theisenová Eatonová (CAN) - 6554 bodů
    3. Laura Ikaunieceová-Amidinaová (LAT) - 6516 bodů
    4. Nadine Broersenová (NED) – 6491 bodů
    5. Claudia Rathová (GER) – 6441 bodů
    6. Györgyi Zsivoczkyová-Farkasová (HUN) – 6389 bodů
    7. Anastasija Mochňuková (UKR) – 6359 bodů
    8. Nadine Visserová (NED) – 6344 bodů
    9. Xénia Krizsánová (HUN) – 6322 bodů
    10. Jennifer Oeserová (GER) – 6308 bodů

    13. Eliška Klučinová (CZE) – 6247 bodů

    Běh na 800 m - M (semifinále)
    1. semifinále
    1. Adam Kszczot (POL) - 1:44,97 Q
    2. AAlfred Kipketer (KEN) - 1:44,99 Q
    3. Mohammed Aman (ETH) - 1:45,01
    4. Pierre-Ambroise Bosse (FRA) - 1:45,02
    5. Kevin López (ESP) - 1:45,84
    6. Amine El Manaoui (MAR) - 1:46,09
    7. Clayton Murphy (USA) - 1:46,28
    8. Thijmen Kupers (NED) - 1:47,74

    2. semifinále
    1. David Lekuta Rudisha (KEN) - 1:47,70 Q
    2. Musaeb Abdulrahman Balla (QAT) - 1:47,93
    3. Nijel Amos (BOT) - 1:47,96
    4. Konstantin Tolokonnikov (RUS) - 1:48,32
    5. Abraham Kipchirchir Rotich (BRN) - 1:48,61
    6. Ali-Al Deraan (KSA) - 1:48,71
    7. Antoine Gakeme (BDI) - 1:48,86
    8. Jeffrey Riseley (AUS) DNS

    3. semifinále
    1. Amel Tuka (BIH) - 1:44,84 Q
    2. Ferguson Cheruiyot Rotich (KEN) - 1:44,85 Q
    3. Nader Belhanbel (MAR) - 1:45,28 q
    4. Marcin Lewandowski (POL) - 1:45,34
    5. Mark English (IRL) - 1:45,55
    6. Rafith Rodríguez (COL) - 1:45,63
    7. Erik Sowinski (USA) - 1:47,16
    8. Jena Umar (ETH) - 1:48,68

    Běh na 1500 m - Ž (semifinále)
    1. semifinále
    1. Sifan Hassanová (NED) - 4:15,38 Q
    2. Dawit Seyaumová (ETH) - 4:15,43 Q
    3. Abeba Aregawiová (SWE) - 4:15,90 Q
    4. Malika Akkaouiová (MAR) - 4:16,61 Q
    5. Shannon Rowburyová (USA) - 4:16,64 Q
    6. Sofia Ennaouiová (POL) - 4:16,70
    7. Besu Sadová (ETH) - 4:17,17
    8. Kerri Gallagherová (USA) - 4:17,63
    9. Anna Ščaginová (RUS) - 4:17,92
    10. Betlhem Desalegnová (UAE) - 4:17,92
    11. Nancy Chepkwemoiová (KEN) - 4:18,15
    12. Laura Weightmanová (GBR) DNS

    2. semifinále
    1. Genzebe Dibabaová (ETH) - 4:06,74 Q
    2. Faith Chepngetich Kipyegonová (KEN) - 4:06,88 Q
    3. Laura Muirová (GBR) - 4:07,95 Q
    4. Rababe Arafiová (MAR) - 4:08,19 Q
    5. Jennifer Simpsonová (USA) - 4:08,20 Q
    6. Taťana Tomašovová (RUS) - 4:08,72 q
    7. Angelika Cichocká (POL) - 4:09,19 q
    8. Lauren Johnsonová (USA) - 4:10,01
    9. Maureen Kosterová (NED) - 4:10,95
    10. Amela Terzićová (SRB) - 4:13,92
    11. Renata Plisová (POL) - 4:15,10
    12. Muriel Coneová (COL) -4:18,14

    Běh na 100 m - M (finále)
    1. Usain Bolt (JAM) - 9,79 SB
    2. Justin Gatlin (USA) - 9,80
    3. Trayvon Bromell (USA) - 9,92
    3. Andre de Grasse (CAN) - 9,92 PB
    5. Mike Rodgers (USA) - 9,94
    6. Tyson Gay (USA) - 10,00
    7. Asafa Powell (JAM) - 10,00
    8. Jimmy Vicaut (FRA) - 10,00
    9. Ping-tchien Su (CHN) - 10,06

    Q = kvalifikace
    DNF = nedokončený závod
    DNS = nenastoupení do závodu
    DQ = diskvalifikace
    NM = nenaměřený pokus
    NR = národní rekord
    AR = rekord stadionu
    PB = osobní rekord
    SB = sezónní maximum