Tlačová konferencia k Zákonu o športe (kon.) | TK HC Plzeň 1929 a Plzeňské teplárenské (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Plzeň 1929 a Plzeňské teplárenské

cz Štvrtok 20.08.2015, 10:00Tlačové konferencie
     
    Dnešní tisková konference je za námi, já se s vámi loučím a budu se těšit někdy z Plzně, například u našich mládežnických online přenosů, opět na počtenou! (10:20:44)
     
    Nyní přichází slavností chvíle podpisu a přípitku.
     
    Dnešní setkání ukončil Jiří Hanzlík, sportovní manažer plzeňské hokejové mládeže: „V národních týmech od šestnácti do devatenácti let máme nyní asi osmnáct reprezentantů. Mladí kluci jako Sklenička, Kerliš nebo Walter by mohli být základem našeho seniorského reprezentačního výběru.“
     
    "Bez této spolupráce by mládež jen těžko mohla fungovat jako nyní a já věřím, že se dokážeme odvděčit svými výsledky, tj. výchovou mladých hráčů a reprezentantů," doplňuje.
     
    Za hokejový klub nyní promluví Martin Straka, generální manažer HC Škoda Plzeň. "Já si této spolupráci ohromně vážím a oběma subjektům za podporu nesmírně děkuji. Jsem si vědom, jaká je dnes těžká situace a firmy mají často vlastní problémy než řešit sponzoring."
     
    Řada přišla i na samotnou finanční částku: „Od roku 2007 jsme již takto plzeňským mladým hokejistům prostřednictvím reklamních smluv poskytli více než 11 milionů korun.“
     
    Slovo nyní přebírá Tomáš Drápela, předseda představenstva a generální ředitel Plzeňské teplárenské. "Firma může udělat, co ji akcionář dovolí (úsměv). Tím je město a já jsem rád, že v naší výborné spolupráci můžeme pokračovat. Samozřejmě nemůžeme dotovat profesionály, ti si na sebe musejí vydělat sami, ale jdeme cestou podpory mládeže, která je velmi důležitá a společně se tak můžeme těšit, jaké další talenty hokejový klub vychová. Jsme si vědomi, že hokej je opravdu drahý sport a nedá se například srovnávat s fotbalem. Chceme tedy pomoci těm, kteří například nemají tolik majetné rodiče."
     
    A pokračuje: „Jsem rád, že naše firma působí nejen v rámci poskytování služeb občanům města Plzně, ale i jako sociálně odpovědný podnik podporující projekty zaměřené na mládež. Podpora mládežnických hokejových klubů je toho skvělým příkladem.“
     
    Primátor města Plzně Martin Zrzavecký se ujímá úvodního slova: "Já bych rád popřál plzeňským hokejistům do nové sezóny jen to dobré. A to nejen po cestě týmového úspěchu, ale ať se daří i nacházet nové a nové talenty, díky kterým naše město tak výborně reprezentují."
     
    Memorandum o spolupráci podepíší:

    Martin Zrzavecký – primátor města Plzně

    Pavel Šindelář – technický náměstek primátora města Plzně

    Michal Dvořák – člen Rady města Plzně pro oblast podpory podnikání a sportu

    Tomáš Drápela – generální ředitel Plzeňská teplárenská

    Martin Straka – generální manažer HC Škoda Plzeň

    Tomáš Vlasák – sportovní manažer HC Škoda Plzeň

    Jiří Hanzlík – sportovní manažer mládeže HC Plzeň 1929
     
    Krásný dobrý den z Plzně!

    Dovoluji si vás pozvat k online přenosu tiskové konference ku příležitosti slavnostního podpisu smlouvy o vzájemné spolupráci a podpoře mládežnického hokeje v Plzni mezi HC Plzeň 1929 a společností Plzeňská teplárenská.

    Plzeňská teplárenská bude i v dalších letech hlavním a hrdým sponzorem plzeňské hokejové mládeže!

    "Peníze použijeme na zvelebení tréninkových prostor, vylepšení výbavy a samozřejmě samotný provoz mládežnických hokejových klubů. Této spolupráce si nesmírně vážíme, bez ní by bylo naše fungování hodně problematické. Víme, co hokej stojí a ne všichni rodiče si mohou dovolit své děti podporovat. Toto je šance, jak mladé kluky k hokeji přilákat a vychovávat z nich třeba budoucí reprezentanty," uvádí Martin Straka, generální manažer HC Škoda Plzeň.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Vojtěch Honzík