TPS – Linz 6:1 (kon.) | Košice – Mníchov 2:4 (kon.) | Djurgården – Tappara 2:4 (kon.)
SønderjyskE – Salzburg 4:1 (kon.) | Stavanger – Třinec 4:1 (kon.) | Storhamar – Sparta Praha 2:3 (kon.)
Frölunda – Sheffield 9:1 (kon.) | Växjö – Braehead 10:2 (kon.) | Krefeld – Kärpät 0:2 (kon.)
Fribourg – Rauma 3:4 (1:2 po s.n.) | Färjestad – Davos 0:4 (kon.) | Gap – Zürich 4:5 (kon.)
koniec
SønderjyskE Ishockey
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
EC Red Bull Salzburg
cz Štvrtok 20.08.2015, 19:00 • Se Arena, Vojens • Liga majstrov • Skupina 3
Partner:
    59:32. Kim LYKKESKOV - 4:1
     
    59:32
    SønderjyskE právě vstřelilo branku!
    A nakonec apladují i svému obětavému kapitánovi, který se dočkal gólu. Campbell našel před brankou zcela volného KIMA LYKKESKOVA, jenž si přebral puk do protipohybu Gračnara a zakončil nechytatelně pod víko. Asistence: Scott Campbell.
     
    54:30
    Benn Ferriero, Kim Lykkeskov a Scott Campbell jsou nakonec opravdu za vzájemnou potyčku vyloučeni. Salzburg tak bude mít k dispozici přesilovku 4 na 3 a domácímu kouči Danu Cemanovi se to pochopitelně nelíbí, protože to v potyčce bylo fifty fifty.
    49:55. Thomas RAFFL - 3:1
     
    49:55
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Nakonec ale hosté ještě budou mít možnost udělat ze zápasu drama. Kristler udržel puk při sólíčku přes střední pásmo, našel na pravé křídle volného THOMASE RAFFLA a ten střelou kolem levé Myllykoskiho paže snížil. Asistence: Andreas Kristler.
     
    46:39
    Kristlerovo nahození z úhlu Myllykoskiho nevyrušilo, nicméně těsně předtím došlo k přestupku proti pravidlům, kterého se dopustil Michael Eskesen, jenž bude pykat za hrubost. Možná jedna z posledních šancí pro Salzburg jak snížit a nehonit potom výsledek na poslední chvíli.
     
    39:18
    Tak zase tak v poklidu to nebylo, protože do samostatného úniku jel Kristler, jehož kličku a následné bekhendové zakončení ale skvěle vytáhl mimo branku Myllykoski!
     
    37:30
    Frustrace hostí vrcholí, Dominique Heinrich je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče a místo přesilovky Salzburgu z toho za chvíli bude početní výhoda SønderjyskE.
    36:42. Cory QUIRK - 3:0
     
    36:42
    SønderjyskE právě vstřelilo branku!
    CORY QUIRK v oslabení snižuje na rozdíl tří branek a k tomuto gólu přišel opravdu jako slepý k houslím! Salzburgu při přesilovce odskočil puk k obranné modré, kam se vydal Gračnar, jenž jej chtěl vrátit zpět. Trefil však pouze Quirka, jenž si jej zpracoval a přes padajícího Connellyho dokonal popravu brankáře hostí. Bez asistence.
     
    35:49
    Chvíli poté je Mads Lund vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    35:43
    A teď po Connellyho střele dokonce zazvonila pravá tyč, neboť Connelly od modré trefil Galbraitha a ten si bruslí srazil kotouč na brankovou konstrukci!
     
    30:24
    Thomas Spelling pak ještě sekl do brankáře hostí a je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    30:24
    Myllykoski si připsal další důležitý zákrok, když prakticky vyhlavičkoval další střelu a nevědomky tak poslal do šance Spellinga, jenž ale svůj samostatný únik po křídle zakončil jen do Gračnara!
     
    28:41
    Myllykoski je nadále bezchybný. Tentokrát si jeho lapačka pochutnala na zakončení od Bruckera z mezikruží a domácí fanoušci skandují jeho křestní jméno – Joni!
     
    28:02
    Další špatná kombinace Salzburgu znamenala pro hosty velké komplikace, protože Mohr přenechal puk Quirkovi a ten se snažil vymíchat Gračnara, což se mu povedlo, jenomže na poslední chvíli nedokázal zasunout puk do prakticky prázdné branky a obránci hostí jej pak odklidili co nejdále!
     
    26:34
    Salzburg mohl okamžitě vyrovnat, jenomže v obrovské šanci měl Duncan zablokovanou hokejku a vlastně i celé tělo, za což si na dvě minuty jde odpočinout Kim Lykkeskov. Oficiální verdikt zní hrubost.
    25:54. Mads LUND - 2:0
     
    25:54
    SønderjyskE právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že to domácí v přesilové hře překombinovali. Nakonec ale Gotto po Quirkově přihrávce vyslal puk na branku, jenž precizně tečoval MADS LUND a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Asistence: Tyler Gotto, Thomas Spelling.
     
    24:08
    A domácí nebyli daleko od druhé branky! Bůhvíkam se teď odrazil puk po Quirkově střele, nicméně Gračnar si může hodně nahlas oddechnout.
     
    22:07
    Salzburg ale krátce po začátku přesilovky ztratil puk, do útoku vyjel Michael Förster a samostatný únik zakončil jen do Gračnara! Na druhé straně se musel činit také Myllykoski, na kterého byli hned dva protihráči, ani jeden z nich ale nebezpečně nevypálil.
     
    21:29
    Za krosček je ale na dvě minuty vyloučen Michael Eskesen.
     
    18:58
    Potom ale před Gračnarem dvakrát pořádně zahřmělo, oba nebezpečné pokusy ale brankář hostí pokryl a následně sledoval, kterak do ofsajdu vjel na druhé straně Hughes!
     
    17:00
    Faheyho střela od modré nadělala Myllykoskimu pořádné potíže, puk se pak odrazil před branku, kde byl Duncan, jenž jen dílem velké náhody nedorazil puk za povyjetého brankáře domácích!
    13:05. Mads BØDKER - 1:0
     
    13:05
    SønderjyskE právě vstřelilo branku!
    Přesilovou hru domácí okamžitě využívají. MADS BØDKER převzal puk na modré čáře a zamířil přesně do pravého horního rohu Gračnarovy branky. Asistence: Michael Eskesen, Scott Campbell.
     
    12:55
    Za podražení je na dvě minuty vyloučen Daniel Welser.
     
    12:52
    Výborný Myllykoski! Domácí brankář se na poslední chvíli přesunul k levé tyči a tam vyrazil Kutlákovu střelu z bezprostřední blízkosti.
     
    08:02
    Na závěr ale přišla obrovská příležitost domácích! Campbell zůstal sám před brankou, dostal puk od zadního mantinelu, jenomže pálil pouze do Gračnara.
     
    06:43
    Salzburg se zbavil puku tak šikovně, že si jej přebral Duncan a dělal vše proto, aby jej co nejdéle udržel. Pak si ale do šance najel Latusa, který dostal puk, jenomže místo kličky na závěr osamoceného úniku zvolil střelu, kterou trefil pouze Myllykoskiho!
     
    06:00
    Teď si ale SønderjyskE vyzkouší přesilovou hru, neboť Salzburg hrál s nepovoleným počtem bruslařů.
     
    01:52
    Budeme svědky první přesilové hry utkání. Pronikající Beach byl u mantinelu poslán k zemi a Anders Overmark je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 14. Bødker (Eskesen, Campbell), 26. Lund (Gotto, Spelling), 37. Quirk, 60. Lykkeskov (Campbell) – 50. Raffl (Kristler)


    SønderjyskE Ishockey: Myllykoski (Lee-Olsen) – Galbraith, Gotto, Eskesen, Bødker, Overmark, Sørensen, Carstensen, Konig Hansen – Spelling, Nielsen, Quirk – Campbell, Dau Mortensen, Lykkeskov – Mohr, Förster, Lund – Rasmussen, Eskildsen, Skov
    EC Red Bull Salzburg: Gračnar (Weinhandl) – Kutlák, Trattnig, Connelly, Fahey, Heinrich, Pallestrang, Rauchenwald, Viveiros – Welser, Beach, Walter – Ferriero, Hughes, Duncan – Kristler, Latusa, Raffl – Hochkofler, Brucker, Cijan

    Rozhodca: Claesson (SWE), Grumsen (DEN) – Haurum (DEN), Monnaie (DEN)