SR 18 – Švajčiarsko U18 5:6 (2:3 po s.n.) | Česko U18 – USA U18 3:4 (kon.) | Fínsko U18 – Švédsko U18 1:2 (kon.)
Kanada U18 – Rusko U18 2:1 (1:0 po s.n.)
koniec
Fínsko U18
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Švédsko U18
Piatok 14.08.2015, 17:30 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Hlinka Gretzky Cup • Semifinále
Partner:
     
    Prvý semifinálový zápas sa skončil triumfom Švédov, ktorí ihneď na ľadovej ploche oslavujú postup do finále.

    Najlepší hráči zápasu:
    Fínsko: Juha Jääskä
    Švédsko: Filip Gustavsson (19:35:09)
     
    Tlak Fínov napokon úspešný nebol a do finále postupuje Švédsko!
     
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Pred nami je posledných 19 sekúnd tretej tretiny a Fínsko vybojovalo vhadzovanie pred bránkou súpera! Sledujeme veľký tlak hokejistov Suomi.
     
    59:08
    Fínsko hrá v plnom počte a na ľade má už 6 korčuliarov. Švédi sú stiahnutí v obrane a nevedia čo skôr.
     
    58:29
    Fínska bránka ostáva prázdna, hráči Suomi si zahrajú powerplay!
     
    58:29
    Fínsky tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:29
    Pomer síl na ľadovej ploche sa na 39 sekúnd vyrovná, potom bude nasledovať skrátená presilovka Fínska! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Tim Wahlgren.
     
    57:52
    Fíni sa aj v oslabení pokúšajú dostať do zakončenia, ale Švédi im nič podobné nedovoľujú a puk majú plne pod kontrolou.
     
    57:08
    Fínske šance na vyrovnanie sú vážne naštrbené, pretože na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie Markus Niemeläinen.
     
    56:48
    Švédi sa už opäť museli stiahnuť pred svoju bránku, kde v najbližšom čase môžeme očakávať čoraz nepríjemnejší tlak Fínov.
     
    55:56
    Švédsko mohlo opäť skórovať! Bokvist sa pred bránkou trápil so ziskom puku, napokon sa mu ho ale podarilo iba odbiť do lepšej pozície, odkiaľ zo vzduchu pálil Andersson iba tesne vedľa žrde, ktorú pokryl Isokangas.
     
    55:11
    Fíni sa ale napokon do pásma dostali a podarilo sa im aj vystreliť, ale ich zakončenie bolo vyrazené na ochrannú sieť.
     
    54:56
    Fíni sa teraz márne pokúšajú dostať do útoku, pretože švédsky tím si dáva obrovský pozor a súpera pred Gustavssona nepúšťa.
     
    54:10
    Situácia na ľadovej ploche sa stále nemení a sledujeme veľký boj na oboch stranách. Na strely je to 33:27 v prospech Fínska.
     
    51:55
    Švédi mohli vyhrávať už o dva góly! Na hokejke to mal Petterson, ktorý ale iba tesne minul ľavý horný roh bránky.
     
    51:12
    Koivula sa teraz dostal k svojej prudkej strele, ale Gustavsson si s jeho ranou poradil. Aktivita Fínov sa stále zvyšuje.
     
    50:55
    Švédsky hráč Weissbach to urobil veľmi dobre a puk sa pokúšal posunúť do predbránkového priestoru. Na to si však Fíni dali veľký pozor a nič také nedopustili.
     
    49:58
    Švédi majú problém s rozohrávkou a prenesením hry na opačnú stranu. Aktivita sa presunula na hokejky fínskych hokejistov.
     
    49:18
    Fíni sa teraz usadili v pásme a pokúšajú sa o vyrovnanie. Na pravej strane si pri žrdi puk pýtal Oksanen, ale nedostal sa k nemu a zakončenie neprišlo.
     
    48:50
    Švédsko má na hokejkách dôležité vedenie, ale do defenzívy sa rozhodne nezatiahlo. Hokejisti troch koruniek aj naďalej držia puk a pokúšajú sa niečo vymyslieť, Fíni si však už dávajú väčší pozor.
    46:47. William FALLSTRÖM - 1:2
     
    46:47
    Švédsko dalo gól!

    Švédi sa druhýkrát v zápase ujímajú vedenia! Stalo sa tak po prudkej strele Thilandera od modrej čiary, ktorú ešte do siete tečoval WILLIAM FALLSTRÖM. Asistencie: Adam Thilander, Oliver Olsson.
     
    46:42
    Švédi vo svojej aktivite pokračovali aj naďalej, ale po strele z pravého kruhu skončil puk iba v lapačke Isokangasa.
     
    46:24
    Švédi sa opäť dostali do útočnej tretiny a pokúsili sa rozvlniť sieť za súperovým gólmanom. Z medzikružia pálil Brännström, ale trafil iba hokejku hráča stojaceho pred ním.
     
    45:10
    Švédi nahodili puk do útočného pásma, kde za ním na zadný mantinel korčuľoval Steen, ale osobný súboj prehral.
     
    44:47
    Teraz si po prerušení dvojica hráčov niečo vysvetľovala, ale rozhodcovia ich hneď oddelili a zbytočná potýčka z toho nebola. Musíme ale uznať, že s pribúdajúcim časom pribúda aj nervozita.
     
    43:12
    Švédi to skúsili prihrávkou z rohu klziska do medzikružia, odkiaľ prudko pálil Bratt, ale trafil iba pozorného brankára Isokangasa.
     
    41:46
    Ani jedne z celkov nechce urobiť zbytočnú chybu a pokúša sa ísť radšej na istotu. Aktivitu badáme na oboch stranách, finále je ale zatiaľ rovnako vzdialené pre všetkých.
     
    40:34
    Na opačnej polovici ľadovej plochy sa pokúsil strelecké suchoty v zápase prerušiť Fallström, ale ani ten nebol úspešný a Isokangas dokázal jeho pokus vyraziť ramenom.
     
    40:07
    Fíni vyhrali prvé vhadzovanie a ihneď po ňom sa do útoku pustil Kuokkanen. Ten síce plánoval aj strieľať, ale napokon bol odstavený telom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine semifinálového zápasu sme presný zásah nevideli a tak sa do šatní odchádza opäť za vyrovnaného stavu.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:06.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:17
    Fíni sa ale dokázali ubrániť a puk poslali na opačnú polovicu klziska. Gustavsson ešte musí byť v strehu aj pri nahodených pukoch.
     
    38:50
    Švédsko vyhralo buly pred bránkou súpera a rozostavilo tam útočný vzorec. Hráči s tromi korunkami na hrudi sa ešte pokúsia niečo vymyslieť.
     
    38:38
    Švédsko s blížiacim sa záverom tretiny zvyšuje svoju aktivitu a pokúša sa dostať späť do vedenia. Teraz na seba zodpovednosť prevzal Stal Lyrenä, ktorý sa natlačil do zakončenia bekhendom, ale nasmeroval ho iba do brankára.
     
    37:53
    Fíni sa museli stiahnuť ku svojej bránke, odkiaľ sa chceli rýchlo presunúť na opačnú polovicu klziska, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    36:36
    V plnom čase už hrajú aj Fíni, stále čakáme na tretí gól tohto zápasu.
     
    36:12
    Švédsko hrá medzičasom v plnom počte a začína sa jeho skrátená presilovka.
     
    35:06
    Fínsko sa v hre vo vyrovnanom počte dostalo do zakončenia. Od modrej čiary to z ľavej strany skúšal Reunanen, ale jeho rana nebola dostatočne tvrdá.
     
    34:36
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná! Za držanie hokejky odchádza na trestnú lavicu Jane Koukkanen.
     
    34:12
    Švédsko sa bude brániť! Za seknutie odchádza na trestnú lavicu Alexander Nylander.
     
    33:57
    Do útoku sa chceli dostať aj fínski hráči, ale postranný arbiter signalizoval ofsajd a tak museli hokejisti Suomi pásmo opustiť.
     
    33:17
    Švédsko stále skúša svoje šťastie. Tentokrát v strede klziska získal puk Bratt a v rýchlosti pálil ihneď po prechode do pásma, ale iba do lapačky fínskeho brankára.
     
    32:52
    Priamo spred bránky teraz zakončoval Jokiharju, ale v rýchlosti puk poslal iba do betónov gólmana.
     
    31:11
    Lindström sa teraz po strele tlačil do dorážky, ale urobil to až príliš agresívne a poslal k zemi gólmana. Vylučovať sa nebude.
     
    30:45
    Dlhšiu dobu sa teraz hrá bez prerušenia a do útoku sa tlačia švédski hokejisti. Tí v tejto tretine zvýšili svoju aktivitu a pokúšajú sa dostať spúť do vedenia.
     
    28:43
    Na opačnej strane sme videli rýchly prechod švédskeho tímu. Bol tam Wahlgren, ale jeho prudkú strelu Isokangas dokázal vytesniť.
     
    28:22
    Fíni nahodili puk do útočnej tretiny a pokúsili sa tam s ním niečo vymyslieť. Dokorčuľoval ho síce Vesalainen, ale osobný súboj na mantineli prehral.
     
    27:16
    Kuokkanen dostal puk von zo svojho obranného pásma a pokúsil sa ho naservírovať spoluhráčom. To mu ale príliš nevyšlo a po súboji v strede klziska úspešný nebol.
     
    26:37
    Švédsko sa pokúsilo rýchlo presunúť do útočnej tretiny, ale dopustilo sa iba zakázaného uvoľnenia a hra sa sťahuje pred jeho bránku.
     
    25:23
    Tolvanen vysúval spoluhráča, ale napokon sa mu to nepodarilo a švédska defenzíva veľmi dobre zasiahla, čím zabránila takmer istému gólu vo svojej sieti.
     
    25:04
    Tuulola na ľavej strane prenikol cez obrancu a prevzal si puk, ale bol už vo veľkom uhle a nedokázal zakončiť.
     
    24:41
    Fíni ale teraz v útoku nepredviedli nič. Videli sme iba strelu od modrej čiary, ale tá bola veľmi nepresná a skončila iba mimo priestoru troch žrdí. Brankár zasahovať nemusel.
     
    23:55
    Napokon je ale rýchlo všetko v poriadku a pokračujeme v hre. Pred bránku sa opäť nasťahujú Fíni, ktorí vybojovali vhadzovanie pred Gustavssonom.
     
    23:42
    Na ľade je v tejto chvíli po zrážke dvoch hráčov krv, takže hra musí byť na moment prerušená a ľad upravený.
     
    22:56
    Buly pred svojou bránkou vyhrali Fíni a puk ihneď vyhodili preč zo svojej obrannej tretiny. Švédsko pridáva na aktivite a začína byť veľmi nepríjemné.
     
    22:51
    Hra sa prelieva zo strany na stranu a rovnako tomu bolo aj v tomto prípade, keď sa jeden z Fínov pri pokuse o rýchly obranný zákrok zamotal do vlastnej bránky a posunul ju.
     
    21:44
    Fín Salo sa sám predral pomedzi dvojicu brániacich Švédov a vypracoval si streleckú pozíciu! Z jeho hokejky prišla prudká rana na bránku, ale Gustavsson ju dokázal vyraziť.
     
    20:54
    Švédi sa ale v tejto tretine rozhodne nechcú iba brániť. Hosťujúci hokejisti presunuli svoje sily do útoku a pokúsia sa tam niečo vymyslieť.
     
    20:13
    Fínsko sa ihneď po buly presunulo do útoku. Od modrej čiary tam vypálil Jokihraju, ale mieril iba nad brvno.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej veľkú dominanciu Fínov, ktorí ale v úvode prehrávali po góle inkasovanom vo vlastnom oslabení.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:19.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:47
    Švédi napokon puk nahodili na zadný mantinel, kde sa ho dokorčuľovať snažil Fallström, ale úspešný nebol.
     
    19:15
    Švédsko sa dokázalo ubrániť a v záverečnej minúte môže ísť do útoku. Má na to ešte 45 sekúnd.
     
    18:22
    Fínsky puk sa napokon pomedzi hlúčik tiel dostal do bránkoviska, kde sa ho hráči Suomi pokúsili dorážať, ale bez úspechu. Pri všetkom bol prvý Gustavsson.
     
    18:09
    Fínsko stále útočí. Od modrej čiary pálil Reunanen, no jeho pokus bol zblokovaný. Fíni aj napriek tomu stále držia útočné pásmo.
     
    17:50
    Teraz sa Švédom podarilo dostať do pásma, ale súper ich tam zatlačil iba k mantinelu na ľavej strane, odkiaľ strelecké zakončenie neprišlo.
     
    16:59
    Švédski hráči zatiaľ na bránku vystrelili iba päťkrát a musia sa skôr brániť. Nie žeby sa im do útoku ísť nechcelo, ale F9ni ich k tomu svojou aktivitou nepustia.
     
    16:47
    Fínski hráči sú aj naďalej aktívnejší a pokračujú vo svojej ofenzívnej aktivite. Z ich strany sme zaznamenali už 16 striel, ale Švédov zatiaľ drží Gustavsson.
     
    14:55
    Švédi sa presunuli do útoku. Wahlgren poslal Pettersonovi medzi kruhy dobrú prihrávku, ale druhý menovaný bol výborne pokrytý a páliť nemohol.
     
    14:37
    Švédsko sa muselo opäť stiahnuť do svojej obrannej tretiny, odkiaľ chcelo rýchlo rozohrať puk, ale napokon z toho bolo iba zakázané uvoľnenie.
     
    13:56
    DO útoku sa na moment presunuli aj Švédi. Za bránkou tam o puk bojoval Bokvist, ale proti dvojnásobnej presile nemal šancu na úspech.
     
    13:28
    Od modrej čiary teraz pálil Fín Jokihajru, ale jeho pokus nebol dostatočne presný a skončil iba mimo troch žrdí.
     
    12:55
    Emil Oksanen teraz dvakrát v rade spálil veľkú príležitosť Fínska! Veľmi aktívny hráč si počkal na prihrávku na ľavej strane a dvakrát pálil príklepom, no v oboch prípadoch svoje zakončenie nasmeroval iba do gólmana.
     
    11:54
    Fíni museli na moment opustiť útočnú tretinu, ale späť ich bleskovo dostalo nahodenie Kopanena.
     
    11:37
    Fíni sa ale nedajú zastaviť a opäť sa nasťahovali do pásma pred Gustavssona. Na strely vyhrávajú aktuálne už 9:2!
     
    10:47
    Mladým hráčom Švédska krátky oddych pomohol a vyslobodili sa spod zovretia súpera. Aj naďalej sledujeme bojovný výkon.
     
    10:13
    Švédsky tréner sa nemôže pozerať na trápenie svojich zverencov a berie si oddychový čas!
     
    09:50
    Aj po góle sú Fíni stále aktívnejší a pokračujú v obliehaní švédskej bránky. Švédi majú čo robiť, aby sa ubránili.
     
    09:08
    Fínsko dalo gól!

    Fíni sa pomerne rýchlo dostávajú k vyrovnaniu! Pred bránkou troch koruniek vznikol zmätok, v ktorom sa najlepšie zorientovať JUHA JÄÄSKÄ a puk dostal do siete. Asistencia: Sami Moilanen.
     
    07:50
    Fíni teda hneď v prvom oslabení inkasovali a ich úvodná aktivita im vôbec nepomohla. Medzičasom už hrajú v plnom počte.
     
    07:07
    Švédsko dalo gól!

    Švédi potrebovali z presilovky iba 23 sekúnd a otvárajú skóre tohto zápasu! Od modrej čiary veľmi prudko vypálil Nylander a jeho ranu ešte priamo pred brankárom tečoval DAVID DEUTSCH, na čo gólman Fínska nestihol zareagovať. Asistencia: Alexander Nylander.
     
    06:44
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Eetu Tuulola.
     
    05:47
    Švédsko ale vo svojej ofenzívnej aktivite pokračovať nemohlo a muselo sa stiahnuť pred svoju bránku. Fíni sú stále aktívnejší.
     
    05:03
    Švédi sa ale napokon do zakončenia dostali! Z ľavej strany to prudkou ranou skúšal Wahlgren, no v rýchlosti napálil iba hruď fínskeho brankára.
     
    04:28
    Švédi sa ale musia brániť aj v pätici. Zápas sa začal aktivitou Fínov, ktorí aktuálne na strely vedú pomerom 3:0.
     
    04:10
    Švédsko hrá medzičasom v plnom počte, ubrániť sa dokázalo bez väčších problémov.
     
    03:39
    Napokon sme predsa len videli zakončenie zo strany hráčov v bielych dresoch, ale Gustavssona ich pokus nijako významne neohrozil. Sledujeme aktívny hokej, v ktorom nám chýba iba premieňanie šancí.
     
    03:16
    Fíni sa vo vlastnej presilovke stále nedostali do vyloženej šance a puk musia opäť zbierať iba vo vlastnej obrannej tretine.
     
    02:25
    Švédi sa začali brániť dobre a puk vyhodili cez všetky čiary. Hokejisti Suomi musia začínať spoza svojej bránky.
     
    01:49
    Švédsko sa bude brániť! Za podrazenie smeruje na trestnú lavicu Marcus Davidsson.
     
    01:49
    Začalo sa aktívne na oboch stranách a hráči oboch celkov by sa radi dostali do vedenia. Vhadzovať sa bude pri švédskej bránke.
     
    00:50
    Fíni následne spálili obrovskú príležitosť! Bol v nej Vesalainen, ktorý unikol obrane a zakončoval z predbránkového priestoru, ale nedokázal sa presadiť.
     
    00:16
    Fíni začali zápas aktívne a už v úvode sa Kuokkanen pustil po pravej strane do útočenia, no prvý strelecký pokus nasmeroval iba nad bránku.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Fínsko U18: sokangas (Halonen) – Jokiharju, Välimäki (C), Salo, Niemeläinen, Kotkansalo, Reunanen, Pylkkänen, Toivola – Oksanen, Mäkinen, Kuokkanen – Tuulola, Somppi, Vesalainen – Koivula, Räsänen, Tolvanen – Moilanen, Koppanen, Jääskä

    Švédsko U18: Gustavsson (Wallin) – Cederholm (C), Brännström, Thilander, Nässén, Horrsell, Deutsch – Nylander, Fallström, Bratt – Stal Lyrenäs, Lindström , Weissbach – Steen, Petterson, Wahlgren – Andersson, Davidsson, Bokvist – Olsson

    Rozhodca: Kubuš, Konc – Šefčík, Výleta.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítame vás pri sledovaní prvého semifinálového zápasu Ivan Hlinka Memorial Cupu. V ňom sa v Bratislave predstavia mladí Fíni a Švédi, ktorým sa v základnej časti veľmi darilo.

    Fínski hokejisti odohrali základnú skupinu v Bratislave a umiestnili sa v nej na prvom mieste, o čom pri rovnosti bodov s druhým Ruskom rozhodlo lepšie celkové skóre. Fínski hráči vstúpili do turnaja výhrou 5:1 nad USA, pokračovali triumfom 4:2 nad Slovenskom a v poslednom skupinovom zápase zdolali Rusov 3:0. Ich celkové skóre je 12:3.

    Švédi sa v základnej skupine predstavili v Česku a obsadili tam celkové druhé miesto. Počas celého doterajšieho priebehu turnaja utrpeli iba jedinú prehru, keď v druhom zápase nestačili na Kanadu a podľahli jej 0:2. Víťazstvá si pripísali v prvom a treťom vystúpení, keď najskôr zdolali Švajčiarov (4:3) a potom aj Čechov (2:0). Ich celkové skóre je 6:6.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 10. Jääskä (Moilanen) – 8. Deutsch (Nylander), 47. Fallström (Thilander, Olsson)


    Fínsko U18: Isokangas (Halonen) – Jokiharju, Välimäki (C), Salo, Niemeläinen, Kotkansalo, Reunanen, Pylkkänen, Toivola – Oksanen, Mäkinen, Kuokkanen – Tuulola, Somppi, Vesalainen – Koivula, Räsänen, Tolvanen – Moilanen, Koppanen, Jääskä
    Švédsko U18: Gustavsson (Wallin) – Cederholm (C), Brännström, Thilander, Nässén, Horrsell, Deutsch – Nylander, Fallström, Bratt – Stal Lyrenäs, Lindström , Weissbach – Steen, Petterson, Wahlgren – Andersson, Davidsson, Bokvist – Olsson

    Rozhodca: Kubuš, Konc – Šefčík, Výleta