SR 18 – Švajčiarsko U18 5:6 (2:3 po s.n.) | Česko U18 – USA U18 3:4 (kon.) | Fínsko U18 – Švédsko U18 1:2 (kon.)
Kanada U18 – Rusko U18 2:1 (1:0 po s.n.)
po s.n. (2:3)
JOJ ŠPORT Slovensko U18
5:6 (1:2, 3:1, 1:2 - 0:0)
Švajčiarsko U18
Piatok 14.08.2015, 14:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Hlinka Gretzky Cup • O 7. - 8. miesto
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní posledného zápasu Slovenska na tohtoročnom Ivan Hlinka Memorial Cupe. Naši reprezentanti by v ňom chceli prelomiť smolu a v dueli o konečné siedme miesto by svojich fanúšikov konečne radi potešili víťazstvom.

    Slovákom sa v základnej časti turnaja nedarilo. Zverenci trénera Bartánusa síce vždy obetavo bojovali a mnohokrát boli vyrovnaným súperom, ale ani raz sa im nepodarilo zvíťaziť. V prvom zápase prehrali s Ruskom 2:5, v druhom dueli podľahli Fínom 2:4 a v treťom stretnutí nestačili na USA a podľahli mu 3:7. Celkové skóre Slovenska na tohtoročnom Ivan Hlinka Memorial Cupe je zatiaľ 7:16.

    Švajčiari sa v základnej skupine predstavili v Česku a takisto nezískali ani bod. Mladíci zo Švajčiarska v prvom zápase podľahli Švédom tesne 3:4, v druhom dueli prehrali s domácimi 3:5 a v poslednom skupinovom zápase nestačili ani na Kanadu a utrpeli debakel 2:9. Ich celkové skóre je 8:18.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko U18: Durný (Kožiak) – Bodák (A), Zeleňák, Krempaský (A), Kmec, Rajnoha, JUriga, Rudy, Fereta – Studenič, Solenský (C), Václav – Galbavý, Roman, Buček – Ružička, Čacho, Lacka – Vybiral, Martančík, Tamáš

    Švajčiarsko U18: Ritz (Wüthrich) – Öjdemark, Stadler (C), Steinmann (A), Gerber, Riva, Brantschen, Andersson, Le Coultre – Volejnicek, Hischier (A), Miranda – Oehen, Roberts, Geisser – Eggenberger, Suter, Weder – Zwissler, Heim, Lerch

    Rozhodca: Novák, Müllner – Tvrdoň, Kacej.
    Pred začiatkom si vypočujeme hymny oboch krajín.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Slováci nastúpia v modrých dresoch, Švajčiari v bielych.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:23
    Slovensko vyhrali prvé buly a ihneď sa presunulo do útoku. Tam puk spoza bránky posielal do nebezpečného priestoru Studenič, ale jeho pokus skončil iba v spleti tiel pred gólmanom.
     
    00:48
    Slováci aj naďalej ostávajú v útoku, ale teraz sú zatlačení iba k mantinelu. Naši reprezentanti sa nedokážu dostať do lepšej streleckej pozície.
     
    01:19
    Švajčiari sa ale bleskovo presunuli na opačnú polovicu klziska a bola z toho veľká šanca na otvorenie skóre! Na pravej strane ostal pred bránkou osamotený Roberts a zakončoval vyrazený puk, ale iba do betónov slovenského brankára.
    01:19. Šance Švýcarů
     
    01:45
    Roberts ešte pokračoval vo svojej aktivite, ale pred bránkou bol teraz tvrdo odstavený telom. Švajčiari však naďalej držia útočné pásmo.
     
    02:34
    Slovensko sa napokon dokázalo vymaniť spod súperovho zovretia a puk dostalo preč zo svojej obrannej tretiny. Bartánusovci budú útočiť.
     
    02:56
    Švajčiarsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za vrazenie na mantinel Kaj Suter.
     
    03:27
    Slováci sa v presilovke nedokážu usadiť v útočnom pásme, pretože Švajčiari sa veľmi dobre bránia. V tejto preislovke sme zatiaľ neškodní.
     
    03:52
    Naši súperi stále držia puk ďaleko od svojej bránky. V početnej nerovnováhe iba čakáme na lepšiu streleckú pozíciu a šancu.
     
    04:18
    Slovensko sa napokon do pásma predsa len dostalo a z ľavej strany nahodilo puk na gólmana, ktorý ho v rýchlosti vyrazil na ochrannú sieť.
     
    04:41
    Švajčiarsko U18 dalo gól!

    Tak toto je neuveriteľné! Švajčiari dokázali využiť veľkú nepozornosť v našej defenzíve, vo vlastnom oslabení sa do útoku dostal NICO HISCHIER, ktorý si spracoval obrancu a položil brankára a so zakončením už potom nemal problém. Bez asistencií.
    04:41. Nico HISCHIER - 0:1
     
    05:21
    Naši súperi už medzičasom hrajú v plnom počte, ale vylúčenie na ich strane ich vôbec nemusí mrzieť.
     
    05:57
    Slováci by radi odpovedali, ale Kmec teraz musel puk iba nahodiť na brankára a celá jeho formácia odišla striedať.
     
    06:49
    Švajčiarski hokejisti sú po góle poriadne povzbudení a aj teraz sa usadili v útočnom pásme. Z ich strany sledujeme veľkú bojovnosť, ale naši ich zatiaľ do vyložených šancí nepúšťajú.
     
    07:20
    Slovensko sa aj naďalej bráni vo vlastnej defenzíve. Takto si tréner Bartánus tento duel určite nepredstavoval.
     
    07:44
    Slovákom sa napokon puk podarilo vybojovať na svoje hokejky a vysunuli ho spred vlastnej bránky, ale do útoku napokon neprešli.
     
    08:19
    O puk sa opäť bojovalo iba v obrannom pásme Slovenska, ale hlavný rozhodca tam kus čiernej gumy stratil z dohľadu a hra musí byť prerušená.
     
    08:36
    Švajčiarsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou André Heim.
     
    09:07
    Slovensko sa ihneď natlačilo do útoku a bola z toho zaujímavá pozícia! K pravej žrdi sa dostal Lacka, ale bol iba veľmi tesne bránený a napokon nedokázal presne zakončiť.
     
    09:42
    Švajčiari puk vyhodili zo svojej obrannej tretiny a pohodlne sa bránia. Slovensko musí začať od Durného.
     
    10:23
    Slovenským hokejistom snahu uprieť nemôžeme, ale súper je zatiaľ nad ich sily. Aj teraz sa naši reprezentanti snažia niečo vymyslieť v útoku, ale súper ich ani nepustí od mantinelu.
     
    10:36
    Švajčiarsko hrá v plnom počte, ubrániť sa dokázalo bez závažnejších problémov a naďalej drží svoje tesné vedenie.
     
    11:17
    Slováci sa ale dostali k zaujímavej strele spoza obrany už proti plnému počtu hráčov súpera! Puk po tvrdej delovke poskakoval v bránkovisku, no Ritz si na neho dal pozor a do siete ho nepustil.
     
    11:53
    Švajčiari buly pri svojej bránke vyhrali a pohodlne sa presunuli na opačnú polovicu klziska. Tam síce bojovali o druhý gól, ale napokon sa útočiaci hráč príliš zdržal v bránkovisku a hra musí byť prerušená.
     
    12:19
    Švajčiari mohli vyhrávať o dva góly! Na pravej strane v pásme mal v kruhu puk Suter, ktorý prudko vypálil švihom, Jeho rana mala potrebné parametre, ale letela iba pár centimetrov nad hornú žrď.
     
    12:49
    Švajčiarsko sa bude brániť! Za hákovanie odchádza na trestnú lavicu Yves Brantschen.
     
    13:13
    Slováci sú už od úvodu presilovky veľmi aktívni a skúšajú páliť z každej strany, ale gólman hostí zatiaľ puk iba vyrazil na ochrannú sieť.
     
    13:37
    Slovensko stále bojuje a pokúša sa o vyrovnanie. Priamo pred brankára sa teraz dostal Studenič, ktorý sa hokejkou snažil vyškriabať puk, ale hra bola napokon prerušená.
     
    14:27
    Slováci sa opäť museli stiahnuť iba pred svoju bránku, odkiaľ majú menšie problémy s prechodom. Švajčiari sa veľmi dobre bránia.
     
    14:49
    Švajčiari hrajú medzičasom v plnom počte, ubrániť sa dokázali bez akýchkoľvek problémov.
     
    15:24
    Slovensko U18 dalo gól!

    Slováci napokon vyrovnávajú proti plnému počtu hráčov súpera! ADAM RUŽIČKA odviedol v útoku kusisko práce, keď sa predral pred bránku súpera a z ľavej strany puk poslal pod hornú žrď. Asistencie: Viliam Čacho a Jakub Lacka.
    15:24. Adam RUŽIČKA - 1:1
     
    15:47
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Boris Martančík.
     
    16:32
    Slovensko sa v úvode oslabenia muselo brániť, ale puk napokon dostalo preč od svojej svätyne. Švajčiari striedajú a budú začínať odznova.
     
    16:57
    Musíme ale uznať, že Slováci sa bránia dosť dobre a súpera vytláčajú k mantinelu. Švajčiari ale majú potrebnú silu a stále držia pásmo.
     
    17:37
    Švajčiarsko U18 dalo gól!

    Švajčiari sa napokon dokázali dobre rozostaviť a Roberts poslal krížom cez celé pásmo perfektnú prihrávku pred odkrytú časť bránky, kde už KAJ SUTER so zakončením nemohol mať žiaden problém. Asistencie: Lee Roberts, Elia RIva.
    17:37. Kaj SUTER - 1:2
     
    17:59
    Slováci teda medzičasom hrajú v plnom počte a toto vylúčenie ich môže ešte poriadne mrzieť. Pred nami sú posledné dve minúty tretiny.
     
    19:21
    Slováci sa v samom závere tretiny pokúšajú o odpoveď! Pred bránku sa dostal Václav, ale jeho teč skončil iba na gólmanovi.
     
    19:48
    Švajčiari napokon puk vhodili preč od svojej bránky, ale zbytočne sa nikam nemusia ponáhľať. Táto dvadsaťminútovka sa už iba dohráva.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou, Slovensko však prehráva rozdielom jediného presného zápasu. Pred nami je ale ešte dostatok času, počas ktorého sa môže všetko zmeniť.

    Druhá tretina sa začne približne o 14:47.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:21
    Prvé buly druhej tretiny vyhrali Švajčiari, ktorí sa ihneď presunuli do útoku. Tam sa ale Slovensko dokázalo puku zmocniť, no následne ho vyhodilo iba na zakázané uvoľnenie.
     
    20:30
    Slovensko U18 dalo gól!

    Je vyrovnané! SAMUEL BUČEK výborne zapracoval na útočnej modrej čiare, kde si vypichol puk pred seba, dokorčuľoval ho a nekontrolovateľne rozvlnil sieť. Bez asistencií.
    20:30. Samuel BUČEK - 2:2
     
    20:46
    Švajčiari sa ihneď pokúšali založiť útočnú akciu spoza svojej bránky, ale zastavilo ich iba zakázané uvoľnenie.
     
    21:19
    Puk si uchmatol Václav, ktorý sa s ním predral až pred bránku súpera, ale tam mu napokon skĺzol z hokejky a zakončenie neprišlo.
     
    21:36
    Rovnako tak sa pri následnom protiútoku záver akcie nevydaril ani Švajčiarom. Sledujeme viacero chybičiek a nepresností na oboch stranách.
     
    22:20
    Švajčiarsko sa bude brániť! Na dve minúty za podrazenie je vylúčený Dominic Weder.
     
    22:53
    Slováci sú už od začiatku presilovky veľmi aktívni. Priamo pred bránku sa natlačil Solenský, no bol dobre vyblokovaný a strieľať nemohol.
     
    23:09
    Slováci vo svojej aktivite pokračovali aj naďalej a mohli sa ujať vedenia! Tvrdo pálil Zeleňák, no ranu urasteného obrancu zastavila iba konštrukcia bránky.
    23:09. Zeleňák trefuje břevno
     
    23:29
    Slovensko U18 dalo gól!

    Slováci využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! Teraz už Košičan VOJTECH ZELEŇÁK pochodil lepšie, keď vo vzduchu na hranici bránkoviska trafil puk a nechytateľne ho napálil do siete. Asistencie: Marián Studenič, Samuel Solenský.
    23:29. Vojtech ZELEŇÁK - 3:2
     
    23:29
    Švajčiari teda hrajú v plnom počte, Slovákom sa podarilo využiť presilovku.
     
    24:03
    Slovensko a bude brániť! Za vrazenie na mantinel inkasuje dvojminútový trest za vrazenie na mantinel.
     
    24:56
    Švajčiari sa snažia o vyrovnanie a okamžite sa presunuli do útoku. Tam sa síce snažia o strelu, ale tá zatiaľ neprišla.
     
    25:47
    Slováci veľmi dobre držia puk pri mantineli a súperovi v početnej výhode nič nedovoľujú. Zverenci trénera Bartánusa sú stále vo vedení.
     
    26:03
    Slovensko hrá v plnom počte, ubrániť sa dokázalo bez závažnejších problémov.
     
    27:04
    Slováci sa teraz držia za svojou bránkou, kde mal veľké problémy s rozohrávkou Fereta, pretože Švajčiari veľmi vysoko forčekujú.
     
    28:11
    Švajčiarsko U18 dalo gól!

    Je vyrovnané! Slováci teraz v defenzíve nepochodili, keď sa ranou spoza obrany presadil MARCO MIRANDA. Asistencia: Nico Hischier.
    28:11. Marco MIRANDA - 3:3
     
    28:11
    Stav stretnutia je teda vyrovnaný a začína sa v podstate od začiatku.
     
    29:21
    Švajčiari by v útočení radi pokračovali aj naďalej, ale teraz sa ich pokus o rýchly presun do pásma skončil iba zakázaným uvoľnením.
     
    29:21
    Švajčiarski hokejisti si vyžiadali oddychový čas.
     
    29:57
    Oddychový čas je minulosťou a Švajčiari ihneď po ňom na ľad vyleteli. Sledujeme obrovskú aktivitu z ich strany a je zrejmé, že sa pokúšajú dostať späť do vedenia.
     
    30:29
    Slováci sa ale rozhodne nenechajú zahanbiť. Aj naši reprezentanti zvýšili aktivitu a dobre sa bránia, Durný zatiaľ môže ostať pokojný.
     
    31:12
    Švajčiari sa napokon usadili v pásme, ale narazili iba na tvrdý odpor slovenskej defenzívy. Tá napokon zblokovala aj strelu, takže gólman zasahovať nemusel.
     
    31:58
    Pomer striel je zatiaľ vyrovnaný, zo slovenského pohľadu je to 11:12.
     
    32:34
    Slováci sa presunuli do útoku, kde sa priamo pred bránku natlačil Tamáš. Ten to síce chcel skúsiť aj strelecky, ale puk k tomu nedostal.
     
    33:23
    Švajčiari sa ubránili a hru chceli okamžite preniesť na opačnú polovicu ľadovej plochy, pri čom ich ale zastavilo ofsajdové postavenie na modrej čiare.
     
    33:56
    Buly v strede klziska vyhrali Slováci, ale ani oni v útoku úspešní neboli. Sledujeme minúty bez lepšieho streleckého pokusu.
     
    34:57
    Švajčiarsky hráč Zwissler teraz potiahol puk po ľavej strane pri mantineli, ale záverečná kľučka mu nevyšla a zakončenie neprišlo.
     
    35:23
    Slovensko U18 dalo gól!

    Švajčiarsky gólman Ritz to teraz nemal jednoduché. Prvú strelu od mantinelu sa mu ešte podarilo vyraziť, následnú dorážku už ale nie a jeho tím opäť prehráva. Gól strelil JAKUB LACKA. Asistencie: Martin Bodák, Adam Ružička.
    35:23. Jakub LACKA - 4:3
     
    35:40
    Slovensko ihneď po góle pokračuje vo svojej aktivite a strieľa žrď švajčiarskej bránky!
     
    37:06
    Slováci stále útočia. Zeleňák teraz posúval puk Galbavému, ale ten sa k nemu napokon nedostal a zakončenie z jeho strany neprišlo.
     
    37:59
    Puk teraz po veľkej bojovnosti na oboch stranách opustil hraciu plochu a vhadzovať sa bude v stredovom kruhu.
     
    38:10
    Švajčiari sa ihneď po buly presunuli do útoku, kde sa natlačili do bránky, ale posunuli ju a hra sa musí opäť prerušiť.
     
    38:46
    Slovensko mohlo opäť skórovať! Na pravú stranu sa priamo pred bránku súpera dostal Ružička, ale v rýchlosti nedokázal zakončiť medzi tri žrde.
     
    39:26
    Ružička pálil z väčšej vzdialenosti, ale ani táto jeho rana úspech nepriniesla, pretože bola zblokovaná. Slovensko teraz na súpera vyvíja veľký tlak.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Opäť sme v nej videli veľmi bojovný výkon na strane Slovenska, ktoré je vo vedení a má dobre nakročené k prvému víťazstvu na tomto turnaji po viac ako šiestich rokoch!

    Tretia tretina sa začne približne o 15:30.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Zmena brankára Švajčiarov. Namiesto Ritza si teraz zachytá Wüthrich.
     
    40:46
    Švajčiari začali s cieľom vyrovnania a ihneď sa nasťahovali do útoku. Tam to strelecky skúšal Oehen, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    41:12
    V úvode tretiny slovenskí hokejisti ostávajú v obrannom pásme a musia sa brániť, náš súper začal veľmi aktívne.
     
    41:57
    Švajčiari museli útočnú akciu rozohrávať spoza svojej bránky, ale úspešní neboli a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    42:40
    Oehenovi jeho snaha opäť nevyšla, keď tentokrát nahadzoval puk z pravej strany, ale takisto minul priestor troch žrdí.
     
    43:19
    Hra je pomerne pokojná a na ľadovej ploche sa nič výnimočnejšie nedeje. Oba celky si musia dávať veľký pozor v defenzíve.
     
    43:58
    Slovensko mohlo vyhrávať o dva góly! Priamo pred bránku sa preštrikoval Buček, ktorý aj zakončoval, ale mieril iba tesne nad hornú žrď.
     
    44:28
    Švajčiari si už pri svojej bránke dávajú veľký pozor a nový muž medzi tromi žrďami puk radšej pokrýva.
     
    45:42
    Na ľadovej ploche sledujeme bojovný výkon, ale chýbajú nám strelecké pokusy. Po trištvrťhodine hry ich majú hostia na konte iba 13.
     
    46:08
    Švajčiari sú v útočnom pásme, ale vôbec nestrieľajú. Slovensko sa bráni veľmi dobre.
     
    46:35
    Od modrej čiary chcel teraz páliť Steinmann, ale bol výborne zablokovaný a nemohol tak urobiť.
     
    47:21
    Slovensko U18 dalo gól!

    Slováci sa presunuli do útoku a podarilo sa im zvýšiť ich vedenie! Postaral sa o to SAMUEL SOLENSKÝ, ktorý nenápadnú strelu po ľade nasmeroval medzi betóny gólmana. Asistencia: Martin Bodák.
    47:21. Samuel SOLENSKÝ - 5:3
     
    47:47
    Švajčiarsko U18 dalo gól!

    Vzápätí je na opačnej polovici klziska znížené! Slovensko si teraz nedalo pozor na úplne nenápadné zakončenie z uhla z ľavej strany, ktoré napokon skončilo až v sieti. Gól strelil MARCO MIRANDA. Asistencie: Nico Hischier, Livio Stadler.
    47:47. Marco MIRANDA - 5:4
     
    48:49
    Videli sme dva šťastné góly, po jednom na oboch stranách. Aj napriek tomu sú ale Slováci vo vedení a pokúsia sa ustrážiť si svoj náskok.
     
    49:11
    Švajčiari museli puk zbierať za vlastnou bránkou, ale prechod do pásma im nenarobil žiadne problémy. Uvidíme, či sa im podarí vystreliť.
     
    49:47
    Strelu v podaní hosťujúceho celku sme nezaznamenali a Slováci puk opäť vyhodili zo svojej obrannej tretiny.
     
    50:55
    Už dlhšiu dobu sa hrá bez prerušenia, no neprináša to žiadne nebezpečné situácie. Hra na ľadovej ploche je stále bez výraznejších šancí.
     
    51:24
    Slovensko sa bráni, Švajčiari dobýjajú jeho defenzívu, ale neúspešne. Aj tak by sa teraz dalo opísať dianie na ľadovej ploche.
     
    52:40
    Slovenský brankár predviedol pohodlný zákrok lapačkou, po ktorom sa ešte Švajčiari pokúsili puk vydolovať z jeho moci. To sa im ale napokon nepodarilo, pretože dobre zasiahla defenzíva.
     
    53:06
    Studenič predviedol dobrú individuálnu akciu, keď puk z vlastnej obrannej tretiny zaviezol až do útoku, ale tam bol tvrdo natlačený na mantinel a zakončovať nemohol.
     
    53:58
    Slovensko aj v tejto chvíli puk vyhodilo spred svojej bránky a dokázalo sa ubrániť. Naši chlapci už jedným okom sledujú aj čas na kocke, do konca riadnej hracej doby ostáva približne šesť minút.
     
    54:19
    Suter získal puk v strednom pásme, prešiel pomedzi dvojicu hráčov do útoku, ale tam nepochodil a o kus čiernej gumy prišiel.
     
    55:05
    Slovensko sa opätovne dokázalo ubrániť a chcelo sa presunúť do útoku, ale tam ho na modrej čiare zastavil ofsajd.
     
    56:46
    Rozhodcovia vylučujú, máme tu tresty na oboch stranách. Z tej švajčiarskej smeruje na trestnú lavicu Oehen za hrubosť, zo slovenskej Rajnoha takisto za hrubosť.
     
    56:46
    Slovenský tréner Bartánus si vyžiadal oddychový čas!
     
    56:46
    Švajčiarsky gólman ostáva na striedačke, hostia si zahrajú v pätici proti štyrom Slovákom.
     
    57:42
    Slovensko ale zatiaľ súperov tlak zvláda bez akýchkoľvek pokusov. Hokejisti Švajčiarska sa o skórovanie pokúšajú márne.
     
    58:01
    Slovensko sa stále bráni, do konca tretiny ostávajú dve minúty.
     
    58:16
    Švajčiari hrajú stále bez brankára a útočia, ale Slováci sa veľmi dobre bránia.
     
    58:41
    Slovákom sa po dlhšom čase podarilo získať puk a zo svojej obrannej tretiny ho vyhodili aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    58:46
    Oba celky hrajú v plnom počte, Švajčiari majú stále powerplay.
     
    59:33
    Švajčiarsko U18 dalo gól!

    Tak toto je neuveriteľné! Švajčiari 27 sekúnd pred koncom tejto tretiny vyrovnávajú a víťazný sen Slovenska sa poriadne vzďaľuje. Gól strelil ANDRÉ HEIM. Asistencie: Dominic Weder, Lee ROberts.
    59:33. André HEIM - 5:5
     
    59:53
    Slovensko sa bude brániť! Za úmyselné vystrelenie puku smeruje na trestnú lavicu Jakub Lacka.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Prvý zápas na tomto turnaji sa skončil nerozhodne, po krátkej prestávke budeme pokračovať päťminútovým predĺžením.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:24
    Slovensko v úvode predĺženia nechce urobiť chybu a puk iba nahadzuje do tretiny súpera.
     
    60:45
    Švajčiari si puk prevzali na svoje hokejky a pokúšajú sa o tlak v našom obrannom pásme. Sú tam dobre rozostavení, ale presná strela z ich strany neprichádza.
     
    61:33
    Švajčiarski hokejisti dohrávajú presilovku. Sú nasťahovaní v útočnej tretine a pokúšajú sa skórovať, Slovensko sa zatiaľ drží.
     
    61:53
    Slovensko hrá v plnom počte, najťažšie chvíle má za sebou.
     
    62:57
    Hrá sa bez prerušenia a všetci prítomní tŕpnu, čo sa bude diať. Slovensko sa musí brániť a robí všetko pre to, aby neinkasovalo.
     
    63:14
    Švajčiari sú draví a do nájazdov sa im vôbec nechce ísť. Sledujeme veľkú drámu a pevne veríme, že bude mať šťastný koniec.
     
    64:00
    Do konca predĺženia ostáva presne jediná minúta a Slovensko je v obrannej tretine. Zverenci trénera Bartánusa sa bránia veľmi obetavo, Švajčiari si nevedia poradiť.
     
    64:29
    Švajčiari puk nahodili na bránku súpera, slovenský gólman hru prerušil. Do konca predĺženia ostáva 31 sekúnd.
     
    64:56
    Slováci to ešte skúsili na opačnej polovici klziska, ale ich nahodenie puku na bránku bolo z kategórie propagačných. S najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme samostatné nájazdy.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Aj po predĺžení je stav nerozhodný a po krátkej úprave ľadovej plochy budú nasledovať samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    1:0
    Samuel BUČEK zakončil po ľade okolo betónu súperovho gólmana a bol úspešný.
    Samuel BUČEK
     
    1. séria
    1:1
    Lee ROBERTS volil strelu do stredu bránky a takisto bol úspešný!
    Lee ROBERTS
     
    2. séria
    2:1
    Samuel SOLENSKÝ si zasekol brankára, puk si hodil na ľavú stranu a krásne zakončil do odkrytej časti bránky!
    Samuel SOLENSKÝ
     
    2. séria
    2:2
    Marco MIRANDA volil strelu pomedzi nohy gólmana Slovenska a bol úspešný.
    Marco MIRANDA
     
    3. séria
    2:2
    Martin BODÁK nepremieňa, pretože to z uhla napálil iba do brankára.
    Martin BODÁK
     
    3. séria
    2:2
    Do bránky sa na tento nájazd postavil Kožiak a Nico HISCHIER nepremieňa.
    Nico HISCHIER
     
    4. séria
    2:3
    Lee ROBERTS si položil Kožiaka a okolo jeho lapačky úspešne skóroval.
    Lee ROBERTS
     
    4. séria
    2:3
    Samuel BUČEK nepremieňa.
    Samuel BUČEK
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Švajčiarsko U18.
    Autorom víťazného gólu je LEE ROBERTS.
    65:00. Lee ROBERTS - 5:6
     
    Koniec zápasu.
     
    Slováci napokon prehrali na tomto turnaji aj 27. zápas v rade a končia na poslednom ôsmom mieste.

    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko: Samuel Buček
    Švajčiarsko: Marco Miranda (16:22:12)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 16. Ružička (Čacho, Lacka), 21. Buček, 24. Zeleňák (Studenič, Solenský), 36. Lacka (Bodák, Ružička), 48. Solenský (Bodák) – 5. Hischier, 18. Suter (Roberts, RIva), 29. Miranda (Hischier), 48. Miranda (Hischier, Stadler), 60. Heim (Weder, ROberts), rozh. náj. Roberts

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Samuel Buček (SVK18)
    1:1   Lee Roberts (SUI18)
    2. séria:
    2:1   Samuel Solenský (SVK18)
    2:2   Marco Miranda (SUI18)
    3. séria:
    2:2   Martin Bodák (SVK18)
    2:2   Nico Hischier (SUI18)
    4. séria:
    2:3   Lee Roberts (SUI18)
    2:3   Samuel Buček (SVK18)


    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Durný (Kožiak) – Bodák (A), Zeleňák, Krempaský (A), Kmec, Rajnoha, JUriga, Rudy, Fereta – Studenič, Solenský (C), Václav – Galbavý, Roman, Buček – Ružička, Čacho, Lacka – Vybiral, Martančík, Tamáš
    Švajčiarsko U18: Ritz (41. Wüthrich) – Öjdemark, Stadler (C), Steinmann (A), Gerber, Riva, Brantschen, Andersson, Le Coultre – Volejnicek, Hischier (A), Miranda – Oehen, Roberts, Geisser – Eggenberger, Suter, Weder – Zwissler, Heim, Lerch

    Rozhodca: Novák, Müllner – Tvrdoň, Kacej