Bilbao – Barcelona 4:0 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
4:0 (1:0)
FC Barcelona
Piatok 14.08.2015, 22:00 • San Mamés Barria, Bilbao • Španielský Superpohár • Finále
Predzápasové kurzy
     
    V provm zápase o španielský superpohár si prekvapujúco Athletic Bilbao poradil s FC Barcelona 4:0 a jendou nohou je už držiteľom tohto pohára. Ak strelia na Nou Campe jediný gól, tak je o víťazoví tohto pohára rozhodnuté. Barcelona si dnes ani neťukla a Athletic Bilbao fantastickým výkonom zdolal Barcu rozdielom triedy. Hetrikom sa prezentoval Aritz Aduriz. Ja vám prajem príjemný víkend a dobrú noc. (23:51:46)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žlté karty pribúdaju a pribúdaju. Ďalším potrestaným hráčom je San Jose.
     
    90+2
    V nadstavenom čase za pretesty dostáva žltú kartu aj Andreas Iniesta.
     
    90
    Štvrtý rozhodca ukázal, že s a budú hrať ešte štyri minúty navyše.
     
    90
    Aduriz dostal výbornú loptu za obranu a takmer už aj zakončoval, ale napokon ho zastavil hvizd hlavného rozhodcu, pretože bol v ofsajde.
     
    89
    Barcelona sa absolútne nedarí a vidíme veľmi sklamané tváre na striedačke hostí, ktorí neveria, ako sa dnešný zápas vyvýja.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Gurpegi (Athletic Club Bilbao).
     
    86
    Domáci celok už zápas len dohráva, aj keď Barca sa snaží streliť aspoň čestný úspech, ale veľmi sa im to nedarí. Loptu majú vo svojej moci, ale Bilbao to má všetko pod kontrolou a každú nepríjemnú situáciu riešia s chladnou hlavou.
     
    85
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Susaeta, prichádza Bóveda.
     
    82
    Až ku koncu zápasu sme sa dočkali výbornej akcie FC BArcelona, keď sa lopta z jednej strany dostala na druhú po osi Messi, Suárez až k Rakitičovi, ale finálna prihrávka na Suáreza bola už nepresná.
     
    80
    Žlté karty postupne pribúdajú a ďalším potrestaným hráčom je Javier Mascherano z Barcy.
     
    80
    Aj tento Rakitičov rohový kop domáci odvrátili a konkrétne dnešný hrdina Aduriz, ktorý poslal loptu do autu.
     
    78
    Rakitič svojím centrom do šestnástky nenašiel žiadneho so svojich spoluhráčov a lopta opäť smeruje smerom k ter Stegenovi.
     
    77
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Eraso, prichádza Gurpegi.
     
    77
    Tentokrát Barca zahrala rohový kop nakrátko, k lopte na hranici šestnástky sa dostal Suárez, ktorý sa snažil volejom ohrosiť domácu bránu, ale jeho strela bola veľmi nepresná.
     
    76
    FC Barcelona bude zahrávať ďalší rohový kop.
     
    74
    Susaeta vidí žltú kartu za svoj zákrok na hráča hostí.
     
    73
    Rakitič poslal loptu z rohového kopu do šestnástky, kde domáci loptu získali a okamžite vrhli svoje sily pred ter Stegena. Messiho dnes ani nevidno, domáci ho úplne odstavili z hry ako celú Barcu.
     
    72
    Snáď po 20- minútach sa Barcelona dostáva na dostrel brány Bilbaa. budú totiž zahrávať rohový kop.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Pedro, prichádza Ramirez.
     
    71
    Absolútna dominancia obrany Bilbaa pokračuje a navyše každú jednú menšiu príležitosť dokážu potrestať gólom. Bilbao dnes hraje jednozna FC Barcelona.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Etxeita (Athletic Club Bilbao).
    68. ADURIZ - 4:0
     
    68
    Bilbao dalo gól!
    ARITZ ADURIZ si postavil loptu na biely bod a loptu bezpečne posiela do siete ter Stegena, ktorý ju vyťahuje zo siete už po štvrtykrát v dnešnim zápase.
     
    67
    Domáci zahravali rohový kop a Dani Alves fauloval domáceho hráča pri zakončení, rozhodca odpískal faul a nariadil pokutový kop.
     
    66
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Sabin, prichádza Lekue.
     
    65
    FC Barcelona absolútne nepripomína mužstvo z minulej sezóny. Nevyšla im príprava a absolútne im nevychádza ani tento zápas. Do útoku nevymysleli nič a v obrane je to tiež veľká bieda.
    62. ADURIZ - 3:0
     
    62
    Bilbao dalo gól!
    Obrovské zmätky v obrane Barcelony sú potrestané po tretikrát. Výborný center domácich do šestnástky, kde najprv na loptu nedočiahol Sabin, ale obrana BArcelony loptu poslala na ADITZA ADURIZA, ktorý sa otočil a presnou strelou zvyšuje už na 3:0. Barcelona v dvoch súťažných zápasoch dostala 7 gólov a to ešte nie je koniec. Obrana FC Barcelona je veľmi deravá a Enrique musí popracovať na zlepšení defenzívy.
     
    61
    Barca sa za prvú hodinu zápasu dostala len k dvom streleckým pokusom a zatiaľ zaslúžené prehráva, aj keď ani domáci si nevyprodukovali takmer žiadne šance, ale potrestali chyby hostí.
     
    60
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergio Roberto, prichádza Rakitič.
     
    58
    Luis Suárez takmer zaváhal pri vlasnej rohovej zastávke, len sa obzrel za loptu, či skončila v aute. Ak nie, tak domáci by sa ocitli určite v šanci.
     
    56
    Barcelona je šokovaná a domáce Bilbao zase na koni. Athletic vyťažil z minima maximum a svoju prvú veľkú šancu hneď premenil a dostal sa do dvoj-góloveho vedenia.
    53. ADURIZ - 2:0
     
    53
    Bilbao dalo gól!!!
    Tak ako aj v prvom polčase, tak aj v druhom domáci udreli z ničoho nič. Dani Alves prehral na ľavej strane súboj s Óscarem, ktorý poslal výborný center na ARITZA ADURIZA, ktorý bol v šestnástke nepokrytý a vo vyskoku trafil loptu hlavou presne do siete ter Stegena.
     
    52
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Rafinha, prichádza Iniesta.
     
    52
    O necelú minútu nato, mal aj Lionel Messi obrovskú šancu, ale ani on neprekonal Iraizoza.
    50.
     
    50
    Obrovská šanca hostí z Barcelony. Pedro sa dostal do šance po chybe domácej obrany , skúsil loptu poslať na bránu, ale lopta sa odbila od brvna pred bránkovú čiaru a vyrovnávajúci gól z toho nie je.
     
    49
    A domáci aj mohli skórovať po tomto priamom kope. Loptu nakopli do šestnástky pred ter Stegena, kde vznikol zmätok, no domáci sa v šestnástke súpera nezorientovali veľmi dobre a loptu Barca odkopla.
     
    48
    Veľmi aktívny Beňat si vybojoval loptu a aj faul od Rafinhu a získal tak priamy kop z veľmi dobrej pozície.
     
    47
    Druhý polčas sa nám začal bez akejkoľvek zmeny v zostave. Barcelona ho začala s loptou vo svojej moci, tak ako aj v prvom polčase.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli futbal medzi oboma šestnástkami, takmer žiadne šance a aj gól padol z ničoho nič. Domáci sú v obrane bezchybný a podarilo sa im niečo, čo je proti Barce takmer nemožné. Hostia z Barcelony nemali jednu strelu do priestoru bránky za celý prvý polčas. Uvidíme, či to zmenia v druhom polčase.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1.
     
    45+1
    Lionel Messi zahral priamy kop skvele. Vystrelil ponad múr presne do ľavej šibenice brány, ale Iraizoz zachránil domácich od vyrovnavajúceho gólu skvelým zákrokom.
     
    45
    Eraso musel faulovať prenikajúceho hráča Barcelony a rozhodca odpískal faul a dáva žltú kartu Erasovi a Lionel Messi bude zahrávať priamy kop.
     
    44
    Domáci sa nestíhali vrátiť do obrany a Pedro prenikal do rozhodenej obrany domácich a tak ho fauloval Eraso, ktorý vidí žltú kartu.
     
    43
    Domáca obrana sa tentokrát zahrávala s ohňom. Loptu si v šestnástke hlavami posielali od jedného obrancu až k druhému a nie a nie ju dať do bezpečia. A tak ju zobral do rúk Iraizoz.
     
    41
    Priamy kop domácim absolútne nevyšiel. Barcelona vybehla spred šestnástky a domáci hráči ostali v ofsajde a brankár tak loptu skryl do svojho náručia.
     
    41
    FC Barcelona s loptou vo svojej moci, no kombinujú len na svojej polovici, loptu však stratili a dopredu sa vidal domáci hráč, ktorého Pedro stiahol na zem a vidí za to, prvú žltú kartu v zápase.
     
    39
    Lionel Messi z priameho kopu sa nesnažil ohroziť bránku, pretože by to nemalo zmysel a tak centroval do šestnástky. Laporte však loptu posiela do bezpečia, až k brankárovi hostí.
     
    38
    Dani Alves bol faulovaný a to je šanca pre Messiho na ohrozenie domácej brány. No, je to z veľkej diaľky.
     
    37
    Ak to nejde kombinačnou hrou, tak to skúšajú hostia individuálne. Ale ani Pedro neprešiel sám cez pozornú obranú Bilbaa.
     
    35
    Athletic Bilbao výborne eliminuje útočnú snahu Barcelony a absolútne ich nepúšťajú k ich hre na polovici súpera. Barcelona má loptu a kombinuje len na svojej polovici, ale aj tam je vysoko napádana pri rozohrávke.
     
    33
    Athletic zahrával rohový kop, po ktorom však nedošlo k žiadnemu vzrušeniu, pretože ter Stegen bez problémov loptu vyrazil.
     
    31
    Uplynula už jedna tretina zápasu a FC Barcelona sa ešte takmer k ničomu nedostala. Je však pravdou, že do gólovej šance sa ešte nedostali ani domáci, ale tí vedú gólom z polovice ihriska, o ktorý sa postaral San José.
     
    28
    Susaeta krásne zobral loptu hosťujúcemu hráčovi, pekne prihral na pravú stranu De Marcosovi, ktorý prešprintoval Adriana Correiru a pekným centrom sa snažil poslať loptu do šestnástky, čo sa mu aj podarilo, ale žiaden z domácich hráčov loptu nezakončil medzi tri žrde.
     
    27
    Suárez sa ocitol sám pred Iraizozom, ale k zakončeniu sa nedostal, vytiahol si brankára do strany a loptu odcentroval na lepšie postavených spoluhráčov, domáci hráč Etxeira však loptu odhlavičkoval na rohový kop.
     
    26
    Domáci v rýchlom protiútoku. Išli dvaja na jedného, ale Eraso nedostal presnú prihrávku tak, aby mohol zakončiť a loptu prikryl ter Stegen.
     
    24
    Leo Messi sa to snažil zobrať všetko na seba a chcel sa preštrikovať až do zakončenia, ale cez pozornú obranu domácich nemal na zakončenie ani najmenšiu šancu a o loptu prišiel ešte pred šestnástkou.
     
    23
    FC Barcelona má obrovské problémy pri vlastnej rozohrávke a stráca veľké množstvo lôpt už na vlastnej polovici, na čo nie je zvyknutý žiaden fanúšik hostí.
     
    21
    Suárez ťahal útočnú akciu po pravej strane, ale loptu poslal radšej do stredu ihriska, odkiaľ putovala na ľavú stranu na Pedra, ktorého však bez najmenších problémov o loptu pripravil Balenziaga a Barcelona sa tak opäť nedostala ani len do pokutového územia.
     
    20
    Suaréz posielal skvelú prihrávku za obranu na spoluhráča, no domáca obrana si dala na túto situáciu pozor a odvrátila na rohový kop.
     
    18
    Hostia opäť pri lopte ako aj v prvých 10 minútach, ale všetko je to len na vlastnej polovici a odtiaľ sa góly nedávajú. Bilbao vstúpilo do zápasu s naozaj výbornou taktikou, ktorá je zatiaľ účinná.
     
    17
    Barca je šokovaná po obdržanom góle a takýto priebeh zápasu naozaj neočakávali, ale treba povedať, že domáci sa vedenia ujali zaslúžene. Ter Stegen spravil už druhú chybu.
    13. San JOSÉ - 1:0
     
    14
    Bilbao dalo gól!
    Tak to je neuveriteľné, čo sa teraz stalo v Bilbau. Obrovské prekvapenie a nádherný gól domácich. Ter Stegen sa ocitol ďaleko za šestnástkou a hlavou loptu poslal do stredu ihriska, kde ju spracoval MIKEL SAN JOSE, ktorý ju z polovice ihriska poslal do prázdej brány. Obovská chyba Ter Stegena a nádherný gól domácich, ktorý určite uvidíte aj v našom prenose onedlho.
     
    13
    V zápäti domáci získavajú ďalší rohový kop po tom, čo hostia odvrátili center domácich za bránkovú čiaru.
     
    11
    Obrovská šanca domácich, vysoké napádanie im prinieslo takmer gól. Ter Stegen pri rozohrávke spravil chybu, domáci hráč poslal loptu Adurizovi, ktorý neprekonal brankára Barcelony, ale získal aspoň rohový kop. Athletic Bilbao malo obrovskú možnosť na skórovanie.
     
    11
    Prvýkrát sa snažili do útoku dostať aj domáci, ale prihrávka na Aduriza bola príliš dlhá a rozohrávať sa bude od ter Stegenovej brány.
     
    9
    Tréner Barcelony nechal oddychovať niekoľkých hráčov zo základu, ako napríklad Iniesta, Piqué, Busquets a Rakitič. Dalo sa to však očakávať, nakoľko Barcelona má veľmi nahustený program.
     
    8
    Barcelona určite nečakal takéto vysoké napadanie, tentokrát pri vlastnej rozohrávke prišli o loptu a domáci budú mať výhodu autového vhadzovania.
     
    6
    Krásna prihrávka na Luisa Suáreza za obranu domácich, ale čiarový rozhodca dvíha svoju zastávku, pretože Luis bol v tesnom postavení mimo hry.
     
    5
    Hráči Barcelony momentálne kombinujú na svojej polovici a domáci ich vysoko napádajú, pri lopte sa dokonca ocitol aj ter Stegen. Výborne napádanie domácich a Barcelona má problém sa dostať cez polovicu ihriska.
     
    4
    Pedro nahrával z ľavej strany ohriska, ale svojho spouhráča Messiho pred šestnástkou nenašiel.
     
    2
    Hosťujúci celok z Barcelony ešte ani len nepožičal loptu domácim. Barcelona od začiatku zápasu predvádza svoju typickú hru.
     
    1
    Úvodný výkop zaobstarali hráči Barcelony.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga – Beňat, San José – Susaeta, Eraso, Sabin – Aduriz
    Náhradníci: Bóveda, Kike Sola, Gurpegi, Elustondo, Lekue, Ager Aketxe, Iago Herrerín

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Vermaelen, Adriano Correia – Sergi Roberto, Mascherano, Rafinha – Messi, Suárez, Pedro
    Náhradníci: Iniesta, Sandro Ramírez, Munit, Piqué, Bravo, Rakitić, Busquets.
     
    Príjemný piatkový večer! Španielská Primera División ešte nezačala, no dnes sa začína dvojzápas, ktorý rozhodne o držiteľovi španielského superpoháru! Na San Mamés Barria v Bilbao sa stretne domáci Athletic s FC Barcelonou. Úvodný výkop je naplánovaný na 22:00 a pri textovom prenose sa na vás bude tešiť Tomáš Podávka.
     
    ATHLETIC BILBAO
    Athletic v minulej sezóne dokráčal do finále španielského pohára Copa del Rey. Vo finále prehral na vypredanom Camp Nou s Barcelonou 1:3,ale Barcelona nakoniec dokráčala k víťazstvu v Primera División, a tak Bilbao získalo právo štartu v španielskom superpohári!

    Athletic má už za sebou dva ostré zápasy v rámci tretieho predkola Európskej ligy. Úvodní zápas odohral doma s Interem Baku a po dvoch góloch Erasa zvíťazil 2:0. Odveta v Azerbajdžánu skončila bez gólov a z postupu sa mohlo radovať Bilbao, ktorému los určil za súpera do play-off slovenskou Žilinu! Prvý zápas čaká Athletic budúci štvrtok na Slovensku. Hneď potom Bilbao vstúpi do Primera División úvodným zápasom práve proti Barcelone!

    Káder Athleticu sa cez leto nijak výrazne nezmenil. Vedenie dokázalo udržať svoju hviezdu Ikera Muniaina, ktorý však momentálne laboruje so zranením. Kouč Ernesto Valverde sa bude musieť vyporiadať s odchodom skúseného Andoni Iraoly, ktorý zamieril do New Yorku City FC. Hlavné opory v čele s Markelem Susaetou a Óscarem de Marcosem však zostaly!
     
    FC BARCELONA
    Katalánsky celok si vyslúžil právo štartu v španielskom superpohári víťazstvom v Primera División, kde v minulom roku získal svoj 23. ligový titul. Barca však odohrá druhý ťažký zápas v štyroch dňoch, keď v utorok absolvovala v gruzínskom Tbilisi boj o európsky superpohár.

    Jak už bolo povedané, Barcelona v utorok odohrala zápas európského superpohára. Pre zverencov Luise Enriqueho sa zápas nevyvíjal dobre, keď už v tretej minúte poslal Sevillu do vedenia Banega. Argentínsky kúzelník Leo Messi však odpovedal dvoma gólmi z priamych kopov a poslal Barcu do vedenia. Ďalšie dva góly pridal Rafinha a Suárez a katalánsky celok kráčal za víťazstvom. Sevilla však predviedla úchvatnú stíhaciu jazdu, keď v 81. minúte vyrovnával Jevhen Konopljanka na 4:4! V predĺžení však rozhodol o víťazstve Barcelony Pedro! Je otázka, či kouč Enrique bude šetriť svoje opory, ktoré absolvovali veľmi náročný utorkový zápas. Najskôr nastúpi niektorí hráči z lavičky!

    Káder Barcelony sa zatiaľ nijak razantne neobmenil, kostra týmu zostala rovnaká. Hosťovanie Gerarda Deulofeua v Evertone sa premenilo na prestup a Martín Montoya odišiel na hosťovanie do Interu Miláno. Katalánsky veľkoklub má kvôli skoršiemu porušovaniu prestupových pravidiel zakázané do konca októbra registrovať nových hráčov. Zmluvu zatiaľ podpísala s Ardou Turanem, ktorý prestúpil za 34 miliónov eur z Atlética. Druhým do partie je pravý obranca či záložník Aleix Vidal, ten prišiel práve zo Sevilly. Obaja hráči však nesmú nastúpiť ani v príprave, a tak budú musieť pol roka len trénovať! Tréner Luis Enrique však prišiel pred dnešným zápasom o jednu z opôr. Brazílčan Neymar má Mumps a dnes bude chýbať!

    Tomáš Podávka

    Góly: 14. José, 53. Aduriz, 62. Aduriz, 68. Aduriz

    Karty:   44. Eraso (ATB), 45. Eraso (ATB), 68. Etxeita (ATB), 74. Sasaueta (ATB), 88. Gurpegi (ATB), 90+3. Jose (ATB) – 41. Pedro (BAR), 67. Alves (BAR), 80. Mascherano (BAR), 90+2. Iniesta (BAR)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga – Beňat, San José – Susaeta, Eraso, Sabin – Aduriz
    Náhradníci: Bóveda, Kike Sola, Gurpegi, Elustondo, Lekue, Ager Aketxe, Iago Herrerín

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Bartra, Vermaelen, Adriano Correia – Sergi Roberto, Mascherano, Rafinha – Messi, Suárez, Pedro
    Náhradníci: Iniesta, Sandro Ramírez, Munit, Piqué, Bravo, Rakitić, Busquets
    Pondelok 17.08.2015
    Barcelona - Bilbao 1:1

    Góly: 43. Messi – 74. Aduriz

    Karty:   44. Pedro (BAR) – 30. Bovéda (ATB), 41. Eraso (ATB), 59. Aduriz (ATB), 60. Etxebarria (ATB)   56. Piqué (BAR) – 86. Sola (ATB)