Sparta Praha – Riga 6:1 (kon.) | Třinec – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Vítkovice – Dinamo Minsk 4:2 (kon.)
K. Vary – Blues 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta Praha – Vítkovice 7:3 (kon.) | Třinec – K. Vary 8:6 (kon.)
Riga – Dinamo Minsk 2:7 (kon.) | CSKA Moskva – Blues 9:1 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
2:7 (1:3, 0:3, 1:1)
HC Dinamo Minsk
cz Piatok 07.08.2015, 17:45 • Stará WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • President Cup
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.
     
    Krásné odpoledne z Třince přeji všem fanynkám a fanouškům mládežnického hokeje! Vítejte při sledování textového online přenosu z turnaje mladších dorostenců, který pod názvem President Cup pořádají třinečtí Oceláři. Kromě domácího celku na turnaji startují další tři česká mužstva – Vítkovice, Sparta Praha a Karlovy Vary. Zahraničními hosty jsou běloruské Dinamo Minsk, lotyšské Dinamo Riga, ruské CSKA Moskva a finští Espoo Blues.

    V tomto přenosu budeme detailně sledovat utkání mezi týmy Dinamo Riga a Dinamo Minsk. Tento zápas bude čtvrtým duelem ve skupině B, začíná v 17:45 na ledě staré WERK ARENY. Pokud nedorazíte do hlediště, sledujte online přenos, kterým vás provede Ondřej Zoubek. Jste co nejsrdečněji zváni!
     
    PRESIDENT CUP HC OCELÁŘI TŘINEC

    Na turnaji budou startovat mladší dorostenci, tedy hokejisté narození v letech 2000 a 2001. Hlavním organizátorem je manažer mládeže třineckého klubu Jan Peterek. Do Třince se mu podařilo přitáhnout evropskou mládežnickou elitu a zorganizovat zajímavý turnaj. „Sjede se tady elita mládežnického hokeje, diváci mohou vidět různé zahraniční hokejové styly a taková šance se naskytá málokdy. Je to výjimečná akce, jedna z největších, které se v Třinci na klubové úrovni pořádají. Určitě to bude zajímavé, kluci ještě mají kariéru před sebou a možná tady diváci uvidí talenty, které se jednou objeví v NHL a reprezentacích," zve diváky ke sledování turnaje klubová ikona Ocelářů. Ve čtvrtek 6. srpna byl turnaj slavnostně rozlosován, osm týmů byl rozřazeno do dvou skupin a dvou hal.

    Skupina A (nová WERK ARENA)

    HC Oceláři Třinec
    HC Energie Karlovy Vary
    CSKA Moskva
    Espoo Blues

    Skupina B (stará WERK ARENA)

    HC Vítkovice Steel
    HC Sparta Praha
    Dinamo Minsk
    Dinamo Riga

    Systém turnaje

    Osm týmů je rozděleno do dvou skupin po čtyřech, do semifinále postoupí dvě první mužstva z každé skupiny, zbylé týmy si zahrají o umístění. Vyvrcholením turnaje bude ještě po finále utkání All Stars. Turnaj hostí dva zimní stadiony, nová a stará WERK ARENA. Skupina A se odehraje v nové, stejně jako boje o medaile a All Stars Game, zatímco skupinu B a boje o umístění budeme sledovat ve staré aréně. Skupinová fáze a play-off se odehrají v pátek a sobotu, v neděli se těšme na boje o 7., 5. a 3. místo, finále a All Stars Game.
     
    DINAMO RIGA

    Dinamo Riga je nejslavnějším hokejovým klubem z Lotyšska. Od jejího založení nastupuje A-mužstvo Dinama v KHL a dvakrát si zahrálo v play-off konferenční semifinále, tedy dokráčelo mezi nejlepší osmičku soutěže. Momentálně najdeme na soupisce také dva Čechy, a to brankáře Jakuba Sedláčka s obráncem Tomášem Kundrátkem.

    Rižské Dinamo je dlouhodobě zásobarnou lotyšské reprezentace, která často těží ze sehranosti hráčů z Dinama. Proto není třeba pochybovat o kvalitě rižské mládežnické školy. Mladší dorostenci Dinama dokonce do Třince dorazili už přibližně týden před začátkem turnaje na předsezónní kemp.

    Nominace Dinama Riga na President Cup:
    Šilovs, Bruveris, Saulgriezis – Barovskis, Mežnieks, Milbergs, Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Rostoks, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis. Trenér: Juris Ozols.
     
    DINAMO MINSK

    Dinamo Minsk je hokejový klub z běloruské metropole, který hraje v KHL už od jejího založení v roce 2008. Dinamo bylo založeno v roce 2004 jako pokračovatel klubu Tivali Minsk a v roce 2007 získalo v Bělorusku mistrovský titul. Aktuálně najdeme na soupisce minského A-mužstva jednoho Čecha, a to obránce Lukáše Krajíčka. Kromě něj je v týmu mnoho bělouruských reprezentantů a také zámořských hráčů se zkušenostmi z NHL. Dinamo Minsk bývá základním stavebním kamenem běloruské reprezentace, a tak v Třinci dost možná uvidíme budoucí reprezentanty Běloruska.

    Nominace Dinama Minsk na President Cup: Konjuchov, Bylinskij – Kleščyk, Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla, Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k turnaji nebo přímo k zápasu Dinama Riga s Dinamem Minsk, ptejte se na Twitteru. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Pro lepší orientaci pak přidávejte hashtagy #RIGvMIN a #PresidentCup. Budu se snažit odpovídat.

    If you have any questions about the tournament or about the match Dinamo Riga – Dinamo Minsk, then ask me on Twitter. Add @VondraZoubek in front of your tweet and use hashtags #RIGvMIN and #PresidentCup because of better orientation. I will try to ask your questions.
     
    If you want to read text liveblog from the tournament in English, then click on Eurolivescores.com.
     
    Posledním utkáním dnešního programu skupiny B bude souboj lotyšského a běloruského hokeje, derby dvou Dinam. Dinamo Riga v prvním utkání podlehlo Spartě 1:6 a Minsk nestačil na Vítkovice v poměru 2:4. Minsk s Rigou si tak zahrají o druhou šanci. Kdo prohraje, do semifinále postoupí jen těžko.
     
    Začalo rozbruslení obou mužstev. Minsk bude hrát v bílých dresech, hráči Dinama Riga oblékli dresy ve vínové barvě, jakou známe z lotyšské vlajky.
     
    Ještě před zápasem přicházejí na řadu hymny Lotyšska a Běloruska.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Bruveris (od 5. Šilovs) – Barovskis, Mežnieks, Milbergs (C), Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Rostoks, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis. Trenér: Juris Ozols.

    HC Dinamo Minsk: Konjuchov (Bylinskij) – Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla (C), Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.

    Rozhodčí: Pavel Mikula – René Trombik, Lukáš Puczok.
     
    Riga udělala změnu na postu brankáře. Zachytá si Bruno Bruveris. Arturs Šilovs zůstává prozatím na střídačce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Bruveris nepředvedl na začátek zrovna jistý zákrok! Po střele Kalbasina mu vypadl puk a dorážet mohl Paznjakov! Naštěstí pro Lotyše Bruveris čáru zázračně uhlídal.
     
    00:55
    Tak to je ze strany rižského brankáře skoro stejný úvod utkání, jaký předvedl v předchozím zápase vítkovický Piták. Tentokrát to ale bylo bez gólu.
     
    01:23
    P. Marcinkevičs chtěl poprvé prozkoušet pozornost Konjuchova, ale při střele mu kotouč sjel z čepele hole.
     
    01:38
    Další obrovská šance Minsku, ale znovu nekončí gólem! Do přečíslení ujeli Jeramejčyk s Kanavalovem, ale druhý jmenovaný střílel pouze do Bruverise!
     
    01:45
    Ralfs Tods Vilcinš (RIG) je vyloučen na dvě minuty za podražení. První přesilovku si v zápase zahraje favorizovaný Minsk.
     
    02:30
    Bruveris přes nejistý začátek drží Rigu nad vodou. V oslabení už si připsal první úspěšný zákrok. Vhazuje se před jeho brankou.
     
    02:54
    Bruveris vyrazil také střelu Rusenky od modré čáry, jenže tlak běloruského celku stále trvá. Riga je zamčená před vlastní brankou.
     
    03:20
    Pyškajla byl dalším hráčem, který zkusil pozornost brankáře Rigy. Bruveris znovu obstál, ale nápor Minsku sílí.
     
    03:46
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Na závěr přesilové hry se Minsk přeci jenom gólově prosazuje a po zásluze jde do vedení! Bakunovič přihrál vpravo do jízdy KIRYLU FJADOSOVOVI, který se z úhlu trefil přesně k vzdálenější tyči – 0:1! Asistence: Artsjon Bakunovič.
     
    03:59
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hned po vhazování se Minsk rozjel do útoku a přidává druhou branku! Pyškajla nabil v útočné třetině PAVLU PAZNJAKOVOVI, a ten prostřelil Bruverise podruhé – 0:2! Asistence: Mikita Pyškajla, Arsenij Kalbasin.
     
    04:13
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    To je pořádná nálož ze strany Bělorusů! Znovu se po buly vydali do útoku, Pyškajla nabil na pravý kruh ARSENIJOVI KALBASINOVI, jenž prostřelil bezmocného Bruverise potřetí – 0:3! Asistence: Mikita Pyškajla, Pavel Paznjakov.
     
    04:13
    Riga si vzala oddechový čas a vystřídala brankáře. Bruna Bruverise nahrazuje Arturs Šilovs.
     
    05:51
    Dinamo Riga inkasovalo tři góly za sedmadvacet sekund a Minsk je jasně vpředu. Zakázané uvolnění Rigy.
     
    07:23
    Riga se stále nemůže pořádně dostat na kotouč a jen vyhazuje. Ve středním pásmu si teď na Falbu čistě vyšlápl Vilcinš.
     
    07:52
    Falba upadl za brankou Šilovse, ale stále s Listopadovem bojují o udržení útočného pásma. To se jim daří.
     
    08:28
    Kasinskij se vydal do útoku po pravé straně, ale byl zastaven rižskými obránci. Ti přesto kotouč neudrželi.
     
    08:58
    Góloví hráči Minsku se opět tlačili před Šilovse. Tentokrát to bylo z levého křídla. Pyškajla přihrával před branku Paznjakovovi, který ale nestihl zakončit.
     
    09:58
    D. Marcinkevičs se snaží s pukem proniknout do útočného pásma, avšak proti sobě má hradbu v podobě vyšších minských soupeřů.
     
    10:45
    Grundmanis si vzal kotouč, pronikl na pravé křídlo a přízemní střelu poslal těsně vedle branky. Hned poté byl čistě dohrán Sevastsenkevičem.
     
    11:24
    Minsk ze své aktivity trochu upustil. Přeci jen, vede o tři branky a nemá teď kam pospíchat. Hraje se ve středním pásmu.
     
    11:43
    Riga právě vstřelila branku!
    Ale s tou bohorovností zase pozor, Dinamo Riga totiž nádherným gólem snižuje! PATRIKS MARCINKEVIČS dostal přihrávku do jízdy a zleva postupoval sám na Konjuchova. Běloruského gólmana přelstil ranou o břevno, dává svůj druhý gól na turnaji a zatím je jediným střelcem svého týmu – 1:3! Bez asistence.
     
    12:30
    V další akci byl znovu namočen P. Marcinkevičs. Pronikl po levé straně a pak přihrál na střelu Pontagsovi. Po teči od hráče Minsku skončil puk v ochranné síti.
     
    12:47
    Na opačné straně vytvořil hlavně Kanavalov obrovský zmatek přes Šilovsem. Ten ležel u levé tyče a nevěděl, kde má puk. Pro Rigu nakonec vše dobře dopadlo.
     
    13:34
    Barovskis u mantinelu v obranném pásmu neustál souboj s Krylovičem. Přesto bojuje o kotouč i nadále.
     
    14:15
    Stěpanov se s kotoučem dostal za Šilovsovu branku a snažil se jej dostat zpět na brankoviště. V tom mu zamezili lotyšští obránci.
     
    14:21
    Daniil Stěpanov (MIN) si však při návratu zpět vypomohl faulem a je vyloučen na dvě minuty za hákování. První přesilovka zápasu pro Rigu.
     
    15:12
    Milbergs zaváhal při rozehrávce v obranné třetině a Minsk se dostává ke kotouči. Jmenovitě je to Listopadov.
     
    15:40
    Geldners zpoza brány nabil P. Marcinkevičsovi a nejaktivnější rižský střelec při ráně zlomil hůl. Minsk proto dokázal vyhodit.
     
    16:26
    Minsk je v plném počtu a v útočném pásmu. Ale Kalbasin se před brankou nezorientoval úplně nejlépe, když namísto střely ještě přihrával.
     
    16:58
    Nižší kvalita ledu, který dnes dostává pořádně zabrat, připravila o útočné pásmo Minsk. Dopředu se vydal Polcs, ale jeho střela po ofsajdu už byla zbytečná.
     
    17:23
    Zajímavou šanci si vytvořili dva rižští útočníci. D. Marcinkevičs si stáhl kotouč ze vzduchu, ale vypálil vedle. Odražený kotouč nedokázal zasunout do branky v těžké pozici Grundmanis.
     
    18:26
    P. Marcinkevičs ukázal šikovné ruce a ve středním pásmu si jesličkami povodil Hahijeva. Pak ale nepřidal přesnou přihrávku.
     
    18:42
    Po tlaku nejproduktivnějšího útoku Minsku zasáhl na čáře Šilovs. Odolal tlaku Kalbasina s Paznjakovem a hra je přerušena.
     
    19:20
    Pyškajla se šikovně tlačil před branku zleva a pak přihrával pod sebe. Naneštěstí pro něj nenašel nikoho ze spoluhráčů, jen rižské obránce.
     
    19:57
    Šilovs si připsal ještě jeden úspěšný zákrok. Úvodní třetina se dohrává v obranném pásmu Rigy, ale u hrazení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:33.
     
    Riga nasadila na utkání s Minskem svého náhradního brankáře Bruverise a od počátku se bylo na co dívat. Bruverisovi vypadla v první minutě lehká střela a při dorážkách měl co dělat, aby ubránil svou svatyni. O minutu později zasáhl skvěle proti Kanavalovovi, který se na něj řítil sám, ale později už při něm štěstí nestálo. Během sedmadvaceti sekund inkasoval hned třikrát. Poprvé ho překonal střelou z těžkého úhlu Fjadosov. Za třináct sekund prostřelil Bruverise Paznjakov. Aby toho nebylo málo, trefil se ještě Kalbasin, když zužitkoval přihrávku Pyškajli na pravý kruh.

    V páté minutě vedl Minsk 3:0 a Riga si vzala oddechový čas. Místo Bruverise šel do branky Šilovs a žádnou další střelu za záda nepustil. Naopak, Riga se trochu osmělila, Minsk trochu ubral na tempu, a výsledkem byl gól P. Marcinkevičse. Ten zůstal zapomenutý za obranou zubrů a samostatný nájezd proměnil nádhernou střelou o horní tyč, po níž puk zasvištěl do branky. V dalším průběhu jsme sledovali víceméně vyrovnaný hokej, ale větší síla je viditelně na straně Minsku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Minsk se zdržel při příchodu ze šaten a je potrestán dvěma minutami. Jevhenij Hahijev (MIN) odpyká prohřešek svého mužstva.
     
    20:56
    Kalbasin udržel nohu ve středním pásmu, a tak mohl Pyškajla proniknout do útočného pásma a vystřelit. Jenže střílel vedle.
     
    21:34
    Riga se trochu se štěstím probila do útočného pásma, tam ale Jelenskise v souboji dvou patnáctek nepustil ke střele Krylovič.
     
    22:05
    Dinamo Minsk je v plném počtu, v oslabení nemělo vůbec žádné problémy, Riga se totiž v útočném pásmu ani neusadila. Poslední zákrok má ale na svém kontě minský Konjuchov.
     
    22:41
    Teď už je v útočné třetině nastěhováno Dinamo z Běloruska. Rusenka ale od modré čáry nestřílel, pouze nahodil po mantinelu.
     
    23:32
    Pontags unikl po levém křídle Kasinskému, ale pak narazil na Pyškajlu. Na opačné straně zastavil zubry ofsajd.
     
    23:49
    Paznjakov přihrál před branku Kalbasinovi, který zakončoval po otočce bekhendem. Šilovs si chytře ucpal mezeru mezi betony a hokejkou puk vyrazil.
     
    24:30
    Kasinskij napřáhl na modré čáře ke střele a skutečně vypálil. Jeho ránu srazil mimo branku D. Marcinkevičs.
     
    24:50
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minsk se začal stahovat k Šilovsově brance a vytěžil čtvrtou branku! NAZAR PALCHOVSKIJ se na brankovišti zorientoval ze všech nejlépe a nejrychleji a uklidil puk za Šilovse – 1:4! Bez asistence.
     
    25:34
    Šilovs přežil další dvě obrovské příležitosti Minsku, když na jeho branku znovu útočil Palchovskij a přidal se Kurilovič! Šilovs vše ustál se štěstím.
     
    26:15
    Riga si po zahraje přesilovku. Arsenij Kalbasin (MIN) fauloval D. Marcinkevičse a je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    27:09
    P. Marcinkevičs se šikovně dostal přes Sevastsenkeviče do útočného pásma, pak ale narazil na Rusenku, který kotouč odpálil.
     
    27:54
    Toto je zatím asi nejpovedenější přesilovka ze strany Rigy. Lotyši sice příliš nestřílejí, ale alespoň drží útočné pásmo.
     
    28:19
    Početná výhodu ukončili Rižští střelou na Konjuchova, který kotouč podržel. Mezitím se na ledě vrátil Kalbasin a Minsk je v pěti.
     
    28:45
    V souboji dvou třináctek fauloval Jevhenij Hahijev (MIN) Prohorenkovse. Hahijev si odsedí dvě minuty za podražení. Další přesilovka pro Rigu.
     
    29:24
    Matejko si u mantinelu sympaticky vyšlápl na o hlavu většího Listopadova a povedeným bodyčkem soupeře přehodil přes záda.
     
    29:48
    Ale mladému mužstvu Rigy se prostě nedaří dostat do útočné třetiny ani během přesilovky. Minsk je kvalitnějším týmem.
     
    30:47
    Rudzitis nečekal od P. Marcinkevičse přihrávku do jízdy, a tak nebylo z útoku Rigy nic. Dinamo Minsk už je v plném počtu.
     
    31:17
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minsk přidává pátou branku a asi definitivně rozhoduje o svém vítězství! Bělorusům vyšla kombinace v útočné třetině, Stěpanov přihrál mezi kruhy MIKITU PYŠKAJLOVI, na jehož střelu byl Šilovs krátký – 1:5! Asistence: Daniil Stěpanov, Artsjom Kanavalov.
     
    31:17
    Dinamo Minsk střídá brankáře. Poprvé v turnaji si zachytá Vladislav Bylinskij, který nahrazuje Maksima Konjuchova.
     
    33:48
    Falba se zbavuje protihráčů v útočném pásmu a snaží se proniknout před branku. Zatím marně.
     
    34:10
    Valná hromada před Šilovsem, ale hra nebyla přerušena. Kasinskij střílel od modré do odkryté branky, ale netrefil ji a po několika odrazech skončil kotouč na vrchní síťce!
     
    34:52
    Minsk teď ukazuje, proč vede o čtyři branky, a chce své vedení ještě navýšit. Kurilovič však střílel mimo branku a pak bylo zubrům odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    35:09
    Na Šilovse se valí jeden útok za druhým! Kurilovič přihrál po úniku zleva před branku Palchovskému, který však z první střílel jen do lapačky Lotyše!
     
    35:53
    Aktivní Kurilovič je stále na ledě, pronikl do útočného pásma a zakládá novou akci Minsku. Riga se teď jen brání.
     
    36:47
    Pyškajla obkroužil branku a přihrál na střelu Stěpanovovi. Ta však byla ještě tečována a puk zamířil vedle.
     
    37:03
    Na druhé straně si konečně nějaký zákrok připsal také Bylinskij. Puk schoval do lapačky po průniku Milbergse zakončeném střelou.
     
    37:37
    Kanavalov pronikl do útočného pásma po levém křídle a přihrával před branku na teč Krylovičovi. Ten na puk skutečně dosáhl, ale Šilovs jeho pokus vyrazil.
     
    38:53
    Šilovs je teď v plné bdělosti. Nejdříve chytil střelu od mantinelu, bezprostředně po buly pak vyrážel Paznjakovovu ránu.
     
    39:18
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Riga se teď dlouho nemohla dostat z obranného pásma a je potrestána šestou brankou! Paznjakovovu střelu Šilovs dokázal jen vyrazit a ILJA FALBA měl lehkou úlohu, když mu stačilo doklepnout puk do prázdné branky – 1:6! Asistence: Pavel Paznjakov.
     
    39:57
    Ještě v závěru druhé třetiny byl vyloučen na dvě minuty Aleksandr Platonov (MIN) za nedovolené bránění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:19.
     
    Druhá třetina nabídla spoustu zajímavého, ale jen a pouze před brankou Rigy. V pětadvacáté minutě se v brankovišti nejlépe zorientoval Palchovskij a překonal Šilovse. Lotyšský brankář o minutu později přežil další nátlak ze strany Palchovského a Kuriloviče, za dalších sedm minut však znovu inkasoval. Stěpanov našel mezi kruhy MIKITU PYŠKAJLU, který našel prudkou střelou recept na bezmocného Šilovse.

    Zubři pak vystřídali brankáře a místo Konjuchova šel do branky Bylinskij. Jenže neměl skoro žádnou práci. Naopak Šilovs se musel ohánět. Jen se štěstím přečkal střelu Kasinského od modré čáry, ležíc na břiše. Palchovskij o chvilku později střílel ve vyložené šanci do Šilovsovy lapačky. V poslední minutě druhé části přišel ještě jeden gól. Paznjakovovu střelu vyrazil Šilovs k Falbovi, a ten doklepl do prázdné branky. Minsk vede o pět branek. Otázkou zůstává, kolik celkem Rize nadělí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    Třetí třetina odstartovala a v početní výhodě hraje Dinamo Riga. Bylinskij nadvakrát zasáhl proti pokusům Grundmanise.
     
    41:25
    Riga se poněkud překvapivě drží v útočném pásmu, ale nemůže se dostat k pořádné střele.
     
    41:50
    Nádhernou akci předvedl Barovskis, když si z obrany vybruslil až do útočného pásma a zadovkou přihrál Grundmanisovi, který ale branku minul.
     
    42:30
    Teď už je Minsk v plném počtu, ale Bylinskij musel ještě vyrážet střelu Matejka od modré čáry.
     
    42:53
    Další přesilovka pro Dinamo z Rigy. Na trestnou lavici usedá znovu Aleksandr Platonov (MIN), tentokrát na dvě minuty za hákování.
     
    43:20
    Tvrdou ránu Milbergse od modré čáry schytal před brankou stojící Bakunovič. Minsk se brání zatím úspěšně a vyhazuje.
     
    43:58
    Nyní se však Riga drží v útočné třetině jako nikdy předtím. Dokonce se dostává do střeleckých pozic okolo Bylinského.
     
    44:58
    Minsk je v plném počtu, ale dlouho v pěti nevydrží. Šilovs je na střídačce, Riga má ponechanou výhodu.
     
    45:08
    Zachar Rusenka (MIN) byl vyloučen na dvě minuty za hákování. Riga si proto zahraje třetí přesilovku v řadě.
     
    45:51
    Tentokrát se Rize nedaří usadit před Bylinským a spíše nastřeluje puky po mantinelech. Za Minsk vyhazuje dopředu Bakunovič.
     
    46:23
    Riga právě vstřelila branku!
    Ale paradoxně zrovna tuto přesilovku Lotyši využívají! Polcs přihrál do jízdy PATRIKSU MARCINKEVIČSOVI, který si nabruslil mezi kruhy a střelou zápěstím na zadní tyč překonal Bylinského – 2:6! Asistence: Rudolfs Polcs.
     
    46:36
    P. Marcinkevičs se prosazuje potřetí na turnaji a je zatím jediným střelcem Dinama Riga.
     
    47:00
    Rihards Janis Geldners (RIG) si odsedí dvě minuty za hákování. Minsk si zahraje přesilovku a může Rize odpovědět.
     
    47:54
    Pyškajla střílel z nebezpečné pozice jen těsně vedle. Minsk zůstává nadále před Šilovsem.
     
    48:34
    Ve skrumáži před Šilovsem si počínal až příliš důrazně Raman Jeramejčyk (MIN). Už odjíždí na trestnou lavici, aby si odseděl dvě minuty za sekání.
     
    49:15
    Dinamo Riga hraje v plném počtu a útočí na branku Bylinského. Po pravém křídle se prodral D. Marcinkevičs, ale nevystřelil.
     
    49:31
    Střelu Barovskise od modré čáry přizvedl někdo z bránících Bělorusů do ochranné sítě. Vhazuje se před Bylinským.
     
    50:14
    Riga hraje přesilovku a snaží se o usazení v útočné třetině. Milbergsovi však na modré čáře proskákal puk pod hokejkou.
     
    50:45
    Minsk už je v plném počtu, a tak se zase hraje v pěti na obou stranách. Do konce utkání zbývá přibližně devět minut.
     
    51:25
    Kalbasin a Pyškajla předvedli pěknou kombinační akci, na jejímž konci stála střela minského kapitána těsně nad Šilovsovu branku!
     
    52:09
    Maskajlov dostal na středovou osu kluziště přihrávku od Kalbasina, už měl zakončovat, ale akci překombinoval přihrávkou zpět.
     
    52:40
    Kalbasin si pak znovu řekl o kotouč, dostal jej pod kontrolu a z mezikruží vypálil vedle.
     
    53:16
    Kasinskij v obraně zaváhal a ztratil kotouč. Získal jej Prohorenkovs, ale hned při prvním doteku mu odskočil.
     
    53:50
    Kanavalov těžil z toho, že Krylovičovi střela vůbec nesedla. Díky tomu se totiž dostal k puku a obkroužil branku. Potom ovšem narazil na pozorného Šilovse.
     
    54:07
    D. Marcinkevičs zablokoval Krylovičovu střelu z mezikruží a kotouč skončil na zadním mantinelu. Riga posouvá do středního pásma.
     
    54:48
    Sevastsenkevič se hezky prodral po pravé straně kluziště, ale na zádech mu stále viselo několik hráčů Rigy. Přesila nakonec zvítězila.
     
    55:14
    Právě Alexej Sevastsenkevič (MIN) je teď vyloučen na dvě minuty za hákování. Tímto faulem se provinil v souboji s Polcsem.
     
    56:08
    Riga je zatím v útočném pásmu a už vystřelila po Bylinského brance. Byl to Jelenskis, jehož střelu gólman zubrů musel vyrážet.
     
    56:30
    Riga předvedla další pěknou kombinaci na jeden dotek! Raivis Kristians z mezikruží přihrál doleva na Konstantinse, který však ve vyložené šanci střílel jen do betonu Bylinského!
     
    57:43
    Šilovs ani jeho spoluhráči teď vůbec netušili, kde je kotouč. Najednou vylétl z hole Kryloviče a zaduněl na zadním mantinelu.
     
    58:21
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minský kapitán přidává sedmý zásah do rižského sebevědomí! MIKITA PYŠKAJLA zcela bez pozornosti rižských beků vyjel zpoza Šilovse a z pravého kruhu vystřelil přesně do horního rohu – 2:7! Bez asistence.
     
    58:54
    Minsk ještě zatlačil na svého soupeře a chce přidat další gól. Kasinského ránu od modré čáry vyrazil Šilovs do ochranné sítě.
     
    59:19
    Zubři zůstávají nadále v útočné třetině. Jeramejčyk se uvolnil a přihrál mezi kruhy Krylovičovi, jehož taháček vyrazil Šilovs vyrážečkou do sítě.
     
    59:54
    Ještě jednu branku mohl po akci Kuriloviče přidat Pyškajla, ale hattricku se nedočkal. Srazil se totiž se svým spoluhráčem.
     
    Konec zápasu.
     
    Poslední utkání dnešního programu skupiny B je u konce, Minsk porazil Rigu 7:2. Nejlepším hráčem Minsku je vyhlášen Mikita Pyškajla (2+2). Na straně Rigy je to Patriks Marcinkevičs (2+0), jenž je se třemi zásahy zatím jediným střelcem svého mužstva na turnaji. Ceny předá Jan Peterek.
     
    Třetí dvacetiminutovka už toho tolik nenabídla a dohrávalo se především z povinnosti. Po sedmi minutách snížila Riga na 2:6, když se jí podařilo využít přesilovou hru. Polcs přihrál do jízdy P. Marcinkevičsovi, ten střelou z mezikruží překonal Bylinského a vstřelil svou třetí branku na turnaji.

    Pak už si slovo vzali zase zubři, Pyškajla střílel nad Šilovsovu branku a lotyšský brankář také několik dalších závarů. Na opačné straně neprostřelil Bylinského ve velké šanci Konstantins a Minsk se tak smál jako poslední. Druhý gól v zápase vstřelil Pyškajla, když si vybruslil zcela nepozorován zpoza Šilovse a zamířil do horního rohu brány. Minsk si spravil chuť po prohře s Vítkovicemi a rozstřílel mladý tým Rigy 7:2.
     
    Tabulka skupiny B

    1. HC Sparta Praha – 6 bodů, skóre 13:4
    2. HC Vítkovice Steel – 3 body, skóre 7:9

    3. HC Dinamo Minsk – 3 body, skóre 9:6
    4. Dinamo Riga – 0 bodů, skóre 3:13

    Po prvním dni je ve vedení ve skupině B pražská Sparta a je na nejlepší cestě za postupem. Je zcela jisté, že o druhé postupové místo se poperou Vítkovice s Minskem, ale už jen na dálku. V lepší pozici jsou Ostravané, kteří budou hrát s papírově slabší Rigou, zato na Minsk čeká Sparta. Od 8:00 nastoupí proti sobě Minsk se Spartou, v 10:45 se střetnou Vítkovice s Rigou.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Pro dnešek už je to ode mě ze staré WERK ARENY opravdu úplně všechno. Doufám, že jste byli s přenosy spokojeni a zůstanete nám věrni po zbytek turnaje! Děkuji za pozornost a těším se u dalších přenosů. Na počtenou! (20:09:10)

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 12. P. Marcinkevičs, 47. P. Marcinkevičs (Polcs) – 4. Fjadosov (Bakunovič), 4. Paznjakov (Pyškajla, Kalbasin), 5. Kalbasin (Pyškajla, Paznjakov), 25. Palchovskij, 32. Pyškajla (Stěpanov, Kanavalov), 40. Falba (Paznjakov), 59. Pyškajla


    HC Dinamo Riga: Bruveris (od 5. Šilovs) – Barovskis, Mežnieks, Milbergs (C), Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Rostoks, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis. Trenér: Juris Ozols.
    HC Dinamo Minsk: Konjuchov (od 32. Bylinskij) – Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla (C), Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.

    Rozhodca: Pavel Mikula – René Trombik, Lukáš Puczok