Tlačová konferencia FC Krasnodar (kon.) | Tlačová konferencia Petra Sagana (kon.)
Tisková konference před startem Florbal Expert Cze (kon.) | TK Ocelářů Třinec a HC Frýdek-Místek (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia Petra Sagana

Štvrtok 06.08.2015, 10:00Tlačové konferencie
     
    Peter Sagan tradične trefne a vtipne odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pri príležitosti stretnutia s fanúšikmi. Odpovede a Peťove hlášky stoja za to, nájdete ich všetky nižšie. Zatiaľ vám prajem príjemný deň a teším sa na stretnutie pri večernom zápase Slovan vs. Krasnodar. (10:47:51)
    Peter Sagan
     
    P. Sagan a jeho nový imidž s dlhými vlasmi
    ,,Tinkoff išiel na Tour s ružovými vlasmi preto, lebo vyhrali Giro. Nie je čas sa ostrihať, je to rýchla doba, aj preto mám dlhšie vlasy."
     
    Aký je vzťah P. Sagana a majiteľa tímu O. Tinkoffa? (otázka od Onlajny.eu)
    ,,Myslím, že vzťah je veľmi dobrý, majiteľ tímu je zapálený pre cyklistiku. Aj posledné tweety z jeho strany boli pozitívne."
     
    P. Sagan o spolupráci v tíme:
    ,,Preteky sa nevyhrajú prvý deň, ale môžu sa vtedy prehrať. Celá koncentrácia tímu ide ide na lídra pre celkové poradie, teda na Alberta Contadora. Je to dobrá skúsenosť byť v takomto silnom tíme, bolo to veľmi dobré."
     
    Aký má P. Sagan telefón?
    ,,Najlepší telefón je zadarmo. Ďakujem Telekomu, že taký mám. A používam iPhone, ale neviem ktorý, päťku či šestku? Aha, tak šestku (smiech)."
     
    P. Sagan o únikoch na Tour
    ,,Vždy sa to vyvíja podľa aktuálnej situácie, ak sa cítim dobre a etapa sa vyvíja tak, že by som sa mohol dostať do úniku, tak to skúsim a teší ma, že to tento rok tak dobre vychádzalo."
    Tlačová konferencia P. Sagana
     
    P. Sagan o technických vychytávkach
    ,,Technika ide strašne rýchlo dopredu, neviem, či sme nepreskočili dobu. Narodí sa dieťa a dajú mu do ruky tablet miesto toho, aby išlo von. My sme počas detstva boli vonku, hrali sa, robili ohne, to sa vytráca z tejto doby. Všetci chcú pracovať s aplikáciami a aj náš šport sa pomaly mení na robotov, sledujeme čísla, watty a srdcové tepy, pocit športovca ide akoby bokom. To je taká vec, ako spevák, ktorý vie spievať a takí, ktorí spievajú na playback .S dnešnou technikou môžem byť pomaly aj ja spevák. Ja som skôr za staršiu dobu v takýchto veciach."
     
    Obľúbené jedlo P. Sagana?
    ,,Najlepšie to, na čo má človek chuť. Obľúbené jedlo asi nemám, to, na čo mám chuť, je najlepšie jedlo v danej chvíli. Na Slovensku mám rád perkelt, sviečkovú, alebo halušky."
     
    Z čoho má Sagan strach?
    ,,Nemám rád hady, to sa mi moc nepáči."
     
    P. Sagan o spomienkach na tréning v mladosti:
    ,,Čo si spomínam na staré časy s trénerom, to, ako nás vychovával, nebolo len o tréningoch, ale aj o tom, že nás zobral na sústredenie ako 30 chalanov, mali sme na to nominačku a kto nezabehol pod určitý čas, nemohol ísť na sústredenie. Spomínam na to, ako sme na chate mali služby, tresty, ak niekto neposlúcha, ako sme bicyklovali či učili sa lakťovať na bicykli. Boli to skvelé zážitky."
     
    P. Sagan o priestore na oddych počas etapy:
    ,,Tak, ideme do kopca a šliapeme, ak ideme do zjazdu tak šliapeme a na rovine musíme sťahovať náskok alebo unikať. Nie je tam priestor na oddych."
     
    P. Sagan o tom, či má ešte niekedy na bicykli strach
    ,,Nerád pozerám cyklistiku v TV, hlavne tie šprinty, to si hovorím, že čo tam vlastne robia. Potom to ale pri pretekoch už neriešim a strach určite nemám."
     
    P. Sagan a jeho preferencie v autách a technológiách:
    ,,Som mladý chalan, ale pripadám si ako old-school, ale snažím sa. Smartfón mám, ale či ho využívam na 100 %, to neviem teda. Čo sa týka áut, musím chodiť podľa predpisov. Chcel by som, aby ma niekedy zobral do auta nejaký jazdec rally, či by ma vystrašil, alebo nie. Keď som jazdil s Alonsom na formuli, tak to bolo fajn, chýbal ale adrenalín. Veď on sa predsa tiež nechcel zabiť, tak sa nemalo čo stať."
     
    P. Sagan o oslavách po etapách: ,,Nemôžeme si dovoliť nejako oslavovať, na druhý deň by to bolo cítiť. Ak vyhráme napr. etapu, dáme si ani nie pohár šampanského, alebo piva, nič viac."
     
    P. Sagan o svojej rýchlosti v zjazdoch:
    ,,Ja spolupracujem iba s rýchlosťou, ako s Telekomom (smiech). Neviem, čo na to povedať, aj ten zjazd som išiel rýchlejšie a riskantnejšie, lebo som nešiel v balíku. Za pokus to ale stálo, nemal som čo stratiť."
     
    P. Sagan o tímovej taktike:
    ,,Chceli sme skúsiť, aby Contador ako druhý v histórii vyhral Giro d´Italia aj Tour de France. To bol skôr taký pokus, potom sme bojovali o jeho pódium, potom ale spadol v jednej etape, šťastie mu neprialo. Nakoniec sme išli na zelený dres, čo nám vyšlo, získali sme etapový triumf či pódiové umiestnenia. Myslím, že ako tím môžeme byť spokojní."
     
    Ktoré z druhých miest mrzelo P. Sagana najviac?
    ,,Samozrejme, mrzeli ma niektoré druhé miesta hlavne v tesných dojazdoch. Vždy som si však povedal, že veď lepšie byť druhý, ako tretí (smiech)."
     
    P. Sagan o plánoch na preteky Vuelta: ,,Všetko je zatiaľ v rovine plánov, ja sa rozhodnem o finálnom pláne až počas Vuelty, nemôžem teraz povedať, či sa zúčastním celých pretekov."