Brífing N. Dubovcovej a D. Nestarcovej po ME 2015 (kon.)
koniec udalosti
Brífing plážových volejbalistiek N. Dubovcovej a D. Nestarcovej po ME 2015

Utorok 04.08.2015, 10:30Tlačové konferencie
     
    Dvojica Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová dosiahla na ME 2015 skutočne skvelý výsledok a naše reprezentantky sa priblížili ku kvalifikácii na olympiádu do Ria de Janeiro. Nižšie nájdete ich hodnotenie turnaja, ďalšie plány do sezóny a aj názor na rozpad úspešnej českej dvojice Kolocová – Sluková. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (11:54:43)
     
    Ako vníma N. Dubovcová rozchod úspešnej českej dvojice Kolocová – Sluková?
    ,,Odpadol nám jeden konkurent. Je to smutné, že sa rozpadli, nám to však v rebríčku pomôže. Táto udalosť mala veľký ohlas aj na ME, veľa zahraničných tímov nás prosilo o preklad českých článkov, Češky totiž tuším nevydali tlačovú správu v angličtine. Všetci boli z toho v šoku, lebo ,,Kiki a Maki" spolu hrali dlhé roky a nikto si nevedel predstaviť, že by sa rozišli."
    Naša úspešná dvojica
     
    N. Dubovcová o atmosfére na ME 2015 a podpore fanúšikov:
    ,,Boli tam aj Slováci (hralo sa v Klagenfurte, pozn.), nebolo ich veľa, ale Slovákov jednoducho vždy počuť! Dokázali strhnúť celý štadión, aj domáci Rakúšania nám potom fandili, opakovali po našich fanúšikoch. Podporu sme rozhodne cítili."
     
    N. Dubovcová o OH 2016 v Rio de Janeiro:
    ,,Keď sa teraz otvorí rebríček, tak by sme v ňom kvalifikovali do Ria. Je to náš hlavný cieľ, ešte nás ale čaká veľa turnajov a rebríček sa uzatvorí až v júni 2016. Ešte nie je nič isté, musíme podávať kvalitné výkony."
     
    Slovenská dvojica získala už tretie miesto na grandslame, je štvrtá priečka z ME cennejšia? Odpovedá N. Dubovcová:
    ,,Myslím, že ľudia na Slovensku viac vnímajú to 4. miesto z ME 2015."
    Natália Dubovcová
     
    Slovenky prehrali v boji o bronz s Poľkami, ako videla zápas N. Dubovcová?
    ,,Poľky sme síce predtým päťkrát porazili, vždy to však boli veľmi tesné zápasy a často sme museli otáčať skóre. Nečakali sme, že ten zápas bude jednoduchý, Poľky mali na svojej strane aj trochu šťastia. Prehra rozhodne mrzí, ale už to prebolelo. Navyše, predtým sme ich porazili v Moskve, kde sme získali viac bodov do olympijského rebríčka."
     
    N. Dubovcová hodnotí ME 2015:
    ,,S odstupom pár dní prevláda pri pocitoch z turnaja šťastie. Bezprostredne po zápase o 3. miesto boli aj slzy v očiach, veď bronz bol naozaj blízko. Tešíme sa z toho, že Slovensko bolo prvý raz v semifinále ME. Náš výkon na turnaji bol dobrý, keby takto hráme na každom turnaji, som si istá našou kvalifikáciou na olympiádu do Ria."
     
    D. Nestarcová o plánoch do konca sezóny:
    ,,Budúci týždeň máme na programe Majstrovstvá Slovenska v Senci, potom v pondelok odchádzame na grandslam do Long Beach a potom je grandslam v Poľsku. Po týchto dvoch grandslamoch je dvojtýždňové voľno, po ňom uvidíme, ako na tom budeme s financiami a bodmi a zúčastníme sa ešte nejakých open turnajov."
     
    D. Nestarcová o najbližších plánoch a oddychu:
    ,,Ja plánujem tento týždeň trochu menej trénovať, viac v posilňovni a menej na piesku. Od budúceho týždňa ideme zase naplno. Slnka máme dosť, v podstate každý deň v roku od októbra do februára. Pekné počasie však v našom prípade nie je o oddychu, vždy ide o zápasy a tréningy, ja som na dovolenke nebola už 7 rokov (smiech). Snáď nám to niekedy vyjde, tento víkend sa chystám do Tatier."
     
    D. Nestarcová o posune v rebríčku a vyhliadkach na OH 2016:
    ,,Sme radi, prirátalo sa nám 350 bodov, čo je veľmi dobré. Čo sa týka olympiády v Riu, treba ísť krok po kroku, turnaj po turnaji. Musíme sa sústrediť vždy na ten konkrétny turnaj, kde hráme, a na konci sezóny si to môžeme zosumarizovať. Určite na Rio nemyslím každý deň, to by nás mohlo zbytočne znervózniť."
     
    Je to zatiaľ najväčší úspech tejto dvojice? Odpovedá D. Nestarcová:
    ,,Radím to medzi najväčšie úspechy, ale samozrejme, priniesť si domov medailu je iné, čo nás trochu škrie. Je to ale jedno podujatie do roka, takže určite si to tiež veľmi ceníme."
    Dominika Nestarcová
     
    D. Nestarcová hodnotí ME 2015:
    ,,Po nie príliš vydarenom začiatku sezóny sme už potrebovali dobrý výsledok. Na tomto turnaji sa nám to podarilo, v skupine aj v prvom, druhom a treťom kole sme odohrali výborné zápasy. Semifinále a finále bolo herne trochu slabšie, ale našu hru môžeme určite hodnotiť pozitívne. Ako sa nám darilo v skupine, tak naše ambície stúpali, navyše sme vyradili nasadené jednotky a majsterky Európy, a tak sme si povedali, že musíme vyradiť aj vicemajsterky, čo nám tiež vyšlo. Na najťažšie súperky sme narazili v semifinále, a potom nám zápas o bronz bohužiaľ nevyšiel."
     
    Príjemný dobrý deň prajeme všetkým priaznivcom plážového volejbalu a slovenského športu. Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová dosiahli cez víkend skvelý úspech, keď sa na ME 2015 v plážovom volejbale umiestnili na 4. priečke.

    Dnes predstúpili pred novinárov, my sme tam samozrejme nechýbali a prinášame vám to najpodstatnejšie z toho, čo na brífingu odznelo.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 10:30.