Tisková konference Synotligy (kon.) | Tisková konference FC Baník Ostrava (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Synotligy

cz Štvrtok 23.07.2015, 10:00Tlačové konferencie
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, média si mohou vzít jednotlivce na soukromí rozhovor. To je tedy z mé strany vše, krásný zbytek dnešního dne a někdy příště opět na počtenou. (10:51:16)
     
    Jaký máte názor na zužování profesionálních týmů?

    Dušan Svoboda: "Podle mne 32 profesionálních klubů je v našich podmínkách hodně. Těžko to můžeme nějakým způsobem nařizovat, já v průběhu této sezóny chci tuto otázku otevřít a sestavit nějakou pracovní skupinu lidí ze zástupců klubů. Chci, abychom se touto otázkou zabývali. Neexistuje univerzální odpověď na to, v kolika týmech se má liga hrát."
     
    Jak to vypadá s domácím pohárem?

    Dušan Svoboda: "Co se týká domácího poháru, tak příští týden budete pozvání na další tiskovou konferenci, kde se dozvíte více."
     
    Kdo podle vás reálně může v příštím ročníku postoupit?

    Dušan Svoboda: "Nemůžu a ani nechci nikoho pasovat do role favorita. Co se týká zázemí nebo toho limitu, ta otázka z hlediska infrastruktury se vylepšuje. Během pěti let se stadiony zrekonstruovali v Ústí, ve Znojmě a aktuálně probíhá v Karviné. Těch týmů je celá řada, parametry jsou stanoveny dopředu a mohou s nimi pracovat."
     
    Změnilo se něco v částkách za titul?

    Dušan Svoboda a Tomáš Bárta: "Nezměnilo se nic, ta částka je nějakých dvanáct miliónů korun a postupně se to snižuje.
     
    Mohli byste se vyjádřit k posouvání zápasů na poslední chvíli?

    Dušan Svoboda: "Já si myslím, že se kolem toho strhla zbytečně vášnivá debata. V okamžiku, kdy máte několik klubů v pohárech, tak čekáte na los a nevíte, kdy a kde hrajete. Z našeho pohledu to byla trochu smůla, jelikož oba kluby hrají v úterý a relativně vzdálených destinacích. Kluby tedy žádali, abychom jim vyšli vstříc my, televize a soupeři. Pro nás je prioritou pro kluby je extrémní a když mají pocit, že jim to pomůže, tak jim vyhovíme."
     
    Nyní už přichází prostor pro otázky médií.
     
    REKORDY

    Dušan Svoboda: "Chtěli bychom přiblížit touto cestou další statistiky a upozornit na další hráče,"
     
    KLUB LEGEND

    Dušan Svoboda: "Cítil jsem takový dluh k té minulosti, ligu netvoří jen fanoušci a kluby, ale hráči, kteří ligu hrají. Tímto projektem bychom chtěli upozornit na hráče a trenéry, kteří s ligou spojili takřka celý život. Vytvořili jsme tuto platformu, abychom upozornili na hráče a trenéry, kteří zůstali lehce ve stínu velikánů. Ti lidé si zaslouží určitou pozornost, otevíráme projekt pro ty, kteří odehráli nebo odtrénovali 300 utkání."
     
    Maketingové novinky:

    Dušan Svoboda: "Já si myslím, že pro diváky je to atraktivní a co se týká sekce se statistickými daty byla myslím nejnavštěvovanější. Ten systém který tam je, je zcela unikátní a rozšíří to možnosti."
     
    Zástupce O2: "Česká republika se tímto zařadila mezi zahraniční státy, kde je běžné, že za nejlepší soutěž se platí. My se pokusíme fotbal udělat malinko jinak. Vzhledem k technologii si diváci budou moct přepnout jakoukoli kameru z různých úhlů a pohledů. Kanál O2 Sport oficiálně začne vysílat 9.8., ovšem událost startu ligy si nenecháme ujít, zítra budeme vysílat dá se říci provizorně, bez možnosti přepínání kamer."
     
    Zástupce ČT: "Začínat budeme ve čtvrtek programem, který si diváci velmi oblíbili a zakončovat budeme tradičním pořadem Dohráno. Klubům hrajícím Evropskou ligu budeme dávat vyhovující termíny. Novým projektem je akce s názvem "Fandím". Bude to spočívat v propagaci slušných fanoušků, což je druhá cesta, než-li medializovat ty "grázly". Diváci zde budou moci vyhrávat nějaké ceny, mezi které patří třeba kamera nebo také VIP den se svým oblíbeným klubem."
     
    Slovo dostává opět Dušan Svoboda na téma televizních vysílání. Hrací dny jsou opět pátek, sobota a neděle. "Pokračujeme ve vizi, že se nehrají pondělní zápasy. Co se týká vysílání, nastaly nějaké změny a termíny jsou již známé. Alternativní možnost pro O2 je ještě sobota v 17 hodin. Česká televize má druhou volbu a v pátečním termínu mají volnost a zápas se nemusí hrát ve 20:15, ale i dříve nebo v neděli. V sobotu se minimálně tři zápasy odehrají od 17:00. To je vše k tomu, jak je to dohodnuté."
     
    Zástupkyně SYNOT ligy: "Rádi bychom, aby soutěž byla pro fanoušky atraktivní. Připravujeme nové projekty inspirované v zahraničí. Sponzorujeme Spartu, Jablonec nebo Slovácko a jsme rádi, že jsme hlavním partnerem celé soutěže, která po nás nese i název. Lize přejeme jen to nejlepší a ať vyhraje ten nejlepší."
     
    Dušan Svoboda: "Ligový ročník začíná o malinko dříve než jsme očekávali, ale to nevadí. Letní příprava je pro hráče i trenéry ideální, jelikož nepřichází tlak ze strany fanoušků či médií. V závěru sezóny jsme byli trochu unavení, ale období klidu nás již přestalo bavit a už potřebujeme ten adrenalin a zápasy. Myslím si, že příští ročník bude v minimálně jedné věci přelomový, což budeme řešit v jedné kapitole. Týká se to televizních vysílání, které se přesouvají na placenou platformu. Jsem přesvědčený, že je to krok správným fotbalovým směrem a doufám, že tento ročník bude zajímavý. Do ligy se vrátila Sigma Olomouc, tradiční klub. Atraktivitě tak tyto věci prospějí a na start sezóny se již těším. Vytvoříme adekvátní podmínky nejen pro hráče, kluby, ale i fanoušky."
     
    Přivítání si bere na starosti Daniel Hajný, který představuje zbylé dva hosty. Chceme Vám představit několik novinek, což sdělí Dušan Svoboda.
     
    Tisková konference právě začíná.
     
    Hezké dopoledne z pražského hotelu Marriott, kde se dnes uskuteční tisková konference před startem Synot ligy. Té se zúčastní ředitel komunikace profesionálních soutěží Daniel Hajný, předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda a ředitel TOP soutěží Tomáš Bárta.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Nikol Kuncová