Astana – Maribor 3:1 (kon.) | Fola – D. Záhreb 0:3 (kon.) | FCSB – Trenčín 2:3 (kon.)
Fehérvár – New Saints 1:1 (po pr.) | Dundalk – Borisov 0:0 (kon.) | Rudar – Karabach 0:1 (kon.)
Lech Poznań – FK Sarajevo 1:0 (kon.) | Stjarnan – Celtic 1:4 (kon.)
koniec
FK Rudar Pljevlja
0:1 (0:0)
FK Karabach
cz Streda 22.07.2015, 20:45 • Pod Malim Brdom, Petrovać • Liga majstrov (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den, ještě jebdnou vítejte u odvetného utkání 2. předkola Ligy mistrů, ve kterém se proti sobě postaví černohorský mistr FK Rudar Pljevlja proti ázerbájdžánskému mistrovi FK Karabach.
     
    První zápas na ázerbájdžánské půdě nerozhodl o tom, který tým je blíže k postupu do předkola třetího. Karabach, nasazený tým s mnohem lepším koeficientem než Rudar, totiž nedokázal svému soupeři vstřelit gól a zápas tak skončil 0:0.
     
    Úvodní zápas: FK Karabach – FK Rudar Pljevlja 0:0

    Ázerbájdžánský tým měl po celý zápas výraznou převahu, čemž svědčí i statistiky (střely celkem 11-3, rohy 9-0), ale svému soupeři nedokázal vstřelit branku. Pokud však bude chtít Rudar myslet na postup, výkon z úvodního zápasu k tomu rozhodně stačit nebude.

    FK Karabach: Šehić – Medvěděv, Sadygov "C", Gusejnov, Agolli – Garajev (74. Dinijev), Richard Almeida – El Jadeyaoui, Dani Quintana, Tagijev (67. Mämmädov) – Reynaldo.
    Náhradníci: Velijev – Salahli, Yunuszadä, Mustafajev, Elvin Mämmädov, Gurbanov, Dinijev.

    FK Rudar Pljevlja: Radanović – Živković (66. Tomašević), Djurić, Radišić, Nestorović – Vuković, Brnović, Vlahović "C",Jovanović – Knežević (86. Soppo), Ivanović (60. Reljić).
    Náhradníci: Lazarević – Gordić, Tomašević, Golubović, Soppo, Reljić, Damjanović.
     
    Vítěz tohoto duelu se ve třetím předkole střetne s lepším z dvojice Celtic Glasgow – Stjarnan. Blíže k postupu má skotský tým, který v domácím zápase porazil svého islandského soupeře poměrem 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Rudar Pljevlja: Radanović – Zivković, Djurić, Radišić, Nestorović – Vuković, Brnović, Vlahović (C), Jovanović – Knežević, Ivanović. Trenér: Mirko Marić
    Náhradníci: Lazarević – Gordić, Tomašević, Golubović, Soppo, Reljić, Damjanović

    FK Karabach: Šehić – Medvedev, Hüsejnov, Sadygov (C), Agolli – El Jadejaoui, Dinijev, Garajev, Dani Quintana – Richard, Almeida – Reynolda. Trenér: Gurban Gurbanov
    Náhradníci: Velijev – Junuszadä, Mustafajev, Elvin Mammadov, Gurbanov, Taghijev, Poepon

    Rozhodčí: Kabakov – Margaritov, Veněv – Jordanov (vš. Bulharsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hned v prvním pořádném útoku ázerbajdžánského týmu se Agolli ocitnul v ofsajdu, což asistent sudího viděl.
     
    4
    Hosté jsou v úvodních minutách zápasu hodně aktivní a snaží se vstřelit gól, který by jim hodně pomohl k postupu. Ale obrana domácího týmu je zatím pevná.
     
    5
    Dinijev se pokusil propálit obranný val, ale jeho pokus byl zblokován a následný skákavý míč chytil Radanović do rukavic.
     
    6
    Domácí rychle ztratili míč, což je voda na mlýn pro hostující tým, který se žene do útoku.
     
    8
    Reynaldo byl zhruba pětatřicet metrů od branky faulován a z levé strany bude rozehrávat standardní situaci.
     
    8
    Reynaldo se nakonec pokusil o přímé ohrožení branky Radanoviće. Jeho rána nebyla špatná, ale mířila těsně nad horní tyčku. Domácím příznivcům však řádně zatrnulo.
     
    9
    Jovanović se pokoušel projít přes dvojici Garajev – Hüseynov, což se mu povedlo, ale druhý jmenovaný lehce zasáhl míč rukou. Hlavní sudí však malý prohřešek proti pravidlům nezpozoroval a nechal hru pokračovat.
     
    11
    Velká šance hostí. Po levé straně se prosmýkl El Jadenayoui, který poslal do vápna přízemní centr. Djurić zasáhl míč hodně špatně a vlastně ho jen ztlumil pro Dani Quintanu, který z otočky pálil nad branku.
     
    12
    Hosté znovu táhli akci po levé straně, ale tentokrát žádné velké nebezpečí pro branku soupeře nepřichystali.
     
    13
    Hüseynov na půlce hřiště fauloval Ivanoviće a možná mohl být rád, že neviděl první žlutou kartu zápasu. Domácí si budou moci oddechnout, hra se přesouvá na půli Karabachu.
     
    14
    Ivanović se odhodlal z vápna vystřelit, ale nemířil přesně, což mohlo být dáno i tím, že byl popostrčen hráčem soupeře. Takovéto zákroky se však nepískají.
     
    15
    Reynaldo se dohodl s gólmanem Šehićem a zahrál hlavou malou domů, kterou si brankář Karabachu bez potíží pohlídal.
     
    18
    Hüsejnov vysunul krásným padáčkem Reynalda, jenže ten si nepohlídal ofsajdovou pozici a nemohl dále pokračovat v útoku.
     
    18
    Kneževič si dobře naskočil na odražený míč, ale Dinijev jej trefil hlavou do žeber a je mu pískán faul. Přímý volný kop zhruba pětatřicet metrů ze středu branky rozehraje Vlahović.
     
    19
    Kapitán Rudaru vzal odpovědnost na sebe a vystřelil. Propálil zeď hostí, jenže jeho přízemní střela neměla gólové parametry. Mířila přesně doprostřed tří tyčí, kde byl připraven Šehić. Ten si tak připisuje první zákrok.
     
    21
    O další z řady faulů se postaral Dinijev, který si tentokrát vyšlápl na Vlahoviće.
     
    22
    Pohledný fotbal zatím příliš nevidíme. Na obou stranách nyní dominují nedovolené zákroky, které hodně kouskují hru.
     
    23
    Přímo u střídaček si Nestorović počíhal na Medvedeva, který zachytil míč před čárou, a trefil přímo jeho nohy. Faul na žlutou nebyl karetně potrestán.
     
    24
    Ivanović se dostal až před branku Šehiće. Pokusil se lobem poslat míč na nabíhající spoluhráče, ale gólman Karabachu jeho úmysl dokonale vystihl a míč sebral ze vzduchu.
     
    25
    Po levé straně táhne další útok hostí velmi aktivní Agolli.
     
    26
    Agolli se dostal až k vápnu, kde poslal míč na Richarda Almeidu, jenž pro své spoluhráče vybojoval z minima maximum – v tísni tří hráčů získal rohový kop.
     
    27
    Po rohu Dinijeva vznikl ve velkém vápně hostí pořádný zmatek, který byl vyřešen odkopem Djuriće na další rohový kop.
     
    27
    Roh tentokrát z pravé strany poslal Dani Quintana přímo do míst, kde se nacházel gólman Radanović.
     
    28
    Nyní se bulharský asistent sudího Veněv lehce umávl, když viděl Ivanovićovo postavení mimo hru. Leč útočník domácích přebíral míč ještě před posledním hráčem Karabachu.
     
    29
    Dani Quintana poslal míč na Reynalda, který se obtočil kolem prvního bránícího hráče, ale na druhého si již nepřišel a míč poté nezískal ani Richard Almeida.
     
    29
    Hra je přerušena, protože Jovanović při napadání podklouzl a vypadá to, že si udělal něco s kotníkem. Ten se nepříjemně ohnul a domácí šestnáctka leží na place.
     
    30
    Vypadá to, že při následném ošetření již bude v pořádku. Lékaři a kustod Rudaru se mu věnují za lajnou a Ivanović je již na nohou.
     
    31
    V jednatřicáté minutě bude Karabach zahrávat další rohový kop. Na levé straně si již připravuje míč Dinijev.
     
    31
    Dinijev po rohovém kopu krásně našel hlavu kapitána Rašada Sadygova, jenž ve velké šanci hlavičkoval opravdu jen těsně vedle levé tyče!
    31. Rašad Sadygov hlavičkoval jen těsně vedle
     
    33
    Než se Reynaldo stihl ve vápně zorientovat po tom, co dostal od Agolliho přihrávku, zamotal se mu míč mezi nohami a protihráči jej bleskově odzbrojili.
     
    33
    Do vápna domácích létá jeden centr za druhým, nicméně další šance, jakou měl před chvilkou Sadygov, nepřichází.
     
    34
    Po faulu Richarda Almeidy na Vlahoviće v blízkosti vápna Rudaru rozehrál míč gólman Radanović. Na druhé polovině hřiště jej domácí vybojovali, Vuković neotálel a z pětatřiceti metrů vystřelil, jenže jeho rána šla také přesně do středu hřiště, kde neměl problém zasáhnout Šehić.
    34. Střelu Marko Vukoviće si pohlídal gólman Šehić
     
    35
    Agolliho malá domů doputovala až k Šehićovi, takže ázerbájdžánský mistr musí začít znovu od své branky.
     
    37
    U míče zůstanou domácí, protože Garajev si počínal nedovoleně v souboji s Kneževićem. Rudar se pomalu stěhuje k brance soupeře
     
    38
    Jenže při svých útočných choutkách domácí ztratili míč a je tu pro změnu rychlý kontr Karabachu.
     
    39
    Agolli musí nyní zpytovat svědomí, protože celou akci zazdil tím, že si nepohlídal postavení mimo hru. Nachytat jej na švestkách bylo pro obranu Pljevlji jednoduché.
     
    40
    Jovanović vypálil na branku hostí, ale jeho ukvapený pokus mířil vedle tyčí brankáře Šehiće.
     
    41
    Domácí budou mít další slibnou příležitost. Sadygov fauloval Ivanoviće a zhruba třicet metrů od branky si staví míč Vlahović.
     
    41
    Střela Vlahoviće byla přizvednuta pětičlennou hostující zdí nad branku, následuje tak rohový kop, kterého se z pravé strany ujme znovu Vlahović.
     
    42
    Po jeho centru odvrátil Šehić se svými spoluhráči míč na další roh, který tentokrát bude kopat Vlahović ze strany levé.
     
    43
    Proč šel nyní Richard Almeida do souboje proti dvěma protihráčům kousek před svým vápnem, to je mi záhadou. Míč ztratil a Vlahović se po jeho uzmutí nikterak nerozpakoval a vypálil na branku, jenže mířil těsně nad.
     
    44
    Hlavní sudí Kabakov viděl, že si kapitán Nedeljko Vlahović výborně pokryl míč před Danim Quintanou, který jej zezadu poslal k zemi. Jasný faul a vypadalo to, že Quintana dostane žlutou kartu, jenže tu vidí Vlahović za následné oplácení.
     
    45
    V prvním poločase se bude hrát minuta nad rámec normální hrací doby. U míče jsou domácí a kombinují kolem půlící čáry.
     
    45+1
    Hüsejnov přešel přes tři hráče a na levé straně našel Agolliho, jenž však neodcentroval, o míč přišel a následně sudí píská konec první půle.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme, stejně jako v úvodním zápase, branku neviděli. Na obou stranách jsme viděli pár slibných příležitostí, jmenovitě v osmé minutě střela Reynalda nad horní tyčku, o tři minuty později rána Quintany z hranice penalty nad branku nebo Sadygovovu hlavičku těsně vedle levé tyče domácích. Domácí jsou poněkud zakřiknutějším týmem a Karabach má více šancí. Dvě rány Vlahoviće mířily přesně doprostřed branky, kde byl připraven Šehić.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 0-0.
    Střely celkem: 6-5.
    Střely na branku: 2-0.
    Zásahy gólmanů: 0-2.
    Střely mimo: 3-4.
    Zblokované pokusy: 1-1.
    Ofsajdy: 1-3.
    Rohy: 2-3.
    Žluté karty: 1-0.
    Červené karty: 0-0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu nastupují oba celky beze změn v sestavě.
     
    47
    Po pasu Dani Quintany téměř předběhl nedůrazného Djuriće v souboji o míč Reynaldo, nakonec však střet neustál a míč bez problémů uzmul Radanović.
     
    48
    Úrovni zápasu by jistě prospělo, kdyby jeden z týmů vstřelil branku, ale zatím bohužel svítí na ukazateli stavu dvě nuly. Třeba se to povede nyní, kdy útok domácích táhne po pravé straně Knežević.
     
    49
    Kdepak, celá akce byla zbržděna a nakonec bude Nestorović házet z levé strany do vápna jen dlouhý aut.
     
    49
    Radanović svým špatným výkopem způsobil krátké karabašské obléhání branky Rudaru. Richard Almeida se snažil o centr z pravé strany, Agolli z levé, nakonec se míč dostal na hranici vápna právě k Almeidovi, jemuž střela příliš nesedla a zamířila vedle levé tyče.
    49. Almeidův pokus míří vedle brnaky Radanoviće
     
    51
    Při dalším útoku Karabachu se míče ujal ve druhé půli zatím hodně aktivní Dani Quintana. Jeho střela by zřejmě na branku směřovala a zaměstnala by Radanoviće, to by však nesměla být zblokována beky Rudaru.
     
    53
    Na hřišti opět vidíme hluché části hry, ani Rudar ani Karabach se nemůže dostat k vážnějšímu ohrožení branky soupeře.
     
    54
    Možná tomu tak bude nyní. Ivanović fauloval Dani Quintanu a jeho spoluhráč Richard Almeida si třicet metrů od branky staví míč.
     
    54
    Ivanović vidí za nemístné protesty žlutou kartu od sudího Kabakova.
     
    55
    Richard Almeida si dal pořádný rozběh, jenže nebylo to nic platné, netrefil totiž vůbec branku.
     
    56
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází El Jedejaoui, přichází Taghijev.
     
    57
    FK Karabach právě vstřelil branku! Hosté se mílovými kroky přibližují třetímu předkolu. Z levé strany poslal Agolli krásný přízemní centr do vápna, kterým našel REYNALDA, jenž přesprintoval obránce a poté lehce ťuknul do míče. Po jeho střele k pravé tyči se Radanović natahoval marně. Asistence: Ansi Agolli.
    57. REYNALDO - 0:1
     
    58
    Situace se nyní hodně mění. Aby Rudar mohl pomýšlet na postup, musel by dát dvě branky a už žádnou neinkasovat.
     
    59
    Domácí jsou navíc hodně nervozní. Knežević zbytečně fauloval u branky Karabachu Agolliho, který polehává na trávníku a zvedat se rozhodně nechce.
     
    60
    Agolli je nakonec odnášen za čáru, kde bude ošetřován lékaři. Pokračuje se ve hře.
     
    61
    Pljevlja se snaží se zápasem něco udělat a na delší čas se nastěhovala na polovinu soupeře.
     
    62
    Už tomu tak není, Richard Almeida sebral na půlce míč a táhne svůj tým do rychlého útoku.
     
    62
    Almeida sice poslal míč na levou stranu na rozběhnutého Agolliho, jenže tomu nenabíhal do vápna žádný z jeho spoluhráčů a proti přesile neměl levý half Karabachu šanci na ohrožení branky.
     
    64
    Dalším potrestaným hráčem domácí skvadry je obránce Radule Živković, jenž přímo u střídačky Karabachu fauloval střelce zatím jediné branky Reynalda a vidí po zásluze žlutou kartu.
     
    65
    Hosté podruhé střídají. Z placu odchází výborně hrající Ansi Agolli, kterého nahradí Ilgar Gurbanov.
     
    67
    Karabach měl před vstřeleným gólem územní převahu a díky brance mu ještě narostla křídla. Rudar se teď již dvě minuty vůbec nepotkal s míčem.
     
    68
    A nebude tomu tak ani nadále, jelikož Karabach vybojoval u levé strany vápna domácích rohový kop.
     
    69
    Po něm se sice nestalo nic vážného a Nestorović s Zivkovićem odvrátili míč na půlící čáru, kde jej ovšem zachytili beci Karabachu a opět tak budou atakovat branku soupeře.
     
    70
    Možná nyní i trošku klidu chybí na kopačkách hráčů Karabachu. Ti chtějí pojistit své vedení druhým gólem, ale v rozhodujících momentech jim chybí lepší finální přihrávka.
     
    70
    Domácí se konečně vymanili ze sevření soupeře a budou mít šanci na zaměstnání Šehiće v brance Karabachu. Hüsejnov, ázerbájdžánský reprezentant, totiž faulovak Kneževiće a Vlahović bude centrovat míč do vápna.
     
    71
    Obrana Karabachu si s ním ale bez potíží poradila a jednoduše posílá míč na roh.
     
    72
    Po Vlahovićově rohu se míč dostal k půlce hřiště, kde se jej ujal Zivković, jenže poslat hru na svého pravého záložníka Jovanoviće nebylo příliš šťastné řešení, protože hráč domácích ztrácí míč.
     
    75
    Je to opět Karabach, který kombinuje na půlce soupeře. Po ose Gurbanov – Hüsejnov – Reynaldo se dostal míč k Dinijevovi, který před vápnem napřáhl a jeho táhlá střela prolétla těsně vedle pravého horního rohu Radanovićovy branky.
    75. Utěšená rána Jošguna Dinijeva šla těsně vedle pravého horního rohu
     
    76
    Vlahović enbude moct pokračovat, neboť po přihrávce Kneževiće byl naprosto správně přistižen v ofsajdu.
     
    77
    U postranní čáry je již připraven Stevan Reljić, domácí budou za okamžik poprvé střídat.
     
    78
    Ještě před první změnou v domácí sestavě nechal sudí Kubakov pokračovat ve hře. Jovanović napřáhl z dobrých třiceti metrů a jeho střela rozhodně nebyla nejhorší, jenže mířila zhruba metr nad branku.
     
    78
    Avizované první střídání domácího celku je zde. Stevan Reljić nahraní na poslední čtvrthodinu Marko Vukoviće.
     
    79
    Hosté nečekají s posledním střídáním na závěrečné minuty, což je sympatické. Z placu jde dolu Jošgun Dinijev, kterého nahrazuje Elvin Mammadov
     
    81
    Střídání neberou konce, během čtyř minut vidíme třetí změnu v sestavě, tentokrát na domácí straně. V rámci druhého střídání jde dolů Miroje Jovanović, kterého nahradí Alphonse Soppo.
     
    82
    Knežević byl polapen v ofsajdu, další útok domácích tak končí a jejich čas se povážlivě krátí.
     
    84
    Zprvu to vypadalo, že v penaltovém území Rudaru byl k vidění faul Nestoroviće na Reynalda. Sudí byl u zákroku blízko a nedovolený zákrok nepískal. K míči se tak dostal Richard Almeida a zamířil těsně vedle pravého horního rohu branky.
     
    84
    Hned po výkopu od branky Radanoviće přešli domácí do akce, ale střela Igora Ivanoviće jen dokresluje zmar Rudaru. Zaprvé byl pokus nepřesný a za druhé se sotva došoural do zámezí.
     
    85
    Černohorský mistr se pomalu loučí s evropskými poháry pro tuto sezonu. Aby pokračoval, musel by dát během zhruba osmi minut dva góly a naopak neinkasovat.
     
    86
    Hosté bez potíží likvidují jakýkoliv náznak šance Rudaru a jakmile míč získají, neodkopávají jej bezhlavě dopředu, ale snaží se kombinačně dostat daleko od svého vápna.
     
    88
    Na branku Šehiće letěl centrovaný míč, u kterého byl gólman ázerbájdžánského mistra dříve než útočník Ivanović a skryl míč do rukavic.
     
    89
    Garajev si vyměnil míč na půlce hřiště s Medvedevem a následně Sadygovem. Poslední jmenovaný předal kulatý nesmysl Gurbanovovi, hosté tak hrají se svým soupeřem oblíbené bago.
     
    90
    Gurbanov fauloval na pravé straně hřiště Ivanoviće a domácí Vlahović se rychle staví k míči, bude jej posílat do vápna.
     
    90
    Toto rozhodně nebyla špatná akce domácích. Vlahović našel pěkným centrem hlavu Radišiće, jehož pokus byl sice umístěný k pravé tyči Šehiće, jenže nikterak razantní a gólman Karabachu bezpečně lapí míč.
    90. Mirko Radišić hlavičkoval k levé tyči, kam stačil doběhnout Šehić
     
    90+1
    V první minutě nastavení z celkových tří se nic zvláštního nepřihodilo. Troufám si tvrdit, že o osudu zápasu je rozhodnuto.
     
    90+2
    Reljić se při dlouhém míči na levou lajnu nacházel v ofsajdu, čímž končí další útok Rudaru.
     
    90+3
    Rozbíhá se poslední minuta nastaveného času. Vypadá to, že si Karabach vedle postupu odveze z Černé Hory i bod do koeficientu za výhru v předkole.
     
    90+3
    V ofsajdu se nacházel také druhý forvard domácích Ivan Knežević. Je rozhodnuto.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Odvetný zápas mezi Rudarem Pljevljou a Karabachem dopadl lépe pro hostující ázerbájdžánský tým. Stejně jako v prvním zápase, Karabach měl převahu, ale v prvním poločase jí nepřetavil v góly, i když střely Reynalda či Quintany byly nebezpečné. Domácí zamířili mezi tyče dvakrát, ale kdyby Šehić tyto pokusy nezneškodnil, nemohl by si říkat gólman.

    Ve druhém poločase již Karabach přetavil svojí mírnou převahu v góly. Po krásném přízemním centru Agolliho totiž přesprintoval Reynaldo obránce a trefil se krásně k tyči. Tento gól byl vůbec jediným v celém zápase a díky němu postupuje Karabach do třetího předkola, kde se utká s atraktivním Celtikem Glasgow.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-1.
    Střely celkem: 9-11.
    Střely na branku: 3-1.
    Zásahy gólmanů: 0-3.
    Střely mimo: 5-8.
    Střely zblokované: 1-2.
    Rohy: 3-4.
    Ofsajdy: 5-3.
    Žluté karty: 3-0.
    Červené karty: 0-0.
     
    S konstatováním, že ázerbájdžánský mistr FK Karabach po výhře 1:0 na hřišti Rudaru Pljevlja postupuje do třetího předkola Ligy mistrů, kde se utká s o poznání těžším soupeřem Celtikem Glasgow, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (22:54:08)

    Tomáš Lysý

    Góly: 57. Reynaldo (Agolli)

    Karty:   44. Vlahović (RUD), 54. Knežević (RUD), 64. Živković (RUD)


    FK Rudar Pljevlja: Radanović – Zivković, Djurić, Radišić, Nestorović – Vuković, Brnović, Vlahović (C), Jovanović – Knežević, Ivanović. Trenér: Mirko Marić
    Náhradníci: Lazarević – Gordić, Tomašević, Golubović, Soppo, Reljić, Damjanović

    FK Karabach: Šehić – Medvedev, Hüsejnov, Sadygov (C), Agolli – El Jadejaoui, Dinijev, Garajev, Dani Quintana – Richard, Almeida – Reynaldo. Trenér: Gurban Gurbanov
    Náhradníci: Velijev – Junuszadä, Mustafajev, Elvin Mammadov, Gurbanov, Taghijev, Poepon

    Rozhodca: Kabakov – Margaritov, Veněv – Jordanov (vš. Bulharsko)
    15.07.2015
    Karabach - Rudar 0:0

    Karty:   43. Garajev (KBK) – 48. Živković (RUD), 78. Tomašević (RUD), 80. Reljić (RUD), 88. Ivanović (RUD)