Tlačová konferencia A. K. Schmiedlovej (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia A. K. Schmiedlovej po víťazstve na turnaji WTA v Bukurešti

Pondelok 20.07.2015, 11:00 • NTC, Bratislava • Tlačové konferencie
     
    Tlačová konferencia sa práve skončila, Anna Karolína Schmiedlová hovorila o svojich dojmoch po triumfe na turnaji WTA v Bukurešti. Zaujímavé postrehy priniesli aj jej osobný tréner Milan Martinec a generálny sekretár STZ Igor Moška, ktorý sa dotkol aj víťazstva slovenských tenistov v Davis Cupe. Ja sa s vami z NTC lúčim, prajem príjemný zvyšok dňa. Nižšie nájdete všetky podrobnosti z tlačovej konferencie. (11:20:56)
     
    I. Moška o Davis Cupe: ,,Rumunsko je tradičná tenisová krajina, je to skvelý úspech, že sme cez nich postúpili. Zajtra je žreb, tri tímy môžeme mať doma, pri troch sa žrebuje dejisko a pri dvoch hráme vonku. Našim prianím je hrať doma, aby sme sem priniesli súpera svetovej extratriedy. Najviac ma teší, že sme vyhrali po tímovom výkone, nielen Martin Kližan, ktorý bol na antuke prirodzeným lídrom, ale aj všetci chlapci prispeli k triumfu. Davis Cup je špecifický, postavenie v rebríčku nemusí byť rozhodujúce. V septembri budeme hrať proti favoritovi, zbrane neskladáme a určite budeme chcieť prekvapiť."
     
    I. Moška a slovo na záver: ,,Karolína je ukážkovým príkladom, ako zvládnuť prechod z juniorov do seniorskej kategórie. Podobne dobre sa darí Janke Čepelovej či Norbertovi Gombosovi. Ide o 6-7 ročný program výchovy mladých tenistov, tréner Martinec s Karolínou pracuje už 6 rokov. Je to povzbudením, že práca s mladými hráčmi do budúcna ide správnym smerom."
    Tlačová konferencia
     
    Bude A. K. Schmiedlová postrachom Talianok, ako bol M. Mečíř postrachom Švédov?
    ,,Uvidíme, možno áno (smiech)."
     
    Porovnanie dvoch WTA titulov u A. K. Schmiedlovej: ,,Oba si vážim asi rovnako, v Katowiciach to bolo v hale na tvrdom povrchu, čo mi oproti antuke až tak nevyhovuje. Obe finálové súperky boli Talianky, je to také podobné."
     
    Osobný tréner Milan Martinec o taktike na finále: ,,Pred finále som povedal, aby returny viac smerovala do forhendovej strany, Kaja si tým ,,otvorila" kurt a potom dávala údery k čiare, čo bolo úspešné. Snažil som sa klásť dôraz na jej bekhendy, ktoré jej dobre vychádzali. A samozrejme, pozor na skrátenia hry (smiech)."
     
    A. K. Schmiedlová o životospráve:,,Snažím sa zdravo stravovať, tréner mi keď tak poradí pri otázkach týkajúcich sa zdravej výživy. Tréner je zástanca špecifickej stravy bez mäsa, je už tiež jem menej mäsa, občas si dám kuracie. Nemám ale v pláne žiadnu špeciálnu diétu."
     
    Milan Martinec o komunikácii počas turnaja: ,,Výhoda je, že v 1.kole dostala kvalifikantku, bolo to dobré na rozbeh. Hrala potom s Allertovou a Herzogovou, ja som si vždy napísal o ich hre určité poznámky a potom sme 10-15 minút spolu volali, pripravoval som ju na súperky. Potom sme sa bavili aj o tom, ako sa Kaja má a podobne. Po zápase mi vždy volala ona. Komunikácia priamo na kurte je jednoduchšia, tam po nej môžem z tribúny zakričať, priamo usmerniť. Koučovanie pri internete bolo ťažké, syn ma napomínal, že po nej kričím a radím. Je určite lepšie, keď som priamo na zápase."
     
    Osobný tréner Milan Martinec: ,,Čakal som otázku týkajúcu sa toho, že som sa na turnaji v Bukurešti nezúčastnil (smiech). Ale nie, pracovali sme spolu v kombinácii cez telefón a SMS, a vidíte, ako to pekne vyšlo. Verím, že slovenskou ženskou jednotkou nebude krátkodobo, ale na dlhší čas. Vďaka nepatrí len mne, ale najmä rodičom, ktorí moju zverenkyňu podporujú. Čo ma veľmi teší, na turnaji v Riu v Brazílii pri vedení začala hrať opatrne, tu v Bukurešti hrala stále agresívne a nedovolila ponechať iniciatívu súperke."
     
    A. K. Schmiedlová o konkurencii v slovenskom ženskom tenise: ,,Post jednotky v rebríčku si striedame skoro každý týždeň (smiech). Konkurencia je zdravá, ja som rada, že som sa dostala do TOP50 a budem sa snažiť posúvať ešte vyššie."
     
    A. K. Schmiedlová o slovenských tenistoch v Davis Cupe: ,,Je to zaujímavé, že aj chalani vyhrali v Konstanci zápas s Rumunmi. V rámci možností som ich výkony sledovala, a teší ma, že uspeli. Martin Kližan mi teraz posielal gratulačnú SMS-ku k môjmu triumfu."
     
    A. K. Schmiedlová o psychickej pripravenosti: ,,Ešte som nezačala spolupracovať s psychológom, ale určite to bude do budúcnosti potrebné. Psychická pohoda a hlava sú v tenise mimoriadne dôležité."
     
    A. K. Schmiedlová o finále: ,,Bol to náročný zápas, nič mi nedala zadarmo. Všetko som si musela vybojovať sama, boli tam veľmi dlhé výmeny a bol to tvrdo vybojovaný triumf."
     
    A. K. Schmiedlová: ,,S Erraniovou som nedávno prehrala na turnaji v Rio de Janeiro. Som rada, že som ju porazila na antuke, kde je veľmi silná, je to možno jedna z TOP hráčok na svete. Toto finálové víťazstvo si veľmi cením."
     
    I. Moška: ,,Ešte musím vyzdvihnúť osobného trénera A. K. Schmiedlovej Milana Martinca, odvádza skvelú prácu a má veľkú zásluhu na jej úspechoch."
     
    A. K. Schmiedlová: ,,Chcela som po turnajoch na tráve získať sebavedomie, na turnaji v Bukurešti som sa cítila dobre a darilo sa mi v každom zápase. Som spokojná s formou a verím, že budem úspešne pokračovať."
    Privítanie A. K. Schmiedlovej
     
    Igor Moška: ,,Naša mladá reprezentantka A. K. Schmiedlová vyhrala počas tohto víkendu turnaj v Bukurešti. Nie je to tak dávno, čo sme tu sedeli po víťazstve na turnaji WTA v Katowiciach a som veľmi rád, že A. K. Schmiedlová ešte ako hráčka NTC (má našu zmluvu ako mladá hráčka do konca roka) získala ďalší cenný triumf. Teší ma, že vyhrala druhý turnaj WTA a stala sa našou ženskou jednotkou, slovenský ženský tenis patrí medzi to najlepšie, čo v slovenskom športe máme. Je skvelé, že sa v tej veľkej konkurencii presadila a verím, že sa jej bude podobne dariť aj na ďalších turnajoch a aj na US Open."
     
    Na tlačovej konferencii sa zúčastní generálny sekretár STZ Igor Moška a samozrejme Anna Karolína Schmiedlová spolu s jej osobným trénerom Milanom Martincom.
     
    Príjemný dobrý deň vám prajem z bratislavského Národného tenisového centra, kde sa o niekoľko minút začne tlačová konferencia Anny Karolíny Schmiedlovej, novej ženskej slovenskej tenisovej jednotky!

    Pri pohľade z okna press centra sa naskytá smutný pohľad na jamu, kde kedysi stávalo Tehelné pole a v budúcnosti by tam mal stáť Národný futbalový štadión. My sa však radšej zamerajme na radostné chvíle, ktoré športovej verejnosti prináša Anna Karolína Schmiedlová. Včera vyhrala vo finále turnaja WTA v Bukurešti a vo veku 20 rokov sa stane najlepšie postavenou slovenskou hráčkou v rebríčku WTA. Tlačovú konferenciu vám sprostredkujem v krátkych písaných vstupoch, prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Anna Karolína Schmiedlová sa po tomto víkende stane vo veku 20 rokov novou slovenskou ženskou tenisovou jednotkou. Slovenský tenisový zväz pri tejto príležitosti usporiada tlačovú konferenciu so samotnou hráčkou, kde nám priblíži účinkovanie na turnaji v Bukurešti a dozvieme sa určite niečo aj o jej posune v rebríčku WTA. My vám z tlačovej konferencie prinesieme to najpodstatnejšie v priamom prenose!

    20-ročná Košičanka patrí k najväčším talentom slovenského športu vôbec, už dlhšie dosahuje na turnajoch výborné výsledky a slovenskou jednotkou sa určite stane zaslúžene. Včera získala cenný titul na turnaji WTA v Bukurešti, keď vo finále zdolala Talianku Erraniovú 2:0 na sety. Schmiedlová má pred sebou žiarivú tenisovú budúcnosť a Slovensko sa teší, že má ďalšiu hráčku elitnej svetovej kategórie.

    My sme zvedaví, čo Anna Karolína Schmiedlová prezradí o svojich aktuálnych pocitoch či dojmoch po víťaznom turnaji. Sledujte nás od 11:00 a dozviete sa všetko ako prví v našom priamom textovom prenose!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 11:00.