Tlačová konferencia A. K. Schmiedlovej (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference 1.FC Slovácko

cz Pondelok 20.07.2015, 13:30Tlačové konferencie
     
    Tisková konference skončila. (14:39:56)
     
    Tak teď už je to ode mě skutečně všechno. Zachovejte fotbalu i Onlajnům přízeň. To pravé přijde už nadcházející víkend, kdy se opět naplno rozjede česká nejvyšší soutěž SYNOT liga.
     
    Složení realizačního týmu:
    Vedoucí týmu: Michal KORDULA.
    Hlavní trenér: Svatopluk HABANEC.
    Asistent trenéra: Jiří DEKAŘ.
    Lékař: MUDr. Vítězslav VAVERKA.
    Masér: Radek SMOLČÁK.
    Trenér brankářů:Juřička MARTIN.
     
    Odchody: Michal TRÁVNÍK (FK Baumit Jablonec), Radek MEZLÍK (konec smlouvy)
    Příchody: Francis KONÉ (Honvéd Budapešť), Vlastimil DANÍČEK, Stanislav HOFMANN (oba návrat z hostování.
     
    Oficiální soupiska pro začátek sezóny 2015/2016 Brankáři: Micha DANĚK, Milan HEČA.
    Obránci: Tomáš KOŠÚT, Petr REINBERK, Tomáš BŘEČKA, Martin KUNCL, Stanislav HOFMANN, Tomáš RADA, Patrik ŠIMKO.
    Záložníci: Eldar CIVIĆ, Veliče ŠUMULIKOSKI, Filip HLÚPIK, Jaroslav DIVIŠ, Luboš KALOUDA, Jiří VALENTA, Vlastimil DANÍČEK, Lukáš SADÍLEK, Marek HAVLÍK, Milan KERBR.
    Útočníci: Marián KOVÁŘ, Libor DOŠEK, Francis KONÉ.
    Majitel klubu přemýšlí o českém fotbalu

     
    Oficiální část tiskové konference končí. Ještě vyčkejte, přidáme informace ohledně ligového kádru.
     
    "Sleva pro fanklub je 50% na permanentní vstupenky. Navíc fanklubu přispíváme na dopravu," řekl Vladimír Krejčí.
     
    "Až skončím, tak skončím i s fotbalem. Druhou ligu určitě hrát nechci," říká Došek.
     
    Tisková konference se blíží ke svému konci. Výše vstupného zůstane stejná.
     
    "Nechceme hráče za každou cenu prodávat. V každém klubu vyroste hráč, který jej přeroste," zdůrazňuje ředitel Vladimír Krejčí.
     
    "Zvětšuje se propast mezi první a druhou ligou. Zastávám názor, že liga by se měla rozšířit na 18, možná i 20 mužstev," míní Zdeněk Zemek. Není pro vytvoření československé ligy. Klub má stabilizovaný rozpočet, nemá dluhy a nechce se zadlužovat kvůli drahým nákupům.
     
    O posilách
    "Máme sice rozpočet kolem 80 milionů, je ale pohyblivý a má stovky nákladových položek. V rámci rozpočtu je potřeba získat nové hráče. Filozofií je vycházet z výchovy mládeže, máme jednotný systém. Kádr doplňujeme postupně o některé hráče, kde akademie nestačí. Naším posláním je vychovat hráče, ukázat jej světu, tam ho vypustit a potom čekat, až se zkušený vrátí zpět do klubu. Tento kolotoč se snažíme budovat," řekl majitel Zemek.
     
    Krejčí: "Sponzorství SYNOTu řadí společnost mezi hlavní partnery."
     
    "Zranění jsou nyní naše bolest. Máme spoustu zraněných hráčů. Břečka by mohl být v širším kádru do měsíce, Šimkův stav je nevyzpytatelný. Kalouda má problém s chrupavkou, to znamená 3-6 měsíční pauzu. Kuncl má často zdravotní výpadky. Pro sobotní utkání jsme připraveni nastoupit," ujistil kouč Habanec.
     
    O Mariánu Kovářovi:
    "Příliš zápasů neodehrál, fyzicky se lepší. Nyní může doskakovat utkání, byl bych rád, aby získával větší herní praxi. Ve všem záleží hlavně na něm," řekl trenér Habanec.
     
    Kapitán Libor Došek: "Francis Koné zapadl do kabiny výborně. V ničem snad nebude problém. Může být mým dobrým nástupcem."
     
    Vladimír Krejčí: "Máme zde stadion čtvrté kategorie, která je jen stupínek pod kategorií elite. To jsou už stadiony s kapacitou kolem 30 tisíc diváků. Máme pro sezónu 2015/2016 licenci gold. To znamená, že máme na dobré úrovni zázemí, stadion i ekonomiku. Jsme stabilizovaný klub na slušné úrovni."
     
    "Po dlouhé době se nám podařilo uskutečnit rekonstrukci stadionu. Je to nesmírně zajímavé téma. V této době nejsou peníze nazbyt a nám se povedl husarský kousek. Všichni vidí výsledek, ale málokdo si uvědomoval, že jsme s tímto museli celé jaro žít. A-tým byl omezen, není to výmluva, pouze chceme upozornit na důležité skutečnosti rekonstrukce," řekl Vladimír Krejčí.
     
    Ke slovu se nyní dostává ředitel 1. FC Slovácko Vladimír Krejčí.
     
    Svatopluk Habanec: "V domácích zápasech nechceme ztrácet. Chceme tuto bilanci jednoznačně napravit. Budeme se maximálně snažit, abychom se v těchto číslech zlepšili."
     
    "Mám radost, že se nám podařilo přivést útočníka do útoku Francise Koného. Oslabili jsme v záloze, odešel Trávník a Kalouda je dlouhodobě zraněný. Daníček a Hofmann ve druhé lize ukázali, že můžou hrát první ligu. To od nich očekáváme," promluvil Habanec o změnách v kádru.
     
    "Absolvovali jsme osm přípravných utkání, byli jsme na soustředění ve Velkých Bílovicích. Nejvíce se nám povedlo utkání s FC Eindhoven, kdy jsme remizovali 2:2. Utkání s Trenčínem se nám zase například příliš nepodařilo. Nejproduktivnějším hráčem byl Marek HAVLÍK, který dal dvě branky a na tři přihrál," řekl na úvod trenér Svatopluk Habanec.
     
    Nyní se slova ujímá trenér Svatopluk Habanec.
     
    "Do tří let by mělo dojít k osamostatnění ligy. Měly by se tím zdvojnásobit peníze, které plynou do ligy. Nyní teče do každého klubu přibližně 10 milionů korun ročně, což je stále víc, než bylo dříve," pokračuje majitel klubu. "Potřebujeme dostat diváky na stadiony. To chceme. Jen pro informaci, vstupné činí částku kolem 3 milionů korun. Chceme co nejplnější stadion a spokojeného diváka."
     
    "Co se nedaří, je zisk dalších drobných sponzorů. Byli bychom rádi, aby se každý v kraji malou částkou podílel. Je jasné, že se staráme také o mládež a ženy. Byli bychom rádi, aby se zapojili drobnější sponzoři," řekl Zemek.
     
    "Změnili jsme dodavatele dresů. Se společností Nike jsme uzavřeli smlouvu na následující čtyři roky," dodal majitel klubu Zdeněk Zemek. Vyzdvihl také podporu města a kraje.
     
    Zdeněk Zemek: "Klub je stabilizovaný. Rozpočtové náklady se pohybují okolo 80 milionů korun, ač to může znít zvláštně, patříme k zajištěnější skupině klubů. Máme několik zásadních sponzorů. Se SYNOTem jsme se dohodli na smlouvě o navýšení podílu. Dalšími významnými partnery jsou Actherm, Iveco Bus, SOR a z našich firem to jsou ČSAD Invest, HESCO a další."
     
    Zdeněk Zemek: "V klubu působím už devátým rokem, což je vlastně více než polovina doby jeho existence. Není to jednoduché, především z ekonomického hlediska. Zvlášť obtížné je to z pohledu odvětví, ve kterých působím. Nechtěl jsem ale dělat úsporná opatření na úkor fotbalu."
     
    13:30
    Tisková konference právě začíná!
    Na tiskové konferenci bude představen i nový dres

     
    Tiskové konference se zúčastní majitel klubu JUDr. Ing. Zdeněk Zemek, ředitel klubu Bc. Vladimír Krejčí, hlavní trenér A-týmu Svatopluk Habanec a kapitán týmu, jímž bude s velkou dávkou pravděpodobnosti sedmatřicetiletý dlouhán Libor Došek.
     
    Na pondělní odpoledne je naplánována tisková konference prvoligového klubu 1. FC Slovácko. Moravané skončili v uplynulé sezóně na 9. místě, ve svém středu mají třetího nejlepšího střelce ročníku Libora Doška.

    Během přípravy Slovácko nastoupilo k osmi zápasům. V polovině z nich dokázalo zvítězit, dvakrát remizovalo a slovenským týmům ze Senice a Trenčína podlehlo. Skóre modrobílých je v přípravě 16:13.

    Slovácko v letním okně přivítalo exotickou posilu. Tým rozšířilo o exotického střelce Francise Koného z Toga. Klub se rozloučil s obráncem Radkem Mezlíkem (konec smlouvy) a reprezentantem do 21 let Michalem Trávník (přestup do Jablonce).

    Klub trápí rozsáhlá marodka. Mimo hru může být až šest měsíců klíčový záložník Kalouda, zranění jsou i Nemrava, Kuncl, Šimko, Břečka a nově pravděpodobně také Hlúpik s Reinberkem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Marek Janoš