16. etapa: Bourg-de-Péage - Gap Víťaz: Rubén Plaza Molina (LAM) (kon.)
koniec udalosti
16. etapa: Bourg-de-Péage - Gap

Víťaz: Rubén Plaza Molina (LAM)

Pondelok 20.07.2015, 12:40Tour de France
     
    Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) získa aj dnes červené číslo pre najagresívnejšieho jazdca etapy. Gratulujeme!
     
    Cieľ
    Cieľovou páskou o 33 sekúnd neskôr prešiel aj náš hrdina Peter Sagan, ktorý bol tretiu etapu po sebe v úniku a ukázal svoju silu. Dnes to stačilo síce opäť "len" na druhé miesto, ale v bodovacej súťaží navýšil náskok a zelený dres už mu zrejme nikto nezoberie. Klobúk dole pred týmto mágom zo Žiliny.
     
    18,0
    Peter Sagan a ďalší štyria borci čoskoro dostihnú Hallera s Hansenom.
     
    48,8
    Sagan si situáciu postrážil a únik opäť spojil. Uvidíme, či zbytočne neplytval silami, keďže ešte je ku poslednému kopcu dosť ďaleko.
     
    70,0
    Vedúca skupine sa už dostáva do zjazdu a na čelo sa dostal Peter Sagan, ktorý ukazuje svoje zjazdárske schopnosti. Na prémii získal 5 bodov Pauwels.
     
    96,0
    Peter Sagan (Tinkoff) si musel meniť vysielačku, ale už sa vrátiť do jeho čelnej skupiny, ktorej náskok na prenasledovateľov už klesol na 30 sekúnd.
     
    170,5
    Nás môže tešiť, že Peter Sagan už tretiu etapu v rade bojuje v úniku. Včera dostal za bojovnosť červené číslo a dnes ho hrdo reprezentuje. Viacerí odborníci sa na adresu rodáka zo Žiliny vyjadrili, že patrí medzi najkomplexnejších jazdcov 102.ročníka Tour de France a každou etapou to len potvrdzuje.

    Martin Platko