11. etapa: Pau/Cauterets - Vallée de Saint-Savin Víťaz: Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) (kon.)
koniec udalosti
11. etapa: Pau/Cauterets - Vallée de Saint-Savin

Víťaz: Rafal Majka (Tinkoff-Saxo)

Streda 15.07.2015, 12:00Tour de France
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 12:05.
     
    Po prvom voľnom pondelku pokračuje 102. ročník najslávnejších cyklistických pretekov sveta Tour de France ďalšou náročnou pyrenejskou etapou, ktorá môže prehovoriť do zloženia a poradia prvej desiatky celkovej klasifikácie.

    Chris Froome demonštroval svoju silu, Sagan prišiel o oba dresy

    Prvá horská previerka aktuálnej edície Starej dámy sa skončila jednoznačne v prospech Chrisa Frooma. 30-ročný britský pretekár na 15,3 km dlhom cieľovom kopci La Pierre-Saint-Martin doslova rozšliapal zvyšok štartového poľa, keď suverénnym spôsobom získal etapové víťazstvo a všetkým svojim konkurentom nadelil manko.

    Z veľkej štvorky, z ktorej má podľa papierových predpokladov vzísť víťaz žltého dresu, neprežili práve najlepší deň Alberto Contador a Vinzenzo Nibali. Líder Tinkoff-Saxo zaostal za víťazom z roku 2013 o 2:51 a obhajca minuloročného prvenstva až 4:25.

    Prvá pyrenejská previerka poriadne zamiešala celkovým poradím. V prvej desiatke neostal kameň na kameni. Dalo sa očakávať, že z nej vypadne náš Peter Sagan. Ten prišiel do cieľa v spoločnosti šprintérov so stratou 22:39.

    Žilinčan okrem bieleho dresu stratil aj svoj obľúbený zelený. V bodovacej súťaži sa na miesto priebežného lídra posunul André Greipel, ktorý zvládol podstatne lepšie rýchlostnú prémiu. Na nej sa skúsenému nemeckému borcovi nielenže podarilo zmazať trojbodovú stratu na Sagana, ale na Slováka ešte aj rovnaký počet bodov získať k dobru.

    Dominantou jedenástej etapy legendárny Col du Tourmalet

    Druhá pyrenejská etapa má vo svojom profile šesť kategorizovaných kopcoch, pričom okrem Tourmaletu môžeme za dôležitý označiť aj Côte de Cauterets, ktorý je situovaný tesne pred cieľom a za ktorého vrcholom sa bude jeden z borcov tešiť etapovému triumfu.

    Potom, čo sa o koncovku včera postarali tí najväčší favoriti, má v jedenástej etape celkom slušné šance na úspech aj nejaký únik. V rámci zvýšenej atraktívnosti by sme si určite želali, aby atakoval niektorí zo skupiny elitných vrchárov, ktorí včera zaznamenali stratu na Frooma. Ťažko ale predpokladať, či niektorí z nich bude mať natoľko dobré nohy, aby sa snažil priebežného držiteľa žltého dresu utrhnúť.

    Rýchlostná prémia ja na programe v úvodnej časti etapy, tesne po horskej prémii tretej kategórie. Peter Sagan sa bude snažiť opäť získať zelený dres do svojho držania.

    Prémie, body v cieli, bonifikačné sekundy

    Horská prémia 3. kategórie – 139,5 km – Côte de Loucrup: 2 km (7 %)
    Rýchlostná prémia – 131,5 km – Pouzac
    Horská prémia 4. kategórie – 126,5 km – Côte de Bagnères-de-Bigorre: 1,4 km (6,1 %)
    Horská prémia 3. kategórie – 113,5 km – Côte de Mauvezin: 2,7 km (6 %)
    Horská prémia 1. kategórie – 71 km – Col d'Aspin: 12 km (6,5 %)
    Horská prémia HC kategórie – 41 km – Col du Tourmalet: 17,1 km (7,3 %)
    Horská prémia 3. kategórie – 3,5 km – Côte de Cauterets: 6,4 km (5 %)

    body v cieli: 20-17-15-13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
    bonifikačné sekundy v cieli: 10-6-4
     
    Celkové poradie po desiatej etape:

    1. Ch. Froome (SKY) 35:56:09
    2. T. Van Garderen (BMC) +2:52
    3. N. Quintana (MOV) +3:09
    4. A. Valverde (MOV) +4:01
    5. G. Thomas (SKY) +4:03
    6. A. Contador (TCS) +4:04
    7. T. Gallopin (LTS) +4:33
    8. R. Gesink (TLJ) +4:35
    9. W. Barguil (TGA) +6:12
    10. V. Nibali (AST) +6:57
    ---
    34. P. Sagan (TCS) +23:27

    Žltý dres: Chris Froome (Sky)
    Zelený dres: André Greipel (Lotto-Soudal)
    Bodkovaný dres: Chris Froome (Sky)
    Biely dres: Nairo Quintana (Movistar)
     
    Joaquimovi Rodriguezovi sa pred štartom dnešnej etapy stalo niečo podobné ako jeho krajanovi Albertovi Contadorovi minulý týždeň. Líder tímu Kaťuša sa v neutrálnej zóne zaplietol do pádu, ktorý však nebol nijako závažný.
     
    11. etapa Tour de France 2015 bola ostro odštartovaná!
     
    186,0
    Z pelotónu, ktorý má po prvej polovici najslávnejšej grandtour 183 členov, sa odtrhla trojica pretekárov, ktorá sa snaží vytvoriť únik.
     
    183,0
    Prvý atak dnešného dňa vyprovokoval Lieuwe Westra (Astana), ktorého sa vydali nasledovať Michal Kwiatkowski (Etixx), Bob Jungels (Trek) a Edvald Boasson Hagen (MTN).
     
    177,0
    Po tíme Lampre-Merida prevzal kontrolu nad špicou pelotónu Cannondale-Garmin. Náskok vedúcej štvorice sa začína šplhať k hranici tridsiatich sekúnd.
     
    171,0
    Rozdiel medzi unikajúcimi pretekármi a hlavným balíkom narastá zatiaľ len veľmi pozvoľna.
     
    165,0
    O vytváranie tempa pelotónu sa po zoskúpeniach Cannondale-Garmin a Lampre-Merida aktuálne starajú Giant-Alpecin a FDJ, ktorého líder Thibaut Pinot vo včerajšom horskom dojazde potvrdil, že ho tohtoročná Tour nezastihla v práve ideálnej pohode.
     
    155,0
    Náskok vedúcej skupinky už niekoľko minút osciluje okolo hranice štyridsiatich sekúnd. Partia okolo mimoriadne zaujímavých pretekárov, akými Michal Kwiatkowski a Edvald Boasson Hagen rozhodne sú, sa pomaly bude blížiť k prvému kategorizovanému stúpania etapy.
     
    145,0
    Borci tímu Cannondale-Garmin udávajú na čele balíka rýchle tempo. Dnešná etapa sa od samého začiatku ide na ostro, aj preto sa únik nemôže tešiť z výraznejšieho náskoku.
     
    141,0
    Pri stúpaní na Côte de Loucrup sa štvorica Lieuwe Westra (Astana), Michal Kwiatkowski (Etixx), Bob Jungels (Trek) a Edvald Boasson Hagen (MTN) zaradila späť do pelotónu. Prvý únik dnešnej etapy bol zlikvidovaný po necelej hodine.
     
    139,0
    Na vrchole dvojkilometrového kopca tretej kategórie zobral dva body do vrchárskej súťaže domáci miláčik Thomas Voeckler, ktorý bol nasledovaný Danielom Martinom. Ten si tak zapísal do hodnotenia vrchárov jeden bod.
     
    139,0
    Côte de Loucrup – horská prémia 3. kategórie

    1. T. Voeckler (Europcar) 2 body
    2. D. Martin (Cannondale-Garmin) 1 bod
     
    137,0
    Za prvú hodinu dnes prešiel pelotón 48 kilometrov. Jednalo sa o jednoznačne najrýchlejšiu úvodnú pasáž z doposiaľ všetkých odjazdených etáp aktuálneho ročníka.
     
    134,0
    Prvé označené stúpanie etapy so sklonom siedmych percent bolo dostatočne tvrdé na to, aby vyselektovalo pelotón. Kontakt s balíkom stratili z tých zaujímavých mien napríklad Michal Kwiatkowski, Rui Costa, Daniel Teklehaimanot, ale takisto aj André Greipel!
     
    131,0
    V zjazde a na následnej pasáži trate, ktorá predchádza rýchlostnej prémii, sa však obidve skupinky opäť spojili do jedného celku.
     
    127,0
    André Greipel sa nakoniec dokázal zapojiť do boja o body do bodovacej súťaže, ale obsadil len deviate miesto, a tak ich získal len deväť. Prémiu vyhral možno trošku prekvapujúco pretekár Etixxu Matteo Trentin, ktorý ale patrí medzi tých rýchlejších cyklistov pelotónu!
     
    126,0
    Čo je však pre slovenských priaznivcov najpodstatnejšie, Peťo Sagan preťal pomyselnú pásku na prémii hneď za talianskym jazdcom. Utrhol tak pre seba sedemnásť bodov, vďaka ktorým opäť nastáva na čele súťaže o zelený dres zmena. Peter sa stáva jej virtuálnym lídrom so sedem bodovým náskokom pred Greipelom!
     
    125,0
    Rýchlostná prémia, Pouzac

    1. Matteo Trentin, 20 bodov
    2. Peter Sagan, 17
    3. John Degenkolb, 15
    4. Zdeněk Štybar, 13
    5. Sylvain Chavanel, 11
    6. Bartosz Huzarski, 10
    7. Daniele Bennati, 9
    8. Greg van Avermaet, 8
    9. André Greipel, 7
    10. Andriy Grivko, 6
    11. Laurens ten Dam, 5
    12. Stephen Cummings, 4
    13. Paul Voss, 3
    14. Peter Kennaugh, 2
    15. Nicolas Roche, 1
     
    124,0
    Pelotón absolvoval v krátkom časovom slede druhú horskú prémiu, tentoraz štvrtej kategórie, na ktorej vrchole si vzal jediný ponúkaný bod Steve Morabito.
     
    124,0
    Côte de Bagneres-de-Bigorre – horská prémia 4. kategórie

    1. S. Morabito (FDJ) 1 bod
     
    119,0
    V zjazde sa o únik pokúša poriadne početná, až 22 členná skupina. Nechýbajú v nej dvaja francúzski borci, ktorí minulý rok miešali karty na popredných priečkach – Thibaut Pinot a Romain Bardet.
     
    116,0
    Skupinu s takto zaujímavými menami si však balík dopredu nepustil. Všetci tak jazdia opäť pokope. Medzičasom z Tour de France odstúpil Dominik Nerz, talentovaný nemecký pretekár, ktorý mal byť lídrom tímu Bora pre celkovú klasifikáciu.
     
    114,0
    Druhé z troch dnešných stúpaní tretej kategórie ponúka priestor na útočenie, ktorý sa snaží využiť niekoľko borcov. Balík sa v kopci znovu naťahuje a problém s udržaním sa v ňom majú podľa očakávaní predovšetkým šprintéri.
     
    113,5
    Na Côte de Mauvezin ako prvý vyšiel Daniel Teklehaimanot, ktorý si už na pár dní vyskúšal, aké to je niesť na Tour de France bodkovaný dres.
     
    113,5
    Côte de Mauvezin – horská prémia 3. kategórie

    1. D. Teklehaimanot (MTN) 1 bod
     
    110,0
    K útoku zavelila mimoriadne zaujímavá dvojica – Thomas Voeckler a Rafal Majka. Tú sa z pelotónu ešte snaží doskočiť Serge Pauwels.
     
    108,0
    K Voecklerovi a Majkovi sa okrem Pauwelsa pripojili aj Morabito s Buchmannom. Táto pätica si pred pelotónom vypracovala viac ako minútový náskok. Medzi balíkom a unikajúcou skupinkou však ešte máme dvojicu prenasledovateľov. K vedúcej partii sa chce pripojiť Julien Simon a dokonca aj domáci špurtér Arnaud Demare.
     
    104,0
    Pretekári okolo Thomasa Voecklera a Rafala Majku už majú náskok dvoch minút a tridsiatich sekúnd. Dvojica Simon-Demare už je takisto pred pelotónom so slušným časom k dobru. Uvidíme, či sa jej podarí pripojiť do čelnej skupiny.
     
    100,0
    Po jednoduchšej pasáži čaká na cyklistov druhé najťažšie stúpanie dnešného dňa, a síce, výstup na Col d'Aspin. Po tomto kopci prvej kategórie bude nasledovať zjazd a následne legendárny Tourmalet.
     
    95,0
    Francúzi Demare a Simon svoju snahu úspešne zakončili a pripojili sa do čelnej skupiny. Tá tak má aktuálne sedem členov a pred pelotónom náskok 3:33.
     
    94,0
    Veľká strata pre tím Tinkoff-Saxo! Z Tour de France musel po páde odstúpiť skúsený Talian Daniele Bennati. Tím ruského miliardára Olega Tiňkova tak už pokračuje len so siedmymi pretekármi.
     
    90,0
    S ďalšou iniciatívou v snahe dostať sa do čelnej skupinky prichádzajú Daniel Martin (Cannondale-Garmin) a Andriy Grivko (Astana Pro Team).
     
    88,0
    Technické problémy hlási Thibaut Pinot, ktorý dostal defekt.
     
    85,0
    Vedúca sedmička disponuje už veľmi zaujímavým náskokom, ktorý presiahol hranicu piatich minút a tridsiatich sekúnd. Daniel Martin a Andriy Grivko strácajú na čelnú skupinu cez tri minúty. Tento rozdiel bude v dvojici dohnať ťažké.
     
    80,0
    Utečenci sa nachádzajú na úpätí kopca prvej kategórie. Hneď na jeho začiatku sa Daniel Martin odtrhol od Grivka, ktorý evidentne nemá také vrchárske dispozície ako líder tímu Cannondale-Garmin.
     
    77,0
    Daniel Martin tvrdo pracuje na tom, aby sa pripojil do čela pretekov. Vedúca skupina svoj náskok pomaličky zvyšuje. Rozdiel medzi ňou a pelotónom už stúpa k hranici siedmych minút.
     
    75,6
    V momente, kedy zostáva na vrchol kopca Col d'Aspin päť kilometrov, už klesla strata Daniela Martina pod hranicu jednej minúty. Tempo, akým Martin šliape do pedálov, navráva tomu, že by sa mu malo podariť pripojiť na čelo etapy.
     
    73,5
    28-ročný Brit úspešne dokončil svoju misiu a ešte pred vrcholom prvého stúpania sa dotiahol k utečencom. Pelotón vedie tím Sky.
     
    71,1
    Daniel Martin aj potom, čo sám sťahoval stratu na vedúcu skupinky, našiel v sebe pod vrcholom Col d'Aspin najviac síl zo všetkých utečencov a stal sa jednoznačným víťazom tejto horskej prémie!
     
    68,8
    Po zjazde sa už začne stúpať na jeden z najlegendárnejších kopcov histórie Tour de France.
     
    67,4
    Najlepším dôkazom toho, že pelotón ešte rozhodne neprodukuje práve vysoké tempo je fakt, že André Greipel sa stále drží na chvoste balíka.
     
    65,0
    Col d'Aspin – horská prémia 1. kategórie

    1. Dan Martin, 10 bodov
    2. Thomas Voeckler, 8
    3. Serge Pauwels, 6
    4. Rafal Majka, 4
    5. Julien Simon 2
    6. Steve Morabito 1
     
    58,0
    V záverečnej časti predchádzajúceho stúpania sa vedúca skupinka potrhala, ale v zjazde sa opäť spojila a na Tourmalet tak začne stúpať spoločne osem pretekárov.
     
    54,0
    Líder tímu Etixx Rigoberto Uran mal nejaké technické problémy. Späť do balíka ho bude ťahať trojica domestikov, medzi nimi nájdeme aj majstra sveta Michala Kwiatkowskeho.
     
    53,0
    Arnaud Demare, ktorý sa počas prvého týždňa nedokázal presadiť v šprintérskych etapách tak, ako by si predstavoval, si podľa očakávaní vystúpil z vedúcej skupiny už na začiatku najťažšieho stúpania dnešného dňa.
     
    50,0
    Mnohí odborníci pred štartom Tour de France predpovedali, že Thibaut Pinot by mohol byť čiernym koňom celého preteku. Žiaľ pre francúzskych fanúšikov, realita je úplne iná. Trápenie tretieho muža celkovej klasifikácie z minuloročnej edície pokračuje. Už na začiatku Tourmaletu 25-ročný líder tímu FDJ odpadol z pelotónu, ktorého tempo ešte stále zvláda aj Greipel.
     
    49,0
    Z balíku si už spomínaný André Greipel vystúpil a spoločne s ním aj Peter Sagan. Najväčší súperi v boji o zelený dres vytvoria skupinu práve s Pinotom.
     
    48,0
    Peter Sagan môže byť s dnešnou etapou veľmi spokojný, keďže sa po nej navlečie opäť do zeleného dresu. Záver už pre nášho pretekára nie je, a tak môže pokiaľ možno šetriť sily na ďalšie dni.
     
    47,5
    Rafal Majka, vlaňajší víťaz vrchárskej súťaže, nastúpil svojim kolegom z úniku. Poľský cyklista sa opäť raz snaží naplno demonštrovať svoje lezecké kvality.
     
    47,0
    Špice pelotónu sa ujala Astana. Tempo sa výrazným spôsobom zmenilo a stačiť mu už nedokáže ani Joaquim Rodriguez. Trápia sa i Barguil s Bardetom.
     
    46,0
    O tempe pelotónu najlepším spôsobom vypovedá fakt, že hlavné pole už je značne vyselektované a náskok Rafala Majku, aktuálne jazdiaceho osamotene na čele etapy, klesol k úrovni štyroch minút a tridsiatich sekúnd.
     
    45,0
    Romain Bardet už definitívne stratil kontakt so skupinou hlavných favoritov a do cieľa pôjde svojim tempom v nejakej menšej skupinke.
     
    44,0
    Atmosféra na Col de Tourmalet je vskutku fenomenálna, radosť sa pozerať na špaliere pri ceste, ktoré ženú cyklistov vpred.
     
    43,0
    Po včerajšej kríze sa zdá, že dnes je na tom Vincenzo Nibali podstatne lepšie. Potom, čo mu odstúpil z čela aj posledný domestik, sa chvíľku sám nachádzal na špici. Teraz prenechal iniciatívu na borcov tímu Sky.
     
    42,0
    Chris Froome má k dispozícii dvoch domestikov, Tejay Van Garderen jedného, Nairo Quintana sa v prípade potreby môže spoľahnúť na Alejandra Valverdeho, ale Contador s Nibalim už sú v skupine hlavných favoritov osamotení.
     
    41,0
    Rafal Majka sa stáva víťazom horskej prémie HC kategórie. Poliak sa okrem zisku veľkej porcie bodov do súťaže o bodkovaný dres nezmazateľne zapísal aj do histórie, pretože vyjsť ako prvý Tourmalet je obrovská vec a podarí sa len skutočným borcom.
     
    38,9
    Poliak vstupuje do dlhého zjazdu s náskokom piatich minút a štyridsiatich sekúnd. Pierre Rolland sa teraz hneval na fanúšikov, ktorí niekedy svojim fandením cyklistov aj obmedzujú.
     
    35,6
    Medzi favoritmi a Rafalom Majkom by sa ešte mala nachádzať šestica pretekárov, ktorí pôvodne tvorili unikajúcu skupinku práve s poľským cyklistom.
     
    32,5
    Náskok piatich minút a štyridsiatich sekúnd dáva Rafalovi Majkovi i celému tímu Tinkoff-Saxo veľmi slušné vyhliadky smerom k etapovému víťazstvu.
     
    23,6
    Pelotón vedie zjazdom Richie Porte, majúci na sebe v dnešnej etape bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára, ktorým ale je podľa bodovania Chris Froome. Samozrejme, v jeho prípade sa uprednostňuje dres žltej farby.
     
    22,0
    Rafal Majka počas zjazdu drží svoj náskok na konštantnej úrovni. Dovolím si tvrdiť, že ak Poliaka nepostretne žiadny vážnejší problém, stane sa po tretí raz víťazom etapy na najslávnejších pretekoch sveta.
     
    18,0
    Pôvodný únik sa za Majkom rozdrobil na viacero častí. Najbližšie k vrchárovi celku Tinkoff-Saxo je Serge Pauwels, ktorého sa sprievodné vozidlo snažilo vyburcovať k tomu, aby ešte dal do svojho výkonu aj posledné zbytky síl a pokúsil sa pripojiť k obhajcovi bodkovaného dresu z minulého roku.
     
    15,0
    Pauwelsovo manko na Majku narástlo. Momentálne sa nachádza pod hranicou minúty a pol.
     
    11,0
    Rafal Majka začne o malý moment stúpať na horskú prémiu tretej kategórie s náskokom viac ako šiestich minút. Jej vrchol je položený 3,5 km pred cieľom.
     
    8,0
    Richie Porte neúnavne pracuje na čele skupiny hlavných favoritov. Nemusí sa však nejako extra pretrhnúť, jedná sa skôr o kontrolovanie situácie.
     
    5,0
    Pauwels sa bude zrejme musieť uspokojiť len s druhým miestom, pretože napriek veľkej snahe sa mu nedarí k Majkovi výraznejším spôsobom priblížiť.
     
    3,6
    Cez Pauwelsa dokonca ako víchor preletel Dan Martin, ktorý sa do toho poriadne obul. Brit sa posunul na druhú pozíciu.
     
    3,3
    Rafal Majka si k tridsiatim bodom z Tourmaletu pripísal ďalšie dva body do súťaže vrchárov. Poľského cyklistu delia tri kilometre od toho, aby mohol v cieli predviesť oslavné gesto!
     
    Cieľ
    Poľský cyklista Rafal Majka zaútočil na Tourmalete a svoj samostatný únik dokázal dotiahnuť do víťazného konca!
     
    V skupine hlavných favoritov nastúpil Bauke Mollema. Tempo sa tam tak poriadne zdvihlo, na čo nestačil reagovať Vincenzo Nibali! Ten tak stratí aj dnes! Vystúpil si už aj Richie Porte, no ten preto, že ako domestik už svoju robotu pre Frooma dokončil.
     
    Cieľ
    Dan Martin dnes takisto predviedol obdivuhodný výkon, za ktorý je mu peknou odmenou druhé miesto. Pódium uzatvoril úradujúci nemecký majster Emanuel Buchmann.
     
    Cieľ
    Cieľom už prebehol aj Thomas Voeckler. Baukemu Mollemovi jeho nástup celkom vyšiel a niekoľko sekúnd získal k dobru. Froome, Quintana a Contador finašovali spolu!
     
    Cieľ
    Vincenzo Nibali ani dnes nemôže byť so svojím výkonom spokojný. Obhajca vlaňajšieho triumfu bude musieť po dnešnej etape prenechať svoje desiate miesto celkovej klasifikácie Baukemu Mollemovi.
     
    Poradie 11. etapy

    1. R. Majka (TSX)
    2. D. Martin (GCD) +1:00
    3. E. Buchmann (BOA) +1:23
    4. S. Pauwels (MTN) +2:08
    5. T. Voeckler (EUR) +3:34
    6. J.Simon (COF) +3:34
    7. B. Mollema (TFR) +5:11
    8. A. Valverde (MOV) +5:19
    9. C. Froome (SKY) +5:21
    10. A. Contador (TSX) +21
    11. V. Nibali (AST) +6:40
    ---
    100. P.Sagan (TSX) + 24:40
     
    Celkové poradie po jedenástej etape:

    1. C. Froome (Sky)
    2. T. Van Garderen (BMC) +2:52
    3. N. Quintana (MOV) +3:09
    4. A. Valverde (MOV) +3:59
    5. T. Geraint (SKY) +4:03
    6. A. Contador (TSX) +4:04
    7. T. Gallopin (LSO) +4:33
    8. R. Gesink (Lotto NL-Jumbo) +4:35
    9. W. Barguil (TGA) +6:44
    10. B. Mollema (TFR) +7:05
    ---
    42. P. Sagan (TCS) +42:46

    Žltý dres: Chris Froome (Sky)
    Zelený dres: Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)
    Bodkovaný dres: Chris Froome (Sky)
    Biely dres: Nairo Quintana (Movistar)
     
    S konštatovaním, že sa po dnešnej etape na Tour de France menil len držiteľ zelený dres, do ktorého sa na našu radosť vrátil Peter Sagan, sa s vami lúčim. Prajem ešte pekný zvyšok dňa a nezabudnite sledovať zajtrajšiu etapu! (18:39:01)

    Michal Bakoš

    Výsledky
    Celkové poradie po jedenástej etape:

    1. C. Froome (Sky)
    2. T. Van Garderen (BMC) +2:52
    3. N. Quintana (MOV) +3:09
    4. A. Valverde (MOV) +3:59
    5. T. Geraint (SKY) +4:03
    6. A. Contador (TSX) +4:04
    7. T. Gallopin (LSO) +4:33
    8. R. Gesink (Lotto NL-Jumbo) +4:35
    9. W. Barguil (TGA) +6:44
    10. B. Mollema (TFR) +7:05
    ---
    42. P. Sagan (TCS) +42:46

    Žltý dres: Chris Froome (Sky)
    Zelený dres: Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)
    Bodkovaný dres: Chris Froome (Sky)
    Biely dres: Nairo Quintana (Movistar)

    Poradie 11. etapy

    1. R. Majka (TSX)
    2. D. Martin (GCD) +1:00
    3. E. Buchmann (BOA) +1:23
    4. S. Pauwels (MTN) +2:08
    5. T. Voeckler (EUR) +3:34
    6. J.Simon (COF) +3:34
    7. B. Mollema (TFR) +5:11
    8. A. Valverde (MOV) +5:19
    9. C. Froome (SKY) +5:21
    10. A. Contador (TSX) +21
    11. V. Nibali (AST) +6:40
    ---
    100. P.Sagan (TSX) + 24:40

    Col d'Aspin - horská prémia 1. kategórie

    1. Dan Martin, 10 bodov
    2. Thomas Voeckler, 8
    3. Serge Pauwels, 6
    4. Rafal Majka, 4
    5. Julien Simon 2
    6. Steve Morabito 1

    Côte de Mauvezin – horská prémia 3. kategórie

    1. D. Teklehaimanot (MTN) 1 bod

    Côte de Bagneres-de-Bigorre - horská prémia 4. kategórie

    1. S. Morabito (FDJ) 1 bod

    Rýchlostná prémia, Pouzac

    1. Matteo Trentin, 20 bodov
    2. Peter Sagan, 17
    3. John Degenkolb, 15
    4. Zdeněk Štybar, 13
    5. Sylvain Chavanel, 11
    6. Bartosz Huzarski, 10
    7. Daniele Bennati, 9
    8. Greg van Avermaet, 8
    9. André Greipel, 7
    10. Andriy Grivko, 6
    11. Laurens ten Dam, 5
    12. Stephen Cummings, 4
    13. Paul Voss, 3
    14. Peter Kennaugh, 2
    15. Nicolas Roche, 1

    Côte de Loucrup - horská prémia 3. kategórie

    1. T. Voeckler (Europcar) 2 body
    2. D. Martin (Cannondale-Garmin) 1 bod

    Celkové poradie po desiatej etape:

    1. Ch. Froome (SKY) 35:56:09
    2. T. Van Garderen (BMC) +2:52
    3. N. Quintana (MOV) +3:09
    4. A. Valverde (MOV) +4:01
    5. G. Thomas (SKY) +4:03
    6. A. Contador (TCS) +4:04
    7. T. Gallopin (LTS) +4:33
    8. R. Gesink (TLJ) +4:35
    9. W. Barguil (TGA) +6:12
    10. V. Nibali (AST) +6:57
    ---
    34. P. Sagan (TCS) +23:27

    Žltý dres: Chris Froome (Sky)
    Zelený dres: André Greipel (Lotto-Soudal)
    Bodkovaný dres: Chris Froome (Sky)
    Biely dres: Nairo Quintana (Movistar)