Ventspils – Helsinki 1:3 (kon.) | APOEL – Vardar 0:0 (kon.) | Midtjylland – Lincoln 1:0 (kon.)
Razgrad – Milsami 0:1 (kon.) | Skenderbeu – Crusaders 4:1 (kon.) | New Saints – Fehérvár 0:1 (kon.)
Molde – Pjunik 5:0 (kon.) | Hibernians FC – Tel Aviv 2:1 (kon.) | Maribor – Astana 1:0 (kon.)
Trenčín – FCSB 0:2 (kon.) | Partizan – Dila Gori 1:0 (kon.) | FK Sarajevo – Lech Poznań 0:2 (kon.)
koniec
FK Ventspils
1:3 (0:0)
HJK Helsinki
cz Utorok 14.07.2015, 17:30 • Olimpiskā centra Ventspils Stadionā , Ventspils (kapacita: 3.044 diváků) • Liga majstrov (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný úterní podvečer všem fanouškům evropské kopané, v našem online přenosu Vám totiž krom mnoha jiných, nabídneme i úvodní utkání druhého předkola o Ligu Mistrů, ve kterém se utká domácí lotyšský celek FK Ventspils a finský fotbalový klub HJK Helsinki.
     
    HJK Helsinki

    Finský fotbalový celek HJK Helsinki, jenž byl založen před více než 106 lety, patří mezi nejúspěšnější finské kluby vůbec. Na svém kontě má totiž již sedmadvacet ligových titulů, dvanáctkrát se radoval ze zisku národního poháru a pětkrát zvítězil ve finském ligovém poháru.

    V loňském ligovém maratonu vybojoval celek z hlavního finského města v pořadí již 27. mistrovský titul, když zvítězil s velkým třináctibodovým náskokem. V letošním ročníku nejvyšší soutěže, která se hraje způsobem jaro – podzim, je po dvaceti zápasech rovněž na první pozici, náskok je však pouze dvoubodový.

    Finové již mají jednu zkušenost s Ligou Mistrů, myslím v účasti v základní skupině, kam se probojovali v roce 1998, když v posledním předkole přehráli francouzské Méty a stali se tak doposud jediným finským celkem, kterému se povedlo probojovat se do hlavní fáze milionářské soutěže. V loňské sezoně Helsinki vybojovali účast v základní skupině Evropské Ligy, když vyřadili Rapid Vídeň. V silné skupině však již nestačily na týmy Brugg, Kodaně a FC Turín.

    HJK bylo díky vítězství ve finské nejvyšší soutěži nasazeno přímo do druhého předkola Ligy Mistrů.
    Fotbalisté HJK Helsinki se již od včerejšího dne připravovali na utkání v lotyšském městě Ventspils.

     
    FK Ventspils

    Lotyšský klub FK Ventspils se nemůže pyšnit tak dlouhou historií jako jeho dnešní protivník, neboť vznikl až v roce 1997 sloučením dvou týmů, Venta a NAFTA. Ventspils patří mezi jeden z nejpopulárnějších klubů v zemi a to i díky mnoha úspěchům na domácí scéně, kde již šestkrát jeho hráči triumfovali v nejvyšší ligové soutěži a rovněž šestkrát se radovali ze zisku národního poháru.

    Lotyšská nejvyšší soutěž se podobně jako ta finská hraje stylem jaro – podzim a Ventspils ji stejně jako jeho dnešní soupeř dokázal opanovat v loňské sezoně s velkým náskokem. V letošním roce se zatím domácím také daří, po jedenácti zápasech vedou s dvoubodovým náskokem.

    Lotyši si ve své krátké klubové historii již jednou vyzkoušeli základní skupinu některého z evropských pohárů, před šesti lety to bylo Evropská liga a Ventspils neuspěl proti silnějším týmům Herthy Berlin, Heerenveenu a Sportingu Lisabon. V loňské sezoně se domácí hráči pokoušeli probojovat do Ligy Mistrů, ale narazili hned ve druhém předkole, kde vypadli se švédským Malmö, když dvojzápas rozhodl jediný gól švédského týmu.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba kluby se doposud na mezinárodní scéně v soutěžním zápase neutkaly, půjde tak dnes o jejich premiéru, do které půjde v roli mírnějšího favorita, alespoň dle kurzů sázkových kanceláří, celek finského mistra.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ventspils: Melničenko – Žulevs, Krjauklis, Jemelins, Rugins, Barinovs – Žigajevs, Paulius, Sinelnikovs – Karlsons "C", Mujeci.

    HJK Helsinki: Örlund – Sorsa, Heikkinen "C", Heikkilä, Baah – Moussi, Schüller – Savage, Atom, Zeneli – Havenaar.


    Rozhodčí: Jakob Kehlet – Henrik Larsen, Heine Sørensen (všichni Dánsko)
    Na stadionku v lotyšském městě Ventspils dnes čeká na fotbalisty obou týmů ideální fotbalové počasí.

     
    Oba týmy právě nastupují na trávník malinkého stadionu ve městě Ventspils, jehož kapacita činí jen něco málo přes tři tisíce diváků.
     
    Oba kapitáni se nyní zdraví s rozhodčími utkání, domácí vyhráli los a začnou první poločas u míče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se ubránili první snaze domácích o útočnou akci a rychle získávají balon do držení.
     
    2
    Lotyšským hráčům se znovu povedlo vybojovat míč na svou stranu, jejich dlouhý nákop podél levé postranní čáry ale nesklidil úspěch.
     
    2
    Ani hostům se však rozehrávka úplně nevydařila, hrát tak bude brankář Melničenko.
     
    2
    Finové ale tlačí na domácí rozehrávku a vybojovali autové vhazování napravo od pokutového území.
     
    3
    Helsinki se dostávaly do zajímavé příležitosti, jenže Havenaar zahrál ve vápně rukou a tak je hra přerušena.
     
    4
    Ani nyní neuspěli hosté se založením útoku, přihrávku na levou stranu nevystihl jeden z hráčů oblékající modrý dres.
     
    5
    První pokus o ohrožení branky si na své konto připsal Zeneli, jeho rána z ostrého úhlu z levé strany ale končí vysoko nad.
     
    6
    Velká šance domácího týmu! Savage vybojoval míč na levé straně, poslal jej pod sebe do šestnáctky, kde se k němu dostal Karlsons, který ještě vydařenou přihrávkou hledal u pravé tyče zcela volného Mujeciho, ten však nedokázal dotlačit míč do branky!
    6. Mujeci ve velké šanci nedokázal dopravit balón do branky!
     
    7
    Útočí pro změnu hosté, jenže jejich pokus se rovněž neujal, ale nebyl vůbec nebezpečný oproti šanci domácích před malou chvílí.
     
    8
    Míč se v této fázi zápasu pohybuje především ve středu hřiště, předchozí minuty však naznačily, že bychom se mohli dočkat pěkných gólových příležitostí.
     
    10
    Velká šance i na druhé straně hřiště! Brankář domácích špatně odhadl situaci a vyběhl ze své branky, jeden z hostujících hráčů se jej pokusil přehodit, avšak Melničenko vytáhl balón alespoň na břevno!
    10. Tanaka trefil břevno!
     
    11
    Následný rohový kop hostů již tolik vzrušení před domácí brankou nepřinesl.
     
    12
    Hosté se znovu tlačí dopředu, Schüller dostal míč proti své levačce před vápnem, jenže jeho střela bez přípravy vysoko přeletěla domácí branku.
     
    13
    Standardní situace pro finský celek. Je to ale z veliké dálky a tak přijde centr do vápna.
     
    13
    Finům se nepovedlo nasměrovat míč na hráče v pokutovém území, kde hráli domácí, kteří poslali balon za autovou čáru.
     
    14
    U balonu jsou nyní převážně fotbalisté v pruhovaných modrobílých dresech, do další šance se ale zatím nemohou dostat a tak musí často začít akci až od vlastní branky
     
    15
    Žlutou kartu dostává Antons Jemelins (FK Ventspils).
     
    16
    Po žluté kartě pro domácího hráče, který skluzem zastavil unikajícího soupeře, budou hosté kopat standardní situaci ze dvaceti metrů.
     
    17
    No a nevedli si hosté vůbec špatně při exekuci přímého kopu. Jenže míč se jim dopravit do branky Venstpilsu prostě nepodařilo. Nadále však obléhají domácí pokutové území. Tlak Finů pomalu narůstá.
     
    18
    Po delší době dostávají příležitost zaútočit i domácí fotbalisté, nedaří se jim však probojovat do hloubi obranné poloviny svého soupeře. Ten si po velké šanci Mujeciho na začátku zápasu dává velký pozor na fotbalisty soupeře.
     
    19
    Hosté vybojovali míč, ale rychle o něj přijdou. Na vině je útočný faul Sorsy na půlící čáře.
     
    20
    Žlutí, tedy fotbalisté domácího celku, nyní pomalu posouvají míč směrem k soupeřově brance. Defenziva Finů však zatím funguje na výbornou a Örlund zůstává dlouhé minuty bez práce.
     
    21
    Rugins aktivní hrou před vápnem proti třem protihráčům přeci jen vybojoval míč pro Mujeciho, jeho rána bez přípravy pravou nohou však neměla gólové parametry.
     
    22
    Lotyšští fotbalisté na chvíli zatlačili svého soupeře před jeho branku, nyní se však sami budou muset bránit, ale ne na dlouho. Ani Finům se v posledních minutách příliš nedaří v rozehrávce.
     
    23
    Tempo hry v posledních několika minutách viditelně opadlo, ale je to spíš způsobeno tím, že žádný z týmů nechce vlastní chybou pustit soupeře do šance.
     
    24
    Další nepřesnost Helsinek při zakládání útočné akce, hrát tak mohou znovu domácí fotbalisté.
     
    24
    A hrát budou i nadále, Zeneli zpomalil domácí akci jen za cenu faulu ve středu hřiště.
     
    25
    Dlouhé minuty nyní čekáme na vážnější ohrožení některé z obou branek a nedočkáme se ani nyní, domácí se provinili útočným faulem před šestnáctkou soupeře.
     
    26
    Znovu je pískáno a opět kvůli nedovolenému zákroku některého z hráčů na útočné polovině. U levé čáry se faulem provinil Baah.
     
    27
    Diváci na olympijském stadionu ve Ventspilsu neúnavně povzbuzují své oblíbence, ale ani domácím, ani hostům se nyní příliš nedaří.
     
    27
    Rugins zahrál rukou nalevo od vlastní šestnáctky a hosté se tak dostanou ke standardní situaci.
     
    28
    Jenže s nabídnutou šancí nenaložili vůbec dobře, Zeneli trefil míčem pouze dobře postavenou dvojčlennou zeď domácích fotbalistů.
     
    28
    Hráči Ventspilsu se po ubráněné standardce hnali dopředu do otevřené finské obrany, jenže své přečíslení využít nedokázali, protože chybovali při finální přihrávce.
     
    29
    Baah si na hranici faulu nyní poradil s Žigajevsem, který se hnal po pravé straně za nakopávaným míčem, hraje se dál bez přerušení.
     
    30
    Utkání se odehrává ve vlnách, kdy se oba týmy střídají v držení míče. Nyní se domácí pokusili zaútočit z levé strany. centr Sinelnikovse si ale na malém vápně našel brankář Örlund.
     
    31
    V této fázi utkání se zase hostům nedaří dostat se k brance svého dnešního soupeře, zkonsolidovaná domácí obrana si zatím ví rady s útoky finského týmu.
     
    32
    Helsinky si vybojovaly standardní situaci, když se na zemi po ostrém souboji ocitl Havenaar. Vzdálenost od branky je přibližně 25 metrů.
     
    33
    Centr do vápna však dobře viděl domácí gólman Melničenko, který vyskočil nejvýše ze všech fotbalistů a míč vyboxoval mimo pokutové území. Aut pro HJK.
     
    33
    Heikkila poslala od pravé lajny dlouhý aut až před branku domácích, kde trochu zaváhal gólman Melničenko, jenž přemýšlel, zda vyběhnout či ne a nakonec zůstal někde na půli cesty, hosté toho však využít nedokázali.
     
    34
    Už se ale hraje na opačném konci hřiště a kopat se bude proti brance Finů po faulu Moussiho, jenž navíc za svůj zákrok dostal žlutou kartu.
     
    35
    Jenže ani domácím hráčům se nepovedlo přelstít dvoučlennou zeď soupeře, odražený míč si pak sice ještě našel jeden z lotyšských fobtalistů, jeho nepovedený centr ale zapadl přesně do rukavic Örlunda.
     
    37
    Domácí trochu zaváhali při rozehrávce, čehož se pokusili hosté využít. Na centr z levé strany si počkal napravo před vápnem Havenaar, jenže jeho pokus trefil bránícího domácího hráče před ním a podobně si vedl Schüller, který střelou zpoza vápna trefil rovněž domácího fotbalistu.
     
    38
    Žigajevs utrpěl menší zranění a odchází k ošetření za autovou čáru, na nic vážného to však nevypadá.
     
    38
    Helsinki znovu v akci, když se Schüller znovu dostal do dobré střelecké pozici na horní hranici šestnáctky, jenže centr z pravé strany netrefil ideálně a jeho rána z první o notný kus minula domácí klec.
     
    39
    A udeřit tak mohlo na druhé straně! Karlsons si před malým vápnem na centr z pravé strany a jeho hlavička jen těsně minula pravý horní roh finské branky!
    39. Karlsons hlavou minul hostující branku!
     
    40
    Domácí zůstávají i nadále u míče, po pravé straně hřiště se jim ale nepovedlo přiblížit se k soupeřově brance.
     
    41
    Po delší době se tak balonu ujmou finští fotbalisté, tedy spíše fotbalisté finského klubu, v týmu je totiž noho internacionálů-.
     
    42
    Jemelins na pravé hranici pokutového území sundal k zemi Savageho a může být rád, že se to obešlo bez karty, kterou už domácí hráč jednu dostal.
     
    43
    Standardní situaci z nadějné pozice ale hosté využít nedokázali, jejich centr před branku v pohodě odvrací domácí defenzíva.
     
    44
    Hosté se však v závěru prvního poločasu dostávají do mírného náporu a nepříjemně krouží kolem domácí branky. Nyní si po zákroku Žigajevse vybojovali rohový kop.
     
    45
    Jenže Schüller rozehrál mizerně, jeho přihrávka po zemi našla jen domácího fotbalistu ,ten však odehrál na další roh.
     
    45
    Ale ani z toho neudeřilo. Baah se sice dostal k zakončení, to však končí daleko vedle pravé tyče domácí branky.
     
    45+1
    Nastavovat se bude ještě jedna minuta v prvním poločase.
     
    45+1
    Domácí se pokusili ještě o jednu ůtočnou akci, po nepřesném pasu Karlsonse však míč doskákal jen k rukavicím brankáře Örlunda.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Hlavní sudí Jakob Kehlet právě ukončil první poločas úvodního utkání druhého předkola Ligy mistrů mezi týmy FK Venstpils a HJK Helsinki, ve kterém jsme se branky nedočkali. )Úvod utkání se nesl v útočném duchu a během deseti minut jsme viděli několik dobrých šancí na obou stranách. Pak však jakoby si oba celky uvědomily důležitost utkání a rychle se zatáhly do obranné ulity. Mnoho fotbalové krásy jsme tak poté již neviděli.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:32.
     
    Statistiky utkání po první půli:

    Střely na branku: 0 – 1
    Střely mimo: 3 – 5
     
    Stadionem zní známá píseň Y.M.C.A. od Village People, při které se diváci dobře baví a již netrpělivě vyhlíží fotbalisty obou týmů, kteří se právě vrací na travnatý pažit.
     
    Už i rozhodčí rychle dobíhají zpátky na trávník, druhý poločas tak může začít již za malý okamžik.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Balón uvedli do hry na začátku druhé půle fotbalisté HJK Helsinki.
     
    47
    Úvodní minuta druhého poločasu se odehrála u levé postranní čáry, kterou míč několikrát přeskočil a k vidění bylo několik autových vhazování.
     
    47
    Balón se po nepovedené dlouhé přihrávce dostal až k brankáři Örlundovi, ten jej výkopem rychle poslal zpět do centra dění.
     
    48
    Finové drží balon na své polovině a zatím spíš čekají a přemýšlejí, jak s ním naložit.
     
    49
    Ani z levé strany to však hostům nevyšlo, míč překročil autovou čáru a vhazovat budou domácí. Poněkud ospalý úvod druhého poločasu z obou stran.
     
    50
    Tanaka nejprve přišel o míč ba levé straně hřiště, posléze ještě zabojoval Savage, ale ani jemu se nepovedlo odcentrovat před domácí branku.
     
    51
    Žulevs však poslal k zemi Baaha a hosté budou kopat proti domácí brance.
     
    51
    Melničenko však na vysoký centr dobře viděl a perfektně jej vyboxoval daleko za vymezený prostor.
     
    51
    Domácí gólman si znovu došel pro balón, který se k němu odrazil při snaze hostí o útok z levé strany.
     
    52
    Rugins se nadech u pravé čáry k velkému sólu, prvního protihráče sice obešel, stopku mu ale vystavil Gideon Baah, který však za svůj zákrok vidí zaslouženě žlutou kartu.
     
    53
    Sinelnikovs se z následné standardní situace pokusil z pravé strany zakroutit míč do branky ke vzdálenější tyči, jeho provedení však mělo k dokonalosti hodně daleko a míč propadl až za koncovou čáru.
     
    54
    Další faul Baaha, který už si musí dávat pozor, a následuje další standardka domácích z takřka stejné pozice jako před malou chvílí.
     
    54
    Sinelnikovs ale neuspěl ani při pokusu o reparát, nyní byl jeho centr příliš krátký a pro míč si nikým neatakován došel brankář Örlund.
     
    55
    Hrát tak mohou fotbalisté týmu z finského hlavního města, zatím se však dál než za půlící čáru nedostali.
     
    56
    Nepřesnosti se začínají kupit na obou stranách a tak fotbalisté na hřišti znovu předvádí kopanou jako v druhé polovině úvodní půle a to se nám moc líbit nebude.
     
    57
    Tak přeci jen trocha vzrušení před hostující brankou! Žulevs se dostal k míči v pokutovém území, který k němu shodou několika okolností propadl, jenže jeho rána mířící k levé tyči byla příliš slabá a tak Örlund dokázal včas zasáhnout!
    57. Žulevs se z malého vápna neprosadil!
     
    58
    Hosté se snaží zareagovat v podobném duchu a už se pomalu dobývají před branku soupeře. Sorsa při přechodu míče za koncovou čáru reklamuje teč domácího hráče, kopat se však bude od lotyšské branky.
     
    59
    Domácí měli možnost zaútočit do otevřené obrany soupeře, jenže centr Žulevse z pravé strany proletěl až za koncovou linii. Kopat od branky tak bude gólman Örlund.
     
    60
    Hosté trochu otevřeli hru, čímž však dali více manévrovacího prostoru při útočení domácímu týmu. Ten se však zatím nedokázal prosadit.
     
    61
    Baah si opravdu koleduje a dalším faulem zastavil Žulevse. Nebude dlouho trvat a za chvíli uvidí druhou žlutou kartu, sudí Kehlet je stále ještě benevolentní.
     
    61
    Standarku napravo od vápna rozehrál Sinelnikovs, míč však doplachtil přesně do rukavic brankáře Örlunda, před kterým nepříjemně clonili borci ve žlutém, hostující brankář však míč lapil.
     
    62
    A další faul hostů, těm se nyní nedaří čistě zastavovat útoky domácího týmu. Další standardka pro Ventspils, je to z levé strany, vzdálenost přibližně sedmnáct metrů.
     
    63
    Ventspils právě vstřelilo branku!
    A nyní už to domácím vyšlo na výbornou! Žigajevs se ujal volného kopu, jeho přízemní střela pokus ještě na hranici malého vápna tečoval ANTONS JEMELINS, od jehož nohy se balon s pomocí levé tyči dostal až za brankovou čáru!
    63. Antons JEMELINS - 1:0
     
    65
    Domácí byli odměněni za svou aktivitu v posledních minutách, ani po vstřelené brance však nepolevují a nadále se snaží útočit.
     
    66
    Hosté jsou z inkasované branky zaskočeni a zatím se nezmohli na jakoukoliv odpověď.
     
    67
    Domácí pravidelně zaměstnávají hostující obranu centrovanými míči do vápna, Finové zatím odolávají. Tlak Lotyšů ale exponenciálně narůstá.
     
    68
    Na zemi se po jednom ze soubojů ocitá Žigajevs. Nechtěl bych domácího hráče nějak podezřívat, ale tohle asi nebude tak vážné, jak by se z kulhání domácího fotbalisty mohlo zdát.
     
    69
    Žigajevs nakonec po dlouhém ošetřování byl odejit za autovou čáru.
     
    70
    Domácí zastavili útok hostů nedovoleným způsobem, ale takticky tak učinili ještě na míle daleko od vlastní branky.
     
    71
    Hostům se nedaří a navíc si počínají nedovoleně při útočení, je pískán útočný faul.
     
    72
    Střídání v týmu FK Ventspils: ze hřiště odchází Jurijs Žigajevs, přichází Ivan Dorić.
     
    72
    Domácím zatím jasně patří druhý poločas, nyní se snaží něco vymyslet napravo od šestnáctky soupeře. Baah opět přibrzdil jejich snahu, nyní se ale jednalo o čistý zákrok z jeho strany.
     
    73
    Finové mají v hledišti velkou podporu svých fanoušků, kteří jsou hodně slyšet. Jejich oblíbenci jim ale příliš radosti v dnešním zápase neudělali.
     
    74
    Byla nařízena penalta pro HJK Helsinki! Ritus Krjauklis sestřelil zezadu unikajícího Zeneliho!
    74. Penalta pro HJK po faulu Krjauklise!
     
    74
    Žlutou kartu dostává Ritus Krjauklis (FK Ventspils).
     
    75
    Helsinki právě vstřelily branku!
    Sám faulovaný ERFAN ZENELI se ujal exekuce pokutového kopu a střelou k pravé tyči srovnává stav zápasu! Brankář Melničenko sice vystihl směr jeho rány, na míč však nedosáhl.
    75. Erfan ZENELI - 1:1
     
    76
    Domácí se snaží na nepříjemnou situaci zapomenout a opět se vydávají na zteč hostující branky.
     
    77
    Další útok domácího celku končí na nepřesné přihrávce a míče se tak ujme brankář Örlund.
     
    78
    Finové se sice taktéž nedokázali dostat k zakončení, současný pohled na skóre je ale může těšit. Ve druhé půli totiž vytěžili z minima maximum.
     
    79
    Moussi poslal rukou k zemi Pauliuse, domácí budou kopat proti brance svého soupeře a tady by se možná mohlo i střílet.
     
    79
    Sinelnikov ale svou levačkou kroutil centr před branku, kde si však bránící hráči finského týmu s přehledem poradili.
     
    80
    Finům to stačí a z jejich hry je to jasně vidět. Všichni hráči v pruhovaných dresech se nyní stáhli ke svému pokutovému území.
     
    Dnešní utkání sleduje 2.000 diváků.
     
    81
    Domácí se snaží útočit, jenže ten autobus, který zaparkovali hosté před svým vápnem, ten půjde opravdu velice těžko odtlačit.
     
    82
    Střídání v týmu FK Ventspils: ze hřiště odchází Ndije Mujeci, přichází Danils Turkovs.
     
    82
    Lotyši se ale nevzdávají a za svou aktivní hru jsou odměněni rohovým kopem.
     
    83
    Centr mířící na bližší tyč dokázali hosté relativně snadno odvrátit a balón už směřuje pryč z jejich poloviny. Finové navíc zůstanou u míče.
     
    84
    Už už se zdálo, že se Jemelins protáhne po pravé straně kolem Baaha, ten však na poslední chvíli odvrátil vznikající nebezpečí.
     
    84
    Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Mike Havenaar, přichází Ousman Jallow.
     
    85
    Helsinkám se nyní daří držet míč po delší dobu a jen velice pomalu s ním postupují vpřed a když je třeba, klidně jej rozehrají až na brankáře Örlunda. S výsledkem 1:1 by dnes určitě byli spokojeni.
     
    86
    Střídání v týmu FK Ventspils: ze hřiště odchází Ritvars Rugins, přichází Anastasis Mordatěnko.
     
    86
    Helsinki právě vstřelily branku!
    Neskutečné, Finové dnes vytěžili dva góly takřka z ničeho! Střídající OUSMAN JALLOW byl na hřišti sotva dvě minuty, když se prosadil střelou pravou nohou přes padajícího obránce zpoza pokutového území, míč zapadl k pravé tyči domácí branky!
    86. Ousman JALLOW - 1:2
     
    87
    Tak to je ledová sprcha pro domácí tým, který byl ve druhé půli jasně lepší a chvíli i vedl. Stačila však chvilka a vše je jinak. Postupové ambice domácích se tak dostávají někam k hodnotě pro absolutní nulu.
     
    88
    Žlutí jsou ještě u míče a ještě se pokusí alespoň o vyrovnání, které by jim dalo o něco lepší pozici pro odvetu, než ve které se nachází v tuto chvíli.
     
    89
    Helsinki se však dobře brání a svého soupeře zatím nepouští ani na svou polovinu.
     
    90
    Začala poslední minuta základní hrací doby.
     
    90+1
    Ještě tři minuty nastaveného času mají domácí fotbalisté na to, aby s výsledkem ještě něco udělali.
     
    90+2
    O dlouhý nákop z vlastní poloviny až před branku soupeře se pokusili hráči domácího týmu, jenže obrana Helsinek pracuje spolehlivě.
     
    90+2
    Helsinki právě vstřelily branku!
    To snad není pravda, i třetí střela Finů na branku končí v síti! Zeneli se prohnal s míčem před vápno a přihrávkou našel ATOMA TANAKU, který podržel míč a vrátil zpět Zenelimu, jenž balon znovu vracel japonskému hráči, od jehož těla se nakonec dostal míč až do domácí branky!
    90+2. Atom TANAKA - 1:3
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Skončilo úvodní utkání druhého předkoly Ligy mistrů mezi týmy FK Ventspils a HJK Helsinki a hosté si nakonec odváží z Lotyšska více než nadějný výsledek pro odvetu. Po bezbrankové první půli jsme se branek přeci jen dočkali. Domácí byli aktivnější od úvodu druhého poločasu a za svou snahu byli odměněni úvodním gólem Jemelinse, který dobře tečoval volný kop. O dvanáct minut později se hosté snad poprvé ve druhé půli dostali na útočnou polovinu a hned vybojovali penaltu, kterou proměnil Erfan Zeneli. O dalších jedenáct minut později se prosadil střídající Osman Jallow a v nastaveném čase ještě stvrdil výhru hostů Japonec Tanaka.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 3 – 4
    Střely celkem: 8 – 10
    Rohové kopy: 1 – 3
    Ofsajdy: 0 – 2
    Žluté karty: 2 – 2
    Fouly: 16 – 15
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, avšak program druhého předkola Ligy mistrů dnes pokračuje dalšími zápasy, které můžete rovněž sledovat na našem webu. (19:29:28)

    Daniel Kubelka

    Góly: 63. Jemelins (Žigajevs) – 75. Zeneli (pen.), 86. Jallow, 90+2. Tanaka (Zeneli)

    Karty:   15. Jemelins (VNS), 74. Krjauklis (VNS) – 34. Moussi (HSK), 52. Baah (HSK)


    FK Ventspils: Melničenko – Žulevs, Krjauklis, Jemelins, Rugins (86. Mordatěnko), Barinovs – Žigajevs (72. Dorić), Paulius, Sinelnikovs – Karlsons "C", Mujeci (82. Turkovs).
    Náhradníci: Ralkevičs – Bezuščonoks, Dorić, Rečickis, Turkovs, Tīdenbergs, Mordatěnko.

    HJK Helsinki: Örlund – Sorsa, Heikkinen "C", Heikkilä, Baah – Moussi, Schüller – Savage, Tanaka, Zeneli – Havenaar (84. Jallow).
    Náhradníci: Sauramaa, Lehtinen, Peiponen, Malolo, Klinga, Jallow.

    Rozhodca: Jakob Kehlet – Henrik Larsen, Heine Sørensen (všichni Dánsko)

    Diváci: 2.000
    Utorok 21.07.2015
    Helsinki - Ventspils 1:0

    Góly: 83. Havenaar (Baah)

    Karty:   14. Žuļevs (VNS), 39. Rugins (VNS), 81. Siņeļņikovs (VNS)