6. etapa: Abbeville - Le Havre Víťaz: Zdeněk Štybar (Etixx) (kon.)
koniec udalosti
6. etapa: Abbeville - Le Havre

Víťaz: Zdeněk Štybar (Etixx)

Štvrtok 09.07.2015, 12:50Tour de France
     
    Ďakujem vám za pozornosť pri sledovaní šiestej etapy Tour de France. Prajem príjemný zvyšok večera a nenechajte si ujsť ani zajtrajšiu etapu. (18:25:04)
     
    Poradie 6. etapy

    1. Zdenek Štybar (EQS) 4:53:46
    2. Peter Sagan (TCS) +0:02
    3. Bryan Coquard (EUC) +0:02
    4. John Degenkolb (TGA) +0:02
    5. Greg van Avermaet (BMC) +0:02
    6. Tony Gallopin (LTS) +0:02
    7. Edvald Boasson Hagen (MTN) +0:02
    8. Davide Cimolai (LAM) +0:02
    8. Julien Simon (COF) +0:02
    10. Gorka Izagirre (MOV) +0:02
     
    Cieľ
    Koniec šiestej etapy.
     
    Cieľ
    Bol to práve držiteľ žltého dresu, ktorý spôsobil pád na cieľovom stúpaní. Celý cyklistický svet bude zaujímať, ako to s Tonym Martinom nakoniec dopadne a či bude môcť priebežný líder celkovej klasifikácie na Starej dáme vôbec pokračovať.
     
    Cieľ
    Tím Etixx sa môže tešiť z etapového triumfu, no na druhej strane je tu pre tento tím obrovská komplikácia, pretože držiteľ žltého dresu Tony Martin si pri páde pravdepodobne zlomil kľúčnu kosť!
     
    Cieľ
    Špurt zvyšného poľa suverénnym spôsobom vyhral Peter Sagan a zaznamenal ďalšie druhé miesto. V rozhodujúcom momente, kedy Štybar zaútočil, bol Peter vo výbornej pozícii, no nikto sa českého pretekára nevydal stíhať, takže náš Tourminator sa opäť nedočkal tak vytúženého víťazstva.
     
    Cieľ
    Zdeněk Štybar, ktorý je známy ako veľmi dobrý klasikár, v správnom momente stúpania zaútočil a dokázal to dotiahnuť až do cieľa! Etixx si tak vybojoval etapový triumf!
     
    0,7
    Dve figúry za Petrom Saganom to padlo. Na zemi sa ocitol aj Tony Martin či Vinzenzo Nibali!
     
    0,8
    Začína sa rozhodujúce stúpanie, ktoré určí víťaza etapy.
     
    1,5
    Aj tím Etixx chce dnes v samotnom závere miešať kartami.
     
    2,5
    Aj posledný člen úniku bol definitívne pohltený pelotónom.
     
    3,0
    Do popredia sa už prepracoval tím Giant-Alpecin, ktorého pretekári robia na Johna Degenkolba. Práve za zadné koleso tohto Nemca sa zavesil náš Peťo Sagan.
     
    4,0
    Kenneth Van Bilsen z tímu Cofidis má už len desať sekundový náskok. Petra Sagana máme pekne zabudovaného v čele hlavného balíka.
     
    7,0
    V čele pelotónu momentálne šliape úplnú podlahu trojica cyklistov zo zoskúpenia BMC.
     
    8,5
    Pred pelotónom ostal už len Kenneth Van Bilsen, ktorý počas etapy príliš viditeľný nebol, no na jej záver sa to snaží zmeniť.
     
    10,0
    Už je skutočne len otázkou času, kedy sa pre unikajúcu trojicu skončí celo-etapové dobrodružstvo. Trojica Perrig Quémeneu, Kenneth Van Bilsen, Daniel Teklehaimanot sa postarala o doposiaľ najdlhší únik aktuálnej edície Tour.
     
    12,5
    Kenneth Van Bilsen sa snaží zabezpečiť si červené číslo pre najbojovnejšieho borca etapy, keď sa odpútal od dvojice svojich spolu-bojovníkov z úniku.
     
    15,0
    Náskok vedúcej trojice cyklistov už klesol pod hranicu jednej minúty. V hlavnom balíku sa už začína rozpútavať to pravé pretekárske tempo.
     
    17,0
    Ako je už na Tour de France zvykom, do popredia pelotónu sa tlačí obrovský počet pretekárov, pretože okrem tímov, majúcich vo svojom strede šprintéra, tam vidíme aj tímy s cyklistami na celkové poradie.
     
    20,0
    Do konca dnešnej etapy ostáva cyklistom prejsť dvadsať kilometrov, z ktorých by mal byť práve posledný kilometer rozhodujúci a najzaujímavejší.
     
    23,0
    Peter Sagan v bielom drese sa nachádza v úvodnej tretine hlavného balíka. Po svojej pravici má jedného tímového kolegu a po ľavici Andrého Greipela.
     
    26,0
    Pelotón si celú situáciu ohľadom unikajúcej skupinky veľmi dobre kontroluje a trojici vpredu necháva ešte minútový náskok, ktorý nebude v závere problém zlikvidovať.
     
    29,5
    Perrig Quémeneur (Europcar) a Kenneth Van Bilsen (Cofidis) sa zachovali voči Danielovi Teklehaimanotovi veľmi gentlemansky, keď mu bez výraznejšieho odporu dovolili získať aj tretí bod, vďaka ktorému sa tento Afričan oblečie do bodkovaného dresu!
     
    33,0
    Na poslednú vrchársku prémiu by to už trojici v pelotóne malo vystačiť. Základnou otázkou pred týmto stúpaním je, či budeme mať nového držiteľa bodkovaného dresu.
     
    36,0
    Voecklerovi jeho zámer nevyšiel. Skúsený francúzsky borec sa musí uspokojiť s tým, že sa len prevetral a ukázal televíznym divákom.
     
    39,0
    Po šprintérskej prémii tempo v hlavnom balíku zákonite kleslo, čo sa prejavilo na navýšení rozdielu medzi pelotónom a únikom. Toho náskok je aktuálne niekoľko sekúnd nad hranicou dvoch minút.
     
    42,0
    Sebe vlastným spôsobom sa po prvý raz výraznejšie pripomína na aktuálnom ročníku Tour domáci miláčik Thomas Voeckler, ktorý po prémii zaútočil a a snaží sa pripojiť k trojici v úniku.
     
    44,0
    Šprintérska prémia – Saint-Léonard:

    1. Perrig Quémeneur (EUC) – 20 bodov
    2. Kenneth Van Bilsen (COF) – 17 bodov
    3. Daniel Teklehaimanot (MTN) – 15 bodov
    4. John Degenkolb (TGA) – 13 bodov
    5. Bryan Coquard (EUC) – 11 bodov
    6. André Greipel (LTS) – 10 bodov
    7. Peter Sagan (TCS) – 9 bodov
    8. Mark Cavendish (EQS) – 8 bodov
    9. Roy Curvers (TGA) – 7 bodov
    10. Thomas Voeckler (EUC) – 6 bodov
    11. Matteo Trentin (EQS) – 5 bodov
    12. Mark Renshaw (EQS) – 4 body
    13. Michal Kwiatkowski (EQS) – 3 body
    14. Bryan Nauleau (EUC) – 2 body
    15. Peter Kennaugh (SKY) – 1 bod
     
    44,0
    Pri šprinte hlavného balíka vymyslel zaujímavú taktiku Bryan Coquard, ktorý spoločne so svojím rozbiehačom poodskočili ostatným šprintérom. Spomedzi nich nakoniec získal najväčšiu porciu Degenkolb, ktorý nechal za sebou práve Coquarda, Greipela, Sagana a Cavendisha. Peter túto prémiu rozhodne nešiel naplno.
     
    46,0
    Utečenci, ktorí sú si vedomí, že pri ich aktuálnom minútovom náskoku, sa ich čas strávený v úniku dramatický kráti, na rýchlostnej prémii nebojovali. Vyhral ju Perrig Quémeneur, na ktorého akurát v tom momente vyšlo ťahanie skupiny.
     
    50,0
    Už pod hranicou dvoch minút klesol rozdiel medzi únikom dnešnej etapy a pelotónom, do ktorého čela sa už pomaly začínajú stavať špurtéri, chystajúci sa bojovať na prémii.
     
    55,0
    Vzhľadom na to, že je rýchlostná prémia položená na krátkom kopci, by si na nej mali podľa papierových predpokladov v súboji o zisk spomínaných trinástich bodov zmerať sily Sagan s Degenkolbom.
     
    60,0
    O štrnásť kilometrov je na programe rýchlostná prémia, na ktorú už s určitosťou dorazí ako prvá trojica unikajúcich cyklistov. Tí si tak rozdelia najväčší počet bodov, najrýchlejší muž z pelotónu získa trinásť bodov.
     
    67,0
    V balíku sa už predsa len začalo poriadne pracovať. Manko na trojicu utečencov na pár kilometroch kleslo o viac ako minútu.
     
    70,0
    Náskok úniku síce klesol pod štyri minúty, no cyklistom z čelnej skupiny by to ešte mohlo vystačiť na šprintérsku aj vrchársku prémiu.
     
    80,0
    Vedúca trojica dokázala svoj náskok navýšiť o niekoľko desiatok sekúnd. Pelotón má celú situáciu s únikom pod kontrolou.
     
    88,0
    Cyklisti využívajú časť etapy, ktorá vedie prakticky iba po rovine na občerstvenie. Pelotón ide aktuálne rýchlosťou 20 km/h, čo najlepšie vypovedá o tom, že sa v balíku ešte ani náhodou nešliape do pedálov naplno.
     
    97,0
    Po úvodných dvoch kategorizovaných stúpaniach sa náskok unikajúcej trojice ustálil. Už niekoľko kilometrov to osciluje okolo hranice štyroch minút a tridsiatich sekúnd.
     
    100,0
    Posledná horská prémia etapy sa nachádza až 30 kilometrov pred cieľom. Ťažko povedať, ako sa dovtedy vyvinie situácia s únikom. Ak by však táto trojica prišla na vrchol stúpania prvá a aj tretí bod by získal Daniel Teklehaimanot, tak by sa stal novým lídrom bodkovanej klasifikácie.
     
    105,0
    V čele balíka vidíme okrem tímov Giant-Alpecin a Lotto-Soudal aj dresy Etixxu. Pretekári tohto celku sa ale na tvorbe tempa nepodieľajú, len držia na bezpečnej pozícii svojho Tonyho Martina.
     
    108,0
    Vrchárska prémie 4. kategórie – Cote de Pourville-sur-Mer, 2 km (4,5 %)

    1. Daniel Teklehaimanot (MTN) – 1 bod
     
    111,0
    Tonyho Martina, ktorý si ako prvý pretekár na aktuálnom ročníku Tour udržal žltý dres viac ako jeden deň, postretol defekt zadného kolesa. Nemec však nebude mať s návratom do pelotónu najmenšie problémy.
     
    114,0
    Prakticky celé stúpanie odtiahol vo vedúcej trojici Perrig Quémeneur. Približne sto metrov pod jeho vrcholom nastúpil Kenneth Van Bilsen, ktorý si to vo vyrovnanom špurte rozdal s Danielom Teklehaimanotom. Na páske sa tesne presadil africký cyklista, ktorý tak v súťaži o bodkovaný dres dorovnal dva body lídra Joaquima Rodrigueza.
     
    116,0
    Po zjazde z Cote de Dieppe začínajú cyklisti z vedúcej skupinky opäť stúpať.
     
    116,5
    Vrchárska prémie 4. kategórie – Cote de Dieppe, 1,8 km (4 %)

    1. Daniel Teklehaimanot (MTN) – 1 bod
     
    119,6
    Daniel Teklehaimanot z cyklisticky exotickej Eritrei pod vrcholom 1 800 metrov dlhého stúpania ukázal, že vrchársku súťaž na Critérium du Dauphiné nevyhral len tak náhodou a pomyselnú cieľovú pásku preťal na kopci štvrtej kategórie ako prvý.
     
    121,3
    Perrig Quémeneur (Europcar), Kenneth Van Bilsen (Cofidis) a Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka) začínajú stúpať na Côte de Dieppe s náskokom tesne nad hranicou piatich minút.
     
    125,0
    V hlavnom balíku žiadna zmena. O tvorbu tempa sa v ňom neustále starajú dva tímy. Jediné, čo sa v etape v týchto momentoch stále mení, je rozdiel medzi pelotónom a utečencami.
     
    132,0
    Rozdiel medzi únikom a hlavným balíkom už nie je ani sedem minútový.
     
    137,4
    Ako rýchlo v úvodných kilometroch etapy náskok vedúcej skupiny narastal, tak teraz podobným tempom klesá.
     
    141,5
    To, že začali na čele pelotónu pracovať dva tímy, sa prejavuje na tom, že náskok vedúcej skupiny nabral klesajúcu tendenciu. Dvanásť minútovú stratu sa už podarilo domestikom Andrého Greipela a Johna Degenkolba okresať o tri minúty.
     
    143,2
    Dnešný deň je z pohľadu Petra Sagana mimoriadne dôležitý. Nielen dojazd, ale i šprintérska prémia je akoby postavená na slovenského cyklistu. Ak by všetko vyšlo 25- ročnému Žilinčanovi podľa predstáv, už dnes by sa mohol na pódiu v Le Havre usmievať vo svojom obľúbenom zelenom tričku.
     
    146,5
    Na špicu hlavného balíka sa prepracovali tímy Lotto-Soudal a Giant-Alpecin, ktoré kontrolujú manko na únik. To sa im už aj podarilo o minútu a pol stenčiť.
     
    150,0
    Cyklisti z úniku majú za sebou dve stúpania, ktoré síce neboli vytýčené ako horské prémie, ale rozhodne dali zabrať. Po niekoľko kilometrovom klesaní ich už čakajú dva kopec štvrtej kategórie.
     
    152,5
    Vedúca trojica prešla za úvodnú hodinu šiestej etapy 38,4 km.
     
    155,5
    Pelotón si trojicu Perrig Quémeneur (Europcar), Kenneth Van Bilsen (Cofidis) a Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka) pokojne mohol pustiť na takýto rozdiel, pretože ani jeden z utečencov nepredstavuje žiadnu hrozbu. Všetkým trom patrí v celkovej klasifikácii miesto v druhej stovke.
     
    156,0
    Po prvý krát na tohtoročnej Tour de France prekročil náskok unikajúcej skupinky hranicu desiatich minút, ba čo viac, už sa šplhá k dvanástim minútam.
     
    164,0
    Náskok čelnej skupinky neustále narastá a o malý moment by mal prekročiť hranicu deviatich minút. Podobné manko mal chvíľami pelotón na únik i v štvrtej etape.
     
    167,2
    John Degenkolb dúfa, že bude mať v cieli dostatok síl. Nemecký pretekár patrí spoločne s Petrom Saganom medzi najväčších favoritov dnešného dojazdu.
     
    170,1
    V pelotóne vládne pokoj zbraní, ktorý je typický pre úvodnú fázu takmer každej etape. Rozdiel medzi trojicou utečencov a hlavným balíkom tak veselo rastie. Momentálne už presiahol hranicu siedmych minút.
     
    174,4
    Náskok unikajúcej trojice už presiahol hranicu štyroch minút.
     
    177,1
    Už pred dnešnou etapou bol Perrig Quémeneur (Europcar) lídrom, čo sa týka počtu kilometrov strávených v úniku, takže dnes si svoj náskok pred Janom Bártom v tomto meradle navýši. Zajtra povedie etapa cez región, v ktorom sa Perrig Quémeneur narodil, tak uvidíme, či sa i v nej pokúsi o únik.
     
    179,1
    Už sa zrejme dá konštatovať, že pokus nižšie spomenutej trojice o vytvorenie úniku sa skončil úspešne, pretože manko pelotónu po pár kilometroch narástlo na 2:25.
     
    183,0
    Ďalší atak vyprovokoval pretekár tímu Europcar Perrig Quémeneu, ktorý bol v úniku už počas druhej i štvrtej etapy. Francúzskeho borca sa vydala nasledovať dvojica Kenneth Van Bilsen (Cofidis) a Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka).
     
    183,5
    Luis Angel Maté (Cofidis) so svojím pokusom o vytvorenie úniku nepochodil. Pelotón, do ktorého sa po defekte opätovne dotiahol Edvald Boasson Hagen, tak jazdí znovu po kope a je tu priestor pre ďalšie pokusy o únik.
     
    184,5
    Už pár kilometrov po ostrom štarte hlási technické problémy nórsky cyklista Edvald Boasson Hagen.
     
    186,5
    Do šiestej etapy vstúpil pelotón o počte 188 cyklistov. Desiatym pretekárom, ktorý musel svoje pôsobenie na Tour predčasne ukončiť, sa včera stal Michael Albasini.
     
    188,7
    Luis Angel Maté (Cofidis) sa stará o prvý atak dnešného dňa.
     
    190,5
    Abbeville dnes hostí štart Starej dámy po druhýkrát v histórii. Prvý raz sa tu etapa rozbiehala v roku 2012 a jej víťazom sa stal aktuálny držiteľ zeleného dresu André Greipel.
     
    6. etapa 102. ročníka Tour de France práve odštartovala!
     
    Všetkým slovenským fanúšikom najväčšieho cyklistického sviatku roka želám príjemné štvrtkové popoludnie. Tour de France je už naplno rozbehnutá a dnes pokračuje 6. etapou, ktorá meria 191,5 km a vedie z Abbeville do Le Havre.

    André Greipel s druhým etapovým triumfom, Saganovi na Nemca chýbalo koleso

    Včerajšok predstavoval druhú príležitosť pre najrýchlejších mužov pelotónu. Tí si podľa predpokladov zmerali sily v hromadnom dojazde, ktorý sa skončil najúspešnejšie opäť pre Andrého Greipela. Na páske dýchal skúsenému Nemcovi na chrbát náš Peter Sagan, ktorý si dlho nevedel nájsť miesto, odkiaľ by mohol zašpurtovať, no keď si ho na ľavej strane vozovky našiel, predviedol famóznu akceleráciu. Keby bol cieľ posunutý o pár metrov ďalej, žilinskému rýchliku určite neunikne víťazstvo. Na keby sa ale v cyklistike nehrá, a tak z toho bolo už trináste druhé miesto Sagana na Tour de France. Tretiu priečku si vyšpurtoval Mark Cavendish. Po piatej etape má André Greipel pred slovenským cyklistom v súťaži o zelený dres 32 bodový náskok. 25-ročný Peťo Sagan si zásluhou zisku bonifikačných sekúnd nielenže poistil prvé miesto v klasifikácii mladých jazdcov, no rovnako si vylepšil aj postavenie v celkovom hodnotení, v ktorom poskočil na famóznu štvrtú priečku.

    Ani v tejto, na prvý pohľad jednoduchej etape, sa niektorí pretekári nevyhli pádom či výrazným časovým stratám. Veľké problémy mal aj dnes smoliar úvodných dní Starej dámy, francúzske želiezko v ohni Thibaut Pinot, ktorý sa ale po páde dokázal dotiahnuť späť do balíka, kde vytrval až do samotného cieľa. Podstatne horšie však dopadli cyklisti ako Ivan Basso, Rafal Majka, Laurens Ten Dam či Leopol Konig, ktorí prišli do cieľa dokonca s viac ako desať minútovým mankom.

    O ďalšieho pretekára dnes prišla austrálska Orica. Po jednom z pádov musel preteky vzdať Michael Albasini. Toto zoskúpenie navyše trápi aj zdravotný stav Michaela Matthewsa, ktorý aj cez bolesť bojuje ako lev, čo ocenili udelením červeného čísla i organizátori. V prípade sympatického pretekára sa ale naskytá otázka, dokedy sa pri svojich zdravotných problémoch dokáže ešte na bicykli premáhať.

    Šiesta etapa ideálnou možnosťou Sagana na etapový triumf?

    Vo štvrtok na pelotón 102. ročníka cyklistickej kráľovnej čaká etapa, ktorá je zaradená do kategórie rovinatých. Ani náhodou sa však nejedná o takzvanú placku ideálne ušitú na čistokrvných šprintérov. V profile etapy sa totiž nachádzajú tri stúpania štvrtej kategórie, no čo je najpodstatnejšie, cieľ je situovaný za krátkym stúpaním, ktoré je dostatočne tvrdé na to, aby z hry vyradilo klasických šprintérov. Na úspech si tak môžu brúsiť zuby útočníci a odolní špurtéri typu Petra Sagana či Johna Degenkolba. Podľa mnohých je práve dnešná etapa ušitá na nášho Tourminatora, pretože podobné dojazdy sú azda jeho najsilnejšou stránkou. Saganova motivácia zvíťaziť bude ešte väčšia o to, že etapový triumf mu na aktuálnom ročníku už dva krát utiekol pomedzi prsty a takisto preto, že prvý pretekár v cieli si zapíše do súťaže o zelený dres 50 bodov. Veľkú hrozbu však predstavuje únik, ktoré môže mať dnes veľmi reálnu šancu na uchmatnutie etapy.

    Prémie, body v cieli a bonifikačné sekundy

    119,5 km – Côte de Dieppe: 1,8 km (4 %) (1 bod)
    114 km – Côte de Pourville-sur-Mer: 2 km (4,5 %) (1 bod)
    46 km – Sanit-Léonard (20-17-15-13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1)
    29,5 km – Côte du Tilleul: 1,6 km (5,6 %) (1 bod)
    0,7 km – Cote d'Ingouville: 0,85 km (7 %) (cieľový kopec)

    body v cieli: 50-30-20-18-16-14-12-10-8-7-6-5-4-3-2
    bonifikační sekundy: 10-6-4

    Celková klasifikácia po 5.etape:

    1. Tony Martin (Etixx) – 17:19:26
    2. Chris Froome (SKY) +12s
    3. Tejay Van Garderen (BMC) +25s
    4. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) +33s
    5. Tony Gallopin (Lotto) +38s
    6. Greg Van Avermaet (BMC) +40s
    7. Rigoberto Uran Uran (Etixx) +46s
    8. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) +48s
    9. Geraint Thomas (SKY) +1:15

    Žltý dres: Tony Martin (Etixx)
    Zelený dres: André Greipel (Lotto-Soudal)
    Bodkovaný dres: Joaquin Rodriguez (Kaťuša)
    Biely dres: Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 12:55.

    Michal Bakoš

    Výsledky
    Poradie 6. etapy

    1. Zdenek Štybar (EQS) 4:53:46
    2. Peter Sagan (TCS) +0:02
    3. Bryan Coquard (EUC) +0:02
    4. John Degenkolb (TGA) +0:02
    5. Greg van Avermaet (BMC) +0:02
    6. Tony Gallopin (LTS) +0:02
    7. Edvald Boasson Hagen (MTN) +0:02
    8. Davide Cimolai (LAM) +0:02
    8. Julien Simon (COF) +0:02
    10. Gorka Izagirre (MOV) +0:02

    Šprintérska prémia – Saint-Léonard:

    1. Perrig Quémeneur (EUC) – 20 bodov
    2. Kenneth Van Bilsen (COF) – 17 bodov
    3. Daniel Teklehaimanot (MTN) – 15 bodov
    4. John Degenkolb (TGA) – 13 bodov
    5. Bryan Coquard (EUC) – 11 bodov
    6. André Greipel (LTS) – 10 bodov
    7. Peter Sagan (TCS) – 9 bodov
    8. Mark Cavendish (EQS) – 8 bodov
    9. Roy Curvers (TGA) – 7 bodov
    10. Thomas Voeckler (EUC) – 6 bodov
    11. Matteo Trentin (EQS) – 5 bodov
    12. Mark Renshaw (EQS) – 4 body
    13. Michal Kwiatkowski (EQS) – 3 body
    14. Bryan Nauleau (EUC) – 2 body
    15. Peter Kennaugh (SKY) – 1 bod

    Vrchárska prémie 4. kategórie – Cote de Pourville-sur-Mer, 2 km (4,5 %)

    1. Daniel Teklehaimanot (MTN) – 1 bod

    Vrchárska prémie 4. kategórie – Cote de Dieppe, 1,8 km (4 %)

    1. Daniel Teklehaimanot (MTN) – 1 bod

    Celková klasifikácia po 5.etape:

    1. Tony Martin (Etixx) – 17:19:26
    2. Chris Froome (SKY) +12s
    3. Tejay Van Garderen (BMC) +25s
    4. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) +33s
    5. Tony Gallopin (Lotto) +38s
    6. Greg Van Avermaet (BMC) +40s
    7. Rigoberto Uran Uran (Etixx) +46s
    8. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) +48s
    9. Geraint Thomas (SKY) +1:15

    Žltý dres: Tony Martin (Etixx)
    Zelený dres: André Greipel (Lotto-Soudal)
    Bodkovaný dres: Joaquin Rodriguez (Kaťuša)
    Biely dres: Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)