Almaty – CZ Belehrad 2:1 (kon.) | Dacia Kišinev – Renova 4:1 (kon.) | Sutjeska – Debrecín 2:0 (kon.)
Keşla FK – Laçi 0:0 (kon.) | Elfsborg – Lahti 5:0 (kon.) | Ulisses – Birkirkara 1:3 (kon.)
Cchinvali – Botoşani 1:3 (kon.) | Jūrmala – Budućnost Podgorica 0:0 (kon.) | Dudelange – UC Dublin 2:1 (kon.)
Qäbälä – Dinamo Tbilisi 2:0 (kon.) | Kalju – Aktobe 0:0 (kon.) | Žodino – Kukësi 0:0 (kon.)
Omonia Nikózia – Dinamo Bt. 2:0 (kon.) | Soligorsk – Glenavon 3:0 (kon.) | Hajduk Split – Sillamäe Kalev 6:2 (kon.)
Limassol – Saxan 2:0 (kon.) | Štokholm – VPS 4:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Europa 3:0 (kon.)
Beroe – Atlantas 3:1 (kon.) | Odd – Tiraspol 0:0 (kon.) | Beitar Jeruzalém – Ordabasy 2:1 (kon.)
Rosenborg – Víkingur 0:0 (kon.) | Randers – Sant Juliá 3:0 (kon.) | Lusitans – West Ham 0:1 (kon.)
Zrinjski Mostar – Shirak 2:1 (kon.) | Lok. Záhreb – Broughton 2:2 (kon.) | Žilina – Glentoran 3:0 (kon.)
Litex – Jelgava 2:2 (kon.) | Vaduz – La Fiorita 5:1 (kon.) | Partizani Tirana – Strømsgodset 0:1 (kon.)
Śląsk – Celje 3:1 (kon.) | Runavík – Linfield 4:3 (kon.) | Bala Town – Differdange 2:1 (kon.)
FK Rabotnički – Flora 2:0 (kon.) | Trnava – Olimpic 0:0 (kon.) | Jagiellonia – Kruoja 8:0 (kon.)
Podgorica – Neftçi Baku 1:1 (kon.) | Koper – Víkingur Reykjavík 2:2 (kon.) | Juvenes/Dogana – Brøndby 0:2 (kon.)
Ferencvároš – GA Eagles 4:1 (kon.) | Čukarički Belehrad – Domžale 0:0 (kon.) | Novi Sad – Budapešť 3:1 (kon.)
St Patrick´s – Skonto FC 0:2 (kon.) | Valletta – Newtown 1:2 (kon.) | Aberdeen – Škendija 0:0 (kon.)
HB Tórshavn – Riteriai 1:4 (kon.) | St. Johnstone – Alaškert 2:1 (kon.) | Željezničar Sarajevo – Balzan 1:0 (kon.)
Hafnarfjördur – Seinäjoki 1:0 (kon.) | Reykjavík – Cork City 2:1 (po pr.)
koniec
HŠK Zrinjski Mostar
2:1 (0:0)
Shirak Gyumri FC
cz Štvrtok 09.07.2015, 19:30 • Zrinjski Mostar, Bosna a Hercegovina, kapacita 25.000 diváků • Európska liga (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u druhého a odvetného utkání úvodního předkola Evropské ligy, ve kterém se proti sobě postaví bosenský celek HŠK Zrinjski proti arménskému Širak Gyumri FC.
     
    Dnešní utkání rozhodne o tom, pro kterého z těchto dvou týmů letošní Evropské poháry skončí vlastně před tím, než vůbec pořádně začaly. Po úvodním zápase bude vyřazovat hrozbu konce hned v prvním předkole právě domácí klub. Ač byl po rozlosování bosenský klub nasazený (koeficient 4,000), dle prvního zápasu má výrazně blíže k postupu Gyumri (koeficient 2,300), který totiž minulý týden na domácí půdě zvítězil 2:0.
     
    Postupová matematika:
    Zrinjski tak nečeká vůbec snadná práce, protože porážka 0:2 z prvního zápasu je pro odvetu jedna z nejhorších. Pokud chce bosenský mančaft pokukovat po druhém předkole, bude muset vyhrát o tři góly. Pakliže Bosňané vyhrají o góly dva, bude to stačit v lepším případě pouze na prodloužení (pokud Širak nedá gól) nebo na vyřazení (pokud si soupeř připíše minimálně gól).

    Že je stav 0:2 po prvním zápase hodně ošemetný, nemusíte zrovna dvakrát říkat pražské Spartě. Před lety v kvalifikaci o Ligu Mistrů totiž podlehla belgickému KRC Genk v úvodním zápase právě tímto rozdílem a doma jí pak nebyla nic platná výhra 4:2 – platilo pravidlo o vyšším počtu gólů na hřišti soupeře.
     
    Hrdinou prvního zápasu se stal útočník Jean-Jacques Bougouhi, jenž nejprve ve dvacáté minutě po hezkém průniku otevřel skóre a v 67. minutě vstřelil po obrovské chybě gólmana Zrinjski druhý gól takřka do prázdné branky.

    Sestavy prvního zápasu:
    HŠK Zrinjski: Dujkovič – Blaič, Graovec, Radeljič, Stojkič – Šimeunovič, Muminovič, Zeravica (46. Scepanovič), Todorovič – Nikolič (87. Acimovič), Filipovič (70. Stojanovič).
    Náhradníci: Karacič – Acimovič, Petrák, Scepanovič, Stojanovič, Vrajič, Zlatič.

    Širak Gyumri FC: Jermakov – A. Hovhannisyan, G. Hovhannisyan, Stamenkovič, Davoyan – E. Malakyan, G. Malakyan, Davtyan, Hakobyan (60. Barikyan) – Bougouhi (86. Muradyan), Diarrassouba (80. Ayvazyan).
    Náhradníci: Elyzyan – Aleksanjan, Ayvazyan, Barikyan, Mikaelyan, Muradyan, Tadevosyan
     
    Úvodní sestavy:

    HŠK Zrinjski: Dujković – Blaić, Graovac, Radeljić, Stojanović (C) – Zakarić, Zeravica, Radulović, Todorović – Nikolić, Mešanović. Trenér: Vinko Marinović.
    Náhradníci: Karačić – Stojkić, Muminović, Sćepanović, Petrak, Filipović, Kordić.

    Širak Gyumri FC: Jermakov – A. Hovhannisjan, G. Hovhannisjan, Stamenković, Davojan – Hakobjan, Davtjan (C), G. Malakjan, E. Malakjan – Diarrassouba – Bougouhi. Trenér: Vardan Bichachčjan.
    Náhradníci: Elyazjan – Mikaeljan, Tadevosjan, Aleksanjan, Ajvazjan, Barikjan, Muradjan.

    Rozhodčí: Zbyněk Proske – Radek Kotík, Stanislav Pochylý – Pavel Julínek (vš. ČR).
     
    Zajímavostí dnešního zápasu je také kompletní nominace českých rozhodčích. Jako hlavní dnes bude zápas pískat Zbyněk Proske, kterému budou na čarách pomáhat Radek Kotík a Stanislav Pochylý. V tomto složení odřídila trojice již několik zápasů české nejvyšší soutěže. Do pozice čtvrtého sudího byl nominovám Pavel Julínek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Zbyněk Proske odstartoval dnešní zápas, výkop mají hosté.
     
    1
    Po padesáti vteřinách zde máme první faul, kousek za půlkou hriště totiž domácí Mešanović fauloval hostujícího Edgara Malakjana.
     
    2
    Hosté hrají na začátku aktivně, nyní si Todorović nedokázal poradit znovu s Edgarem Malakjanem, který si dobře pokryl míč. Ale žádná nebezpečná šance se v podání hostí zatím neuskutečnila.
     
    3
    To se však může změnit na druhé straně, kde u levé lajny poblíž vápna fauloval hrdina prvního zápasu Bougouhi domácího Stojanoviće.
     
    3
    Zakarić poslal míč do vápna, který se odrazil za šestnáctku. Opřel se do něj Radeljić, jenže jeho rána šla hodně vedle.
     
    4
    Hosté se budou znovu bránit, protože kousek za půlkou hřiště si Stamenković počínal nedovoleně proti Mešanovićovi.
     
    5
    Domácí jsou nyní více u míče a také více na polovině soupeře, ale žádná vážnější šance z jejich strany také zatím nepřichází.
     
    6
    Dlouhý míč na Bougouhiho nebyl přesný, ale i tak zůstanou hosté u míče, neboť při nákopu kapitána Davtjana na útočníka Širaku jej Nikolić poslal v souboji o míč nedovoleně k zemi.
     
    7
    Hosté vypadají zatím poměrně nervózně, ač by tomu vzhledem k prvnímu zápasu nemuselo být. Domácí hodně faulují, ale Gyumri nedokáže udržet míč výrazněji déle na svých kopačkách.
     
    7
    Možná se to změní při této akci, neboť Radulović se tvrdě opřel do Diarrassouby, dalšího útočného esa Širaku, a český sudí Proske samozřejmě píská do svého nástroje.
     
    9
    Arman Hovhannisjan se nyní hodně diví, nicméně je pravda, že u levého rohu vápna fauloval Stojanoviće. Míč bude do vápna centrovat Zakarić.
     
    9
    Po centru nastala stejná situace jako před první standardkou. Odražený míč poslal na branku Todorović, jenže neúspěšně.
     
    10
    Domácí kombinují u pravého rohu vápna Gyumriho, jenže Todorović byl až příliš aktivní. Míč mu utekl po nepřesné přihrávce do zámezí.
     
    11
    Todorović to zkouší znovu a opět táhne míč po pravé straně.
     
    12
    Nyní již byl Todorovićův centr lepší. Míč proplul na druhou stranu hřiště k Mešanovićovi, jenž si naběhl k vápnu a vystřelil. Jenže opět vedle a tak Jermakov ještě nemusel zasahovat.
     
    13
    Blaić po vybojovaném míče už rozhazoval ruce, že mu Proske píská faul, nicméně chyba lávky. Kdyby raději hned hrál, nemusel by zbrzdit útok, neboť sudí žádný nedovolený zákrok neviděl.
     
    13
    I tak se Zrinjksi Mostar dostal poměrně rychle na dostřel branky Širaku a Jermakov si připisuje první dobrý zákrok. Střela Nikoliće z pětadvaceti metrů po zemi byla sice tvrdá, ale nepříliš umístěná, přesto gólman hostí musel na zem a poprvé pořádně vyklepal prach z rukavic.
     
    14
    Blaić u vápna nevybojoval míč na Edgaru Malakjanovi, u míče jsou tak znovu hosté.
     
    15
    Veškerou aktivitu po nepříliš pohledných úvodních pěti minutách přebral Zrinjski a vůbec nepuští arménský tým přes polovinu.
     
    16
    Blaićův centr odvrátil Stamenković téměř na hraně rozrazení hlavy, zblízka totiž vložil do tvrdého centru svůj obličej. Tohle asi nebylo moc příjemné, ale účel světí prostředky. Místo nebezpečné situace je z toho jen aut pro domácí.
     
    17
    Nikolić si nepočínal obratně při kombinační akci a na chvíli mu byl míč uzmut, přesto jej znovu vybojoval a poslal k pravému praporku na Todoroviće. Tomu se však znovu nepovedl centr, stejně jako chvíli poté Mešanovićovi. Jasminu, ne Murisovi, aby jej někdo nespojoval s útočníkem Jihlavy.
     
    18
    Jenže obrana Širaku, to je teď jeden velký zmatek. Odpočinout si, v klidu rozehrát, takové slova v obranné práci hostí nenajdete. Arménci přišli lacině o míč a mohou být rádi, že je z toho jen roz, který bude kopat Zakarić.
     
    19
    Tohle byla šance jako řemen a pokud takovéto příležitosti nebude Zrinjski proměňovat, nebude to s jeho šancemi na postup slavné. Zakarićův centr do vápna propadl na zadní tyč k Mešanovićovi, který však neusměrnil míč do poloodkryté branky, nýbrž jí vysoce překopl. Na jeho obranu však musíme říct, že jeho zakončovací pozice nebyla ideální.
     
    21
    Nikolić se provinil faulem proti Hovhannisjanovi, ten však standardku z půlky rozehrál přímo ničemně a jen vrátil míč bekům domácích.
     
    22
    Další střelecký pokus na hostující branku měl na svědomí záložník Žeravica, jenže stejně jako předtím tři jeho spoluhráči netrefil branku. Jediný pokus mezi tři tyče tak zatím zaznamenal ve třinácté minutě Nikolić.
     
    24
    Po delším čase jsme viděli také útok v podání hostí, ale Bougouhimu utekl míč ve finální fázi po kličce do vápna. Zrinjski tak znovu bude moci útočit.
     
    25
    Zakarić si na pravém rohu vápna krásně povodil obránce stylem pojď sem – kam jdeš a hned poté vystřelil. Jenže opět minul branku, což je zatím největší bolest domácích.
     
    26
    Bosenský tým vybojoval rohový kop, který bude kopat Todorović. Nic se po něm však nestalo.
     
    27
    Naopak hosté se mohli prezentovat rychlým kontrem, jenže Edgar Malakjan si pomohl faulem proti pravému beku Stojanovićovi.
     
    27
    Tentokrát je útok hostí také zastaven. Edgar Malakjan nyní nefauloval, ale byl v postavení mimo hru, což sudí Pochylý moc dobře viděl.
     
    28
    Stojanović chtěl posunout míč dopředu, což však nebyl nejlepší úmysl. Davtjan si na balon počkal, poslal jej dopředu na Bougouhiho a ten se zařídil ve smyslu když nevíš co s míčem, vystřel. Dujković si připisuje první zákrok, ale střela Bougouhiho nebyla moc nebezpečná.
     
    29
    Další rohový kop budou mít k dispozici opět domácí, dnes již třetí.
     
    30
    Na Zakarićův centr si naběhl Graovac, který hlavičkoval na hranici penaltového puntíku. Ač byl nikým téměř nehlídán, nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. Kulatý nesmysl šel hodně vedle.
     
    31
    Bougouhimu, hrdinovi prvnímu duelu, se v posledních minutách příliš nedaří. Nejprve faul, poté ofsajd, nyní opět faul, tentokrát na stopera Radeljiće.
     
    33
    Na hranici vápna se dostal k míči Jasmin Mešanović, jenž jej napálil na branku. Trefil však jen prvního bránícího hráče, ale balon opět putoval k domácím, konkrétně k Žeravicovi, který jej přiťuknul k Radulovićovi, jenž placírkou vypálil z pětadvaceti metrů přesně do míst, kde stál připravený Jermakov.
    33. Střela Miloše Žeravici
     
    34
    Arménci se svojí pasivitou daleko nedošli, opět jen poslali míč do území nikoho před branku střeženou Dukovićem.
     
    35
    Zakarić z levé strany chvíli váhal, na koho pošle míč. O něj se vehementně na hranici penalty hlásil Todorović a nakonec jej dostal, jenže měl by se asi více soustředit na zpracování či střelu z první. Ani jedno se mu nepovedlo, míč se mu zamotal pod nohy a z bezprostředního ohrožení hostí tak není nic.
     
    35
    Mešanović byl při centru načapán v ofsajdu, domácí tak nemohou pokračovat v dalším útoku.
     
    36
    Deset minut před poločasem už hosté lehce tahají čas. Jsem asi jeden z posledních, který by měl Drissovi Diarrassoubovi sahat do svědomí, ale chvíli ležel na zemi a když byla hra přerušena, vyskočil na obě nohy jako politý živou vodou.
     
    38
    Žeravica chtěl na polovině soupeře centrovat do vápna, ale byl faulován Bougouhim. Na centr tak budou mít domácí nyní klid, konkrétně Zakarić.
     
    38
    Zakarić to rozhodně neudělal špatně, poslal míč přesně do ohně, jenže převaha hráčů Širaku měla navrch. Míč je opět daleko od vápna hostí.
     
    39
    Zakarić se nechal snadno připravit o míč Edgarem Malakjanem, nicméně Blaić jej získal zpět, i když si možná lehce pomohl faulem rukou v obličeji záložníka hostí. Sympaticky podotýkám, že ten se nerozhodl jakkoliv simulovat či padat na zem.
     
    40
    Celé postupné obléhání šestnáctky Širaku končí střeleckým pokusem Todoroviće, který byl pro Jermakova lahůdkovým třetím úspěšným zákrokem.
     
    41
    Téměř tři čtvrtiny zápasu jsou pryč a Arménci překvapivě stále drží v součtu obou zápasů skóre 2:0 ve svůj prospěch. Jsou tak znovu blíže postupu.
     
    42
    Goran Zakarić se chytá za hlavu a má proč. Jako slepý k houslím se dostal k míči uprostřed vápna. Neváhal však, obtočil se od míče a vystřelil, ale z otočky těsně minul pravou tyčku.
     
    44
    Mohlo být téměř hotovo. Jean-Jacques Bougouhi si naběhl na krásný míč, posunul si jej do vápna a z pravé strany vystřelil k bližší tyči Dujkoviće, jenž neméně hezkým zákrokem efektivně vyrazil míč na roh. Troufám si tvrdit, že kdyby Bougouhi uspěl, čtyři góly na postup byl bylo na Zrinjski Mostar příliš. Následuje rohový kop.
    44. Velká příležitost Jeana-Jacquese Bougouhiho
     
    44
    Diarrassouba po rohu našel Armana Hovhannisjana, jehož rána byla zblokována a následná přihrávka stejného hráče na Diarrassoubu neprošla, protože druhý útočník Gyumri se zapomněl vrátit z ofsajdu.
     
    45
    Domácí budou mít poslední šanci prvního poločasu. Zakarić proběhl do vápna a zastavil jej až Armen Hovhannisjan, a to skluzem. Roh pro domácí.
     
    45+1
    Roh Zakariće bránu Jermakova neohrozil, sudí zřejmě nyní ukončí první poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Zrinjski Mostar měl více ze hry, snažil se, byl často před vápnem hostí, více střílel, párkrát i celkem nebezpečně. Nikolićovu střelu však Jermakov zneškodnil a poté Mešanović a Zakarić netrefili v dobré pozici svatyni. Skórovat tak mohl hrdina a střele zatím jediných dvou gólů v součtu obou utkání, Jean-Jacques Bougouhi, kterého minutu před koncem ve velké šanci vychytal Dujković.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 0-0.
    Střely celkem: 15-3.
    Střely na branku: 3-2.
    Zásahy gólmanů: 2-3.
    Střely mimo: 8-0.
    Zlbokované pokusy: 4-1.
    Ofsajdy: 1-1.
    Rohy: 4-2.
    Žluté a červené karty: 0-0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté nastoupí do druhého poločasu s jednou změnou v sestavě. Místo forvarda Drissy Diarrassouby nastoupí na jeho podhrotové místo Andranik Barikjan.
     
    46
    Domácí začínají druhou půli hodně zostra, po padesáti vteřinách je tu jejich rohový kop.
     
    47
    Zakarićův centr do vápna nebyl nikterak nebezpečný, bez potíží jej odvrátila obrana Širaku.
     
    47
    Domácí si uvědomují závažnost situace a jsou v pořádném tlaku. Zřejmě záměr vstřelit co nejdříve v druhém poločase gól. Jestli vyjde, uvidíme.
     
    48
    Neskutečné zmatky v obraně Širaku nedokázali hráči Mostaru využít. Míč se nejprve odrazil k Mešanovićovi, jehož rána neprošla mezi tři tyče, následně si v dobré pozici nedokázal poradit Nikolić, který špatně trefil míč a pro beky hostí bylo úlevou odkopnout balon na roh.
     
    50
    Zakarić poslal dlouhý a přesný míč na Nikoliće, jehož první dotek s hracím nástrojem byl dobrý, jenže napodruhé už to tak slavné nebylo, zahnal se k pravé straně a následně nevybojoval ani roh.
     
    50
    Stojanović fauloval Hakobjana a hosté si na okamžik odpočinou.
     
    51
    Nikolić si myslí, že nyní odzbrojil Stamenkoviće čistě. Kdyby tomu tak bylo, získali by domácí na půlce míč a mohli by jít do nebezpečného kontru. Sudí Proske je však jiného názoru a píská faul domácího forvarda.
     
    52
    HŠK však rychle získal míč zpět, je znovu před vápnem soupeře a bude kopat další rohový kop.
     
    52
    Zakarićův centr přistál na hlavu Mešanoviće, který se však pokoušel hlavičkovat v záklonu vinou nepřesného náběhu a neměl šanci dobře zakončit.
     
    53
    Útočné choutky domácích neberou konce. Další centr směřoval na Nikoliće, který byl nyní velmi dobře pokryt, takže se k balonu neměl šanci dostat. Pochvaluzaslouží Georg Hovhannisjan.
     
    55
    Jedno je nyní jasné, postupující z této dvojice se utká s AIK Stockholm, jenž ve druhém zápase deklasuje VPS Vaasu již 4:0 a jistě postoupí. Finské týmy zažívají vůbec špatný večer, Lahti totiž prohrálo na hřišti dalšího švédského týmu Elfsborgu celkem 5:0.
     
    56
    Zatím nevím, co nyní stojí za přerušením zápasu. Po akci Zrinjského vedené po levé straně se najednou přestalo hrát.
     
    57
    Pokud vidím dobře, něco se pravděpodobně stalo s Armanem Hovhannisjanem s Todorovićem. Oba se drží za hlavu a jsou ošetřování.
     
    58
    Už je to asi jasné, z řad fanoušků přilétl na hrací plochu určitý předmět, který zřejmě způsobil zranění obou ošetřovaných fotbalistů. Všichni čtyři čeští rozhodčí jsou nyní na půlící čáře a radí se, co a jak dále.
    58. Pauza způsobená neukázněnými fanoušky
     
    60
    Do sektoru fanoušků za střídačkami obou týmů jsou přivolané policejní posily. Co je důležité, tak oba ošetřovaní fotbalisté jsou na nohou a budou moci pokračovat ve hře.
     
    61
    Ta je navázána právě nyní autem domácích fotbalistů.
     
    62
    K Nikolićovi propadl odražený skákavý míč, ale útočník domácích dnes prostě nemá svůj den. Míče mu uskakují od nohy, není schopen je zpracovat či vystřelit, stejně jako nyní.
     
    63
    Další nepřesný útok domácích fotbalistů. Míč je v zámezí za brakou Jermakova, jenž bude vykopávat od své svatyně.
     
    64
    Jean-Jacques Bougouhi si počínal nedovoleně v souboji s Radeljićem, kterého povalil na zem. Jasný faul, následný nákop však hosté odvrátili až k brance Dujkoviće.
     
    65
    Zakarić vyslal uličkou po pravé straně nabíhajícího Blaiće, který celou akci pokazil nepřesným centrem. Krátce na to navíc fauloval Gora Malakjana.
     
    65
    Mohlo se poprvé pořádně žlutit, jelikož Todorović zezadu ostře zajel do Barikjana, který se skácel k zemi.
     
    66
    Nakonec tomu tak skutečně je, ani režie nestihla zaznamenat, jak rychle sudí ukázal Ognjenovi Todorovićovi žlutou kartu. Záložník domácích je prvním trestaným mužem zápasu.
     
    67
    Bougouhiho daleký pokus neměl příliš šancí na úspěch, navíc šel hodně mimo tři tyče branky domácích.
     
    68
    Už se opět hraje před vápnem hostí, kde byl faulován Zakarić. Ten se postavil k přímému volnému kopu, zhruba třicet pět metrů od svatyně Jermakova.
     
    68
    Goran Zakarić zkusil poslat přímou střelu, na kterou Jermakov přes zeď zřejmě příliš neviděl, nicméně nikterak razantní pokus záložníka Zrinjski chytil.
     
    69
    Zatím jediný hráč se žlutou kartou v dnešním zápase, záložník Ognjen Todorović, jde z placu. Nahradí ho ofenzivní záložník Miloš Filipović.
     
    70
    Až na výjimky hosté nyní velmi dobře brání a jsou v obranném valu zformováni na svojí polovině. Opravdu nezávidím hráčům Zrinjského a jejich kouči Marinovići současnou situaci. Pokud nedají během pětadvaceti minut, počítáno s nastavením, dva góly, mohou zapomenout i na prodloužení.
     
    72
    Nový muž na placu Filipovič chtěl zkusit, zda obul na dnešní zápas střelecké kopačky. Zatím nikoliv, jeho rána z pravé strany mířila mimo.
     
    73
    Mešanović přetáhl míč z levé strany na střed, kde z třiceti metrů napřáhl Radulović. Jeho rána byla zblokována a dostala se k Zakarićovi, který odcentroval do vápna. Tam si naběhl zakladatel celé akce Radulović, v dobré pozici ale hlavičkoval vysoko nad pravý horní roh branky.
     
    74
    Domácí zatím stále kombinují, neuchylují se k žádnému bezbřehému nakopávání míče dopředu. Ale až na menší náznaky žádné výrazné šance nemají.
     
    76
    Zakarić táhl po pravé straně útok domácích. Nakonec jen poslal míč na druhou stranu, kde Nikolić pronikl do vápna a z levé strany malého čtverce poslal prudký centr, jenže do říše nikoho. Hosté budou vhazovat aut.
     
    77
    Možná trošku překvapivé střídání. Ze hřiště odchází pravý half Goran Zakarić, který táhl hodně akcí svého týmu, a místo něj jde na plac Šćepanović.
     
    79
    Byla nařízena penalta pro Zrinjski za ruku Gevorga Hovhannisjana ve vápně po střele Jasmina Mešanoviće.
    79. Mešanovićovu střelu zastavil Gevorg Hovhannisjan rukou
     
    80
    Zrinjski právě vstřelil branku!
    JASMIN MEŠANOVIĆ pokutový kop bez potíží proměnil, když se trefil přesně pod břevno, zatímco Jermakov směřoval na druhou stranu. Rázem je tak o co hrát a Zrinjskému Mostaru stačí gól k prodloužení.
    80. Jasmin MEŠANOVIĆ - 1:0
     
    80
    Gevorg Hovhannisjan ještě dostává za protesty žlutou kartu.
     
    81
    Filipović se pokusil o další střelu, která však neměla razanci a Jermakov jí bez potíží kryje, mířila přesně na střed branky.
     
    82
    Kousek za středovou čárou na obranné půlce hostí fauloval Edgar Malakjan domácího záložníka Raduloviće a vidí tak žlutou kartu.
     
    83
    Hosté se snaží otupit tlak svého soupeře. Z placu míří kapitán Tigran Davtjan, kterého nahrazuje obránce Karen Aleksanjan.
     
    85
    Stamenković kousek před vápnem fauloval Filipoviće a rázem je z toho nebezpečný přímý volný kop domácích. Staví se k němu právě Filipović.
     
    85
    Zrinjski právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla vážně paráda. MILOŠ FILIPOVIĆ se rozběhl jakoby nic a posla míč přesně do pravého horního rohu Jermakova, který se po balonu natahoval marně. Opravdu výstavní šibenice. Tento stav posouvá zápas do prodloužení.
    85. Miloš FILIPOVIĆ - 2:0
     
    87
    Hosté se po delším čase dostávají na polovinu soupeře, kde ve druhém poločase neviditelného Bougouhiho hodně tvrdě projel Radeljić. Tento zákrok také volal po kartě.
     
    88
    K míči se zhruba pětadvacet metrů od branky staví Bougouhi.
     
    88
    Ratko Dujković nyní zachránil svůj tým, neboť střela Jeana-Jacquese Bougouhiho mířila přesně k pravé tyči. Gólman hostí se po ní natáhl a tygřím skokem jí vyrazil do strany.
     
    89
    Bougouhi nyní viděl, že Dujković je trošku venku z branky. Zkusil se jej překvapit dlouhým lobem, ale mířil hodně nepřesně.
     
    90
    Ve vápně se po tvrdém souboji srazil zřejmě Nikolić se Stamenkovićem a oba se drží za hlavu. Ještě předtím spadl ve stejném území k zemi Mešanović, ale nyní se o penaltu rozhodně nejednalo.
     
    90
    Zbyněk Proske nastaví ve druhém poločase za prostoje kolem šedesáté minuty přesně osm minut nad rámec hrací doby.
     
    90+2
    Střídání v týmu Širak Gyumri FC: ze hřiště odchází Radulović, přichází Muminović.
     
    90+2
    Domácí mají k dispozici další roh, snaží se rozhodnout ještě v průběhu nastaveného času.
     
    90+3
    A málem se jim to podařilo. Dobrý Filipovićům roh se dostal k Mešanovićovi, jehož hlavička byla na poslední chvíli zblokována a Jermakov tak nemusel zasahovat. Na míč by zřejmě nedosáhl.
     
    90+3
    Anto Radeljić tvrdě zajel do Bougouhiho a není se čemu divit, že vidí žlutou kartu. Navíc je tu přímý volný kop pro hosty, zhruba pětatřicet metrů od branky.
     
    90+4
    Jenže hosté nerozehráli akci dobře, navíc krátce poté se sám Bougouhi dopustil faulu na Radeljiće. Oba si tak role vyměnili.
     
    90+5
    Utkání je nyní hodně kouskováno fauly, nyní bude mít míč zase hostující tým, Aleksanyan byl nečistě sražen Nikolićem.
     
    90+6
    Širak právě vstřelil branku!
    Neskutečné. Domácí měli míč na polovině soupeře, jenže nepřesná kombinace stála za jejich zhatěným útokem. Z výkopu Jermakova se míč dostal za půlku k Edgaru Malakjanovi, jenž parádně vysunul JEANA-JACQUESE BOUGOUHIHO a ten střílí zřejmě rozhodující gól dnešního zápasu. Asistence: Edgar Malakjan.
    90+6. Jean-Jacques BOUGOUHI - 2:1
     
    90+7
    Prodlužovat se dnes rozhodně nebude díky vstřelenému gólu Gyumri na hřišti soupeře. Zrinjski musí nyní vstřelit dva góly během tří minut, aby postoupil, což je téměř nesplnitelný úkol.
     
    90+8
    Barikjanovi nemusí příliš vadit, že fauloval Blaiće, nastavený čas totiž zakrátko skončí.
     
    90+8
    Zrinjski už rezignoval, hráči se na sebe jen bezradně dívají.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Neskutečný zápas končí. Domácí měli v první půli více navrch, ale gól se jim dát nepodařilo, navíc minutu před koncem měl šanci hrdina prvního zápasu, útočník Širaku Bougouhi. Toho ale v obrovské příležitosti vychytal gólman Dujković.

    Ve druhém poločasu nasadilo Zrinjski k velkému ofenzivnímu festivalu, kterému dlouho chyběly branky. Nutno zmínit, že hra byla také na chvíli přerušena, zřejmě pro neukázněné fanoušky, kteří hodili předmět na hrací plochu.

    Když scházelo do konce zápasu zhruba 15 minut i s nastavením, vystřelil Mešanovič a jeho pokus zasáhl ruku Gevorga Hovhannisjana. Český sudí Zbyněk Proske odpískal pokutový kop, který právě Jasmin Mešanović proměnil. O pět minut poté se postavil k přímému volnému kopu Miloš Filipović, jenž výrazně oživil po svém příchodu na plac hru domácích, a ukázal výbornou kopací techniku výstavní šibenicí.

    Domácí se hrnuli do útoku, měli šance, chtěli rozhodnout a vyhnout se prodloužení. Když už se zdálo, že zápas do prodloužení opravdu bude směřovat, vykopl gólman Jermakov míč, kousek za půlí jej zpracoval Edgar Malakjan, poslal jej ulicí na Jeana-Jacquese Bougouhiho a ten vstřelil rozhodující gól, kterým nasměřoval svůj tým do druhého předkola.
     
    Jean-Jacques Bougouhi je rozhodně hrdinou těchto dvou zápasů prvního předkola Evropské ligy. V prvním duelu dal dva góly, dvě minuty před koncem dlouhého nastaveného času prvního duelu pak definitivně rozhodl. Díky jeho třem brankám ve dvěma zápasům postupuje Širak Gyumri FC do druhého předkola, ve kterém se střetne s AIK Stockholm.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-1.
    Střely celkem: 24-7.
    Střely na branku: 7-4.
    Zásahy gólmanů: 3-5.
    Střely mimo: 10-2.
    Zblokované střely: 7-1.
    Rohové kopy: 8-2.
    Ofsajdy: 1-1.
    Žluté karty: 2-2.
    Červené karty: 0-0.
     
    S konstatováním, že Širak Gyumri FC i přes dnešní výhru Zrinjského HŠK 2:1 postupuje do druhého předkola Evropské ligy, když v součtu obou zápasů porazil soupeře 3:2, se s Vámi loučí a zase někdy napočtenou u evropských pohárů se těší Tomáš Lysý. (22:02:29)

    Tomáš Lysý

    Góly: 80. Mešanović (pen.), 85. Filipović – 90+6. Bougouhi

    Karty:   66. Todorović (ZRI), 90+3. Radeljić (ZRI) – 80. G. Hovhannisjan (ŠIR), 82. E. Malakjan (ŠIR)


    HŠK Zrinjski Mostar: Dujković – Blaić, Graovac, Radeljić, Stojanović (C) – Zakarić, Žeravica, Radulović, Todorović – Nikolić, Mešanović. Trenér: Vinko Marinović.
    Náhradníci: Karačić – Stojkić, Muminović, Sćepanović, Petrak, Filipović, Kordić.

    Shirak Gyumri FC: Jermakov – A. Hovhannisjan, G. Hovhannisjan, Stamenković, Davojan – Hakobjan, Davtjan (C), G. Malakjan, E. Malakjan – Diarrassouba – Bougouhi. Trenér: Vardan Bichachčjan.
    Náhradníci: Elyazjan – Mikaeljan, Tadevosjan, Aleksanjan, Ajvazjan, Barikjan, Muradjan.

    Rozhodca: Zbyněk Proske – Radek Kotík, Stanislav Pochylý – Pavel Julínek (vš. ČR)