Almaty – CZ Belehrad 2:1 (kon.) | Dacia Kišinev – Renova 4:1 (kon.) | Sutjeska – Debrecín 2:0 (kon.)
Keşla FK – Laçi 0:0 (kon.) | Elfsborg – Lahti 5:0 (kon.) | Ulisses – Birkirkara 1:3 (kon.)
Cchinvali – Botoşani 1:3 (kon.) | Jūrmala – Budućnost Podgorica 0:0 (kon.) | Dudelange – UC Dublin 2:1 (kon.)
Qäbälä – Dinamo Tbilisi 2:0 (kon.) | Kalju – Aktobe 0:0 (kon.) | Žodino – Kukësi 0:0 (kon.)
Omonia Nikózia – Dinamo Bt. 2:0 (kon.) | Soligorsk – Glenavon 3:0 (kon.) | Hajduk Split – Sillamäe Kalev 6:2 (kon.)
Limassol – Saxan 2:0 (kon.) | Štokholm – VPS 4:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Europa 3:0 (kon.)
Beroe – Atlantas 3:1 (kon.) | Odd – Tiraspol 0:0 (kon.) | Beitar Jeruzalém – Ordabasy 2:1 (kon.)
Rosenborg – Víkingur 0:0 (kon.) | Randers – Sant Juliá 3:0 (kon.) | Lusitans – West Ham 0:1 (kon.)
Zrinjski Mostar – Shirak 2:1 (kon.) | Lok. Záhreb – Broughton 2:2 (kon.) | Žilina – Glentoran 3:0 (kon.)
Litex – Jelgava 2:2 (kon.) | Vaduz – La Fiorita 5:1 (kon.) | Partizani Tirana – Strømsgodset 0:1 (kon.)
Śląsk – Celje 3:1 (kon.) | Runavík – Linfield 4:3 (kon.) | Bala Town – Differdange 2:1 (kon.)
FK Rabotnički – Flora 2:0 (kon.) | Trnava – Olimpic 0:0 (kon.) | Jagiellonia – Kruoja 8:0 (kon.)
Podgorica – Neftçi Baku 1:1 (kon.) | Koper – Víkingur Reykjavík 2:2 (kon.) | Juvenes/Dogana – Brøndby 0:2 (kon.)
Ferencvároš – GA Eagles 4:1 (kon.) | Čukarički Belehrad – Domžale 0:0 (kon.) | Novi Sad – Budapešť 3:1 (kon.)
St Patrick´s – Skonto FC 0:2 (kon.) | Valletta – Newtown 1:2 (kon.) | Aberdeen – Škendija 0:0 (kon.)
HB Tórshavn – Riteriai 1:4 (kon.) | St. Johnstone – Alaškert 2:1 (kon.) | Željezničar Sarajevo – Balzan 1:0 (kon.)
Hafnarfjördur – Seinäjoki 1:0 (kon.) | Reykjavík – Cork City 2:1 (po pr.)
koniec
FK Qäbälä
2:0 (0:0)
FC Dinamo Tbilisi
cz Štvrtok 09.07.2015, 18:00 • Gabala City Stadium • Európska liga (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobré čtvrteční odpoledne při sledování odvetných utkání kvalifikace o Evropskou ligu. V tomto duelu se podíváme Ázerbájdžánu, kde se bude domácí FK Qäbälä pokoušet o obrat, když úvodním duelu podlehla FC Dinamu Tbilisi 1:2. Přenosem Vás budu provázet já, Dominik Špringer.
     
    FC Dinamo Tbilisi

    Celek z Gruzie sice musel v úvodním duelu hrát od 51. minuty bez vyloučeného Gvelesianiho, ale i přesto dokázal zvítězit. Od té doby totiž padly celkově tři branky, z nichž dvě zaznamenali právě domácí borci a Dinamo tak má alespoň částečně nakročeno k postupu.

    Tento celek z hlavního města se může pyšnit velmi bohatou, historií, nejen, že celkem 15x vyhrál nejvyšší domácí soutěž, což je také rekord, ale přidal k tomu 12 vítězství v domácím poháru a 6 v superpoháru. Krom toho také tento klub zvítězil v sezoně 1980-1981 v tehdejším poháru UEFA!

    Z evropskými poháry má tedy Dinamo zkušenosti prakticky z každé sezony, protože se vždy umisťuje na nejvyšších příčkách v domácí soutěže. V posledním období se nejdále dostalo v sezoně 2011-2012, kdy úspěšně prošlo kvalifikací a následně vypadlo v úvodním kole s AEK Atény.
     
    FK Qäbälä

    Tým z Ázerbájdžánu sice byl v úvodním duelu lehce horším, ale přece jen si připsal branku na hřišti soupeře a ta se velmi cenní a může tak ještě hodně promluvit v boji o postup.

    The Radars, jak se tomuto klubu přezdívá je na fotbalové mapě krátkou dobu, teprve od roku 1995. Ještě v sezoně 2005-2006 hrál tento klub druhou nejvyšší soutěž, z které právě v tomto roce postoupil a od té doby pravidelně hraje nejvyšší soutěž. Od té doby se mezi největší úspěchy tohoto celku řadí finále domácího poháru ze sezony 2013/2014 a v lize se tento tým 2x umístil na 3. místě v posledních dvou sezonách.

    Právě díky tomu se poprvé v minulé sezoně FK Qäbälä dostala do Evropy, ale nedařilo se ji dle představ, když hned v úvodním kole kvalifikace dostal ve dvou zápasech pět branek od Široki Brijeg.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Qäbälä: Bezotosniy – Ricardinho, Santos, Vernydub, Abbasov – Gai, Huseynov, Florescu, Sadiqov – Antonov, Zenjov

    Dinamo Tbilisi: Hrdlička – Tvildiani, Chelidze, Rene, Totadze – Papunashvili, Tsitsadze, Jigauri, Tchanturishvili – Kvilitaia, Iashvili

    Rozhodčí: Delerue – Stien, Annonier (všichni Francie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvod zápasu začali s mírným zpožděním domácí hráči, kteří se ujali rozehrávky.
     
    3
    Hned za začátku utkání je tu první nebezpečná situace. Po pravé straně unikal Gai, kterého na hranici vápna zabrzdil Tvildiani pomocí faulu.
     
    4
    Huseynov se ujal exekuce této standardní situace a vůbec ji nezahrál špatně. Nebezpečný míč proletěl pokutovým územím, avšak nikdo z jeho spoluhráčů jej nedokázal usměrnit na branku.
     
    5
    Začátek duelu je zatím z obou stran hodně o nervozitě. Zatím vidíme hodně zbytečných faulů na polovině hřiště a špatných přihrávek.
     
    6
    Po jedné z dalších chyb se za bouřlivého ohlasu tribun dostal k úvodní střele Sadiqov, jeho pokus proletěl těsně kolem pravé tyče Hrdličky.
     
    7
    Zajímavá situace poprvé i před brankou Bezotosniyho. Tentokrát fauloval Santos a zajímavý trestný kop bude zahrávat Tchanturishvili.
     
    8
    Tomuto hráči se jeho centr vůbec nepodařil, ale k odraženému míči se následně dostal k míči Papunashvili, který se vůbec s ničím nepáral a vyslal zajímavý pokus, s kterým si však domácí gólman poradil.
     
    9
    Rušno bylo následně z protiútoku i na druhé straně, po centrovaném míči se k hlavičce dostal Antovov, ovšem jeho pokus letí hodně mimo tři tyče, které hájí slovenský brankář Hrdlička.
     
    11
    Po úvodních střeleckých pokusech se opět hra lehce uklidnila a míč nyní kontroluje domácí celek.
     
    12
    Ten se také postupnou kombinací dostal až přes velké vápno svého soupeře a následný centr byl zblokován na rohový kop.
     
    13
    Pro následný centrovaný míč si však opět došel Hrdlička, který posunul balon až na polovinu hřiště a tak musejí hráči z Ázerbájdžánu začínat od znova.
     
    15
    Obraz hry se zatím příliš nemění. Znatelnou převahu mají domácí fotbalisté, kteří se snaží rozbít obranný val svého soupeře.
     
    16
    Obrana Dinama si zatím většinou pomáhá fauly, po jednom z nich přišel další centrovaný míč, po kterém diváci uvidí druhý rohový kop.
     
    17
    I s ním si však obrana hostující celku poradilo, k odrazenému míči se však znovu dostal tentokrát Huseynov, který tak může rozjíždět další akci domácích.
     
    18
    FK Qäbälä se poprvé v utkání dostala do rychlejší útočné akce, míč táhl Zenjov, který nakonec místo přihrávky zvolil střelu z hranice velkého vápna, Hrdlička však opět chytá.
     
    20
    Opět se celek z Ázerbájdžánu dostával do pokutového území svého soupeře, následný přízemní centr však nebyl přesný a našel pouze rukavice Hrdličky.
     
    21
    Na Dinamu je velmi vidět, že se snaží nic nevymýšlet a ihned z obrany posílá dlouhé míče dopředu. Ovšem aby se tento alibismus hostujícímu celku vyplatil. Qäbälä totiž hodně tlačí na pilu a branka doslova visí ve vzduchu.
     
    22
    Jako bych to neříkal! Opět se ke střele dostal Antonov, tentokrát mu však jeho pokus nevyšel dle představ a míč končí vysoko nad.
     
    23
    Další kombinace přes branku Dinama tentokrát ke střele nevedla, naopak si po vypíchnutém míči došel pro faul Iashvili. Chvilka oddechu pro hostující hráče.
     
    25
    Po delší době se k vápnu domácích dostali hostující hráči, ti chvilku kombinovali poblíž rohového praporku, ale míč se následně opět přesunul na jejich polovinu.
     
    27
    Dinamu přesně tento stav hry svědčí. Nejen, že je hostující celek u míče, ale hra je ještě velmi rozkouskovaná, takže se domácí hráči nemohou dostat do nějakého soustavného tlaku.
     
    28
    Teď se však již k míči dostal Abbasov, kterého poslal k zemi Tchanturishvili a s míčem na kopačkách nyní operují domácí hráči.
     
    29
    Nyní už to pro domácí hráče vypadalo velmi nadějně. Kombinovali velmi blízko pokutovému území svého soupeře, nakonec dostali míč i dovnitř a k následné střele, ta ovšem byla zblokována dobře bránící obranou Dinama, která okamžitě napadá hráče s míčem.
     
    30
    Ani tentokrát z následné útočné situace nevzešla další střela na branku, naopak Hrdlička bude vykopávat.
     
    32
    Znovu a znovu to samé, Qäbälä se sice poměrně snadno dostane před pokutové území svého soupeře, ale zde celá snaha končí. Obrana Dinama je totiž zatím velmi zodpovědná a nepouští své protihráče ke střeleckým příležitostem.
     
    33
    Tentokrát již sice přišel centr do pokutového území, ale znovu byl připraven Hrdlička, který míč chytá do své náruče.
     
    34
    Qäbälä nyní hodně útočí přes levou stranu hřiště a po krásné kombinaci se ke střele dostal Florescu, jeho pokus z hranice vápna byl však sražen na rohový kop.
     
    35
    Následný třetí rohový pokus domácí celku končí stejně, jako ty předchozí. Míč opět vyrazil Hrdlička a začíná další postupný útok.
     
    36
    Z ničeho nic tu byl rychlý protiútok hostující celku, který až těsně před pokutovým územím zastavil za cenu faulu Vernydub, který za něj vidí žlutou kartu a navíc má Dinamu velkou příležitost na ohrožení branky svého soupeře.
     
    38
    K rozehrávce trestného kopu se postavil Tsitsadze, který však trefil pouze přípravenou zeď.
     
    39
    Rušno naopak bylo na druhé straně, kde se z rychlého protiútoku stala situace dva na dva. Tu však špatně vyřešil Zenjov, který již v pokutovém zvolil přihrávku, ta však byla velmi nepřesná.
     
    40
    Tentokrát se Zenjov prezentoval mnohem lépe, individuálně pronikl do pokutového území Dinama, ale z následného velkého úhlu střílí pouze do boční sítě.
     
    42
    Pomalu, ale jistě se blíží koncovka úvodního poločasu a určitě ji bude chtít hostující celek přežít bez inkasované branky. Nyní opět totiž Dinamo velmi kouskuje hru a nepouští své soupeře do prostoru před vlastním velkým vápnem.
     
    43
    Nyní se však po chytré průnikové přihrávce dostal k centru Zenjov, ten mu však příliš nevyšel, ale nakonec si musel Hrdlička dávat velký pozor, protože míč skončil těsně vedle vzdálenější tyče jeho branky.
     
    44
    Teď si navíc na polovině hřiště vykoledoval faul Kvilitaia a Dinamo tak nejspíše dohraje poločas s míčem u svých kopaček.
     
    45+1
    Tak přece jen se ještě domácí před koncem poločasu dostali do první velké příležitosti tohoto utkání! Po dalším centru do pokutového území se k hlavičce dostal Sadiqov a brankář Hrdlička musel vytáhnou parádní zákrok!
    45+1. Räşad Sadiqov
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodního poločas odvetného duelu kvalifikaci o Evropskou ligu. V utkání mezi FK Qäbälä a FC Dinamo Tbilisi je zatím jasně lepším domácí celek, který tlačí co to jde, ale na obranu svého soupeře zatím nedokáže najít recept. Největší šanci vychytal v nastaveném čase Hrdlička, který tak zatím drží postupové misky vah na straně hostující celku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas začal přesně tak, jak skončil ten první. Snahu hrát fotbal mají domácí hráči, avšak Dinamo zatím tyto pokusy tvrdou hrou rozbíjí.
     
    49
    Po dalším centrovaném míči se tentokrát o odraženému míči dostal Tsitsadze, který se již hnal do protiútoku, avšak akci rychle svým faulem ukončil Florescu, který za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    50
    Navíc po dlouhém nákopu je tu první rohový kop pro Dinamo.
     
    51
    Ten rozehrával na krátko René Satnos, který si však vůbec se svým spoluhráčem nerozuměl a do útoku se tak opět ženou domácí.
     
    52
    Ti se také po další kombinaci odhodlali ke střeleckému pokusu, jmenovitě to byl velmi aktivní Zenjov, který vyslal střelu zpoza velkého vápna, ale jeho slabou ránu chytá Hrdlička.
     
    53
    Na domácích hráčích je vidět velké podráždění z probíhající hry, po jedné zbytečné debatě s rozhodčím vidí žlutou kartu Huseynov.
     
    55
    Ou! Avšak právě Huseynov rozehrával standardní situaci, kterou vyrazil Hrdlička pouze k Zenjovovi, který vyslal nebezpečnou střelu, kterou slovenský brankář ještě vyrazil, ale míč se dostal ke zcela volnému Florescovi, který měl před sebou zcela odkrytou branku, kterou však trestuhodně přestřeluje.
    55. Šance Floresca
     
    56
    Po této šanci jsou domácí jako ochromeni, ale přece jen pokračují v tlaku, nyní se navíc dožadovali pokutového kopu, nakonec je z toho pouze rohový kop.
     
    57
    Následný roh sice udělal menší rozruch před brankou Dinama, ale nakonec jej obrana odklízí do bezpečí.
     
    59
    Hra je nyní velice chaotická. Dinamo stále odkopává míče prakticky na zdař bůh a domácím není navíc nevychází kombinace.
     
    61
    Máme tu první střídání v hostujícím dresu. Hřiště opouští Iashvili a nahrazuje jej Kiteishvili.
     
    62
    Nyní už to spíš vypadá jako bezradnost domácích. Ti se stále snaží najít recept na své soupeře, ale po předchozí 100% šanci jsou domácí borci jako opaření.
     
    64
    Další šance pro domácí hráče, tentokrát centroval Zenjov, pro míč si sice šel Hrdlička, ale nedokázal jej zkrotit, naštěstí byl za ním připravený obránce, který odkopl míč do bezpečí.
     
    66
    Chvilkový šok pro domácí fanoušky! Kvilitaia již běžel ke své střídačce a radoval se ze vstřelené branky, radost mu však sebral pomezní rozhodčí, který měl praporek nad hlavou.
     
    67
    Na druhé straně musel opět k zemi Hrdlička, po skrumáži v pokutovém území se k míči dostal Florescu, který vypálil k tyči, ale brankář Dinama byl připravený.
     
    69
    Stále více a více se otevírají zadní vrátka domácímu celku. Tentokrát se k rychlému zakončení dostal Totadze, jeho pokus však končí mimo.
     
    71
    Jenže právě kapitán Totadze nyní posílá svůj tým do oslabení. Při zákroku na polovině svého soupeře totiž tento hráč zbytečně oplácel a kopl svého soupeře do intimních míst, za což po zásluze vidí červenou kartu!
    71. Červená karta pro Totadzeho.
     
    72
    Těžko říct, jestli tato skutečnost bude pro domácí hráče lepší nebo horší, protože nyní už Dinamo prakticky rezignovala na útočné snažení.
     
    74
    Na vzniklou situace reaguje hostující trenér svým druhým střídáním. Ze hřiště odchází Kvilitaia, jehož nahrazuje Guruli.
     
    75
    V sestavě Dinamo Tbilisi nyní nenajdeme ani jednoho útočníky a tlak domácích se stupňuje, ale taktéž i obrana hostujícího celku.
     
    76
    Jenže na druhé straně mohlo být již rozhodnuto! Do rychlého útoku se hnal Tsitsadze, které celou akci sám zakončil a jeho nebezpečnou střelu vyrazil Bezotosniy na roh!
    76. Šance Tsitsadzeho
     
    77
    Z následného rohového kopu nevzniklo velké nebezpečí a opět tak útočí domácí hráči.
     
    79
    U míče jsou však nyní hostující hráči, kteří velmi dobře natahují čas.
     
    80
    První střídání přichází také na domácí straně. Hřiště opouští smutný Florescu a nahrazuje jej Dodo.
     
    81
    Snaha domácích je stále méně a méně úspěšná. Od červené kartě totiž Dinamo bráni mnohem lépe a zodpovědněji.
     
    82
    Domácí trenér se ještě pokouší rozproudit krev svých hráčů. Ze hřiště odchází Sadiqov, kterého nahrazuje Mammadov.
     
    83
    Qäbälä stále tlačí na pilo, jeden centr za druhým nyní míří do pokutového území, ale obrana Dinama Tbilisi je zatím vždy připravena.
     
    84
    Tentokrát se domácí dostali k rohovému kopu, který však opět bez potíží vyráží Hrdlička.
     
    85
    Poslední střídání v hostujícím dresu, které má ještě více vyztužit defenzívu. Ze hřiště odešel Tvildiani a nahrazuje jej Janelidze.
     
    86
    I v domácím dresu dochází k poslednímu střídání, které má naopak vést k tomu, aby Qäbälä dala tíženou postupovou branku. Hřiště opustil Abbasov a místo něj si poslední minuty užije Dashdemirov.
     
    88
    Qäbälä právě vstřelila branku!

    Přece jen to domácím hráčům vyšlo! Po mohutném tlaku a následném rohovém přišel další centr do pokutového území, k hlavičce se tentokrát dostal nový hráč na hřišti Sergei ZENJOV, jeho pokus se ještě otřel o záda jednoho z obránců a skončil v brance!
    88. ZENJOV - 1:0
     
    90
    Domácí fanoušci jsou nyní doslova v euforii, naopak hostující Dinamo Tbilisi je doslova v troskách! Míč stále zůstává na kopačkách domácích hráčů, kteří tak směřují za postupem!
     
    90+1
    Ještě je tu šance pro hosty! Po přízemním centru je tu rohový kop!
     
    90+2
    Ten je úspěšně odvrácen a navíc je tu rychlý protiútok domácích!
     
    90+3
    Qäbälä právě vstřelila branku!

    Tak a je hotovo! Po velmi rychlém přečíslení nejdříve vystřel z hranice velkého vápna Huseynov, jeho pokus sice ještě skončil na pravé tyči, ale míč se odrazil k Alekseyi ANTONOVOVI, který tentokrát prázdnou branku trefil!
    90+3. ANTONOV - 2:0
     
    90+4
    Duel už se pouze dohrává a domácí tak postoupí do další fáze této soutěže!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konce velmi zajímavého utkání! Prakticky po celý jeho průběh domácí hráči tlačili, ale nedokázali se střelecky prosadit. Zvlášť, když Florescu nedokázal proměnit svou šanci se zdálo, že Dinamo Tbilisi ubrání postup. Jenže pak kapitán Totadze zbytečně oplácel a dostal červenou kartu se šance pro domácí ještě více otevřela a také ji FK Qäbälä dokázala dvěma brankami v závěru proměnit a postupuje!
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a u dalších přenosů se těším nashledanou! (20:02:34)

    Dominik Špringer

    Góly: 88. Zenjov, 90+3. Antonov

    Karty:   36. Vernydub (QAB), 49. Florescu (QAB), 53. Huseynov (QAB)   71. Totadze (DTB)


    FK Qäbälä: Bezotosniy – Ricardinho, Santos, Vernydub, Abbasov(86. Dashdemirov) – Gai, Huseynov, Florescu(80. Dodo), Sadiqov(82. Mammadov) – Antonov, Zenjov
    Náhradníci: Popovich – Dashdemirov, Dodo, Mammadov, Mirzabekov, Stankovič, Zargarov

    FC Dinamo Tbilisi: Hrdlička – Tvildiani(85. Janelidze), Chelidze, Rene, Totadze – Papunashvili, Tsitsadze, Jigauri, Tchanturishvili – Kvilitaia(73. Guruli), Iashvili(61. Kiteishvili)
    Náhradníci: Begashvili – Arabuli, Guruli, Janelidze, Kiteishvili, Lobzhanidze, Parunashvili

    Rozhodca: Delerue – Stien, Annonier