Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava (kon.) | Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.)
Tlačová konferencia Europa FC (GIB) (kon.) | Tlačová konferencia Glentoran FC (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava

Streda 08.07.2015, 11:00 • Press centrum, Pasienky • Tlačové konferencie
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 11:00.
     
    Vo štvrtok večer je v Bratislave na programe odveta 1.predkola Európskej ligy, v ktorej sa Slovan stretne s gibraltárskym Europa FC. Po výhre 6:0 z prvého zápasu by mali belasí potvrdiť očakávaný postup. O ich cieľoch, aktuálnej situácii v tíme či o predstavení nových dresov bude predzápasová tlačová konferencia, ktorej priebeh vám prinesieme v priamom prenose.

    Belasí cez letnú prestávku pokračovali v prestavbe kádra, ktorá začala s príchodom nového generálneho manažéra Dušana Tittela ešte v zime. Do tímu prišli naozaj zaujímavé posily, ktoré výrazne zvýšili konkurenciu v kádri belasých. V bránke je novou tvárou reprezentačná dvojka a hrdina MS 2010 Ján Mucha, na krajoch obrany sú oživením Boris Sekulič a Jakub Podaný, ofenzívu posilnil maďarský útočník Tamás Priškin so skúsenosťami z viacerých zahraničných súťaží vrátane Premier league. Miesta im zatiaľ uvoľnili brankár Dušan Perniš a obranca Branislav Niňaj, ktorého si vyhliadol belgický Lokeren. Je možné, že v Slovane ešte príde počas letného obdobia k ďalším zmenám v hráčskom kádri. Viac informácií možno prinesie aj táto tlačová konferencia, budeme zvedaví na informácie od manažmentu klubu.

    Slovan v prvom zápase na pôde gibraltárskeho Europa FC jednoznačne zvíťazil 6:0, keď sa hetrikom presadil Mészáros a po góle pridali Simovič, Štefánik a Priškin. Je takmer isté, že belasí prejdú do druhého predkola, kde bude ich súperom lepší z dvojice UCD Dublin (Írsko) – Dudelange (Luxembursko), pričom Dublin v prvom zápase zvíťazil doma tesne 1:0.

    Klub na tlačovej konferencii predstaví aj nové dresy na sezónu 2015/2016. Novinkou je, že fanúšikovia môžu cez projekt Bmyteam nahrať svoju fotku na dres svojho obľúbeného hráča. Zároveň bude predstavený nový klubový autobus. Určite sme na tieto marketingové novinky zvedaví, my vám prinesieme podrobné informácie aj s fotografiami.

    Tešíme sa na vás v stredu od 11:00 z tlačového strediska na bratislavských Pasienkoch, prihlási sa vám odtiaľ Tomáš Schügerl.
     
    Príjemný dobrý deň vám prajem z tlačového strediska na bratislavských Pasienkoch. Zajtra je na programe odveta 1.predkola Európskej ligy medzi Slovanom Bratislava a Europa FC, s ktorou je spojený dnešný tradičný predzápasový mediálny program. Začíname tlačovou konferenciou domáceho Slovana, ktorý je aj v odvete jasným favoritom dvojzápasu.

    Zostaňte s nami, prinesieme všetky podrobnosti od zástupcov klubu, zvedaví budeme aj na predstavenie nových dresov a nového klubového autobusu. Prinesieme vám aj fotografie priamo z miesta konania tlačovej konferencie.
     
    Na tlačovej konferencii sa zúčastní generálny manažér klubu Dušan Tittel, spolu s ním medzi novinárov zavítal aj zástupca hráčov Róbert Vittek.
    Účastníci tlačovej konferencie
     
    Dušan Tittel: ,,Som rád, že sa nám podarilo naplniť cieľ v prvom zápase, kde sme chceli odohrať dobrý zápas a vytvoriť si dobrú pozíciu do odvety. Ako som povedal, našou povinnosťou je postúpiť, nechcem však podceniť protivníka, gibraltársky futbal sa tiež stále zlepšuje. Určite chceme zajtra do zápasu vstúpiť veľmi aktívne a hrať futbal, ktorý chceme hrať počas celej sezóny. Verím, že hráči v prvom domácom zápase podajú dobrý výkon, chceme dať pekné góly a predviesť ofenzívne momenty."
     
    Tomáš Cho (manažér pre médiá): ,,Fanúšikovia sa môžu tešiť na nové dresy, ktoré sme vytvorili so spoločnosťou Adidas. Slovan si ako jediný slovenský klub vyberá dresy na mieru, a nie z katalógu. Držali sme sa tradičnej belasej farby, oba dresy majú viaceré špeciálne prvky. ŠK Slovan spustil projekt Bmyteam, v rámci ktorého môžu fanúšikovia nahrať svoju fotku na číslo dresu svojho obľúbeného hráča. Fanúšikovia môžu podporiť tím tento spôsobom a budú s hráčmi na ihrisku. Ďalšou novinkou je nový autobus, ktorý bude od novej sezóny využívať A-mužstvo."
    Nový klubový autobus
     
    Dušan Tittel:,,Som veľmi rád, že Róbert Vittek sa po dlhšom zranení zapojil do tréningového procesu a je znovu s nami v tíme. Ak sa nestane niečo nepredvídateľné, nastúpi zajtra v základnej zostave. V prvom zápase sme nechceli na nekvalitnej umelej tráve riskovať zranenie, zajtra ho už však uvidíme na trávniku a verím, že podá podobne výborné výkony, ako tomu bolo v príprave."
    Nové dresy Slovana
     
    Dušan Tittel: ,,Soumah bohužiaľ nie je pripravený na zajtrajší zápas, na konci jarnej časti odcestoval na reprezentačné sústredenie, kde sa mu prihodilo zranenie. Skúšali sme to s ním na tréningu, nedávno však prišlo zranenie slabín, ktoré si bude vyžadovať ďalšie liečenie."
     
    Dušan Tittel o zajtrajšom zápase: ,,Chceme zabudnúť na výsledok z prvého zápasu a hrať naozaj naplno, dať čo najviac gólov. Je to dôležité aj pre koeficient slovenských klubov v európskych súťažiach, chceme určite vyhrať a nastrieľať čo najviac gólov."
     
    Dušan Tittel o Jánovi Muchovi: ,,Zajtra ešte nebude pripravený na zápas, prestupový termín totiž oficiálne začal až 1.júla a nemáme vybavené všetky prestupové formality z Ruska. Na zápas bude pripravená dvojica Krnáč – Greif, Ján Mucha bude snáď môcť chytať v ďalšom predkole 16.júla."
     
    Dušan Tittel o absenciách: ,,Nebude môcť hrať Filip Oršula, má taktiež svalové problémy, čo nás veľmi mrzí, nakoľko v príprave hral veľmi dobre. Na Gold Cup odišiel za Trinidad a Tobago Lester Peltier, s ním nemôžeme počítať pre reprezentačné povinnosti."
     
    Ako sa pred zápasom cíti Róbert Vittek? ,,V prvom rade som rád, že môžem po dlhšom čase nastúpiť do zápasu. Dlhšie som trénoval individuálne a bez mužstva, koleno už bude snáď v poriadku, vyskúšal som aj väčšiu záťaž. Teší ma, že máme v útoku konkurenciu v podobe Adama Zreľáka či Tamása Priškina. Tréner má potom z čoho vyberať, chceme postupovať čo najďalej a tých zápasov potom bude dosť, priestoru bude určite dostatok pre každého."
     
    Róbert Vittek: ,,Psychicky som počas tej dlhej absencie bol v pohode, bol som v blízkom kontakte s priateľmi aj z futbalového prostredia. Zranenia patria k futbalu, som rád, že som to prekonal a môžem byť späť na ihrisku."
     
    Róbert Vittek o nových dresoch: ,,Je to niečo špecifické, avšak každý hráč by mal hrdý už len na to, že nosí dres Slovana. Teším sa, že na mojom drese budem mať fotky fanúšikov či svojich blízkych."
     
    Dušan Tittel o štarte Róberta Vitteka: ,,Práve zajtra je dobrý deň, aby Robo opäť pred domácimi fanúšikmi vybehol na zápas v základnej zostave. Hral totiž veľmi dobre v príprave, po fyzickej stránke je 100%-ne pripravený."
     
    Róbert Vittek: ,,S majiteľom Slovana sme v kontakte, a sme dohodnutí, že v Slovane ostanem celú sezónu, aj preto tu teraz sedíme. Čo sa týka reprezentácie, je to momentálne trochu ďalej. Nehovorím, že dvere sú zavreté, ale všetko závisí od mojich výkonov a zdravia. Myslím, že reprezentácia podáva skvelé výkony a nie je jednoduché sa tam dostať."
     
    Róbert Vittek o svojej futbalovej budúcnosti: ,,Lekári mi pred jarnou časťou odporučili dať si väčšiu pauzu, ktorú som si aj doprial, týkala sa problémov s kolenom. Určite by som ešte rád hral takých 5 rokov."
     
    Dušan Tittel o ďalšom predkole: ,,Viac by nám mentalitou sedel súper z Írska, čiže Dublin. Na odvetu do Dudelange posielame svojho zástupcu, ten bude zápas sledovať a prinesie nám poznatky o oboch súperoch. V ďalšom predkole to bude náročnejšie než teraz, určite však tiež budeme chcieť postúpiť aj cez jedného z dvojica Dublin/Dudelange."
     
    Dušan Tittel o posilnení realizačného tímu: ,,Je to otvorené, hľadali sme vhodné typy, aj na post trénera juniorky, aby sme ju viac prepojili s A-mužstvom. Zatiaľ sa nám to nepodarilo, uvidíme, či sa niečo zmení v priebehu sezóny."
     
    Dušan Tittel o posilnení kádra: ,,Ešte počas celého leta môžeme doplniť náš hráčsky káder. Mali sme vyhliadnutého jedného stredného záložníka z Alžírska, ten napokon šiel za svojím bývalým trénerom do Bukurešti. Som spokojný s kádrom, ktorý tu teraz je, stále je však ešte možné doplnenie v priebehu leta."
     
    Dušan Tittel o odchodoch: ,,Čo sa týka mladých hráčov, rokujeme s niektorými slovenskými klubmi o hosťovaní. Adrián Čermák trénuje so Skalicou, tam však ešte odchod nie je istý, keďže v Skalici nastala zmena trénera. Je možné, že hráčov, ktorí hrávajú menej, uvoľníme na hosťovanie do iných slovenských klubov, aby hrali v čo najvyššej súťaži."
     
    Tlačová konferencia sa vo tomto momente skončila, Dušan Tittel i Róbert Vittek priniesli viacero veľmi zaujímavých informácií o príprave mužstva na zajtrajší zápas s Europa FC. Klub zároveň predstavil nové dresy a klubový autobus. Vy nájdete všetky podrobnosti nižšie, pripomínam ešte, že dnes vám od 18:30 prinesieme aj tlačovú konferenciu Europa FC, zajtrajšieho súpera belasých.
    Róbert Vittek s novým dresom Slovana
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislave pred zajtrajšou odvetou 1.predkola Európskej ligy proti Europa FC deklaruje jasný cieľ zvíťaziť a postúpiť, sa s vami lúčim a zatiaľ prajem príjemný zvyšok dňa! (11:29:57)