Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava pred štartom Európskej ligy

Utorok 30.06.2015, 09:15Tlačové konferencie
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava prezentoval jednoznačný cieľ postúpiť v 1.predkole Európskej ligy cez gibraltársky Europa College, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (09:35:41)
     
    To už je z tlačovej konferencie všetko. Dušan Tittel aj Marko Milinkovič priniesli viacero zaujímavých informácií o letnej príprave Slovana či o štvrtkovom zápase na ihrisku gibraltárskeho Europa College. Nižšie nájdete všetky podrobnosti, my vám samozrejme v priamom prenose prinesieme aj štvrtkový zápas so začiatkom o 19:30.
     
    Marko Milinkovič o jeho aktivitách v kabíne:
    ,,Mám tam vždy pred zápasom príhovor, motivujem spoluhráčom pred príchodom na ihrisko. Netreba na to veľa slov, treba sa predovšetkým navzájom pozrieť do očí a vyjsť odhodlaní na ihrisko."
     
    Dušan Tittel o kapitánovi Markovi Milinkovičovi:
    ,,Som rád, že Marko prijal rolu kapitána. Analyzovali sme aj minulosť, keď bol kapitánom Róbert Vittek či Martin Dobrotka. Sú to veľké osobnosti, teraz napr. na jar ich však postihli zranenia a kapitánska páska kolovala medzi viacerými hráčmi. Atmosféra v kabíne je veľmi dobrá, máme tam takú menšiu srbskú légiu, Marko so slovenským aj srbským občianstvom sa vždy smeje, že tam máme 3,5 Srba."
     
    Marko Milinkovič: ,,Je pre mňa cťou, že môžem byť kapitánom. Chcem byť vzorom pre mladých hráčov, túžim na ihrisku mladým hráčom ukázať, ako sa bojuje za belasé farby. Už sa necítim ako legionár, ale ako naozaj pevná súčasť tohto klubu. Ukážem na ihrisku, že si to veľmi vážim."
     
    Dušan Tittel o ďalších posilách:
    ,,Chceme ešte priviesť jedného hráča do stredovej formácie, tento príchod by sa mal potvrdiť v najbližších dňoch. Máme tam len 2-3 stredových hráčov, čo môže byť pri zraneniach riziko a potrebujeme tam mať zálohu."
     
    Dušan Tittel o Róbertovi Vittekovi:
    ,,Verím, že s nami do Gibraltáru pocestuje, je veľkou osobnosťou a mal by s nami pocestovať."
     
    Dušan Tittel o predpokladanej zostave:
    ,,Posledné zápasy nám vykryštalizovali základnú jedenástku. Teraz je rozdiel, že prišiel Ján Mucha, uvidíme, či sa stihnú vybaviť všetky formality. Po včerajšom rozhovore však nepredpokladáme, že nastúpi v základnej zostave, dlhšie netrénoval. Spoľahlivými brankármi sú aj Martin Krnáč a Dominik Greif."
     
    Dušan Tittel o posilách:
    ,,Avizovali sme, že chceme každú formáciu doplniť jedným kvalitným hráčom. Preto som rád, že sme angažovali naozaj kvalitných futbalistov – na hrote útoku Tamás Priškin, som rád, že sa po zranení kolena vrátil aj Róbert Vittek. Potešilo ma, že sme vystužili kraje obrany kvalitnými hráčmi, viete, že Slovan nemal dlhšie typického krajného obrancu a teraz sme získali Borisa Sekuliča a Jakuba Podaného. Veľkou osobnosťou na ihrisku aj v kabíne bude Ján Mucha. Záver minulej sezóny nám vyšiel, chceli sme tento tím v príprave posilniť, aby chlapci ťahali za jeden povraz. Ak dáme do toho viac emócií a srdiečka v majstrovských zápasoch, diváci sa môžu tešiť na lepší Slovan, ktorý bude hrať behavý, atraktívny futbal a diváci uvidia veľa gólov."
     
    Marko Milinkovič o súperovi z Gibraltaru:
    ,,Pamätám si na ten zápas, keď tam Slovensko remizovalo 0:0. Poobede si ideme pozrieť video, bude sa hrať na umelej tráve, čo nám až tak nevyhovuje. Musíme sa odraziť od prípravy, konečne sme tam hrali futbal, ktorý sa od nás očakáva. Ak toto všetko dáme do zápasu vo štvrtok, ukážeme, že Slovan je tam, kde má byť."
     
    Čo vie Dušan Tittel o súperovi z Gibraltaru?:
    ,,Bude sa hrať na štadióne s umelou trávou, preto aj tréningy v Bratislave realizujeme na tomto povrchu. O súperovi nemáme veľa informácií, chlapcov pripravujeme na to, že aj keď je to súper menej známy, postúpil do európskej súťaže a musí mať svoju kvalitu."
     
    Dušan Tittel: ,,Príprava na sezónu bola veľmi krátka, termíny sú neúprosné. Po skončení ligy sme mali pár voľných dní, potom sme naskočili do prípravy. Začali sme slávnostným zápasom v Partizánskom, následne sme strávili týždeň v Rakúsku, kde sme odohrali 2 výborné zápasy proti rumunskému a srbskému súperovi. Následne sme sa presunuli do Čiech, tam sme odohrali 4 zápasy proti mužstvám z českej súťaže. Chlapci absolvovali všetky tréningové jednotky, vyhýbali sa nám zranenia, noví hráči sa dobre zapojili a mužstvo je podľa mňa veľmi dobre pripravené na novú sezónu. Stále je na čom pracovať, výkony však už na konci prípravy boli naozaj sľubné. Súper v 1.predkole je zdolateľný, je našou povinnosťou postúpiť, musíme byť však dobre pripravení a nesmieme nič podceniť."
     
    Príjemné dobré neskoré ráno vám prajem z tlačového strediska na bratislavských Pasienkoch! Už o niekoľko okamihov sa tu začne tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava pred zápasom Európskej ligy na pôde gibraltárskeho Europa College.

    Pred novinárov predstúpi generálny manažér poverený vedením A-mužstva Dušan Tittel, spolu s ním kapitán tímu Marko Milinkovič.
     
    Futbalová sezóna 2015/2016 už neúprosne klope na dvere, predkolá európskych pohárových súťaží sa začínajú už v prvom júlovom týždni a práve preto usporiadal ŠK Slovan Bratislava tlačovú konferenciu!

    Belasí totiž už vo štvrtok vstupujú do 1.predkola Európskej ligy, keď pocestujú na Gibraltár, kde si zmerajú sily s miestnym tímom Europa College. Slovan mal v 1.predkole pri vylosovaní to pravé športové šťastie, k dispozícii boli aj nároční súperi zo strednej Európy či Balkánu. Je jasné, že generálny manažér Dušan Tittel na tlačovej konferencii potvrdí, že Slovan bude papierovým favoritom. Futbal je však nevyspytateľný, dobre si pamätáme, ako naša reprezentácia na Gibraltáre v novembri 2013 remizovala 0:0.

    Slovan v lete pokračoval v prestavbe kádra, ktorá začala ešte v zime. Deklaroval, že do každej formácie získa posilu, a tento cieľ už takmer splnil. Do obrany priviedol krajného srbského beka Borisa Sekuliča, na kraji obrany či zálohy je univerzálom Čech Jakub Podaný. Skutočne exkluzívne posily priviedol manažment do brány a útoku – tri žrde bude strážiť reprezentačná dvojka a hrdina z MS 2010 Ján Mucha a góly bude strieľať Tamás Priškin, ktorý hrával aj v anglickej Premier league.

    Rátame aj odchody – zmluva skončila brankárovi Dušanovi Pernišovi, do belgického Lokerenu prestúpil aj obranca Branislav Niňaj. Ďalšie zmeny sú v štádiu riešenia, káder belasých sa ešte pred štartom súťaže bude zrejme meniť.

    Všetko podstatné nám zástupcovia klubu priblížia na rannej tlačovej konferencii, ktorej priebeh vám prinesieme v priamom textovom prenose.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 09:15.