Maribor – Ružomberok 2:0 (kon.) | Linz – Podbrezová 3:0 (kon.) | Mattersburg – Senica 2:1 (kon.)
koniec
LASK Linz
3:0 (2:0)
FK Železiarne Podbrezová
Utorok 30.06.2015, 18:00 • Ökobox Stadion • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Podbrezová si vo svojom treťom prípravnom zápase prvýkrát nepripísala na svoje konto víťazstvo a po výhrach s Dolnou Ždaňou 4-0 a Riedom 2-1 tentoraz prehrala s Linzom 0-3. (19:59:56)
     
    90+0
    Koniec zápasu.
     
    58
    LASK Linz dáva gól!

    Gól dal GARLTER.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Po polčase bohužiaľ prehráva slovenský zástupca s rakúskym Linzom 0-2.

    2:0 – so steht es derzeit für den LASK im Test gegen ZP Podbrezova im Rahmen des Trainingslagers in Bad Ischl.Torschü...

    Posted by LASK on 30. jún 2015
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    43
    LASK Linz dáva gól!

    Gól strelil GARLTER.
     
    35
    LASK Linz dáva gól!

    Gól strelil DRAZAN.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    SK LASK Linz

    Druholigový rakúsky klub obsadil v ročníku 2014/15 tretie miesto a len tesne mu tak unikol postup do najvyššej súťaže.
     
    Program letných priateľských zápasov Podbrezovej

    23.6.2015 Podbrezová 4-0 Dolná Ždaňa
    27.6.2015 Ried 1-2 Podbrezová
    30.7. Linz – Podbrezová (17:00)
    04.7. Liefering – Podbrezová (16:30)
    11.7. Podbrezová – Vác (17:00)
     
    ŽP Šport Podbrezová

    Podbrezová vstúpila do sezóny 2014/15 ako nováčik a klub z malej dediny, ktorý podľa niektorých nemal v najvyššej súťaži čo robiť. Rýchlo si však svojou hrou a výsledkami požiadala o pozornosť, veď zdolala také kluby ako Slovan, Trnava... Jesenná časť vyšla veľmi dobre, za to na jar to nešlo a Podbrezová sa musel zachraňovať. Našťastie sa jej to podarilo a dole išiel najväčší rival Dukla Banská Bystrica.

    Zmeny v tíme

    Odchody

    Nevyhnutná trénerská zmena prišla a na stredné Slovensko prichádza Zdenko Frťala, ktorý minulý rok dostal maličký Varnsdorf na postupové priečky do Českej ligy. Mladý kouč má tímu určite čo ponúknuť. Zo sebou si vzal aj asistenta Ivana Kopeckého, ktorý bude zastávať rovnaký post ako Branislav Benko.

    Najväčším krokom v hráčskom kádri je odchod ľavého obrancu a bývalého hráča Interu Miláno či Bayeru Leverkusen Vratislava Greška do futbalového dôchodku. Podľa jeho by však mal naďalej v klube pôsobiť.

    Ďalšími hráčmi, ktorí odišli sú brankár Pavol Penksa (ukončenie hosťovania), Jozef Hanák (koniec kariéry), obranca Ján Nosko (hosťovanie Dolná Ždaňa) a útočník Peter Nworah. Veľa sa hovorí o Pablovi Podiovi, ten má v pláne odísť do zahraničia, zatiaľ však v tíme figuruje.

    Príchody

    Podbrezová priviedla do svojho tímu veľmi kvalitné mená na čele s bývalým kapitánom Spartaku Trnava Marekom Janečkom. Jediná nevýhoda je asi v tom, že na to doplatil mladý obranca Ján Nosko, ktorý sa musel porúčať. Taktiež prišiel brankár, ktorý by mal konečne vyriešiť situáciu v šestnástke. Martin Kuciak je brat známejšieho Dušana, ktorý chytá za Legiu Varšava a svoje kvality potvrdzoval všade kam prišiel. V novej sezóne by mal byť veľkou oporou.

    Medzi ďalšie známejšie mená patrí Martin Chren, ľavý obranca z ViOn-u by mal nahradiť skúseného Greška, Adam Žilák zo Žiliny by mal po problémoch s kolenom opäť ukázať svoje kvality či Marek Šovčík z Dukly BB, ktorý prišiel strieľať góly.

    Ďalší hráči, ktorí sú na skúške, alebo prestúpili: Petar Glintič (MŠK Rimavská Sobota), Marián Štrbák (FC ViOn Zlaté Moravce), Stefan Marinković (FK Dukla B. Bystrica), Alen Melunovič (FK Teplice), Tadej Apatič (Slavia Sofia)

    Kmeňoví hráči Podbrezovej z minulej sezóne, čo sa zapojili od 15.6. do letnej prípravy

    Juraj Baláž, Ivan Minčič, Nikola Andrić, Ľuboš Kupčík, Matej Kochan, Tomáš Galo, Milan Harvilko, Juraj Pančík, Pablo Podio, Michal Pančík, Blažej Vaščák, Lukáš Migaľa, Peter Gal Andrezly, Juraj Hovančík, Dávid Škutka, Róbert Richnák, Ivan Očenáš (návrat z hosťovania v MFK Lokomotíva Zvolen), Július Szöke (návrat z hosťovania v FC ViOn Zlaté Moravce), Lukáš Hrnčiar, Marek Dobranský (dorast)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00 a my vám z neho prinesieme informácie o zmenách stavu.

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 35. Drazan, 43. Gartler, 58. Gartler


    LASK Linz: Pervan- Lageder, Ramsebner, Luckeneder, Ranftl- Reiter; Kerhe, Erdogan, Drazan- Dovedan, Gartler
    Náhradníci: Almoez, Froschl, Grgic

    FK Železiarne Podbrezová: Baláž- Migaľa, Janečka, Kupčík, M. Pančík- Harvilko, Kochan, Szoke, Almaský, J. Pančík- Vaščák
    Náhradníci: ndrić, Očenáš, Marinkovič, Vajda, Melunovič, Žilák, Gal Andrezly