Kanada – Slovensko 2:1 (kon.)
koniec
Kanada
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Slovensko
Štvrtok 25.06.2015, 15:30 • Bossard Arena • Majstrovstvá sveta žien
Predzápasové kurzy
     
    44:25
    Kanaďanky vyhodili loptičku cez všetky čiary, a tak sa hra presťahuje pred Brianovú. Slovenský tréner na to reagoval oddychovým časom a navyše stiahol z brány Tomčíkovú.
     
    39:15
    Traversaová postupovala sama na brankárku Slovenska, no nedostala sa k zakončeniu, pretože Karafiátová predviedla obetavú rybičku a hokejkou vypichla Kanaďanke loptičku.
     
    30:52
    Vylúčenie Slovensko. 2 minúty si odsedí na trestnej lavici Iveta Klimášová.
     
    29:08
    Kanada dala gól! Nedokázali sme udržať remízový stav. ELYSIA DESMIEROVÁ využila, že Tomčíková nebola ideálne postavená, obkrúžila bránu a zasunula loptičku do opustenej siete. Bez asistencie.
     
    23:14
    Kanada dala gól! Naša obrana si vybrala slabšiu chvíľku. Larocqueová strieľanou prihrávkou našla úplne voľnú ALICIU BLOMBERGOVÚ, ktorá loptičku nechytateľne tečovala. Asistencie: Chantal Larocqueová, Jessie McCannová.
     
    20:57
    Vylúčenie Slovensko. Petra Jurčová bola veľmi aktívna a zahákovala svoju súperku. Už druhýkrát dnes dostáva dvojminútový trest.
     
    20:43
    Z ničoho nič je tu trestné strieľanie, pretože vo vyloženej pozícii bola faulovaná Petra Jurčová.
     
    19:04
    Vylúčenie Kanada. 2 minúty za sekanie pre Chantal Larocqueovú.
     
    17:27
    Slovensko dalo gól!
    Presilovkový signál našim dievčatám vyšiel. Príklepom bez prípravy vystrelila Kapustová a loptičku tečovala do siete ZUZANA KOLCUNOVÁ. Asistencie: Jana Kapustová, Ivana Gajdošová.
     
    16:59
    Vylúčenie Kanada. 2 minúty za sekanie si odpyká Lesley McArthurová.
     
    15:45
    Petra Jurčová sa ocitla vo veľkej šanci. Telom si odtlačila súperku a bola úplne sama pred bránou. Brianová ale bekhend Slovenky chytila.
     
    12:45
    Vylúčenie Slovensko. Naša presilovka bola veľmi krátka, pretože 2 minúty za sekanie si odsedí Petra Jurčová.
     
    12:29
    Vylúčenie Kanada. 2 minúty za sekanie dostáva Mallory Johnstonová.
     
    04:45
    Ďalšie kanadské prečíslenie dvoch proti jednej. Drakeová však nevolila prihrávku a strieľala. Tomčíková bola pripravená.
     
    02:22
    Veľká šanca nášho súpera. Dve kanadské hráčky sa rútili na jednu našu, no zakončujúca Laroqueová nebola úspešná a navyše stála v bránkovisku.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 24. Blombergová (Larocqueová, McCannová), 30. Desmierová – 18. Kolcunová (Kapustová, Gajdošová)


    Kanada: Brianová (Girouardová) – Dawsonová, Tulková, McArthurová, Johnstonová, Koozeová – Desmierová, Jueová, Larocqueová, Urbanová, Purcellová, Blombergová, Hoffmeyerová, Pickfordová, Traversaová, Drakeová, McCannová, Keanová.
    Slovensko: Tomčíková (Zuziaková) – Krivjanská, Karafiátová, Matejová, Laliková, Záborská, Pravliková, I.Gajdošová, Žitňanská – Stašová, Jurčová, Ihnaťová, Bednárová, Pavlovičová, Sušienková, Kolcunová, Krajnáková, Klimášová, Vargová, M.Gajdošová, Findová, Kapustová.

    Rozhodca: Michal Škrobák, Petr Škrobák