Nórsko – Anglicko 1:2 (kon.) | USA – Kolumbia 2:0 (kon.)
koniec
USA
2:0 (0:0)
Kolumbia
cz Utorok 23.06.2015, 02:00 • Commonwealth Stadium (Edmonton, Alberta) • Majstrovstvá sveta žien • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, s informací, že čtvrtfinálovým soupeřem Američanek bude reprezentační výběr Číny, se s vámi loučím a přeji příjemný vstup do nového dne. (04:05:45)
    Commonwealth Stadium krátce po závěrečném hvizdu

     
    Vítězné hráčky byly jednoznačně aktivnější už v úvodním poločase, kdy diktovaly tempo hry a vytvořily si množství nebezpečných střeleckých pžíležitostí, branku však i kvůli vynikající gólmance Pérezové nevstřelily.

    Krátce po změně stran však kolumbijská jednička musela ven z brány, neboť po faulu na Morganovou byla nekompromisně vyloučena. Následnému pokutovému kopu tak čelila Castañová a vedla si bravurně, když zcela nerozchytaná střelu Wambachové lapila. Američanky ale dokázaly skórovat hned ze své další útočné akce, kdy v 53. minutě otevřela skóre Morganová. Výhodu jedné hráčky v poli využily Američanky také podruhé, když v 66. minutě zdvojnásobila náskok Spojených států z nařízeného pokutového kopu Lloydová. Kdo očekával závěrečný tlak Kolumbijek, ten se mýlil. Svěřenkyně trenérky Ellisové totiž pohodlný náskok po celý další průběh kontrolovaly a žádné drama nepřipustily.
    Do čtvrtfinálové části postoupily USA

     
    Mistrovství světa žen zná dalšího čtvrtfinalistu. Po dvoubrankovém vítězství nad Kolumbií se jím staly reprezentantky Spojených států amerických!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po kontaktu s protihráčkou se poblíž středového kruhu skácela k zemi Ospinaová a z trávníku se jí vůbec nechce vstát. Jakoby už i ona tušila, že šampionát pro Kolumbii dnešním utkáním končí.
     
    90+4
    Čas se reprezentantkám Kolumbie neúprosně krátí a na vstřelení dvou branek je ho už opravdu žalostně málo.
     
    90+3
    Po brejkové situaci to vypadalo na únik Andradeové, kterou však o míč v poslední chvíli v souladu s pravidly obraly vracející se obránykně.
     
    90+2
    USA zahrávaly rohový kop, míč z něj poslala do vápna Holidayová, ven z brány ovšem vyběhla gólmanka, která míč vyboxovala do bezpečí.
     
    90+1
    Pět minut nad rámec základní hrací doby druhého poločasu nastavila francouzská rozhodčí Frappartová.
     
    90
    Další nedovolený zákrok Američanek, který se tentokrát udál ve středu hracího pole. Kolumbijkám se však nedaří proniknout hlouběji do pole.
     
    88
    Andradeová chtěla proniknout s míčem až do pokutového území, proti dvojnásobné převaze však neměla sebemenší naději.
     
    87
    Americké reprezentantky se při důrazném napadání rozehrávky dopustily útočného faulu, míč pro Kolumbii.
     
    85
    Závěrečné střídání také v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Montoyaová, přichází Santosová.
     
    85
    Na opačné straně střeleckým pokusem dala o sobě vědět Usmeová, která svou střelu ze střední distance tlačila pod břevno, Solová však bez potíží zakročila.
     
    84
    Po centru z přímého volného kopu se do hlavičkového zakončení zády k bráně dostala Morganová, která míč poslala jen těsně vedle vzdálenější tyče!
    Skvělá práce s míčem reprezentantek Kolumbie

     
    82
    Dlouhý nákop směrem kupředu vyprodukovala Pressová, míč však skončil vedle branky a odkop tak bude moci provést Castañová.
     
    81
    Poslední střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Kriegerová, přichází Chalupnyová.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 53. Morganová, 66. Lloydová (pen.)

    Karty:   17. Holidayová (USA), 41. Rapinoeová (USA) – 65. Clavijová (CLM)   47. Pérezová (CLM)

    Nepremenená penalta: 50. Wambachová (USA), brankár Castañová zneškodnil


    USA: Solová – Kriegerová (81. Chalupnyová), Johnstonová, Sauerbrunnová, Klingenbergová – Heathová, Holidayová, Lloydová, Rapinoeová (75. Pressová) – Wambachová (69. Brianová), Morganová
    Náhradníci: Lerouxová, O'Haraová, Ramponeová, Engenová, Boxxová, O'Reillyová, Brianová, Rodriguezová, Chalupnyová, Harrisová, Pressová, Naeherová

    Kolumbia: Pérezová – C. Ariasová, N. Ariasová, Clsvijová, Velásquezová – Gaitánová, Montoyaová (85. Santosová) – Ospinaová, Rincónová (72. Usmeová), Andradeová – Vidalová (49. Castañová)
    Náhradníci: Castañová, Arbeláezová, Granadosová, Pinedaová, Usmeová, Sepúlvedaová, Arizaová, Cuestaová, Cosmeová, Santosová, Echeverriová, Gonzalezová

    Rozhodca: Frappartová (FRA) – Nicolosiová (FRA), Rodriguezová (SPA)