Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
ME U21: Předzápasová TK reprezentace Německa (kon.) | ME U21: Předzápasová TK reprezentace Srbska (prebieha)
ME U21: Předzápasová TK reprezentace České republi (kon.) | ME U21: Předzápasová TK reprezentace Dánska (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FC Slovan Liberec

cz Pondelok 22.06.2015, 09:20Tlačové konferencie
     
    To je z představovací tiskové konference vše, následovat bude první trénink Slovanu v letní přípravě. (09:50:42)
     
    Jan Nezmar: Jsem v pravidelném kontaktu také s Michalem Rabušicem, on by se návratu nebránil, ale uvidíme, jaké nároky bude mít italská strana. Dnes byl například navštívit kabinu, je na dovolené a snaží se pro sebe něco dělat i během ní. Rozhodně to ovšem v tuto chvíli nic jistého neznamená.
     
    Jan Nezmar: Co se brankářů týče, čekáme, jak dopadne situace kolem Ondry Koláře. Měl potíže s achillovkou, které se vlekly už od zimní přípravy. Před týdnem sundal dlahu a postupně se zapojí do tréninku. Uvidíme, jak to dopadne, pokud by měl problémy i nadále, tak bychom museli řešit i toto.
     
    Jan Nezmar: Diskutujeme o změnách ve středu obrany. Jednání s Martinem Frýdkem nadále pokračují a uvidíme, jak to dopadne.
     
    Jindřich Trpišovský: Na některých postech bychom rádi posílili. Co se týče Martina Frýdka, byl bych rád, kdyby tu pokračoval, ale ještě jsem s ním nemluvil, protože je na mistrovství Evropy jednadvacítek.
     
    Jan Nezmar: V této chvíli vyjednáváme pouze se Spartou o určitých transferech mezi sebou a tam figuruje také jméno Švejdík, ale blíže bych to nerozebíral.
     
    Jan Nezmar: Krátkodobý cíl je jednoduchý, chceme se podívat do Evropské ligy. Důležité je však pro nás budování dlouhodobé koncepce, čemuž budou odpovídat také přestupy. Rádi bychom, aby se v Liberci vybudoval určitý základ, na němž se bude stavět.
     
    Jindřich Trpišovský: Slovan se dostal do předkola Evropského poháru a kádr tedy chceme postavit tak, abychom byli na všech frontách úspěšní. To platí i o pohárech, rádi bychom postoupili z předkol.
     
    Jindřich Trpišovský: S problémy Žižkova s licencí mé jednání se Slovanem nemělo nic společného. Končila mi smlouva a s Libercem jsme byli dohodnutí ještě v době, kdy měla Viktoria pokračovat ve druhé lize.
     
    Jindřich Trpišovský: Nechci působit úplně neskromně, ale před půl rokem už jsem nějaké nabídky do ligy měl. Jsem však snad ještě poměrně mladý a svou kariéru zatím můžu budovat. Tehdy jsme navíc v Žižkově byli všichni velmi dobře spjatí a nechtělo se mi odcházet.
     
    Jindřich Trpišovský: Poháry, to je asi nejvíc, co tu může člověk v tuto chvíli zažit, velice se na ně těším.
     
    Jindřich Trpišovský: Vše chceme podřídit tomu, abychom byli úspěšní a abychom tu mohli lidem nabídnout atraktivní podívanou.
     
    Jindřich Trpišovský: Rád bych hrál aktivní fotbal s rychlým presinkem. Po čtrnácti dnech bychom chtěli mít jasno o kádru a podle toho se budeme řídit. Nějaká jednání v tuto dobu probíhají, všechno však není úplně jednoduché.
     
    Jindřich Trpišovský: Každý trenér si představuje ty nejlepší možné posily. Samozřejmě jsem vedení vysvětlil svou vizi, vždy jsem měl nějakou dlouhodobou cestou, kterou jsem se snažil nastoupit, ale zde jde také o krátkodobé cíle, na něž rovněž musíme klást důraz.
     
    Jindřich Trpišovský: Některé informace, které šly kolem jednání z médií, nebyly úplně pravdivé.
     
    Jindřich Trpišovský: Ohromně si toho vážím, byl jsem velmi potěšen zájmem Liberce a veškerá jednání byla velmi krátká. Na všem jsme se rychle domluvili.
     
    Jindřich Trpišovský: Je to moje první ligové angažmá, navíc v klubu, který má skvělou infrastrukturu a zázemí. Cítím z toho velkou výzvu, i kvůli možnosti hrát Evropskou ligu.
     
    Jan Nezmar: Tým se ještě samozřejmě bude dále vyvíjet, s trenérem máme nějak vytvořený plán, jaký bychom chtěli naplnit.
     
    Jan Nezmar: Zatím odešli Erich Brabec a Tomáš Ďubek, my mezitím včera podepsali smlouvu se Zdeňkem Folprechtem.
     
    Jan Nezmar: S oficiálním potvrzením situace jsme čekali jen kvůli komplikacím na druhé straně, nechávali jsme předchozímu klubu čas, aby si situaci vyřešil a my na ně netvořili tlak.
     
    Jan Nezmar: Můžu prozradit, že vyjednávání bylo celkem rychlé. Dohodli jsme se hned prakticky na všem, trenér jasně vystavil své představy ohledně realizačního týmu a fotbalu, jakým se chce prezentovat.
     
    Jindřich Trpišovský: V přípravě jsme zatím udělali jen kosmetické změny co se týče některých termínů, jinak bude náplň tréninků zvyklá. Začínáme dnes a měli bychom začít trénovat dvoufázově.
     
    Jindřich Trpišovský: V podstatě jsem si vzal všechny lidi z předchozího angažmá. Do funkce asistentů přicházejí Jaroslav Köstl a Zdeněk Houštecký, trenérem brankářů bude Štěpán Kolář. Zbytek, včetně kustodů a masérů, zůstane stejný.
     
    Jan Nezmar: Dnes startujeme přípravu na novou sezonu a s tím představuji také trenéra Jindřicha Trpišovského. Rád bych mu popřál mnoho štěstí a úspěchů.
     
    Všichni aktéři konference právě dorazili na místo, můžeme začít. Kromě tiskového mluvčího Lukáše Váni uvede trenéra Jindřicha Trpišovského do funkce sportovní ředitel Jan Nezmar.
     
    Začátek konference se nejspíš o několik minut opozdí.
     
    Tisková konference už za několik minut odstartuje a s ní budou uvedeni do funkce noví trenéři, jejichž jména Slovan před chvílí oznámil na sociálních sítích. Nám nezbývá než čekat, zda se dozvíme také jména některých posil.
     
    Na této tiskové konferenci FC Slovan Liberec oficiálně představí trenéra, který povede tým v nadcházející sezoně a bojích o postup do Evropské ligy. Spolu s tímto jménem budou uvedeny také případné další novinky před startem letní přípravy, která se rozjede už po tiskové konferenci prvním tréninkem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:15.

    Dominik Jakubec